Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

SILAYACIM ne diyecegimi bilemiyorum. senin durumun bizlerden farklı, iki bebek.. birisini kaybedersen diğeri moral bulmaya yetermi, iki bebek olması nası bi duygu bilemiyoumki. allah inşallah ikisine de uzun ömür verir canm..

canım benim aminnnin:Saruboceq:şallah sağ salim allalım kucağımıza..senin kız da baya kocaman olmuşbenim oğlan dün yine attı iki tekme. yani ancak 19. haftanın sonunda tatlım insan tam olarak hissediyo. o da bebişin kefyi olursa:dance:öptük ikinizide Şeniz

heyyo celen o zaman bende yaptırmam tetanoz falan. sanırım şen de vurulmamıştı yanlış hatırlamıyorsam tabii.
şimdi yine nazlıdan beklenen soru geliyooooorrr. iğneler bebeğe gelmez dimi ben iyice paranoyak oldum da göbek deliğinden baya uzağa (yaklaşık 6-7 parmak) vuruyorum göbek deliği hizasından. biliyorum benden bıktınız bu iğne konusunda ama bebiş büyüdükçe insan korkuyor (((( ona gelmesinde ben acı falan takmıyom zaten.

canım benim öncelikle geçmiş olsun umarım ikinci bebeğininde kalp atışlarını duyarsın
benimde ilk hamileliğim ikiz gebelikte benimde bebekleriminde birinin kalp atışı vardı birinin yoktu ben sorunumuda bilmiyordum ama bana ikincisi için ümitlenme demişlerdi kaybolan ikiz sendromu denen bir şey var ikinci bebek kendini ekarte ediyormuş ama diğer bebeğe hiç bir zararı olmuyormuş bu yüzden üzülme canım inşallah bir yada iki tane önemli değil yeterki yaşayan bebeğine sağlık versin sakın stres yapma kendine çok dikkat et sonuçta sorununu biliyorsun umarım herşey gönlüne göre olur senin için dua edeceğim canım:Saruboceq::1hug:

yok yavrum bişicik olmaz.bööle bakınca hemen derinin altında gibi duruo ama dielmiş.iğne ucunun 15 cm olması gerekiomus bebeğe gelmesi için.hani amniyosentez iğneleri var ya..için rahat olsun.
canım iğneyi nerden vurursan vur (kaslara dikkat)önemli olan deri altına girmesi..zaten ilerleyen haftalarda yer bulamıosun..aman burda beze var of burası morarmıs yok burası kanıo..ben en son zamanlaar kasıktan vuruodum.ne hikmetse orası hiiiç acımıodu fisfisfis

canım günaydınlar. ancakgirebildim nete işlerin yoğunluğundan valla burası bende acayip alışkanlıkyaptı giremeyince aklım burada kalıyo yaadelikafadulden canımcım daha biliyon hamile falan değilim ama bu iğne işini kesin olarak kafama koyduğum için bana bir ara müsait olunca şu iğneyi nerelere nasıl yapılacağını bir de raporla falanmı alınıyo bu iğneler bir seferde kaç tane alabiliyoruz falan işte iğneler hakkında genel bir bilgi açıkça anlatsana gülüm ya dua ederim sanaŞeniz özelden falan yazarsın bir ara müsait olduğunda tamammı canım acelesi yok zatendelikafadulden

bacak kol ve göbekten vuruluoruz devrimcim.göbekte göbek deliğinden 4 parmak tutup sağına veya solluna.bacakta dizden ve kasıktan 4 parmak tutup ortada kalan bosluğa.koldanda kolun arka kısmına doğru yine yukardan 4 parmak tutup basıosun iğneyi.
ewet ben raporla aldım.heyet raporu cıkarttı doktorum.en fazla 20 kutu yazabiliodu.hmmmmmmm baskaaaa CADIARZU bide bi kutunun içinde 2 enjektör var.günde bi kere vuruluosan 2 gün gidio bi kutu.takıldığın bişi olursa sor.bende aklıma geldikce yazarım.

