redmaskçım saol canım benim amin inş...hepimizin bebişleri bizi üzmeden sağlıkla sıhhatle gelsin inş...hamile olmayanların göbüşlerde dolsun biran önce inş...bende sana soracaktım ya haftalarımız aynı hemen hemen bende hareketlerini filan hissetmiyorum..amniyosentezin kesin sonucuda çıkmadıya korkuyorum..bazen çok nadir bi pıt pıt hissediyorum okadar..çok korkuyorum hergün ya bi sorun varmı diye..mide bulantılarım geçti karnımda fazla büyük değil bebişte hareket etmiyo kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum ya...sonunu görebilecekmiyim sağlıkla sııhhatle diye çok korkuyorum
saol teyzesi dualarin icin gercektende oyle insan kafaya takacak illa birseyler buluyor bu seferde gogusumden sut gelmeye basladi ayy nasil korktum erken dogum belirtisi mi acaba dedim hemen yazdim buraya saolsun kizlarda normal diyip rahatlattilar beni bi hayirlisiyla dogsaydi bebisler bazen oyle icim doluyor beni sizden baska anlayan da yok arkadaslarimla konusuyorum cok stres yapiyosun benim ki soyle boyle diyorlar ama benim 4dusuk yaptigimi ve normal bir gebe olmadigimi bir turlu anlamiyorlar bende artik onlarla dahi konusmuyorum hamilelik hakkindacunku daha bi kotu hissediyorum kendimi sen nasilsin bakimm
ciceklara nasilsin kuzum arada bir girip "BURDAAA"" diyorsun sonrada kayiplara karisiyorsun sen bana bakma bazen geliyorlar iste durup dururken korku yaratiyorum kendime hayirlisiyla bizde senin gibi kucagimiza aliriz insallah bir aralar 2.cocuktan bahsediyordun ne durumdasin anlat bakimm calismalara basladinmi??
arkadaşlar nuray'da binbir türlü çileden sonra kuzusuyla kucaklaştı rabbime bin hatta milyon hatta sonsuz şükürler olsun... Darısı isteyen herkese nasib olsun inşaallah........
Hoşgeldin dünyamıza özge kuzu.... ömrün bereketli bahtın güzel olsun yavrumm..........
mutasyon listesinde yer almayan arkadaşlar eğer bu listede olmak istiyorsanız lütfen özelden mutasyonunuz ve tedavi şeklinizi içeren bir mesaj gönderin.. bu listeyi güncellemek için gönüllü bir arkadaş vardı ama aylardır güncellemiyor bu yüzden bu görevi üzerime aldım ve düzgün bir liste haline getirerek yayınladım ve listeyi 15 günde bir yayınlamanın yeni gelen arkadaşlar için iyi olacağını düşündüğüm için her 15 günde bir güncelleyerek yayınlamayı düşünüyorum...
redmaskçım saol canım benim amin inş...hepimizin bebişleri bizi üzmeden sağlıkla sıhhatle gelsin inş...hamile olmayanların göbüşlerde dolsun biran önce inş...bende sana soracaktım ya haftalarımız aynı hemen hemen bende hareketlerini filan hissetmiyorum..amniyosentezin kesin sonucuda çıkmadıya korkuyorum..bazen çok nadir bi pıt pıt hissediyorum okadar..çok korkuyorum hergün ya bi sorun varmı diye..mide bulantılarım geçti karnımda fazla büyük değil bebişte hareket etmiyo kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum ya...sonunu görebilecekmiyim sağlıkla sııhhatle diye çok korkuyorum
Arkadaşlar Nuray'da binbir türlü çileden sonra kuzusuyla kucaklaştı Rabbime bin hatta milyon hatta sonsuz şükürler olsun... Darısı isteyen herkese nasib olsun inşaallah........
Hoşgeldin dünyamıza Özge kuzu.... Ömrün bereketli bahtın güzel olsun yavrumm..........
Canım özel mesaj yazamıyorum maalesef..Beni de listeye eklermisin...
(esin)FAKTÖR V R2(H1299R):HETEROZİGOT MUTASYON, FAKTÖR XIII(V34L):HOMOZİGOTMUTASYON,
B-FİBRİNOJEN(-455G-A)HETERİZİGOT MUTASYON,...........Apikobal,Folbiol hamile kalınca 0,4 clexane iğne
kolay gelsin canım tadilat işleri zor ve yorucu olur dikkat et kendine..ya kızlar evım tadılatta gıremıyorum bu aralar
ders calısıyorum dıyede gıremıyordum zaten sımdı uzun sure pek gıremicem
nuray dogurdumu onu merak ettıgımden gırdım noldu
redmask bana ozelden yazda habe ver olurmu merak edttım
sizler nasılsınız ?
