Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

şuan burda gördüğünüz ve yumurtlamayla ilgili yazıların çogu
kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybeden ve tekrar hamile kalmaya çalışan kişilerin yazdıkları
bunun sizi rahatsız etmesi bana tuhaf geldi

arkadaşım ben hiç düşük yapmadan bu testi yaptırdım ve bende de mthfr 677 homozigot ile faktör II hetereziigot çıktı bu sonuçlar almadan önce sadece corasprin kullanıodum ama bu sonuçlarda sonra clexane 0.4 lük iğne+corasprin 100lük+ folbiol (folik asit)+ elevit kullanıorum doktorum da bunları son bir aya kadar 32-34. üncü haftaya kadar kullanıcaz dedi (bu yaptırtığımız test pıhtılaşma testi bildiğim kadarıyla pıhtılaşmanın varlığı şöle bi sonuç doğurabilio.;bebeği besleyen kılcal damarlar tıkandığı için bebek beslenemio ve ölüo bu durum ancak 7 haftayla başlıomuş çünkü bu haftadan önce kılcal damarların oluşması sözkonusu değilmiş bunları tıp sitelerinden okumuştum bir ara bende bayağı takmıştım buna)

Sorunlarımızı paylaşmamız için illahaki hamile olmamız mı gerekiyor ? Bizim de derdimiz bu zaten. Bu yüzden paylaşımlarda bulunuyoruz. Hepimiz de çok acı olarak maalesef kayıplar yaşadığımız için buradayız. yoksa diğer hamilelikle ilgili topiklerde seve seve yazışırdık! siz de bu rahatsızlığı yaşayan biriyseniz bu yorumunuz çok sert olmuş. Umarım ben yanlış anlamışımdır. Sevgiyle kalın..

arkadaşı gözünaydın hayırlı olsun ben sana pıhtılaşma testini doktorun istemese bile yaptırmanı tavsiye edrim şöyle ki;

ben çevremde ve nette pıhtılaşma sorunundan bebeklerini kaybedenleri biliorum. ben özel doktora gitiğim halde doktor bana pıhtılaşma tsti yaptırmadı (şu an ilk hamileliğim) ama ben bu sorunu yaşar mıyım yaşamaz mıyım die çok endişelniodum üstelik tüp bebekle hamileyim.doktora söledim bu testi yaptırmak istiorum içimde endişe var dedim o da " bu test genetik bölümünde yapılo ve oraya herkesi gönderemioruz daha önce 2-3 düşükleri olanları gönderebilioruz falan" dedi. sonra da dedi ki "şimdi diceksin ki illa düşük olacak öle mi yaptırcaz bunu evet malesaf öle "dedi bende dışardaözelde yaptırdım ve sonuç itibariyle pıhtılaşma varlığğı çıktı. sonucu doktora göstermeden önce sadece corasprin 100 lük kullanırken, şimdi clexane 0.4 lük iğne+ corasprin+folbiol +elevit kullanıorum. demem o ki; eğer bu testi yaptımasaydım içimde hep bi şüphe olacaktı acaba mı dicektim ama şimdi ben elimden geleni yaptım gerisi allahın takdiri diorum.

bir de şöle bir bilgi biliorum tıp sitelerinden çok okudum; pıhtılaşma sorunu varsa bile 7. haftadan itibaren etkili oluomuş, bebği beslyen kılcal damarlar tıkandığı için bebek beslenemio ve ölüo (kılcallr 7. haftadan sonra oluşuomuş) , ben fazla geç kalmadan bu testi yaptırmanı öneririm adı trombofili testi ben ankarada 150 tl ye yaptırdım (endişeye kapılmanıda istemem ama ben bildiklerimi paylaşıorum ve hamilelik bekleme süreci oluşma sürecinin zor olduğunu düşünüorum bu nedenle böle bi sebepten kayıp yaşamasını istemediğim için payşaıorum )

sormak istediğin başka bişide olursa özelden de mesaj atabilirsin burdan kaçırabilirim çünkü

insanları gereksiz yere meşgul etmeyi asla istemem.katiyen bundan hoşlanmam.dolayısıyla gereksiz yere msj atmamaya özen gösteririm.ancak burada insanlar bi gönül bağı kurmuşlar.nitekim zaman zaman bizi dolaylı yoldan etkileyen farklı konular da paylaşılabiliyor.bu durumun hoşgörü ile karşılanması gerektiğinden yanayım.

