nazlıcım canım benim maşallah beş aylık olmuşsun.inşallah hep böyle güzel sorunsuz devam eder.bizde kıjımla seni takip ediyoruz teyzesi. kaydirigubbakcemile3.bu hafta allahın izniyle 17+3 olduk.allah nasip ederse doğumlarımız birbirini takip edecek.rabbim inşallah mutlu sona ermeyide nasip eder.
arkadaslar bugun doktora gittim. biliyosunuz bebeklerim ikizdi.
bebegin birinin kalp atisi var. digerinin yok. daha once soylemistim
arada lekem geliyo diye. doktor digerinin duse bilecegeini soyledi.
ama digerine zarari asla olmaz dedi beni lekem falanda yok simdi.
kizlar sizce digerinn kalp atisi yinede baslarmi. biraz gec dollenmis olamazmi
yada duserse diger bebege zarari olurmu. normal saglikli bebekler bile kanama olunc dusuyorcok tedirginim ne yapacagimi bilmiyorum. zaten normalde 3 dusk yaptim.
heyyo celen o zaman bende yaptırmam tetanoz falan. sanırım şen de vurulmamıştı yanlış hatırlamıyorsam tabii.
şimdi yine nazlıdan beklenen soru geliyooooorrr. iğneler bebeğe gelmez dimi ben iyice paranoyak oldum da göbek deliğinden baya uzağa (yaklaşık 6-7 parmak) vuruyorum göbek deliği hizasından. biliyorum benden bıktınız bu iğne konusunda ama bebiş büyüdükçe insan korkuyor(((( ona gelmesinde ben acı falan takmıyom zaten.
yok yavrum bişicik olmaz.bööle bakınca hemen derinin altında gibi duruo ama dielmiş.iğne ucunun 15 cm olması gerekiomus bebeğe gelmesi için.hani amniyosentez iğneleri var ya..için rahat olsun.
canım iğneyi nerden vurursan vur (kaslara dikkat)önemli olan deri altına girmesi..zaten ilerleyen haftalarda yer bulamıosun..aman burda beze var of burası morarmıs yok burası kanıo..ben en son zamanlaar kasıktan vuruodum.ne hikmetse orası hiiiç acımıodu fisfisfis
canım günaydınlar. ancakgirebildim nete işlerin yoğunluğundan valla burası bende acayip alışkanlıkyaptı giremeyince aklım burada kalıyo yaadelikafadulden canımcım daha biliyon hamile falan değilim ama bu iğne işini kesin olarak kafama koyduğum için bana bir ara müsait olunca şu iğneyi nerelere nasıl yapılacağını bir de raporla falanmı alınıyo bu iğneler bir seferde kaç tane alabiliyoruz falan işte iğneler hakkında genel bir bilgi açıkça anlatsana gülüm ya dua ederim sanaŞeniz özelden falan yazarsın bir ara müsait olduğunda tamammı canım acelesi yok zatendelikafadulden
arkadaşım çok teşekkür ederim ilginizden ve yakın alakanızdan dolayı. inanın bana sizlere canımmmmm arkadaşlarımmmmmmm demek geliyo içimden:sm_cool:gerçek hayatta bile insan doğru dürüst bir arkadaş bulamazken burada sizler sayesinde dostluğu yakaladım inanın buna. sevgili şencim inan bana başta sen ve cerenim olmak üzere burdaki iyilik meleği tüm arkadaşlarımın allah kalbine göre veriyo ve meleklerinizi kucağınıza almayı allahım nasip ediyo inşallah buradaki olmayan arkadaşlara aynı duyguyu tatmayı nasip eder allahım tabi banada:1hug:lütfü hoca konusunda tavsiyen için çok teşekkür ederim canım. selvihancımda tavsiye etti onun ve senin sayende bende doktorumu değiştirmeye karar verdim. inşallah hamile kalınca lütfü beye gidicem bende. ben kastamonuda ikamet ediyorum. ikinci düşüğümde tam olarak araştırmadan sadece bir kişinin tavsiyesiyle gaziye gittim. mehmet erdeme. ya oda iyide aslında içime çoksinmedi. hamile kalınca sizin kafanızı şişiririm gibi geliyo bana katlanabilirmisiniz bilmiyorumdelikafadulden çok korkuyorum ve pimpirikliyim bu konuda hakverirsinizki:çok üzgünüm:canım bu lütfü bey hacettepenin doktoru sanırım. sevk işlemleri nasıl oluyo. yani hangi prosedürler var yani sevki hacettepeye çıkartıp orada giriş yaptırıp sonramı muayenehaneye gidiyoruz. tahliller falan nasıl oluyo hacettepede çok bekliyomuyuz. gazi hastanesinden benim ağzım yandıda:çok üzgünüm:resmen paramızla rezil olmak diye buna derlersaatlerce bekledik ve sadece 10 dk. görüştük doktorla o zaman. çok yazdım ve çok sıktım biliyorum kusura bakmayın meşgül ettim burayıda. kızlar hepinizi çokkkkkkkkkkkk seviniyorummmmmmmmm inanınnnnnnnn öptümmmmmmmmmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile
arkadslar kan pıhtılasması ıcın faktorV testı yapıldı..
