Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı




canım seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam. inan bana eşim kalp atışlarını duyana kadar hamileliğimden hiç bahsetmemişti bile. sanki bebeğimiz yok gibi davranmıştı. hatta şu bebek lafını dillendirme kimseye söyleme bile demişti. inan hergün ağlıyordum. çünkü 3 düşüğüm oldu. bu 4. bebeğimiz. sonra birgün sen beni ve bu bebeği istemiyosun sevmiyosun diye ağlamaya başladım. o da bana ne zaman sevinsem sevincim yarım kalıyo, kucağıma almadan tam anlamıyla sevinemem dedi. o yüzden üzme kendini arkadaşım, eşlerimiz defalarca hayal kırıklığına uğradılar, o yüzden tam anlamıyla ümitlenmek istemiyorlar, biz ise tam destek, moral bekliyoruz. sen eşine kulak asma, doktorunu dinle yeter. Allah'ım bu defa yüzümüz gülsün yarabbim hem kendini yalnız hissetme, aynı kaderi paylaşan birsürü anne adayı fiziksel olamasakta ruhen beraberiz.
 
merhaba arkadaşlar. ben de üst üste iki defa kimyasal gebelik geçirdim. ikisinde de kese bile oluşmadı. genetik sonucumda heterizigot çıktı. kimyasal düşüklerimin nedeni kan pıhtılaşması mıdır. aynısını yaşayan var mı?
 
selamlar herkese, çok yeniyim burada tam çözemedim daha ama öğrenirim zamanla konumuza gelince, daha öncede paylaşmıştım bende 6 kez bu kan pıhtılaşması yüzünden bebek kaybettim çok zor, anlatsam yaşadıklarımı saatler alır en son kürtajım ekim ayında olmuştu ama nasıl tarif edilmez bir duygu istekse bu bu ay korunmayı bıraktık ve yine denemeye karar verdik inşaalah ALLAH busefer bizim ve tüm isteyenlerin yüzünü güldürür AMİN.RABBİM herkese sağlıklı vehayırlı bebekler versin lütfen kimse umudunu ve inancını kaybetmesin.:87::87:
 
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum .Bende bir yıl önce 8 haftalık bir düşük yaşadım sonrasında yapppılan tahlillerde PAI4G/4G GENETİK MUTASYONU olduğunu bir sonraki gebeliğimde asprin ve ayda bir iğne vurulmam gerektiğini söyledi doktorum.Burdan okuduğum kadarı ile bu iğneleri her gün vurulmak gerekiyor sanırım .Kafam karıştı iyice benle aynı gende mutasyon sorunu yaşayan yada bilen bu konuda yardımcı olursa sevinirim. Hamilellikten de korkmaya başladım artık.
 

canım merhaba bende 4 kez kaybettim.Her seferinde bu seferde olmazsa artık kapatıyorum bu konuyu diyorum ama olmuyo dediğin gibi bitmiyo bu özlem.Bu sabah haberlerde gördüğüm bi haberi paylaşmak istedim.Bi bayan 17 senelik evli 18 gebelik geçirmiş ama hepsinide kaybetmiş.Tedaviler yüzündende 160 kilo olmuş.Ama son bi kez denemeye karar vermiş diyet yapmış 130 a düşmüş hamile kalmış ve bu sefer mucizesi gerçekleşmiş sağlıklı bi oğlu olmuş.bayan 39 kocası 41 yaşındaydı sevinci görülmeye değerdi.
 

sanada merhaba canım ayrıca çok geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın bu acıyı en çok yaşayan bilir.Bende çok iyi hatırlıyorum beşinci kürtajım da hamilelik defteri benim için kapandı birdaha kimse bana dene demesin demiştim ve sürekli ağlıyordum.Zaten insanın psikoloji si çöküyor kendini bomboş yaşamıyor gibi hissediyosun.Ayrıca izlediğin haberi bende izledim zaten böyle haberleri hiç kaçırmam onun işi daha da zormuş çünkü bir çok ölü doğum yapmış büyük bebek kaybetmek daha da zordur.ALLAH kimseye yaşatmasın, ama azmin elinden birşey kurtulmazmış birde yaş konusu biraz beni ve eşimi üzüyor yani ilk çocuğumuz yaşasaydı şimdi 7 yaşın da olacaktı ve aramızda daha az yaş farkı olacaktı ama ne yapalım herşeyin hayırlısı vardır rabbimin gördüğü bizim görmediğimiz ve bilmediğimiz şeyler.
 