tebrik ederiz canım maşallah allahın izniyle sağlıkla sıhhatle hepimizin hamilelikleride güzel mutlu sonla sonuçlanır inşallah..hamile olmayanlarda biran önce hamile kalır inşallah.rabbim hepimizin gönlüne göre versin.dediğin gibi fazla sevinemiyoruz.allahım inşallah korktuğumuza uğratmaz..

ben bugün adet oldum

sağlık olsun canım hakkında hayırlısı neyse o olsun.hayırlı değilse olmasın daha iyi.böyle diyorum ama biliyorum gönül dinlemiyor tabi.her ay sonu bende böyleydim.demekki zamanı bu zamanmış.sabret zamanı vardır.rabbim hakkında hayırlısı neyse en iyisini en güzelini versin...

arkadaşlar mrb..ben burda okumuştum sanırım..pıhtılaşma olanların cips filan yememesi gerekiyomuş hamileyken...yemiyomusunuz hiç..ben yiyorum bazen çok canım isteyince inş.bişey oılmaz.bide diyet listemde sarımsak.bezelye filan yasak bunların ne zararı oluyo acaba..başak bildiğiniz hangi yiyecekler var yemememiz gereken yardım cı olursanız sevinirim...hoşçakalın... herşey gönlünüzce olsun...

K vitamini kaynakları ve tüketimi

Diyetin K vitamini içeriği ilaç tedavisi süresince günler arasında farklılık göstermemelidir her gün benzer seviyede K vitamini alınmalıdır
Yeşil yapraklı sebzelerde brüksel lahanası, brokoli, ıspanak, lahana, kıvırcık, maydanoz, pazı, asma yaprağı, dereotu, roka K vitamininden zengindir ilaca başlamadan önce bu besinlerden nasıl tüketiyorsanız ilaç tedavisi boyunca da aynı oranda tüketin aynı günde aşırı tüketim veya diyetten tamamen çıkarmak gibi farklı davranışlarda bulunmayın. Yeşil yapraklı sebzeler dışındaki sebzelerde herhangi bir kısıtlama yoktur.
Soya yağı K vitamininden zengindir. Soya yağı yerine diğer sıvı yağlar tercih edilmelidir.
Soya eti, soya filizi, avokado tüketilmemelidir.
Yabani tohum ve içeriği bilinmeyen bitki çayları tüketilmemelidir, siyah çayda sınırlama yoktur
Elma, armut, ayva, salatalık ve kabak kabuksuz olarak tercih edilmelidir.

Canım ben bunu nette araştırırken bulmuştum. K vitamini kanın pıhtılaşmasını artırırmış ama eksikliği de kanı fazla sulandırırmış. Yani hayatımızdan tamamen çıkarmamız da doğru değil. İğne kullanırken haftada bunlardan abartmadan yemende var. Sağlıkla kal...

hmm ..tşk ederim canım..sende sağlıkla kal saol :)

