Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar merhaba öncelikle geçmiş kandiliniz ve kadınlar gününüzü kutlarım bugün ilkdefa raporlu ilaçlarımı aldım ama katkı payını aldılar raporlu olmanıza karşı sizde katkı payı veriyormusunuz ben anlamadım normalde raporlu olanlar katkı payından muaf olmuyormu

gobeta mrb önceliklşe geçmiş olsun.bende 2 düşükten sonra yapılan tahlillerde sjögren olduğum 8ay önce öğrendim.ayrıca mtfr 677 heterozigotum. bende ne olduğunu bilmiyorum.şuam hamile değilm bende korkuyorum hamile kalmaya.bana dr sadece asprin önerdi.hamile kalır kalmzda gel dedi.geçen kan verdim.kontrol için gittim.yine ilaç vermedi.asprin verdi.henüz ilaç vermedi.niye anlayamadım.değerler normal dedi.hamilelikte romatololgla kadın doğumcu arasında mekik dokuyacağız.hayırlısı bakalım.bende hiçbir şikayet yok.nasıl oldu anlayamadım.sende varmı şikayet görüşürüz.

canım bende 1 kez düşük yapmıştım.doktorum banada aspirin verdi ve hamile kalana kadar iç ,hamile kalır kalmaz gel,iğneye başlayacaksın demişti..ben düükten 5 ay sonra hamile kaldım .şuan 10 haftalık hamileyim,ve hamile kaldığımda aspirini bırakıp iğneye başladım,clexane iğne günde 1 tane kullanıyorum ve çok şükür herşey yolunda gidiyor..ilaç vermedi diye korkma gerek yokmuş ki vermemiş..ben sadece aspirin ve birde folic asit kullandım hamile kalana kadar...

umarım en kısa zamanda seninde güzel haberlerini alırız

merhaba fundacım nasılsın ,umarım herşey yolunda gidiyordur..
canım biz iğneleri(clexane 0,4) raporla aldık ama bizde ödedik..zaten rapor üzerindede yazıyordu bizde;katkı payında muaf değildir diye...

merhaba fundacım nasılsın ,umarım herşey yolunda gidiyordur..
canım biz iğneleri(clexane 0,4) raporla aldık ama bizde ödedik..zaten rapor üzerindede yazıyordu bizde;katkı payında muaf değildir diye...

iyiyiz allaha şükür son gittiğimde kalp atışların duymuştum 6 martta bugün sadece ilaçlar için gittim 23 ünde tekrar randevum var birde bana 16.haftaya kadar ilişki yasak dedi sizdede böyle bir durum oldumu benim raporumda katkı payından muaftır yazıyor bu nedenle tereddütte kaldım canım
sen nasılsın nasıl gidiyor hamilelikkaydirigubbakcemile5

ne güzel allah böyle devam ettirsin...bizde çok şükür iyiyiz canım 4 nisanda benimde kontrolüm.. evet bizdede ilişki yasak dedi..

sende muaf yazıyomuş bilemem canım.bende muaf deildir yazınca bişey diyemedik verdikk.

gobete merhaba,
lupus, antikor hücrelerinin yani vucudun savunma hücrelerinin normal dışı davranarak kendi vucut hücrelerine saldırması anlamına geliyor, organlar, organ zarları vs... sjögren de ise anladığım kadarıyla daha belli yerlere saldırıyorlar, mesela ben de ağız kuruluğu ve aşırı terleme var, doktor bunun sjögrenden kaynaklandığını söyledi, çünkü antikorlar dış salgı bezlerime saldırıyormuş... moral çok önemli bu hastalıkta. o yüzden her şeye üzülmek yok... ben yıllardır bu hastalığın farkındayım. ama Allaha şükür önemli sorunlar yaratmıyor bana. kontrollerimi hiç aksatmıyorum çünkü. sen de ihmal etme ve doktorların söylediği ilaçları aynen kullan... doktorlar pek konuşmayı sevmiyorlar normal insanlarla (!). sedat hocada pek konuşmayacaktır ama bu seni yıldırmasın. bence soracaklarını bir kağıda yaz, öyle sor. onların karşısında herşeyi unutuyorsun çünkü... iyi haberlerle gelmen dileğiyle...

canım oncelıkle allah saglıkla devam ettısın gebelıgını dıyorum.yanlısmı anladım bılmıyorum ama sende benım gıbı sadece ıgne mı kullanıyosun? ben sadece ıgne kullanıyorum. aspırın yok. bu yuzdende bıraz endıse edıyorum acıkcası....

canlarım dun gıremedım nete...hepınızın kadınlar gunu ve mevlıd kandılı kutlu olsun....Allah hamişlerimiz bebişlerine, bekleyenleri hamişliğe, annelerimizide 2. lerine kavustursun ınsallahhhhhhhhhhh

canım bende günde 1 atne iğne kullanıoyorum..

benim düşüğüm olmuştu,kan pıhtılaşması nedeni çıktı doktorum o gün ; hamile kalana kadar bebe aspirini iç demişti hamile kalınca aspirini bıraktırdı.iğneye başladı... şuan 10 haftalık işte çok şükür bir sorun çıkmadı

onun dışında folic asit,kan hapı ,vitamin hapları felan verdi şuan kullanıyorum

sido cum doktorun gerekli görmemiştir belkide ,niye kafana takıyosun ki,rahat ol..