Amin canım Rabbim bi daha kimseye göstermesin.Dediğin gibi ölü doğum çok daha zordur hala ağlıyodu zaten onlardan bahsederken Rabbim bu bebeğiyle bütün acılarını unuttursun bizide daha fazla bekletmesin inşallah.Bende bakıyorum yaşıtlarımın çocukları anaokuluna başlıyo herkes büyüttü bile ikinciler oldu ben hala uğraşıyorum yaş 30 oldu ama vakti gelmeden olmuyo Rabbim bizden iyi bilir fiili ve sözlü dualara devam hakkımızdada hayırlısı tabiki..
 




kızlar sağolun eksik olmayın.aslında eşim de çok istiyo bebeği.sağolsun hamile olduğumu öğrendiğimden beri prensesler gibi hissettiriyo,suyumu,meyvemi bile önüme getiriyo,hiçbirşeye elimi sürdürtmüyo,aslında çok duyarlı biridir.belki de bu yüzden ona biraz daha çok kızdım,ondan beklemediğim bi tepkiydi.tabi onun da korkuları var.kolay değil 4 düşük.her defasında ümitleirn boşa çıkmış.ne yapalım bu da bizim sınavımız işte.inşallah bebişlerimiz dünyaya gelir de babalarını utandırır.eşime dedim zaten:yavrum dünyaya gelince bunları anlatıcam ona,benim nasıl heycanla ümitle onu beklediğimi,babasının da kalbini duyduğunda heyecanlanmadığını,yavruma şu kadarcık şey dediğini,ama o şu kadarcık şeyin nasıl da kocaman bir bebek olup dünyaya geldiğni anlatacam.nolcak dedim anayla babanın farkı işte bu.daha şimdiden bellli ediyo kendini.
 
ya düşün düşün çıldırıcam hani korunmayı bıraktık dedim ya bu ay ,başladım yine ay miğdem mi bulanıyo,ay başım mı döndü,göğsüm dolgunlaştı mı ,şumu bumu demeye zaten en ufacık şeyleri bile kendime dert eden birisiyim birde kendime söz vermiştim bu sefer hiç birşeyi düşünüp kendime sorun yapmıcam diye ALLAH ım sana havale ediyorum.Ne olur, olursa bu sefer tamamına erdirerek sağlıklı ve hayırlı bir bebek ver bize ve tüm isteyenlere AMİN...
 
Selam kızlar nasılsınız geriye dönük bakamadım ama yeni hamile arkadaşlar var ise hayırlı olsun hamile listesini de hangi sayfada olduğunu bilmiyorum biraz haber vermekte geç kaldım ama benim aceleci oğlum 33 haftalık 25.05.2011 tarihinde sağlıklı bir şekilde doğdu çok şükür hamile kalmayı bekleyen, hamile olan bütün arkadaşlarıma Allah annelik duygusunu tattırsın inşallah.
 


kuzum canım arkadaşım
tamam eşin böyle yapmış ama bence buna üzülme ve eşine kızma
onlar şuan hiçbirşey hissetmiyorlar
sen onu hissediyosun o canında içinde senin
eşinin böyle hissetmesini bekleyemezsin
onlar kucaklarına alana kadar anlamazlarki babalığı
unutma
annelik yumurtanın döllenmesiyle başlar babalık kucaga almayla
hatta hukukta anne ve baba şöyle tarif edilir
çocugu doğuran kadın anadır
ananın kocası babadır
 