sadece bu kadr pıhtılasma ıcın testler...
sızlerı yazılarını okudum herkesın sorunu farklı..
ve daha farklı testler yapılmıs:uhm::uhm:
neden bende sadece buna baktılar cevap yazrsanız cok sevınırım...
arkadaslar bugun doktora gittim. biliyosunuz bebeklerim ikizdi.
bebegin birinin kalp atisi var. digerinin yok. daha once soylemistim
arada lekem geliyo diye. doktor digerinin duse bilecegeini soyledi.
ama digerine zarari asla olmaz dedi beni lekem falanda yok simdi.
kizlar sizce digerinn kalp atisi yinede baslarmi. biraz gec dollenmis olamazmi
yada duserse diger bebege zarari olurmu. normal saglikli bebekler bile kanama olunc dusuyorcok tedirginim ne yapacagimi bilmiyorum. zaten normalde 3 dusk yaptim.
bacak kol ve göbekten vuruluoruz devrimcim.göbekte göbek deliğinden 4 parmak tutup sağına veya solluna.bacakta dizden ve kasıktan 4 parmak tutup ortada kalan bosluğa.koldanda kolun arka kısmına doğru yine yukardan 4 parmak tutup basıosun iğneyi.
ewet ben raporla aldım.heyet raporu cıkarttı doktorum.en fazla 20 kutu yazabiliodu.hmmmmmmm baskaaaa CADIARZU bide bi kutunun içinde 2 enjektör var.günde bi kere vuruluosan 2 gün gidio bi kutu.takıldığın bişi olursa sor.bende aklıma geldikce yazarım.
heyyo celen o zaman bende yaptırmam tetanoz falan. sanırım şen de vurulmamıştı yanlış hatırlamıyorsam tabii.
şimdi yine nazlıdan beklenen soru geliyooooorrr. iğneler bebeğe gelmez dimi ben iyice paranoyak oldum da göbek deliğinden baya uzağa (yaklaşık 6-7 parmak) vuruyorum göbek deliği hizasından. biliyorum benden bıktınız bu iğne konusunda ama bebiş büyüdükçe insan korkuyor(((( ona gelmesinde ben acı falan takmıyom zaten.
kızlar merhaba size birşey sormak istiyorum adet düzensizliği olan var mı?benim yaklaşık 3,4 aydır düzensiz aslında 24 gün yada 28 günde oluyorum ama bir türlü bitmiyor ayın 11 den beri az bir şekilde oluyorum doktorada gittim hormonlara bakıldı normal dedi,ultrasyona bakıldı oda normal önce ilk günler yoğun sonra az birşekilde olup 6,7 günde biterdi şimdi..benim gibi adetleri düzensiz olup hamile kalan var mı?ilk defa başıma geliyor.doktor birde strestende olabilir dedi.dua edin lütfen...
canım ne kadar içten yazmışsın...mehmet bey eltimin doktoruydu, gazinin meşhur ikiz doktorlarından biri sanırım, banada çok tavsiye etmişlerdi kendisini ama tüp bebek uzmanlık alanları diye biliyorum, lütfü hoca riskli gebelik uzmanı canım, ben normal gebelik elde edebildiğim için lütfü hocada karar kılmıştık ve evet gazinin çok kalabalık olduğundan şikayet ediyordu eltim hep...
