Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bu çok güzel bi haber hadi bakalım rabbim devamınıda getirsin inşallah

Çok teşekkür ederim umarım her şey yolunda gider Allah yüzümüze bakar büyük ihtimal yapıcam bu testi tekrar teşekkür ederim inşallah sağlıkla kucağına alırsın çocuğunu))

canım ben spinal oldum iğneyi vururken biraz ağrı oluyor okadar sonrası bacaklar uyuşuk hemen hiç hissetmiyorsun zaten bebeğe kavuşacağım diye heyecandan ne oldu bitti anlamıyorsun tavsiye ederim,zaten epidurali bize tavsiye etmiyolar genel anesteziyi hiçççç tavsiye etmem çünki kimi gördüysem genel olan çok acı çekerek uyandılar.spinalde hiç birşey hissetmiyorsun sadece ayağa kalktığında birazcık ağrı sonra geçiyor ,günü bellimi canım 17 şubatmıydı sanki deniz le aynı gün hatırlarsan dinamisin kızı deniz le .
FERYAD sen ne yaptın tüpbebiş için gün sayıyordun geçmiş sayfalara baktım şubat adet tarihi falan yamışsın ozaman yaptırdın dimi inşallah sende güzel haberler verirsin.

iyi aksamlar kizlar nasilsinizz????????? beni sorarsaniz iyiyim cok sukur hareketlerini hissedigime gore bebiste iyi fakat rahmimden haberim yok ne durumda persembe gunu belli olacakk surekli yatmaya calisiyorum

kvrcik uzme kendini tatlim elbet olacak bir gun senin bebis biraz nazli dort gozle beklemimize ragmen gelmiyor o haber maleseff cok mu kafana takiyosun sen bakimm??stres mi yapiyosunn umarim en kisa zamanda rabbim dolduru o gobusunuu

mathematician tebrik ederim canimm cok sevindim insallah sorunsuz bir sekilde gecer hamileligin ve sagliklica alirsin kucagina bebisini

nuraycim senin adinada cok sevindim az kaldi tatlim ne guzell sayili gunler ve haftalardan sonra alacaksin bebegini kucagina ve sira bize de gelecek insallah

bir arkadas biseyler yazmis adni hatirlayamiyorum ama okuyunca moralim bozuldu bu topikte biseyler paylasmamiz icin illaki hamile kalmak gerekmiyor sonucta hepimiz bir umut icin yasiyor vepaylasiyoruz herseyi cok sert olmus tepkisi yasadiklarimiz hic koyla degil tabiki ben ve biliyorumki diger hamile arkadaslar bebeklerle ilgili bircok seyi paylasmiyoruz belki hamileligi bekleyen arkadaslari uzeriz diye ama herkes ayni seyleri dusunemiyor malesef

tebrikler canım inş. devam eder ve kucağınada sağlıklı bi şekilde alırsın benim içinde dua et nolur

canımmm inşallah güzel haberlerini alıcaz seninde

canım çok sevindim senin adına inan banaaaaaaaa

rabbim sağlıcakla kucagınada almayı nasip etsin inşallah

mathematician canım hayılı olsun gebeliğin inş. sonuna kadar gitmek nasip olur...

canım gözün aydın rabbim tamamına erdirsin inşallah çok mutlu oldum okuyunca hemen aradım seni ama sanırım duymadım allaha emanet ol

mathematician tebrik ederim canimm cok sevindim insallah sorunsuz bir sekilde gecer hamileligin ve sagliklica alirsin kucagina bebisini
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum.hepinizden Allah razı olsun.

bir arkadas biseyler yazmis adni hatirlayamiyorum ama okuyunca moralim bozuldu bu topikte biseyler paylasmamiz icin illaki hamile kalmak gerekmiyor sonucta hepimiz bir umut icin yasiyor vepaylasiyoruz herseyi cok sert olmus tepkisi yasadiklarimiz hic koyla degil tabiki ben ve biliyorumki diger hamile arkadaslar bebeklerle ilgili bircok seyi paylasmiyoruz belki hamileligi bekleyen arkadaslari uzeriz diye ama herkes ayni seyleri dusunemiyor malesef [/QUOTE]

Son düzenleme:
seydam senin için 1 adet Yasin ben de okudum,Allah kabul etsin

Zehra daha günü belli değil,Çarşamba ya da Perşembe belli olacak inş.,sanırım bende doktorumu dinleyip spinalde karar kılıcam,sen iğneyi ne zaman kesmiştin,bana 2-3 gün önce keseriz dedi Prof. olan diğeri henüz bişey demedi.....

