kızlar daha var ama şimdiden telaşlar almaya başladı.ben kızımda epidural sezeryan olmuştum çok memnun kaldım yine öyle düşünüyordum ama nette antikaogulasyon yani pıhtılaşma ilaçları kullananların ve kanama-pıhtılaşma sorunları olanların epidural olamayacağını okudumm ve dinledim.doğum yapan arkadaşlarımızdan epidural olan varmıydı hatırlıyormusunuz?kafama takıldı doktorumada soracağım..
iğneler bulunuyor ama çok kolay değil. her eczanede 1-2 tane bulunduğu için sürekli getirtmek durumunda kalıyorum. bazen depolarda bile bulunmadığı oluyor.. ben 1 aydır kullanıyorum, cebimden alıyorum. çok maliyetli. 3 ay geçsin rapor çıkartırım diyodum ama aylık 400 tl. maliyeti buluyor. özel sağlık sigortaları karşılamıyor sanırım. yani benimkisi karşılamadı. sorguluyolar niye, raporu nerde vs. diye. ee bu sefer tekrarlayan düşükler sebebi ile doğum sürecinde farklı sıkıntılar çıkartmasınlar diye bende üstelemedim. dr.um muaynehane dr.u ve raporu alacağım yeri organize etti, kısmetse ilettiği yere gidip raporumu çıkartacağım. raporda ne yazdığı konusunda raporlu arkadaşlar yardımcı olabilir sanırım.
sevgiler.
kan pıhtılaşması yaşayan biriyle konuştum da onunda 6 tane kimyasal gebeligi olmuş
daha sonra 5 buçuk aylık düşük yaşamış öyle kan pıhtılaşması oldugu öğrenilmiş çok doktor gezmişler
en son biri demiş ki
OVULASYONDAN SONRA İĞNE kullanmaya başla kız onu yaptıgı ay saglıklı gebelik elde etmiş
aranızda bu durumda olan var mı kızlar ya
kafam karıştı
canımmm iğneyi bi kaç önce kesiyoruz ya.
Rabbim'in bileceği iş ama problem olmaz diye düşünüyorum.
ben epidural sezeryan yaptım mesela.
daha doğrusu epiduralle başladı ama doğumun ortasında çok panik yaptıgım için uytmuşlar beni.
kızımın doğdugu ana görememiştim yanii.
yani benim doğum epiduralle başlayıp enel anestezi ile bitmiş oldu
cnm ilk zamanlar her hafta cagırıyolar sonra 15 de 1 sonra ayda bır bole bole ıns 9 ayı tamamlayıp yarvrularımıza kavusucaz yetetkı stres ve sıkıntı yok hamılelıgın tadını cıkarın bunlar ozel zamanlar bence bu sıkıntıların hepsının karsılıgı var ınssevgili Redmask,
çok sevindim. Allah'ım sağlıkla 9 ayı tamamlayıp kucağına almayı nasip etsin oğlunu. çok güzel..
ben de iyiyim çok şükür. kahverengi lekelenmeler geçen hafta bitti diyebilirim. doktorum her hafta çağırıyordu. bu hafta yolunda deyince artık 15 günde bir gel dedi. şimdide zaman geçmiyor. iyi mi acaba, büyüdü mü? diyip duruyorum. inanılmaz mide bulantısı ve gaz sıkıntım var. bunlar hamileliğin sağlıklı ilerlediğinin belirtisiymiş. umarım öyledir. Önce Allah'ıma sonra doktoruma emanet..
kendinize iyi bakın arkadaşlarr.
Günaydın kızlar
Carnation çok sağol canım.. Senin ve bebişinin iyi olmanıza çok sevindim.. Hep böyle güzel haberler veririz inşallah birbirimize..
Azra3437 cnm ben özellikle sordum ilaç kullanmıycakmıyım diye bunlar yeterli dedi. 1,5 kilo kadar aldım iştahım yok, süt balık yemiyorum dedim. önemli değil elinden geldiğince dikkatli beslen dedi. Aklım takıldı ama doktoruma güveniyorum bi bildiği var herhalde... Mesela 3lü testi de çoğu doktor istemiyo lütfü bey istedi. Her doktorun kendine has bi yöntemi var.. Hepimizin hakkında hayırlısı..allah hepimizin gönlüne göre versin
nasılsınız?
Canım seni merak ediyordum, ara ara girip okuyorum.. Çok sevindim inşallah asıl sonuçta iyi çıkacaktır.. Kendini üzme oldu mu, bebişin de üzülür sonra annesi.. Öpüyorum çok
Canım çok az kalmış, darısı başımıza.. Sağlıklı bir şekilde kızceni kucağına alırsın inşallah.
Canım gözün aydın, çok sevindim bir oğluş daha geliyorBenim de bugün senin doktorunla randevum var, ayrıntılı ultrason için.. İnşallah bir sorun çıkmaz..
Kızlar benim mthfr 1298 ve 677 heterozigot, clexan 0,2 lik iğne kullanıyordum, geçen hafta doktorum 20. hafta itibariyle 0,4 lük iğneye geçirdi, benexol, folbiol, eutrox, coraspin e de halen devam.. Benim gibi iğnenin dozu bebek büyüdükten sonra artan var mı aranızda?
Öpüldünüz..