inşallah herşey yoluda gider canım

benim kontrolum 1 hafta sonra salı gunu bebeişimi göreceğim özledim walla.ben 2li ve 3lü yaptırmadım yaptırmayıda düşünmüyorum canım.doktorumda yaptırma taraftarı değil açıkcası aldırma olaylarına biraz karsı bende karşıyım o yuzden boş yere strese girmeye gerek yok diye düşündüm ve yaptırmama kararı aldım.sen 2li yaptırdıysan 3lü yaptırmana gerek yok çünkü 2li daha doğru sonuc veriyormus 3lüde bebek buyuduğü için şaşa biliyormus oranlar sonra boş yere amniyo isteniyor.hapşuruğuna gelince bende hapsuruyorum ben normaldede tozdan falan hemen alır hapsururum ama gebelikte daha cok oldu olması cok iyi canım cünkü bütün damarların açılıyor.tabi hapsurunu tutmuyorsan.sakın tutma cok tehlikeli onun dısında korkma canım baş ağrısında bile hafifletici etkisi oluyor damarlar açıldığı için.idrar kaçırma banada oluyor hafif bi şekilde özellikle bulantılarıda kusarken falan daha kötu ama bu cok normal malum mesanemize baskı oluyor bu konudada rahat ol canım.hatta hemen her gebelik sitelerinde bebeiğinizin ilk oyuncağı mesaneniz yazar.

kızlar yaa bende 10. haftadayım .4 nisanda kontrolum o zaman da 13 haftalık felan olacak.. doktorum bana ikili test felan hiç bahsetmedi.. oysaki çok ince herşeyimi kontrol eder,yediğimi içtiğğimi... yani bu testler yapılmalımı illaki, doktorum gerekli görmedimi acaba bende hiç sormadım

slm kızlar nasılsınız,
ben bugün geri kalan bazı genetik ve pıhtılşma testlerimi yaptırmak için druma gittim o da beni ege ünv sevketti oraya gittiğimde sadece günde 20 hasta alıyormuş poliklinikler yani bende geri döndüm
ayrıca alsancakta genpa diye bir genetik araştırma lab. var oraya sordum kromozom testi 160 dedi eşime ve bana 320 ayrıca faktor 5 leiden de 150 dedi
anlıycanız sinir içinde kaldım ücretli olsa çok masraflı ünv. olsa ya yapmazlarsa diye deli oluyorum offf inş yarın sorun çıkarmadan yaparlar çok moralim bozuk çok anlatamam

canım ben ikili yaptırdım ikili bildiğim kadarıyla 11-14. haftalar arasında oluyor. üçlü ise 16-20.. benim ikili iyi gelince üçlüye gerek yok dedi doktor. eğer yaptıracaksan sor istersen gidince.

kızlar bu arada kan tahlili yapıldı. hemoglabin düşük biraz 11.4 benimki alt sınır 12 diyor. kansızlık var sanırım. demir hapına başlayacağız galiba. birde trombosit sayınız kaçtı sizin özellikle ilerki dönemlerde artıyor ya benim şu an 380 çıkmış sınır için 450 diyor. hatırlayan varmı acaba:))

gelgitcim doğru söylüyorsun aslında şu testler büyük stres kaynağı oluyor anne için..bugün kan aldırdım işte kan değerlerine bakıldı. sen demir hapına başlamışmıydın. kusura bakma valla yazdınmı daha önce hatırlamıyorum ben sadece vitamin alıyorum ek olarak demir almıyordum ama başlıcam sanırım.

canım doktorum bana 10. haftasında demir hapı verdi.gunde 1 içiyorum.o testlerden yaptırmadım ama sanırım haftaya yaptıracağım. birde benim tansiyonum biraz buyuk cıktı o kontrol altına alınacaktı.

bu senin isteğine kalmış birşey.13.haftasındada 2liye bakılıyor.doktorum hasta istemedği sürece ikili yapmıyor bende istemedim ve yapılmadı.bazı doktorlarda ısrar ediyormus bakılsın diye o ısrar eden dr lerde bana para için diyor gibi gliyor.senin tercihin yanı 2li yaptırdığında daha rahat hissedeceksen yaptır canım

Roselenda Merhaba.Sana da gecmiş olsun.Allah hepımızın yardımcısı olsun.Bende hastalıgın tam anlamını kahve lokumdan ögrendım.Ben en ufak bıseyı kafaya takıp yemeden içmeden kesiliyorum.Oysa bu hastalıkta moral çok önemliymiş...Dua edelim Rabbim emeklerımızı bosa cıkarmasın.Ben coraspırın,folbiol,becozyma kullanıyorum.Romatolojı doktorum bana antıkor oranın yüksek dedi.Bunun üzerine deltacortril verdi.hamile kalınca iğneye baslayacam.Kan pıhtılasması var... Burdan herkese seslenmek istıyorum herkes doktorunun dediğini uygulasın.birbirimizin farlı farklı kan degerı sonucları olur.Hastalıgımız aynı ama farklı kan degerlerınden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…