Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili sülal ve selvihan, öncelikle geçmiş olsun canlarım...benimde hipotroidim var, hiç korkmayın bir sorun olmuyor ama troid hapınızı mutlaka kullanın, sakın ihmal etmeyin allah korusun bebişlerde zeka geriliğine neden oluyor önlem alınmazsa. benim rahhatsızlığım gebelik öncesi bilindiğinden gebe kalınca kadın doğumcu ve endokrinciyi paralel götürdük, yani kadındoğumcuma gittiğim gün endokrincimede gidiyordum. gebelikte 5. ay civarı troid hormonu ihtiyacınız artıyor çünkü bebekte 5. ayda sizden troid hormonu alıp kullanmaya başlıyor, bu nedenle benim endokrincim 5. ayda hapın dozunu biraz arttırmıştı, tabii bunu kafasına göre değil tahlil sonuçlarına göre yaptı, ama zaten tahlil öncesi hem lütfü hoca hemde end.hekimi bu durumu önceden tahmin etmişlerdi, 5. ay civarı artırılması gerekebilir demişlerdi.
size birkaçta tiyo veriim, hapınızı mutlaka sabah aç karna alın ve 45 dk-1 saat kadar hiçbir şey yemeyin hatta en etkili olabilmesi için hapınızı bir bardak suyla aldıktan sonra 1.5-2 saat yemeyin hiç bişi...demir (kan)hapı alıyorsanız troid hapını aldığınız zamana yakın olmasın, birbirinin etkisini azaltıyor, birini sabah birini akşam alın...troid için kan tahlili vereceğiniz gün troid hapınızı içmeden tahlil yaptırıp kan verdikten sonra hapınızı için, ayrıca aç karna tahlil vereceksiniz en doğru neticeyi almak için...tsh,t3,t4 yanında anti tpo tahlili var bu da çok önemli, eğer şimdiye kadar yaptırmadıysanız mutlaka yaptırın, troidle ilgili bu antikorlar gebelik nedeniyle artış gösterebiliyor eğer artarsa ilaç dozunuz artabilir, ayrıca tsh gebelikte 2 civarında olmalı, üstü ya da altı tehlike arzeder buna göre ilaç dozunuz ayarlanır, ayda bir tahlil yaptırıyordum ben, ama bazı hekimler 3 ayda bir yaptırıyorlar...hipotroid troidinizin yavaş çalışması biliyosunuz troid yetmezliği de deniyor buna ve morallle, stresle çok ilişkili, inanılmaz etkileniyor hormonlar stresli olduğunuzda tansiyon gibi yükselip düşüyor tsh, bu nedenle olabildiğince relax olmaya çalışacaksınız...bebeğinizin etkilenme oranı %40 ,yani onunda hipotroidli doğma ihtimali var ama doğumdan 3 gün sonra pelinciğe tahlil yaptılar troid için çok şükür çıkmadı, inşallah sizinkilerde de çıkmaz...şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, unuttuklarım olursa yazarım...
bu arada hep kötü yanlarını söyledim, bi de güzel tarafı var ,gebeliği boyunca troid hapı kullanan annelerin bebişleri akranlarına göre daha zeki oluyorlarmış...öptüm ikinizide ...sevgiler

marguerite nasıl gidiyor geri sayım başladı hayırlısı..şu amnio sıvı gelmesi tamamen bitti demi?hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın dualarım sizlerle...

canim ya hic sorma cok zor gidiyor yurumem tamamen cok zorlasti malum hazirliklar var ama ben disari cikmakta cok zorlaniyorum cikarsam nerde bir oturacak yer bulsam hemen cokup kaliyorum aksilik bizim binada asansor tamiri var tam bir ay asansorumuz calismayacakmis ben simdiden kara kara dusunuyorum bu arada benim ev 6. kattane yapacagimi bilmiyorum ve her gun eve hemsire geliyor isyan edecekler yaa sasirdik valla neyse amniyon sivisi icin test yapilmisti onu gecen gun aldim daha doktor gormedi ama oyle bir sikintim yok suanda cok sagol sordugun icin ayin 24 unde kontrolum var bakalim umarim bir sorun cikmaz sen nasilsin bu arada calismalara devammi kaydirigubbakcemile umarim tez zamanda hayirli haberin aliriz seninde canim hersey gonlunce olsun bitanem :1hug:

Son düzenleme:

nazlicim simdi bizim burda da 150_400 arasi ve plaquet deniyor sanirim ayni senin dedigin gibi trombosit galiba benim gecen ay 324 du bakalim bu ay kac cikacak doktorum zaten gecen aya gore yukseltebiliriz dedi cunku daha onceleri 260-280 civarlarindaydi yani biraz yukselmis simdi ben 28. haftanin icindeyim canim bu ayki kontrolde sanirim artis olacak bu arada sanada cok gecmis olsun canim kendine cok dikkat et malum bahar ayindayiz tam hastaliklarin zamani sen kac haftalik oldun simdi ben tam 4.ayda ufaktan hissetmeye basladim yavas yavas artti simdi gumbur gumbur yakinda sende baslarsin hissetmeye canim merak etme delikafadulden sevgiyle kal canim a.s.

Son düzenleme:
canım benim ço sağol ilgin için.ilk başta biraz stres oldu kullanmak istemedim ilacı ama içindede hiç bir zrarı yoktur yazıyor.inşallah bebişe ve banada şifa olur.

sevgili silaya ne kadar guzel tebrik ederim canim hemde ikiz ha sen istedin bir rabbim verdi iki bundan daha guzel ne olabilirki telas yapma burdaki bir cok arkadasin lekelenmeleri oldu cok sukur hemen hepside sorunsuz atlatti umarim sendede sorun cikmaz ama doktorunu ara yada hemen git ihmal etme bizede haber vermeyi unutma lutfen :CüvCüv: merkda birakma bizi sevgilerle canim

canim yaaa cok uzuldum cok cok gecmis olsun canim gebelikte hep korktugum sey tansiyondur benimde senağlama cunku benimde daha once cikmisti ama sinirseldi sonra yavas yavas gecti fakat dun aksam sanirim benimde biraz yukseldi olcemedim evdeki tansiyon aletinin pili bitmisti o yuzden hem kilo aldigim icin hemde daha once yasadigim icin riskim var biliyorum canim simdi nasilsin umarim iyisindir sakin telas yapma doktorlar onunda ustesinden gelir eminim haberlerini bizede yaz merakda birakma canim olurmu :a015:

canım ben 19. haftanın içindeyim şimdi. 350 çok galiba ne güzel senin 28. hafta içinde 324. umarım sağ salim sorun olmadan geçer bu aylar. sorma bütün öğrenciler hasta zaten birinden kaçsam biri geliyor. ben daha öyle çok net hissetmiyorum ama bazen bişeyler oluyo içimde:sm_cool: umarım en kısa zmanda daha çok tekme çalışmalarına başlar bizim oğlanda rahat ederim bende.. içimde hep bir korku var çok yükselirse diye değer. bu arada bana sadece gebelik öncesi bakıldı tiroid bir daha bakılmadı. korktum şimdi neden bakılmadı ki... of of her gün aklıma yeni bir soru ekleniyor..kafamçokkarıştı

nazlıcığım stres yapma doktoruna gittiğinde sorarsın tahlillerinin yenilenmesini istersin canım

kızlar kontrol gününüde beklemek zormuş 10 gün oldu kalp atışlarını duyalı ama tedirginim nedense ben ilk bebeklerimi kalp atışlarını duyduktan sonra kaybettim ayın 23 gelsede bir rahatlasam ne zormuş keşke her hafta çağırsa kontrole

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var 10 gün önce doktora gittiğimde gebelik istediğimi söyledim oda bana klomen ve sonrasında farlutal verdi internette araştırdım gebelik isteyen farlutal kullanmasın diyor mademki kullanılmıyo doktor bu ilacı bana neden verdi birincisini dün içmiştim bu konu hakkında bilgisi olan yazsın lütfen çok acil çünki bu günde içmem gerekiyo doktorun dediğine göre napayım bi akıl verin

sılaya cım tebrik ederim allah tamamına erdirsin...hafif lekelenmeleri bir çoğumuz yaşadık telaşlanma leke rengi kırmızı olmadıkça sorun yok, bir şey hatırlatmak istedim, iğnene başlamış olsan bile sakın hareketsiz yatma yani yatarken ayaklarını arada sırada kıpırdat,ayak parmaklarını oynat ki kan dolaşımı sağlansın canım...progestan bende 12. haftaya kadar kullandım, ben yutmuştum sabah öğle akşam birer tane tok karna, ama fitil şeklinde hazneye konulanın daha etkili olduğu söylenmişti, ben beceremediğimden kaydirigubbakcemile3yutmuştum. sakın stres yapma hep güzel şeyler düşün...bebişlerle yapacaklarını hayal et:1hug:a.s.