Nuray iyi haberlerini aldıkça çok mutlu oluyorum,doktorun haklı,bu günlere geldikten sonra Allahın izni ile gerisi gelir.....

gördüğünüz gibi uyku falan kalmadı bende,yaklaşık 2 aydır böyleyim zaten

GÜNAYDIN GÜZELLER

MAŞALLAH CANIM ÇOK AZ KALMIŞ. HAYIRLISIYLA ALLAH KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN

AYYY ÇOK SEVİNDİMMMMMM. İNŞALLAH HERŞEY YOLUNDA GİDER.. DULARIM SENİNLE TABİİ...

BUARADA KIZLAR DTEKİN'İN Bİ SİTEMİ OLMUŞ. BEN ÇOK KATILMIYORUM. HEPİMİZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KONTROLLÜ OLUP ABARTMAMAYA ÇALIŞIYORUZ. TABİ DÖNEM DÖNEM BAZI KONULARIN UZADIĞI YA DA BİZİ DOĞRUDAN İLGİLENDİRMEYEN KONULARIN YOĞUNLAŞTIĞI DA OLABİLİR. HIZLICA OKUR GEÇERİZ OLUR BİTER. BİZİM HAMİLE KALMAMIZ DA HAMİLELİĞİMİZ DE BİNBİR SORU İŞARETİYLE GEÇİYO. TABİ Kİ YAZICAZ..DAHA HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ BENCE..

ben sana özel msj göndermeye çalıştım ama postan dolu olduğu için kabul etmedi... sen bana yazarmıısnn nasıl kullandığını ve nerden temin ettiğini...

hayırlısı olsın inşallah...ALLAH kucağına almayı nasip eder inşallah bebeğini.....

slm kızlar biliyorum bugün benden gelecek haberi bekliyor bir çoğunuz test günüm ve aynı zamanda regl günüm bugün çünkü ama test yaptırmayacam çünkü lekelenmeler başladı yani regl oluyorum
üzüldüm mü hayır çünkü her seferinde dedim size ya nasip dedim diye aynen öyle sadece ister istemez içimde küçük bir burukluk var...Allah nasip etmediyse kul ne yapsın değil mi demek ki bebeğimin kısmeti başka bir aya ....

kızlarrrrrrrr ipeğimiz ve aysude artık evlerindeler şükür dün akşam yanlarındaydım haber veremedim
rabbime binlerce şükür ikiside çok iyi
çok güzel bir haber allahım analı babalı büyütsün
evet canım iğneler dokuz ay boyunca kullanılacak bende homozigotum doktorların çoğu bu şekilde olupta sağlıklı doğum yapan birsürü insan var diyor geçmiş olsun canım
nuraycığım iyi olmanıza çok sevindim umarım sağlıkla zamanında doğar bebeğin

canım sen çok güçlü bir kadınsın hayırlısı olsun demekki daha vakti zamanı var ne diyelim

Canım daha önce yazmıştım ama senin için bulup tekrar ekledim...
önemli bilgiler
Arkadaşlar bir sitede okudum ve paylaşmak istedim kan pıhtılaşması sorunu olanlar için,

Tromboz hastaları neleri kesinlikle yapmamalılar?
Sigaradan uzak durmalılar. Tromboz geçirmiş kişiler doğum kontrol ilaçlarına ve hormon tedavilerine dikkat etmeliler... Uzun yolculuklarda bol sıvı tüketmeleri önemli.

Sıvı derken çay ve kahve de yararlı mıdır?
Çay, kahve ve alkol, kanı sulandırmak yerine tam tersine idrar çıkışını artırıp kanı koyulaştırır. Bu tip sıvılar yerine bol bol su içmeleri yararlı olur. Tansiyon sorunu olmayanlara maden suyu da yararlıdır. Uzun yolculuklarda sık sık hareket etmek, özel egzersiz uygulamak gerekir. Kan sulandırıcı kullanan kişilerin ilaçlarını hep aynı saatlerde alması da çok önemlidir.