silayacim cok gecmis olsun insallah bebeklerine birsey olmayacak hepimiz dua ediyoruz canim bu arada doktora cok sik gorun bu aralar sonuclarinida bize bildir merakta birakma allah yardimcin olsun canim

ohhhh rahatladım akşam ya geldiyse diye ağladımdasenağlama. iğne 1.2cm falan ölçtümdelikafadulden doktor göbek ii devam et dediği için bacağa geçemedim ben de. göbek deliğinden sağ-sol 4 parmak bırakıp dalıyom o zman hihoyyyt. ya iyiki varsınız Allahım ya

canım ne kadar içten yazmışsın...mehmet bey eltimin doktoruydu, gazinin meşhur ikiz doktorlarından biri sanırım, banada çok tavsiye etmişlerdi kendisini ama tüp bebek uzmanlık alanları diye biliyorum, lütfü hoca riskli gebelik uzmanı canım, ben normal gebelik elde edebildiğim için lütfü hocada karar kılmıştık ve evet gazinin çok kalabalık olduğundan şikayet ediyordu eltim hep...
lütfü hocanın gaziosmanpaşada özel muayenehanesi var, gitmeden birkaç gün önce randevu alıyorsun, sonra verilen tarih ve saatte gidiyorsun bu kadar, hastanede bakmıyor hoca, tüm ultrason aletleri muayenehanesinde mevcut, ayrıntılı 4d boyutlu vs. bunlar için dışarıya gidip ekstra para vermiyosun, normal muaayene esnasında yararlanıyorsun bunlardan, tahliller içinse hoca iki yol öneriyor, 1. si resmi olan, hoca istediği tahlilleri yazıyor ve yanında bir sevk getirirsin onunla hacettepeye gidip giriş yaptırıp kadın doğumda kan veriyosun, sonuç kağıdını yine aynı yerde hocanın iki hemşiresi var onlara veriyosun onlar sonuçlar çıkınca hocaya ulaştırıyorlar, yani sen sadece kan veriyorsun sonuç almaya falan gitmiyosun, sonuçları hocanın hemşireleri takip ediyor, peki ben nasıl öğrenicem dersen, hocanın muayenehabnesini arıyosun sonucu bildiroyolar sana...ikinci yol: hocanın anlaşmalı olduğu bir laboratuvar var, muayene sonrası çıkıp orada yaptırıyosun tahlillerini, hiç beklemiyosun sıra sorunu vs. yok, eğer maddi sorun yoksa zorlamayacaksa hiç sevkle hacettepeyle uğraşmadan orada da yaptırabilirsin tahlillerini, yine aynı şekilde orayada tekrar sonuç almaya gitmiyosun, onlar hocaya fakslıyorlar sonuçları...ayrıca hocanın cumartesi de muayanesi var, ben çalıştığım için bu benim açımdan iyi olmuştu..

canım, tahlilleri hacettepede yaptırmak istersen de öyle çok beklemiyosun...başka sorun olursa seve seve cevaplandırırım tabii kızçeden fırsat buldukça...sen inşallah hayırlısıyla bi hamiş kal istediğin soruyu sor, hiç sıkılır mıyız:1hug:a.s.

merhaba, asıl pıhtılaşmaya faktör v deki mutasyon sebep olduğu için sadece buna bakmışlardır, ancakk bazen mthfr deki mutasyon veya protein c ve protein s eksikliklerinde de pıhtılaşma olabiliyo bu nedenle bence eksik yapılmış testlerin hatta anti kardiyolipin, pai vs. gibi bazı ayrıntılı tahlillerde yapılabiliyo pıhtılaşma için...canım sen gebelik öncesi iyi bir hematoloğa gidip yaptır tahlillerini, buradaki arkadaşların bazılarında faktör v normal olduğu halde mthfr vb. sebeplerle pıhtılaşma sorunu yaşadıkları için defalarca bebişlerini kaybedenler var...geçmiş olsun, allah gönlüne göre versin.sevgiler.