merhaba canım seni çok iyi anlıyorum evet burası kan pıhtılaşması nedeniyle bebeğini kaybedenlerin paylaşım alanı ve her bebeğini kaybeden bir an önce yeniden hamile kalıp aynı duyguları yaşamak istiyor bazen bunlar abartılmıyor mu? evet abartılıyor çünkü özünde sorunumuz hamile kalmak değil hamile kaldığımızda bunu sağlıkla devam ettirebilmek ancak arada benim gibi hamile kalmak 2 -2 buçuk yılını alanlarda var ve bu aralar benim aşılamamdan da bahsedildi topikte ....ben 2 yıldır burda yazışıyorum ve bir çok arkadaşım bana kardeşimden yakın oldu ve biliyorum ki benim onları merak ettiğim gibi onlar da beni merak ediyor burda bilgi veriyorum onlara ama dediğin gibi ayrıntılarını ise başka konumla ilgili olan topiklerde paylaşıyorum ....umarım abartmamışımdır bende ancak abarmışsamda daha dikkatli olmaya çalışıcam daha önce bende benzer bir konuda tepki göstermiştim çünkü....
neyse şunu da söylemek isterim ki sürekli burada olunca insan sürekli iğne vuruluş şeklinden iğne dozundan ya da kanı sulandıran ya da koyulaştıran besinlerden paylaşamıyor ister istemez bazen çok özel ya da çok genel konularda konuşulabiliyor tabi her muhabbetin de dozunu ayarlamak lazım... sana arkadaş olarak tavsiyem direkt olarak sayfaları tek tek okumak yerine sorunu sorarsan senden alıntı yapan arkadaşları seçici okuma imkanın olabilir ve sanıyorum bu daha kolay olur...
Kıvırcık canım yukarda eşinin kendi problemlerinin daha önemli olduğundan bahsetmişsin eşinle bebek konusunu açık açık konuştun mu? yanlış hatırlamıyorsam eşin askere gidecekti ve sen bu zamanı boşuna geçirmek istemiyordun belki o bebeğinin her gelişim safhasını görmek ve yanında olmak istiyordur bunu hiç düşündün mü bu kadar acele ederken ....
bundan 4 yıl önce eşim polis okuluna gidecekti ve oda korunmayı bırakmamı ve bebeğimizin olmasını istedi bende onu karşıma alıp bebeğin gelişim evrelerini heyecan dönemlerini anlattım eğer dedim bu süreçte yanımda olmak istiyorsan ya da istemiyorsan ona göre karar ver ve bana söyle ertesi gün bebeğinin her aşamasında yanımda olmak istediğini söyledi ve biz bir araya gelene kadar erteledik bu durumu ve hala pişman değilim ben o heyecanları eşimle yaşamk ve ona da yaşatmak istiyorum çünkü bu benim olduğu kadar onun da hakkı...
mathematician canım hayılı olsun gebeliğin inş. sonuna kadar gitmek nasip olur...
çok konuştum yine hepinize iyi geceler canlar....

Son düzenleme:
canım gözün aydın rabbim tamamına erdirsin inşallah çok mutlu oldum okuyunca hemen aradım seni ama sanırım duymadım allaha emanet ol

canım ben zaten hamileliğimi ankarada annemin yanında geçiricem burda gebelik geçirmemin mümkünü yok
eşim bu yüzden sürekli askerliğini erteliyor raporlarla o da benim hamile kalmamı istiyor ben hamile kalınca gidicek hemen askere
ama artık erteleme olayı kalmadı son kozlarını oynadı oldu oldu olmasa bile mecbur gidecek askere
biz bu süre içinde eşim senelik izin alıcaktı ama beraber çalıştıgı doktorun ataması oldu ve burda yalnız kaldı
hastaları bırakıp izne gidemezmiş vicdanı sızlıyormuş
ben bunu kabul ediyorum tamam hastalarını düşünüyor burayı yalnız bırakmak istemiyor ama ya ben
biz nolcaz ben bebek diye hergün aglarken o neden önce beni değilde burdaki insanları düşünüyor ona anlam veremiyorum

merhaba arkadaşlar, dün doktor kontrolümüz vardı. iyiyiz çok şükür, ultrasona göre 31+5 günlük olmuşuz.şimdiki amacımız 36. haftayı görmek inşallah.doktor 36. haftada coraspini keseceğimizi ve sonrasında iğneyle devam edeceğimizi söyledi.bu defa dikişlere bakıp ölçüm yapmadı tüm ısrarlarıma rağmen, panik yapma, dikkatli ol bundan sonra da idare eder bugüne geldik nasılsa dedi.ilk defa nst ye bağlandım, o da iyi imiş. şimdilik bu kadar. bir dahaki kontrol 3 hafta sonra inşallah bir problem omazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…