Arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın, ancak burası özel rahatsızlığı olan kişilerin hamilelikleri döneminde sorunlarını paylaştığı özel bir topik ama artık son zamanlarda bu topiğe giremez oldum çünkü topik tamamıyle içerik değiştirip nasıl hamile kalınır yumurtlama günleri vs. e dönmüş asıl konuyla ilgili birşey bulabilmek için sayfalar dolusu gereksiz topiğimizle ilgisi olmayan şeyi okumak zorunda kalıyorum. Bildiğim kadarıyla kadınlar külübü forum bölümünde nasıl hamile kalınacağı ve yumurtlama günleri vs ile ilgili birdolu topik var, neden herkes kendisiyle ilgili topikte paylaşmıyor sorunlarını, neden bu gidişata moderatörümüz bir dur demiyor anlamıyorum...
MTHFR 677 homozigot oldugumu bir hafta önce öğrendim 3 defa düşük yaptım 7 hatalık diğerleride 6 haftalıklardı şimdi folik asit kullanıyorum. hamile kalırsam hemen kan sulandırıcı ilaç kullanmak gerekiyormuş . bişey merek ediyorum bu iğneler 9 ay boyuncamı kullanılacak? bide benim 6 yaşında bir oğlum var diğer hamileliğimde hiç bir sorun yaşamamıştım bilgisi olan varsa bana yardımcı olablirmi?
Arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın, ancak burası özel rahatsızlığı olan kişilerin hamilelikleri döneminde sorunlarını paylaştığı özel bir topik ama artık son zamanlarda bu topiğe giremez oldum çünkü topik tamamıyle içerik değiştirip nasıl hamile kalınır yumurtlama günleri vs. e dönmüş asıl konuyla ilgili birşey bulabilmek için sayfalar dolusu gereksiz topiğimizle ilgisi olmayan şeyi okumak zorunda kalıyorum. Bildiğim kadarıyla kadınlar külübü forum bölümünde nasıl hamile kalınacağı ve yumurtlama günleri vs ile ilgili birdolu topik var, neden herkes kendisiyle ilgili topikte paylaşmıyor sorunlarını, neden bu gidişata moderatörümüz bir dur demiyor anlamıyorum...
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım idrar testi yaptım iki tane 4haftalık hamileyim şükürler olsun.Dört ay önce 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışları durdu kürtaj olmuştum ve doktorum bana folik asit ve coraspirin kullanmamı söyledi, folik asite başlayalı 40 gün oldu coraspine de 20 gün oldu.Bana kah pıhtılaşmasıyla ilgili bir test yapılmadı doktora ne zaman gitmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim...
kızlar size güzel bi haberim var.hamileyim.paylaşıp paylaşmama konusunda kararsız kaldım(hamile kalmaya çalışan arkadaşlarımı üzmemek adına).ama paylaşmasaydım burada en özel problemlerini bizlerle paylaşan arkadaşlarıma haksızlık etmiş olurdum.
bu topicteki herkes gibi çok fazla sevinemiyoruz.devam edip etmeyeceğinin kaygısını yaşıuyoruz.şu anda bhcg 17.henüz çok yeni bi gebelik.ben buradaki bütün bebek isteyen arkadaşlarım için çook ama çok dua ediyorum etmeye de devam edicem.lütfen sizler de dualarınızı esirgemeyin.hepimizin çok ihtiyacı var buna.
bu arada ben pko luyum.kıvırcık özellikle sana ve hamile kalmaya çalışan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum.iki defadır önce Allah'ın izni sonra da civanperçemli çay vesilesiyle hamile kalıyorum.hamile kalmak isteyen bütün arkadaşlarım bu civanperçemli karışık bitki çayını mutlaka kullansınlar.bir önceki hamileliğimde de,bu hamileliğimde de bu çayı kullandığım ay hamile kaldım.özelden msj atanlara nasıl ve ne zaman kullanılacağını tarif edebilirim.hep birlikte en kısa zamanda sağlıklı bebklere kavuşmak ümidiyle hoşçakalın.