eser sido merakta kaldım ölçümleriniz için gidecektiniz bugün gelir gelmez yazın olurmu

arkadaşlar farlutal hakkında ne biliyosunuz doktor bana önce klomen sonra farlutal kullan gebelik istiyosan dedi ama farlutal adet söktürücüymüş araştırdım internette gebelik isteyen kullanmazın diyo kafam çok karıştı doktor neden verdi öleyse bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazsın arkadaşlar çünki bu akşam içmem gerekiyo çokkkkkk acilllllllllll cevappppppp lütfennnnnnn

canlarım bugun ense kalınlığımıza bakıldı 1.4 mm. doktor cok guzel dedı.burun kemıgıne baktı gozukuyomu dıye.onuda gorduk.bu arada bebısımız 4 gunluk gerılıgı kapatmıs.tam gunumuzdeyız yanı artık.kan verdım ıkılı test ıcın.10 gun sonra gelıcekmıs sonuc.ınsallah ıyı cıkar.bu arada doktorum tsh ve kanda pıhtılasma zamanı dıye bı tetkık ıstedı.ama bu antıfaktorxa falan deıl.daha basıt bı test sanırım.parmagımdan kan aldılar ve pıhtılasma suresıne gore ıgne dozu ıle ılgılı bı fıkır edınmek ıstıyo sanırım. yalnız kızlar sıze bısey sorcam su trombosıt dedıgınız sey ne ben bılmıyorum.bende hıc bakılmadı ona.yanı hemogram yapıldı ama onun kısamıs adı falan varda ben mı farketmedım acaba.yada onemlı bıseyse cok atlanmıs olabılırmı ne dersınız? ya benım doktorum cok ıyı ama sagolsun rahatta bıraz.......hepınıze duacıyım...sızlerde bana edın olurmu...

kızlar bende geldim.
ense kalınlığı 1.6 burunuda çok ii dedi yarın ikili teste giriyoruz. umarım hayırlısıyla bunlarıda atlatırız. ayyy çok heyecanlandım. omurga kemiklerimiz oluşmuş gördük. inşallah herşey yolunda gider.

eserizmir ve sido, ikinizin de gözü aydın.. bebişlerin iyi olmasına çok sevindim. hep böyle güzel haberler vermeniz dileğiyle...

günaydın arkadaşlar esercim ve sidocum ne güzel haberlerle gelmişsiniz maşallah sizin bebişler büyümüş sıra fundacımda hadi bakalım rabbim sağ salim almayı nasip etsin kucaklarına hepinizi çok öpüyorum uğrayamasamda mutlaka sonra yazılanları okuyorum işlerim çok yoğun olduğu için pek giremiyorum

. yalnız kızlar sıze bısey sorcam su trombosıt dedıgınız sey ne ben bılmıyorum.bende hıc bakılmadı ona.yanı hemogram yapıldı ama onun kısamıs adı falan varda ben mı farketmedım acaba.yada onemlı bıseyse cok atlanmıs olabılırmı ne dersınız? ya benım doktorum cok ıyı ama sagolsun rahatta bıraz.......hepınıze duacıyım...sızlerde bana edın olurmu...[/QUOTE]

canım ona zaten hemogram içinde bakılıyor. mutlaka bakmıştır. trombosit ya da plt yazıyor olabilir. merak etme benimkide en az seninki kadar rahat baksana bana tsh bile bakılmadı.. bende kendim sağlık ocağından falan baktırcam bu gidişle gizli gizli

kızlar ikili test hakkında bilginizi paylaşırmısınız.. ben 10+5 haftalıktayım.. doktorum bu konuda bişey demedi.. ne zaman yapılıyor bu testler? birde bu testlerin içeriği nasıl kan veriliyor birde ultrasondan mı ölçümler yapılıyor ? karından bakılan ultrasonda mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…