Azracım canım senin bebişine de maşallah,büyümüş..
tşkler ama 400 lira çok fazla rapor çıkartmak gerekir.
ben 2008 de iğne olarak kızımı dünyaya getirdim o zamanlar reçetenin üzerinde ANALIK kaşesi olduğunda para ödemeden alıyordum şimdi yönetmelik değişmiş bunu öğrenmek istemiştim.. hamile olup iğne kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..
kan pıhtılaşması problemi ve hamile olup iğne kullanan arkadaşlar iğnelerinizi kolay temin edebiliyormusunuz.. ssk üzerinden mi yoksa özel sigorta karşılıyormu? iğneleri alırken ne kadar para ödüyorsunuz?? raporda ne yazıyor???
geçektenmi canım anestezici pıhtılaşmyı falan olumsuzluk olarak görmedimi epidural için?
hamile olup iğne kullanan kimse yokmuuu??? ltfn cvp;???
canım hamileyken kullandıgım iğneleri devlet hastanesinden çıkarılan bi rapor ile aldım ben.
evet para ödemiştim ama katkı payı..
örneğin bundan 2,5 yıl önce aldığım 45 kutu fraxparine o günün parasıyla 540 tl tutuyodu ben ya 60 tl ya da 80 tl falan ödemiştim..
evet iğneler her eczanede bulunmuyo malesef. ben o iğneleri tedarik edebilmeek için bir saatlik yol katediyoduk eşimle yani bize çoook uzak bi eczaneden bulabiliyodum..
anladım kuzucum sagoleğer pıhtılaşma coksa bu dedıgın olabılır cnm cunku bu ıgnelerı hayatı boyunca kullanmak zorunda olanlar var bız hamdolsun sadece hamıleyken kullanıcaz rabbım sifa versın herkese
canımm nasılsın bakalım.umarım herşey yolundadır.
ovulasyondan sonra iğneye başlanması bana biraz mantıksız geldi.
ne yani o ay hamilelik olmazsa iğne bırakılacak bi sonraki ovulasyon döneminde yeniden mi başlanacak. sanırım bizim topikte böyle bi uygulama yapan yok.
benim hamileliğimde ilk gittiğimde doktor keseyi gördü ve aspirine devam et dedi. bir sonraki kontrol bir hafta sonraydı ve doktor kalp atışlarını gördü ve iğneye öyle başlattı.
anladım kuzucum sagol
hamile kalmaya uğraşıyorum canım işte bildigin gibi 21. ay oldu
burda gülay30 diye bi arkadaşa aynısı yapılmış ve o ay hamile kalmış baktım heterizigot onunda
ve bi tanıdık arkadaşada doktor aynısını uygulamış hemen o ay hamile kalmış o da heterizigot mthfrler
benimde o yüzden kafam karıştı
tşkler canım yaa. ben 2008 de iğne olarak kızımı dünyaya getirdim o zamanlar para ödenmiyordu.. her sene yönetmelik değişiyor .. benim öğrenmek istediğim şu anda hamile olup iğne kullanan arkadaşlar bu iğneleri nasıl alıyor ne kadar para ödüyorlar çok farklı duyumlar aldım bunu öğrenmek istiyorumm ???
çünkü normal yoldan hamile kalabiliyorum ama adet günü yada adetten 1 hafat sonra düşüyorlar21 ay hamile kalmak için neden bekliyorsunuz? kan pıhtılaşma problemi olan iki arkadaşım aşılama ile gebe kaldılar ve bebeğin klap atışlarını duyduktan sonra iğneye başladılar..
merhaba canım. iyi haberlerle dönmene çok sevindim. mide yanması benim de en büyük problemlerimden biri. neredeyse hiç geçmiyor. doktorum bana onun için bir şurup verdi amam çok işe yaradığı da söylenemez.hiç başımı yastığa koyamıyorum yanma yüzünden,neredeyse oturur vaziyette uyuyorum aylardır.sanırım onun çaresi yok.çatlaklar için özel birşey kullnamıyorum, sadece nemlendirici yada bebe yağı sürüyorum arada sırada. o da hergün değil. zaten çatlak patlak ta hiç umrumda değil. bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım, rabbim onun güzelliklerini mutluluğunu yaşatsın yeter.:)))iyi aksamlarr kizlar nasilsiniz??
bakiyorumda bizi merak eden kimse olmammis :84::84::84:
kizlarr bugun kontrolumuz fardi hamdolsun hersey yolunda hic bir sorunumuz yok bebegim hizla buyumeye ve kilo almaya devam ediyor okadar cok sevindim kafam rahatladi ki anlatamam bugun doktor benden bebege giden kan akisina bakti igneenin dozu icin cok sukur o da yolunda cikti ilac ve ignelere devammm
bi sorum olacak kizlar bende cok fazla mide yanmasi oluyor hamilelikte normal ama bazen beni cok yipratiyor bunun icin bildiginiz dogal bir yontem varmi??bide karin catlaklariniz icin ne kullaniyorsunuzz öpuldunuz kizlarr
hastaneden rapor çıkartman gerekiyor. raporda hamileleik boyunca kullnaman gereken ilaç, iğne ve dozajları yazıyor.o raporla heryerde yazdıarbiliyorsun iğnelerini, ve herhangi bir fark ödemiyorsun. ben aylık yazdırabiliyordum raporla.eczanelerin elinde bulunmuyor genelde iğneler, birkaçgün önce sipariş veriirsen getirtiyorlar.tşkler canım yaa. ben 2008 de iğne olarak kızımı dünyaya getirdim o zamanlar para ödenmiyordu.. her sene yönetmelik değişiyor .. benim öğrenmek istediğim şu anda hamile olup iğne kullanan arkadaşlar bu iğneleri nasıl alıyor ne kadar para ödüyorlar çok farklı duyumlar aldım bunu öğrenmek istiyorumm ???
cevap verecek kimse yokmu ltfn yardııımmm...
canım ben 3 ay önce cerahpaşa tıp fakültesinde clexane 0,4 lük 3 aylık iğne için rapor aldım ve hiç para ödemedim şimdi değişti ise bilmiorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?