özelden yazarsanız cvp verırım
hepınızı öptüm
Merhaba pingg yeni olduğumdan özelden msj atamıyorum benim MTHFR C677T heterozigot, MTHFR A1298C HETEROZİGOT. hamile değilim günde bir tane coraspirin ve bemiks vitamin kullanıyorum.
kızlar özelden ve burdan gelen mesajların hepsini toplayıp öyle güncellemeyi düşünüyorum sayfada liste kalabalığı olmasıncanım özelden msj atmaya çalıştım ama olmadı.protrombin 20210 mutasyonu HETEZERİGOT,mthfr 677 mthfr 1298 HETEZERİGOT,paı gen mutasyonu HETEZERİGOT,free protein eksikliği...tedavi: cleksan 0,2 lik coraspin,folbiol,becoziym-c..
teşekkür ederim canımellerine sağlık Pingg çok güzel olmuş..
arkadaşlar nuray'da binbir türlü çileden sonra kuzusuyla kucaklaştı rabbime bin hatta milyon hatta sonsuz şükürler olsun... Darısı isteyen herkese nasib olsun inşaallah........
Hoşgeldin dünyamıza özge kuzu.... ömrün bereketli bahtın güzel olsun yavrumm..........
arkadaşlar bende sizler gibi kan pıhtılaşması (heterezigot) yüzünden 2 düşük yasadım şimdi yeni öğrendim hematoloji bölümüne yönlendirdiler dr gel raporlu ilac verecez dedi gittim raporum cıkmıştı fakat hocasına sormaya gitti hocası hamile kalmadan ilaç kullanmama gerek olmadıgını sölemiş bide bana düşüklere neden olan bir test daha yaptırmamı söledi antikardiyolipin ıgg ıgm die bi test sizler bunu yaptırdınızmı bide hamile olmayanlar sizler hangi ilacları kullanıyorsunuz...
Arkadaşlar Nuray'da binbir türlü çileden sonra kuzusuyla kucaklaştı Rabbime bin hatta milyon hatta sonsuz şükürler olsun... Darısı isteyen herkese nasib olsun inşaallah........
Hoşgeldin dünyamıza Özge kuzu.... Ömrün bereketli bahtın güzel olsun yavrumm..........
merhaba arkadaşım.....öncelikle inşallah sağlıklı bi şekilde bebeğini dünyaya getirmeni diliyorum... Bende aynı durumdaydım..çok kötü günler geçirdim...2 kere düşük yaşadım bitanesi 9 haftalık karnmda ölmüş.. şimdi 4-5 haftalık hamileyim. Clexan 4000 sabah akşam yapıyorum. Bebe aspirini kullanıyorum... Sen kullanıyormusun acaba merak ettim...
merhaba senakar nasılsın, gebeliğin nasıl gidiyor merak ettim, ben genetik için nisan da hastaneye gidiyorum tekrar, sonuçta 1 aya çıkarmış bakalım,bende gebe kalamıyorum şu sıralar çok üzülüyorum, ben de PCO var adetlerim düzensiz oluyor, bu yüzden yumurtlama dönemlerimi de takip edemiyorum zaten, bu ay yine gecikti adetim civanperçemi kullanmaya başlayacam umarım olurum. şey soracaktım sence genetik test çıkmadan hamile kalmam doğru olur mu? beklemeli miyim?
Senin 3. gebeliğin değil mi? nasıl gidiyor peki? inşallah sıkıntı yoktur, herşey yolundadır...çok çok selamlar...
Herkese merhaba uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum bende üye olup size katılmak istedim. Bende bir sene içinde iki düşük yasadım. ikiside 6 haftalıkken düstü ikinci bebeğim görünmedi bileBir ay önce ege üniversitesinden bir profosöre gittim. Genetik arastırma sonucu bende de pıhtılasma çıktı. Sarılık aşısı da oluyorum. Doktorum bir ay sonra denemeye başlayabileceğimizi söyledi ama yine aynı seyleri yasamaktan korkuyorum merak ettiğim bişi var bizim durumumuzda olanlar gebeliğini yatarak mı geçirmek zorunda. Ben öğretmenim okulun kapanmasını mı beklemeliyim. Hamişlerden cevap bekliyorum.
