Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

meraba bende 23 haftalık gebeyım bu 3. dogumum ve bunda pıtılasma goruldu bende de mıde hastalıgı oldugundan aspırın veremedıler clacsen dıye bı ıgne verdıler oda tansıyonda yukselme yapıyo ve tansıyon ılacıda verdıler sımdı ıyı gıdıyo gıbı allah kımseyı evlat atesıyle ve onların yokluguyla yakmasın

anacım sende ben gibisin artık prospektüs okumamaya karar verdim... okudummu ne kadar yan etki varsa çıkıyor bende....:))) sabahcısın benim gibi.... bugün allahın izniyle temizlik bitiyor ve kocişle yaprak sarcam ve tatlı yapcamm.... inşallah güzel bir bayram geçiririz.... sanada şimdiden iyi başramlar cancan....

Arkadaşlar günaydın,
Ben dün adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım.
e2 değerim 545 çıktı. Diğerleri gayet normal.
e2 hormonu neden yüksek çıkar. Bilgisi olan var mı acaba? Yardımcı olabilir misiniz?

oooh pek de hamaratız maşallah......bizim evde temizlik bayramdan sonra olacak inş......ben zaten OFF um,ne gece ne gündüz uyku yok,ilaç içiyorum ama o bile henüz fayda etmedi : (( bayramda yatılı misafirimde gelecek inş. çabuk iyileşirim.......

merhaba arkadaşlar...
sizlere yazamasamda arada burayıda okuyorum...

geçenlerde yine söylemiştim eğer iğne kullandığınız halde bebeğiniz yine düşüyorsa rahimede baktırın...
belki ultrasonda gözükmeyen sorunlar olabilir...
ve bunlarda hem düşüğe hemde erken doğuma yol açabiliyor...
rahimdeki perde hamileleğin ilk başlarında değilde sonlarına doğru, erken doğum riski olduğpu için dr lar erken düşüklerin sebebini perdeye pek bağlamıyorlar...
ama perdeden dolayı erken düşükte olabiliyor...
hem erken düşmese bile allah korusun erken doğupta bebeğini kaybetmek çok daha zor...
rabbim kimseye yaşatmasın.....
benim 3 tane 6-7 haftalık düşüğüm olmuştu...
sonuçta testlerimde hiçbirşey çıkmamıştı ama rahimde perde varmış...
ameliyat oldum...ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım....yani 4. ye....
diğerleri gibi kanamalı sorunlu geçti...
kan pıhtılaşması oladığı halde fraxiparine 03mg iğne kulladım...
tabi progesteronda...
ve 3 ay devamlı yattım...
sonra maşallah durumum çok iyiye gitti...
artık kanamada yoktu bebekte çok iyiydi...
drlarda artık normal hamile gibi hayatına dönebilriin dediler...
ama benim burdaki arştırmalarımda benim durumumdaki hastaların erken doğum riski olduğunu çok görmüştüm...
dr lara hocam benim perde ameliyatım var ilerde sorun olmasın dedim...
3 ü de yok esas ameliyat olmasan erken doğum riskin olur dediler...
bende demekki ben abartıyorum dedim...
onlardan iyimi bilicem...
ama malesef biliyormuşum....
o kadar vurdum duymazlar ki...
rabbim kimseyi böyle dr larla karşılaştırmasın...
onlar beni yanıtmasaydı ben en azından ayağa kalkmazdım...
daha dikkatli olurdum...dikiş attırırdım...

4 kasım günü bebeğimi 4 aylık dünyaya getirdim...
aniden sancılarım başladı ve kesilemedi...
daha sonrada bebeğim doğdu...
tabi yaşamadı((

bunları sizi üzmek için anlatmıyorum...
evlat hasreti evlat acısı ne demek çok iyi biliyorum...
bunları anlatmamamın sebebi dikkatli olun...
hiç bir dr a da güvenmeyin...
bol bol araştırın...
şunuda diğeyim benim erken doğum nedenin henüz net değil ama benim gibi rahimden ameliyat olanlar veya ameliyat olmasa bile rahimde sorun olanların erken doğum riski var...
erken düşük sorunlu hamileler genelde 3 ay yatıyor ama sizler 3 aydan sonrada dikkat edin....
ben kalkıpta bir işte yapmadım ama ayakta kalmam doğumu tetikledi işte((

rabbim yardımcınız olsun...

Son düzenleme:

ay bende bir kaç temizleyeceğim yer kaldı kocam yaptırmıyor bişi olur felan diye keşke tatile girmeden yapsaydım o evde yokken.