Arkadaşım sıkma canını aynı yoldan bende geçtim ama yavrum kollarımda çok şükür benim eşimde boşuna uğraşma ne de olsa bu da ölecek demişti hiç inanmamıştı oğlumu dünyaya getirebileceğime ama şimdi üzerine titriyor oğlumda oğlum diye ama zamanında söylediği sözler aklımdan gitmiyor bazen laf sokuşturmuyor değilim ben o kadar acılar çektim sen bana moral bile vermedin bırak moral vermeyi sürekli moralimi bozdun diyorum.
 
slm kızlar..ben 20 haftalık hamileyim.kanım da pıhtılaşma var ama doktorum iğneye gerek olmadığını söylüyor değerlerim yüksek değilmiş..ama benim içim hiç rahat değil..daha bugün gazetede pıhtılaşma sebebiyle 18 düşük yapan bi kadını okudum..huzursuz oldum ..benim sonuçlarım söyle;
faktör v pcr - mutasyon yok
protrombin - mutasyon yok
mthfr 677 -mutasyon her iki alelde taşıyor
sizin sonuçlarınız nasıl, bu durumda olup yinede iğne olan varmı ? cevap verirseniz çok sevinirim.. tşk .
 

Slm öncelikle hamileliğini ALLAH tamamına erdirsin ben kan pıhtılaşması yüzünden 6 bebek kaybettim ama benim değerlerim yüksekti iğne ve coraspirin kullandığım halde yinede sonuç hep hüsrandı ama sen sakın moralini bozma madem doktorun gerek görmemiş şimdilik düşünme bunları moral çok önemli bu durumlarda en iyi ben bilirim bunları üstelik şimdi kiraz zamanı bol bol tüket kanı sulandırıyor birde limon ve en önemlisi ALLAH a emanet et.
 

Aminn... Allah isteyen herkese nasip etsin..
coraspin her gün kullanıyorum,bir de ananas iyi gelir dediler ananas yiyorum , limonla kirazı ilk senden duydum.. tşk ederim..inşallah işe yarar..
inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız..hamile kalmakla iş bitmiyor malesef..
 
peki hiçbir şey kullanmadan mı 20. haftaya geldiniz asprin falan da kullanmadın mı ?Kan pıhtılaşması olduğunu nasıl farketti doktor?

coraspin kullanıyorum hergün.. daha önce tüp bebek denemiştik, sebepsiz infertilite vardı bende..o sırada gen testlerim de yapılmıştı, oradan öğrendim pıhtılaşma olduğunu .
benim gittiğim doçent dr önemsemedi, ama bakıyorum bi çok düşük yapan var bu yüzden.. aklım çok çok çok karışık ..
 

canım benim mthfr 677 tek alelde mutasyon olmasına rağmen yine de iğne kullanıyorum.bence iğne kullanmanı uygun gören başka bi doktora dah git.mümkünse kullan.
 
kızlar aranızda miyomla hamile kalan var mı? ben bir gün şiddetli bir sancı yaşadım ve doktora gittim doktor irili ufaklı miyomlarım olduğunu ve iki tanesinin de 3 cm e yakın olduğunu ve bir jinekoloğa görünmemi söyledi.Aslında ben kürtajdan sonra 2 kez gitmiştim birşey çıkmamıştı,eşimin üsteği üzerine bu sefer bayan jinekolg bulduk zaten bende bayanla daha rahatım dr a 2 kez gittim miyomlarımın büyüdüğünü ve ameliyattan başka çözümü yok bunun dedi yaada biran evvel hamile kalmamı söyledi çünkü büyürse hamile kalman zorlaşır dedi, birde ALLAH nasip eder doğurusam sezeryanla alınırmış.Aslında bu sefer dr beni ikna etti hamile kalmam için ben ona hikayemi anlattığımda çok haklısın ama eğer çocuk istiyorsan daha fazla zaman kaybetme dedi sen çok ara veriyormuşsun istiyorsan denemekten başka çaren yok dedi.Bende bunun üzerine birkez daha denicem çok zorlu bir süreç inşallah bukez yüzümüz güler.Bizler ne yaparsak yapalım herşey olacağına varıyor yoksa ben yine düşünmüyordum ama hayırlısı bakalım eğer vazgeçen kader arkadaşlarım var ise hadi birlikte hamile kalalım mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…