Hastalar beslenmelerinde nelere dikkat etmeli?
Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin, içinde K vitamini bol olan besinleri az tüketmelerini istiyoruz. Mesela; yeşil yapraklı besinlerden maydanoz, ıspanak, kıvırcık salatayı yerken dikkat etmelerini öneriyoruz. Sakatatlarda ve balık yağında da K vitamini oranları çok fazla. Kan sulandırıcı ilaçlar, K vitamini üzerinde etkili olduğundan bu gıdaların aşırı alınması ilacın etkisini tamamen yok eder. Yoğurt ve peynir de bu ilaçların etkilerini engeller. Bu nedenle az yenmeli.

Trombozlu hastaların hangi işlerde çalışmaları sakıncalı? İş yaşamlarını etkiler mi?
Trombozlu hastaların uzun süre hareketsiz kalınmasını gerektiren işlerde çalışması doğru değil! Ofiste çalışıyorsa bile sık sık hareket etmeliler. Eğer kan sulandırıcı kullanıyorsa kesilme, yaralanma riski olan işlerde çalışmalarını ya da böyle sporlar yapmalarını önermiyoruz.

Dün akşam habertürk kanalında İbrahim Saraçoğlu vardı onu izledim.kan pıhtılaşması ile ilgili bir soru geldi.pıhtılaşması olan hanımlar patlamış ve haşlanmış mısır,mısır cipsleri,antep fıstığı ve mercimek tüketiminden kaçınsınlar dedi.kandaki pıhtı oranını artırıyormuş.ayrıca ülkemizde limon bolluğu varken kan sulandırıcı ilaçlara ne gerek var dedi.yarım bardak suya 1 veya yarım limon sıkıp içildiğinde doğal olarak kanı sulandırıyormuş.bir de hibiskus diye bir bitkiden bahsetti ama onun detayını vermedi.hoşçakal...

Umarım faydalı olur...

Kızlar selam.Sınan hoca hastaneye artık hasta kabul etmıyormus.nedenını bılen hastası olan varmı?

canım hastası değilim ama nedenini biliyorum
yeni yapılan düzenleme ile üniverstelerdeki özel muayene ücretleri kaldırıldı ve duyduğum profesörler artık üniv. de hasta bakmıyorlar

canım çok güzel anlatmışsın gerçekten hiç kimse bu kadar ayrıntılı anlatmamıştı aklımdaki soruları cevaplamış oldun çok sağol.

Denden merhaba, büyük gün yaklaştı,allah bir avazda sağlıcakla kurtarır inşallah, biliyorsun bende epidural-sipinal (kombine) sezeryanla kızıma kavuştum, hiç korkma çok kolay olacak doğum, inan kızına kavuşma heyecanıyla zaten korkuyu falan unutacaksın, ben anestezi şeklinden çok memnun kaldım rahat bir doğum oldu, kızımı doğar doğmaz görmek ve de sesini duymak çok güzeldi, doğumu özelbir hastanede yaptım, semih hoca yaptırdı, sen nerde yapacaksın hangi doktora yaptıracaksın? Bu arada bende iğneyi 3 gün önce bıraktım, aspirini ise 3 hafta önce bırakmıştım, güzel haberlerini bekliyorum sağlıcakla kal.
Allahım çocuk isteyen bekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın, dünyada annelik duygusunu tatmayan kadın kalmasın inşallah, selamlar

arkadaşlar benim tahlil sonuçlarım

faktör Vleiden(moleküller çal) mutasyon bulunamadı
MTHFR(C677T)mutasyonu mutasyon bulunamadı
MTHFR(A1298C)MUTASYONU HETEREZİGOT
prothrombin mutasyonu mutasyon bulunamadı
2 bebek kaybım var 10 haftalıkken kalp atışları durduğu için kürtaj oldum bu konuda bana yardımcı olbilirmisiniz şuan yine bebek düşünüyorum ama tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz benim gibi olupta saglıklı bir hamilelik yaşıyıp doğum yapanlar varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…