mutasyon listesinde yer almayan arkadaşlar eğer bu listede olmak istiyorsanız lütfen özelden mutasyonunuz ve tedavi şeklinizi içeren bir mesaj gönderin.. bu listeyi güncellemek için gönüllü bir arkadaş vardı ama aylardır güncellemiyor bu yüzden bu görevi üzerime aldım ve düzgün bir liste haline getirerek yayınladım ve listeyi 15 günde bir yayınlamanın yeni gelen arkadaşlar için iyi olacağını düşündüğüm için her 15 günde bir güncelleyerek yayınlamayı düşünüyorum...
canım açıkcası beklemeni tavsiye ederim geç olsun ama sıkıntılı olmasın çünkü kan tahlil sonucuna göre ilaca başlıyorsun benim mhtfr 1298 ve677 her ikindede heterezigot çıktı hem genetik uzmanı hemde dr um vitamin önerdi bu sıkıntılarda vitamin b12 eksik oluyormuş ve en az 2-3 ay kullanılmasını tavsiye ediyorlar. aynı soruyu bende dr uma sormuştum ada bekle dedi sonuca göre degerlendirme yapacagız. igneyede başlayacagız dedi. bende tahlillerimi daha cabuk öğrenmek için özelde yaptırdım biraz pahalı oldu ama sabırsızlıgımdan bekleyemedim..Şu an gebelik elhm iyi gidiyor gibi yalnız şunu farkettim önceki gebeliklerimde hep karın ağrılarım olurdu ama bu iğneleri kullanalı elhm kesildi gibi işte biraz uyku ve yorgunluk var..inşaalah darısı başına sende güzel haberler alırsın..
.
merhaba kızlar nasılsınız buraya yazmıyorum ama takip ediyorum. yeni hamilelerimiz ve doğum yapanlar var bu haberleri aldıkça çok mutlu oluyorum Allah herkese nasip etsin hyırlısıyla. pingcim bu yaptığı liste için çok sağol. ben de özeldem msj atamadığım için buraya yazıyorum protrombin G20210A ve MTHFR C677T heterezigot. hamile kalmadan önce fraxiparin 0.3(günde 1) yarım folbiol ve günde 1 coraspin aldım. hamile olduktan sonra iğneye ve coraspine devam ediyorum. ve elevit kullanıyorum.
canım mrb hoşgeldin.ben sinan hocanın hastasıyım.iki ay öncesine kadar sanırım muayane ücreti kalktı o yüzden yeni hasta almıyo,eski hastalarına bakıyo.işinde iyi diyolar evet.ben yeni hastalara bakarken bile çok zor randevu almıştım tanıdık sayesinde.iyi bi tanıdığınız varsa hacettepede belki görüştürebilir seni.devlet hastanesinde bi doktor bilmiyorum.ama redmaskçım lütfü beye gidio oda sanırım hacettepeye bağlı.ama muayane ücreti biraz pahalı 300 tl...rabbim gönlüne göre hayırlısını versin canım...
arkadaşım ilgin için teşekkür ederim.malesef özel mesaj gönderemiyorum.(belli bir rakama ulaşmadığı için)bana gönderdiğin mesajda doktorundan bahsetmişsin.acaba muayenehanesinin tel.ini verebilirmisin?canım kafan karışmasın... hepimiz bu yollardan geçtik geçiyoruz.. hangi değerin heterezigot bu önemli tabiki ama senden istenen diğer testlerde önemli bende yaptırmıştım o testleri... hepsi normal çıkmıştı.. yeni istenen testlerin kaba ifade ile bağışıklık sistemi testlerin... insan vücudu kendi dokusundan farklı olan dokuları kabul etmez en tipik örnek organ nakilleridir... bebek insan vücudunda barınabilen tek istisnai durumdur .. doku uyumsuzluğunu ise plesanta ekarte eder ama bazı durumlarda vücut bebeği reddeder ve hızla vücuttan atmak ve normale dönmek ister işte bu durum yapılan bu tatlillerle anlaşılabiliyor... çözümü mevcut vücudun bağışıklık sistemini bu tarz durumlara göre düzenleyen ilaçlar kullanılarak çözümleyebiliyorlar.. önce kararlı olmak ve herşeye hazırlıklı olmakla başlamalısın... zor bir süreç.. Allah yardımcın olsun... ben 4. gebeliğimde kucakladım çok şükür kızımı.. Allah isteyen herkese nasib etsin inşaallah.... burda 7. hatta 8. kerede bebek sahibi olan arkadaşlar var aramızda.. sabırrr sabırrr sabırrr kilit kelime bu... çok zor ama değer... Allah isteyen herkese nasib etsin... Allahın bize emanet ettiği yine ona emanet olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?