canım, yakın arkadaşlarımdan biri geçen pazar doğum yaptı, tüp bebekti ve ikizdi başlangıçta bebişler, ilk haftalarda birkaç defa kanaması oldu hatta 1 hafta kadar da hastanede yattı ancak bebişin birinin kalp atışları duyulduğu halde diğerinin kalp atışını alamadılar ve bir süre sonra kalp atışı alınamayan bebişin düştüğünü söylediler ama öyle bildiğimiz anlamda bi düşük değilde kardeşine hiç zarar vermeden eriyip kaybolduğunu belirtmiş doktor, şimdi diğer bebekleri doğdu, çok şükür minicik bir kız...inşallah seninkilerin ikiside yaşar tabiiki öncelikli dileğimiz bu ama tersi olursa diğer meleğin için güçlü olman gerekiyorki o sağlıklı büyüsün gelişsin sıkıca sana tutunsun onuniçin endişe etme, böylesi hayırlıysa yapacak hiçbirşey yok, buna benzer birkaç tane daha duymuştum ben diğer bebeğe kesinlikle zararı olmuyor.sakin olup dinlen fazla yorma kendini ve diğer bebeğin için moralini yüksek tutmaya çalış lütfen, çok zor ama sen anne olucaksın inşallah, anneler güçlü olur canım...hadi inşllah düşündüğümüz gibi olmaz herşey yolunda gider...iki meleğinde seninle kalır inşallah rabbimn izniyle...öptüm canım..

celenim çok saol bitanem ya a.s.bu iğne olayını kafaya koyduktan sonra şaka birtarafada benim uykularıma girmeye başladı güzelim ya valla akşam yatağa yatınca falan aklıma geliyo. hayırlısıyla hamile kalıyım önemli olan orası ama ben bu iğneyi kendi kendime yapamam gibi geliyo imkansız kendi etime iğne sokamam ben yaaa:çok üzgünüm:artık iş bizim kocişe kaldı valla ilk başlarda hemşire gelir giderde eve sonra bizim kociş öğrenmesi lazım valla oda bana kızgın olunca falan hartt diye daldırıyomuş iğneyi:1shok:ama yokya kıyamaz benim koca kafffammmmmmmmmdelikafadulden

doğru hatırlıyosun nazlım bende yaptırmamıştım tetanoz, dktrum gerek yok demişti...iğne boyun 15 cm olursa ancak bebeğe gelir ki yaptığımız iğnelerin ucu çok kısacık..gelmez yani...ben göbeğe çok kısa süre vurmuştum sonra kola bacağa geçtim, bacaktan çok rahat etmiştim, doğum sonrası hastanede de hep koldan uyguladılar iğnemi(fraksiparin)..göbekten de 4 parmak sağ veya 4 parmak sol yana yapabiliyosun canım istersen çok uzaklaşma...ve deri altına kesinlikle, kasa denk getirmemen lazımki bu zaten göbekte zor, kolda bacakta kasa daha kolay denk geliyor...bıkmadık senden:teselli:hayırlısıyla bi doğursaydınız yok iğne yok morluk:bbo:sıkın dişinizi azıcık aaaklava: şaka canım ya bizde geçtik aynı yoldan ne zor bilirim hadi allah hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallaha.s.

kızlar soruma cevap verebilen var mı? birde bir kaç doktora gitmek daha çok kafa karışıklığına mı sebeb verir biliyorsunuz ben 2. düşükten sonra sinan beyin hastasıyım son düşükten sonra bir kaç doktorla görüştüm kafamı karıştırdılar çoğu bu konuda bilgisiz bile lütfü beye de gitmek istedim o dönem ama gidemedim email attım.sağolsun ilgilendi.yapılanlar doğru sinan bey değerli bir doktor hangi doz veriyorsa uygulayın demiş kafam karışık bir yandan beni iyi bilen bir doktor, tek bir neden değil düşüklerimde başka nedenlerde var diğer yandan yoğun bir prof.Allah ım biliyorum doktor moktor bahane olacaksa ne şartlarda hamile kalıp doğum yapanlar var.inş.bizde tez zamanda bebeğimizi alırız sağlıklı sıhhatli amin. fikirleriniz benim için önemli paylaşırsanız sevinirim sevgiler...

