Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kahve lokum selam.Su an hastalıgımı daha ıyı anladım.Çok sagol bilgilerın beni rahatlattı.İnsan ne hastalıgı oldugunu bilmeden daha çok strese gırıyordu.Şimdi kontrolleri ihmal etmemem gerek. Sinan hoca banada hamile kalırsan Romatolojı kadın dogumcu arasında gececekmiş. Canım ya bişey sorcam Sinan hoca hamilelik döneminde ve dogumda riske sebepmiş bu sjögren..... Bu riskten kastı bızım hayatımız mı tehlikeye gırer manasında mı dedı acaba??? Ne illet hastalıkmış ya....Hayırlısı..Kendine ıyı bak..İnsallah mutlu haberlerini duyarız..

Roselendacım, bende bu hastalıgın hiç belirtisi olmadı.Göz kurulugum agız kurulugum falan yoktu...İki kez düsük yaptım.Onca devlet hastanesine gıtdım.Kimse ban genetık testı yapmadı.Hiç umursamadılar.Bne internetten arastırırken düğşük sebebi kan pıhtılasması dıye okudum.Sinan hocayı burdakı arkadaslardan duydum.Gitdim..O testleri yaptı.Romatolojıye gönderdi.Orada da testler dudaktan tükrük bezi örnegı aldılar.Göz kuruluguna baktılar.Öyle teshıs koyuldu..Sjögren dedi...Eger hamile kalmazsam 6 ay sonra tedavıye baslayacakmiı.Daha hastalıgın cok basıymıs.Eger hamile kalırsan 3 ay sonra gel dedi. Yani hamileligimiz sıkıntı korku ıcınde gececek... Cok üzülüyorum. Allah hepımızın yardımcısı olsun...

Funda 1980 selam
Bahsettiginiz rapor nedir? Su hamile kalınca hergün vurulacak iğnelermi?? Oiğneler pahalı mı?Rapor için ne gibi şartlar aranıyor? Ben daha maalesef hamile degilim.Sadece adayıyım......Ama bilgim olsun dıye ögrenmek istedim..a.s

gobete hamile kalınca dr. hastaneden heyet raporu çıkarıyo raporda gebeliği boyunca iğneyi kullanacaktır diyor. sen sadece iğneler bittiğinde gidip yazdırıyorsun ve raporunla beraber alıyorsun. fazla bir prosedüre gerek kalmıyo. iğneler benim faraxpirine 0.3 lük 2 tanesi 15 lira. sürekli kullandığımızı düşünürsen dünya para...

merhaba gobete,
rahatsızlığın çok yeni olduğu için çok endişeli olduğunu görüyorum ama bu kadar stres yapma lütfen.. kafayı takarsan, bu hastalıkta sana takar :) hamilelikte tehlikesi var, o da şu anlama geliyor, antikor hücreleri bebeği yabancı olarak algılayıp, saldırabiliyorlar, bu da düşüğe neden oluyor. bu anlamda tahlikeli. bi de hamilelik ve düşük, bu hastalığı alvelendirebiliyor, kasdettiği tehlike bu.. ama kontrollerimizi ihmal etmezsek, korkulacak bir şey olmaz diye düşünüyorum... hem sen çok başında farketmişsin, o yüzden şanslısın.. sana tavsiyem, internette hastalıkla ilgili şeyler okuma şu aralar, korkutmasın seni... ilaçlarını düzenli kullandığında şikayetinin olmayacağını düşünüyorum, ondan sonra okursun.. dedim ya, yıllardır bu hastalık benim arkadaşım, ama birlikte yaşamayı öğrendik.. sen de barış bence sjögreninle, bi hastalık değilde, vucudunun karakteristik bir özelliği gb düşün... ben öyle yapıyoru yıllardır... bu hastalık sistemik bir rahatsızlık olduğu için kurtulma şansımız yok :) beraber yaşamayı öğrenmeliyiz....ay çok yazdım... diğer arkadaşlardan özür dilerim..

fundacım mrb. iğnelerden katkı payı alıyorlar canım. benim iğnelerimi aldıgım eczacı yakın arkadasım oluyor. o nedenle biraz açıklamalı sordum. işin aslı şöyleymiş: bizim kullandıgımız iğne kalp damar hastaları için kullanılan iğneymiş, o hastalar rapora para vermiyorlarmış. yani hamilelik ilacı olmadıgı için biz para ödüyormuşuz.. aslında haksızlık bu :mymeka: ama öyle işte.

merhaba,çok doğru bir açıklama,ben kalp kapakçık hastasıyım ve hamile kalmadan önce bu iğnelere başlıcam,para vermiyorum yani katkı payı alınmıyo haklısınız haksızlık konusunda bunu hamileler kullanıyo sonuçta herkese bedava olmalı ama maalesef...

hangi dr.a gidiyorsun bu arada. banada eski dr.um genetik testler vermişti ama ege üniv. sabah 5 gibi gidip sıra almam gerekli diye gidememiştim. sen ihmal etme en azından için rahat olur.

ya kızlar bu fraxsiparini ben geçtiğimiz ekimde hamişken kullandım sağlık ocağındaki dr uma gidip yazdırıyodum hiç rapor olmadan ve iğneler içinde kuruş para ödemiyodum ama değişmiş herhalde

sonuyok pardon canım sen testler için gidecektin değilmi kusura bakma nasıl bir sorun çıkardılarmı

iyi günler kızlarr :smiley-cool:
yazılarımızın altındaki işaretler da nerden çıktı bea:uhm: önce teşekkürlerimiz kayboldu şimdide bunlar çıkıverdi :sm_cool: neler oluyoooo:roflol:

dün doktor kontrollum vardı kızlar, çok şükür normal gelişiyormuş ogluşum. karnım küçüldü gibi dedim doktora, o da aşagıya inmiş o yüzden öyle görünüyor dedi. aşagıya inmiş ne demekki???

bebek doğuma yaklaştıkça doğum için hazırlanıyor bildiğim kadarıyla aşşağıya inmesi normal sanırım

Selam ayni dertten muzdarip arkadaslar. test yaptim pozitif cikti. artik hamileyim cuma gunu ignelere baslayacagim. 3 dusuk yaptim. 1 yildan beride hamile kalamiyodum. su anda cok tedirginim ya yine duserse diye. sevgili LAL82 celen ve sen lutfen bana deneyimlerinizi anlatin ne yapmam lazim gunluk hayatta. igneleri kacta yapiyodunuz asprini kacta kullaniyodunuz lutfen yarimci olun . cok korkuorum yaa buda duserse diye.

canım benim maşallah herşeyin normal olmasına çok sevindim artık bebek kendini doğuma hazırlıyor bu nedenlede aşağı iniyor canım senin doğum sezaryanmı yoksa normal mi olacak konuştunuzmu doktorla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…