ben bugün adet oldum
arkadaşlar mrb..ben burda okumuştum sanırım..pıhtılaşma olanların cips filan yememesi gerekiyomuş hamileyken...yemiyomusunuz hiç..ben yiyorum bazen çok canım isteyince inş.bişey oılmaz.bide diyet listemde sarımsak.bezelye filan yasak bunların ne zararı oluyo acaba..başak bildiğiniz hangi yiyecekler var yemememiz gereken yardım cı olursanız sevinirim...hoşçakalın... herşey gönlünüzce olsun...
K vitamini kaynakları ve tüketimi
Diyetin K vitamini içeriği ilaç tedavisi süresince günler arasında farklılık göstermemelidir her gün benzer seviyede K vitamini alınmalıdır
Yeşil yapraklı sebzelerde brüksel lahanası, brokoli, ıspanak, lahana, kıvırcık, maydanoz, pazı, asma yaprağı, dereotu, roka K vitamininden zengindir ilaca başlamadan önce bu besinlerden nasıl tüketiyorsanız ilaç tedavisi boyunca da aynı oranda tüketin aynı günde aşırı tüketim veya diyetten tamamen çıkarmak gibi farklı davranışlarda bulunmayın. Yeşil yapraklı sebzeler dışındaki sebzelerde herhangi bir kısıtlama yoktur.
Soya yağı K vitamininden zengindir. Soya yağı yerine diğer sıvı yağlar tercih edilmelidir.
Soya eti, soya filizi, avokado tüketilmemelidir.
Yabani tohum ve içeriği bilinmeyen bitki çayları tüketilmemelidir, siyah çayda sınırlama yoktur
Elma, armut, ayva, salatalık ve kabak kabuksuz olarak tercih edilmelidir.
Canım ben bunu nette araştırırken bulmuştum. K vitamini kanın pıhtılaşmasını artırırmış ama eksikliği de kanı fazla sulandırırmış. Yani hayatımızdan tamamen çıkarmamız da doğru değil. İğne kullanırken haftada bunlardan abartmadan yemende var. Sağlıkla kal...
heyyyy gece kuşuuuuuu nasılsın bakemmm
ne olsun gülüm ya yazılanları okudum yazmak istemedim hemen irdeledim beynimde önce sonra namazımı kıladım geldim yazdım şimdi de kuran okuyorum eee herif de yok ne yapim
Allah kabul etsin canım
Allah razı olsun kuzum inş. kabul eder iyi geceler sana yeni bir güne yeni bir umutla uynaman dileğiyle
canım ben zaten hamileliğimi ankarada annemin yanında geçiricem burda gebelik geçirmemin mümkünü yokKıvırcık canım yukarda eşinin kendi problemlerinin daha önemli olduğundan bahsetmişsin eşinle bebek konusunu açık açık konuştun mu? yanlış hatırlamıyorsam eşin askere gidecekti ve sen bu zamanı boşuna geçirmek istemiyordun belki o bebeğinin her gelişim safhasını görmek ve yanında olmak istiyordur bunu hiç düşündün mü bu kadar acele ederken ....
bundan 4 yıl önce eşim polis okuluna gidecekti ve oda korunmayı bırakmamı ve bebeğimizin olmasını istedi bende onu karşıma alıp bebeğin gelişim evrelerini heyecan dönemlerini anlattım eğer dedim bu süreçte yanımda olmak istiyorsan ya da istemiyorsan ona göre karar ver ve bana söyle ertesi gün bebeğinin her aşamasında yanımda olmak istediğini söyledi ve biz bir araya gelene kadar erteledik bu durumu ve hala pişman değilim ben o heyecanları eşimle yaşamk ve ona da yaşatmak istiyorum çünkü bu benim olduğu kadar onun da hakkı...
....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?