Fadik Allah sabır versin canım.........biliyorum çok zor ama inş. kısa sürede atlatır ve sağlıklı bir gebelik döneminden sonra yavruna kavuşursun......hepimiz yaşadık,çok zor,inancımız olmasa dayanılacak acı değil belkide....kelimeler yine anlamını yitirdi

ay bende bir kaç temizleyeceğim yer kaldı kocam yaptırmıyor bişi olur felan diye keşke tatile girmeden yapsaydım o evde yokken.

amaaaan eşin haklı....yapma hayatım yapma.....ev işi kadar nankör bişey yok zaten......temizle temizle aynı.....boşverin.......walla ben boşverdim.....zaten kolumu kaldıracak halim yok......bugünüde bir atlatsaydım......

cancan kociş yardım etmese bende yapamam da yaptırmazda zaten.... Allah izin verirse inşallah bizimki ağırlaşmadan birazda doğuma hazırlık ... inşallah o günleri görürüz tabiki... boşver pis pasaklı desinler sen sağlıcakla kucağına alda temizlik yapılmayıversin yapıyosun yapıyosun aynı.....

kızlar ben çok kötüyüm ya...içimde fenalık hissi var başım sürekli dönüyor arada midem bulanıyor ama bemiks alıyorum sabah akşam nispeten daha iyi mide bulantım..
hep yatasım var..her yerim ağrıyor sanki..zaten istirahatteyim..ama sersem gibiyim..bilmiyorum iğnelerdenmi yoksa hamilelikten mi anlamadım..6+3 üm ama kötüyüm yaa normalmi acaba??
hasta gibiyim ya bennn

Lenutsa geçmiş olsun canım hamilelikten kaynaklanıyo olabilir hormanların da değişiyo yorgunluk, sinirlilik duygusallık hepsi karışır, dikkat et kendine, hamileliğinin keyfini çırkatmaya çalış :13:
bu arada hamarat bayanların bayram hazırlıkları tüm hız devam ediyo ne güzel yaa, ben daha küçük olduğum için kimse gelmiyo :) öyle derdim yok şimdilik ama temizliği aradan cıkardım bende coook yoruldum inşallah bayramda kötü bi süpriz olmaz bize... neyse ben şimdiden hepinize güzel hayırlı bayramlar diliyorum... bayramdan sonra gelirim artık mağlum kayın valide oğluşunu yanında istiyo inşallah geldiğimde güzel haberler forumu doldurmuş olur, hepinizi öptüm tekrar iyi bayramlarr...

canım çok geçmiş olsun paylaştığın için de sağol durumunu.İnşallah 5.de bebişlerimizi kucağımıza alırız.İnan kafam çorba oldu artık doktorlara hiç güvenmiyorum kaç doktora gittiysem her biri ayrı bişey söyledi.Artık çok meşhur doktorlara gitmemeye karar verdim sıradan bi doktora gidicem prof diyoruz gidiyoruz ne ağızlarından laf çıkıyor ne sorduğuna düzgün cevap veriyor döktüğün parayamı acırsın canına mı acırsın sen karar ver.Rabbim doğru vesilelere yönlendirsin ne diyelim denemeye devam..

tatlım yanlış anlama ama perde olsa cocugun olmaz senın 4 düşk olmuş.benım arkadasım hamıle kalamıyodu perde var deıler rahım yıkandı perde alındı hamıle kaldı.
yanı bence perde olsa hamıle kalamazsın.bide prof falan bunla para etmıyor senınle ne kadar ılgılenıyo sana acıklama yapıyomu.başka doktora gidince bıde kızıyolar kızmaya ne hakları varkı o kadar para alıyolar adam gıbı yapmıyolar ıslerını.
benım bı arkadasım bole ozelde muayene ücretı baya yuksek bı kadına gısıyodu 2 sene gııttıler prolaktın vardı kızda artık bı sure sonra yeter gıtmıcem dedı.özel bı hastanede (muayene ucretı 35 lıra ) bı kadın dogumcuya gıttı kadın ıyı bı doktor.yalan solemım 2 ay sonra mı ne hamıle kaldı arkadasım 3 seneden sonra.
doktor arkadasıma alttan progestan vermıs o ay hamıle kalmıs nasıp kısmet.2 sene soyuldu o dıyer kadın dogumcuya.
yanı bıraz fazla konustum ama anlattıklarına acayıp cnm sıkıldı.bu doktorlar onalara muhtacız yaa agızlarından cıkacak bi0 çift söze Bizi zerre kadar anlamıyolar
rabbım yardımcımız olsun.
son olarak bır doktora daha görun bakalım o ne dıyecek ??

çok geçmiş olsun cnm rabbım şifa versin

arkadaşlar merhaba;
tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım..kanımda pıhtılaşma var bunu doktoruma daha önceden söylemiştim ama notunu almamış sanırım..geçen görüşmemizde fragmini ilerleyen dönemde kesebiliriz dediğinde bende pıhtılaşma var heparini 9 ay kulanmam gerekmiyormu dediğimde notlarının arasında bunu göremediğini ve bir daha ki görüşmemizde getirmemi istedi...
şimdi benim kafam karıştı doktorum bana fragmin 5000 ıu verdi..koruyucu doz yani, tedavi edici değil..bu doz beni idare ediyormudur sizce?aranızda fragmin kullanan varsa dozunu yazabilir mi?bu doz az değilmi sizce?