içimden gelenler inan bana sizlere karşı kendimi o kadar yakın hissediyorum ki anlatamam gerçektenkaydirigubbakcemile5bu arada bir örnek vermek istiyorum geçende en samimi olduğum arkadaşım geldi işyerine sık sık gelir sağolsun zaten. bir baktımki kızla konuşmak yerine ben burda sizle yaşıyorum önce çalıştığımı zannetmiş sesini çıkarmadı sonra bilgisayara bakınca bozuldu bana:roflol:napıyım buraya çok alıştım her gün takip etmez ve birşeyler paylaşmazsam birşeyler eksik gibi geliyoyerimsenibenhatta son üç gündür çok yoğunum iş yerinde hep kaçamak kaçamak yazıyorum vallahi:dance:ama sizlere değer canlarım benimmmmm:teytey:canımcım benim sevkli olmam ve hacettepede yaptırmam gerekiyo işleri. para önemli değil aslında sağlık söz konusu olunca ama benim kastamonudan doktora gelirken mutlaka işyerinde olmayacağımdan dolayı sevkli gelmem lazım yani bir şekilde hacettepeye giriş yaptırmam gerekiyo. aslında gaziye alışmıştık aştiden metroyla yerini falan bulması çok kolaydı işin bitince tekrar atla metroya otobüsteydik, hastanedede kadın doğum bölümünde falan istediğimiz yeri hemen bulabiliyoduk. ama işte dedim ya o beklemesi ve karmaşası yetiyo. birde hamile olunca o hastanenin çilesini çekemem gibi geliyo.

geçmiş olsun. kanamaların çok nedeni var. sebebi ancak doktor muayenesiyle anlaşılabilir. sebebi yoksa tabiki strese bağlı. herhangi bir ilaç kullanıyorsan bu da etkili olabilir. benimde adetim bittikten sonra çok fazla kahverengi lekelenmem oluyordu. doktorum enfeksiyon için ilaç verdi. ilaç biter bitmez hamile kaldım. benim doktorum zekai tahir burak'ta, orada istediğin doktorun muayenehanesine gidiyorsun. tahlillerini hastanede kolaylıkla yaptırıyorsun. birde tavsiyem doktoruna bir kez karar ver ve sonuna kadar ona güven. ben hamileliğimin 22. haftasında işyerime yakın bir tıp merkezine fraxiparine yazdırayım dedim. oradaki doktor bir ultrasona girin öyle yazalım dedi. ultrasonda bebeğin hiç hareket etmediğini bunu kendi doktorumla konuşmamı söyledi. ben çok önemsemedim. ertesi gün aynı doktor beni ve eşimi işyerlerimizden arayıp 'bebeğin hareketleri yoktu merak ettim ne yaptınız ,mutlaka doktorunuzla konuşun' diyip bizi telaşlandırdı. kendi doktorumu aradım acile gidip bir baktırın dedi. ben apar topar taksiye atlayıp doğumevinin aciline gittim. çok şükür herşey normaldi. ama benim ömrümden ömür gitti. bu olaydan 2 hafta sonra da yani 24. haftada bebeğimin hareketlerini rahatlıkla hissetmeye başladım, here bebek bir olmuyor. yani doktor çok önemli ve sadece bir doktora güvenmelisin. ikinci, üçüncü doktorlar kafa karıştırmaktan başka işe yaramıyor.

şencim sağol yazdığın için. ben baya uzaklaşmışım mesafeden 7 parmak var en azdelikafadulden ben de bacağa hiç denemedim ya ondan nasıl yapılcak bilemediğim için yapamadım . ama pazartesi doktora gidicem o zman sorarım. olmadı hastanenin kadın doğum servisinden öğrenirim ege üniv.de. bende bacakta kasa gelirse diye endişe ediyorum ondan nasıl anlıcamki kasa gelip gelmediğini iğneyi sokunca. göbekte yağ dokusu çok olduğu için sorun olmuyor sanırım.ama kol ve bacakta kas var. iki parmak arasında sıkıştırmak bile zor oluyor. ..valla sizlerde olmasanız insan konuşcak kimseyi bulamayacak.inan iğne yaptığım için değil benim şikayetim sadece nasıl yapacağımı şaşırdım.bebiş iyice şişirdi göbişi ondan

ya kızlar bu iğne kasa gelirse noluyoki ilaç etkisini göstermiyomu o zaman artı doktor falan gidince anlatır herhalde nasıl yapacağımızı dimi ben hamile falan değilim ama şimdiden panikledim vallahiCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…