Son düzenleme:

Geçmiş olsun allah en kısa sürede hayırlı sağlıklı nasip etsin...

slm canim bende fragmin 5000 kullaniyorum ama ben sabah aksam vurunuyorum gunde 2tane yani bu ignenin tedavi etmedigini soylemissin bu benim 5.hamileligim ve 10.haftamiza geldik tatlim bence ignenin bi yardimi oldu bu konuda

Geçmiş olsun allah en kısa sürede hayırlı sağlıklı nasip etsin...
sağolun allah razı olsun...

biliyorsunuzdur pıhtılşamanında kısımları var...
kimisi iğneyi yüksek doz kullanır kimisi düşük...
bazılarına gerekte görmezler...
ama bu iğnelerin bebeği beslemede etkisi baya var...
ben de pıhtılaşma yok veolmadığı halde 4. hamileliğimde günde bir kere fraxiparine 03mg iğne kullandım...
bu iğneye başlarken kalp atışı olduktan sonra dr kesecekti ama hamileliğim sorunlu giti ve dr larda iğneyi kesmemeye karra verdi...
ve bu iğneyi hep kullandım gerçektende maşallah bebeğin gelişimi çok iyiydi...
ama ben bebeğimi erken doğumda kaybettim((
anlatmak istediğim senin pıhtılaşmana göre daha yüksek doz gerekebilir...
hatta genelde pıhtılaşmalarda hem aspirin hemde ine kullanılıyor...
biran önce bunları öğrenip iğneni dozunda kullanmanı öneririm...

birde şunu diyeyim eğer pıhtılaşman çok düşük seviyedeyse ve dr gerek yok iğneyi bırak desede bırakma...
rabbim göstermesin de o değerlerde de düşük yapan bir çok arkadaş var...
dr lar için hava hoş...
bırak bakalım bebeğe bişe olacakmı eğer olursa bir dahakine kullanırız gibi şeyler düşünüyorlar...
bu yollardan geçmek hamile kalmak kolay deği...
hele kaybetmek hiç kolay değil...
ama dr lar için bizler deneme tahtasıyız....
allah yardımcınız olsun...

çok geçmiş olsun cnm rabbım şifa versin
sağol canım allah razı olsun...

inş canım...rabbim bir daha yaşatmasın...

ben perdeyle 3 kere hamile kaldım...yani perdeyle olmaz diğe birşey yok...
ama bu perdeninde kısımları var ve bazen hiç hamile kalınmayabiliyor...
dememekki bizdeki hafifmiş...
şimdi ameliyat olmasan perde olduğu için hep erken doğum riskin olacak...
haaa ameliyat olsanda olacak...
yukarda anlatmıştım rahimde problemleri olanların bu riski hep var..
sonuç olarak her ihtimade hamileliklerinde yatman gerekir...
zaten hiç bir problem olmasa bile bizim gibi 4 düşük yapmış kişilerden normal hamilelik beklenemez...
benim sana tavsiyem ameliyat ol...senin için sadece histereskopi yeterli diğe düşünüyorum...
daha sonra hamileliğinde de rahim ağzı yetmezliğine baktırmayı sakın unutma...
dr iyi birşeyin yok dese de ayaklanma...
hep yat...hamileliğin 3. ayında rahim ağzı dikiliyor eğer dr ları razı edersen diktirde...
dr lar razı olmayacaktır çünkü senin erken doğumun yok...
benim de olmadığı için dr ları ölçmeye bile razı edemedim ama erken doğumda acile gittiğimde bir dahakine muhakkak rahim ağzı dikilecek dediler...
yani işlem yapmak için illa kayıp lazım...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın cümlemizi...

slm kızlar .......
aaa kimsecikler yok herkes bayram telaşında galiba.
herkese şimdiden hayırlı bayrmlar rabbim hepimize sifa ve hayırlı evlatlar nasip etsin

meraba arkadaşlar
iğne vurulan arkadaşlara bişey soracaktım
bn iğneyi hergün gece yatmadan evvel saat 24 gibi de vuruluyordum
eşim vuruyor ve kolumdan vuruluyorum..bn kendime vuramıyorum
eşimde bugun saat 6 da gidecek 2 gün yok yani
7 saat evvel vurulsam olurmu acaba?
yoksa her zman aynı saatte mi vurulmak gerek
olmaz sa saat 22 gibi ablama vurduracam o da hiç vurmadı ama mecbur kalacaz heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…