lütfü hocanın gaziosmanpaşada özel muayenehanesi var, gitmeden birkaç gün önce randevu alıyorsun, sonra verilen tarih ve saatte gidiyorsun bu kadar, hastanede bakmıyor hoca, tüm ultrason aletleri muayenehanesinde mevcut, ayrıntılı 4d boyutlu vs. bunlar için dışarıya gidip ekstra para vermiyosun, normal muaayene esnasında yararlanıyorsun bunlardan, tahliller içinse hoca iki yol öneriyor, 1. si resmi olan, hoca istediği tahlilleri yazıyor ve yanında bir sevk getirirsin onunla hacettepeye gidip giriş yaptırıp kadın doğumda kan veriyosun, sonuç kağıdını yine aynı yerde hocanın iki hemşiresi var onlara veriyosun onlar sonuçlar çıkınca hocaya ulaştırıyorlar, yani sen sadece kan veriyorsun sonuç almaya falan gitmiyosun, sonuçları hocanın hemşireleri takip ediyor, peki ben nasıl öğrenicem dersen, hocanın muayenehabnesini arıyosun sonucu bildiroyolar sana...ikinci yol: hocanın anlaşmalı olduğu bir laboratuvar var, muayene sonrası çıkıp orada yaptırıyosun tahlillerini, hiç beklemiyosun sıra sorunu vs. yok, eğer maddi sorun yoksa zorlamayacaksa hiç sevkle hacettepeyle uğraşmadan orada da yaptırabilirsin tahlillerini, yine aynı şekilde orayada tekrar sonuç almaya gitmiyosun, onlar hocaya fakslıyorlar sonuçları...ayrıca hocanın cumartesi de muayanesi var, ben çalıştığım için bu benim açımdan iyi olmuştu..
geçmiş olsun. kanamaların çok nedeni var. sebebi ancak doktor muayenesiyle anlaşılabilir. sebebi yoksa tabiki strese bağlı. herhangi bir ilaç kullanıyorsan bu da etkili olabilir. benimde adetim bittikten sonra çok fazla kahverengi lekelenmem oluyordu. doktorum enfeksiyon için ilaç verdi. ilaç biter bitmez hamile kaldım. benim doktorum zekai tahir burak'ta, orada istediğin doktorun muayenehanesine gidiyorsun. tahlillerini hastanede kolaylıkla yaptırıyorsun. birde tavsiyem doktoruna bir kez karar ver ve sonuna kadar ona güven. ben hamileliğimin 22. haftasında işyerime yakın bir tıp merkezine fraxiparine yazdırayım dedim. oradaki doktor bir ultrasona girin öyle yazalım dedi. ultrasonda bebeğin hiç hareket etmediğini bunu kendi doktorumla konuşmamı söyledi. ben çok önemsemedim. ertesi gün aynı doktor beni ve eşimi işyerlerimizden arayıp 'bebeğin hareketleri yoktu merak ettim ne yaptınız ,mutlaka doktorunuzla konuşun' diyip bizi telaşlandırdı. kendi doktorumu aradım acile gidip bir baktırın dedi. ben apar topar taksiye atlayıp doğumevinin aciline gittim. çok şükür herşey normaldi. ama benim ömrümden ömür gitti. bu olaydan 2 hafta sonra da yani 24. haftada bebeğimin hareketlerini rahatlıkla hissetmeye başladım, here bebek bir olmuyor. yani doktor çok önemli ve sadece bir doktora güvenmelisin. ikinci, üçüncü doktorlar kafa karıştırmaktan başka işe yaramıyor.kızlar soruma cevap verebilen var mı? birde bir kaç doktora gitmek daha çok kafa karışıklığına mı sebeb verir biliyorsunuz ben 2. düşükten sonra sinan beyin hastasıyım son düşükten sonra bir kaç doktorla görüştüm kafamı karıştırdılar çoğu bu konuda bilgisiz bile lütfü beye de gitmek istedim o dönem ama gidemedim email attım.sağolsun ilgilendi.yapılanlar doğru sinan bey değerli bir doktor hangi doz veriyorsa uygulayın demiş kafam karışık bir yandan beni iyi bilen bir doktor, tek bir neden değil düşüklerimde başka nedenlerde var diğer yandan yoğun bir prof.Allah ım biliyorum doktor moktor bahane olacaksa ne şartlarda hamile kalıp doğum yapanlar var.inş.bizde tez zamanda bebeğimizi alırız sağlıklı sıhhatli amin. fikirleriniz benim için önemli paylaşırsanız sevinirim sevgiler...
doğru hatırlıyosun nazlım bende yaptırmamıştım tetanoz, dktrum gerek yok demişti...iğne boyun 15 cm olursa ancak bebeğe gelir ki yaptığımız iğnelerin ucu çok kısacık..gelmez yani...ben göbeğe çok kısa süre vurmuştum sonra kola bacağa geçtim, bacaktan çok rahat etmiştim, doğum sonrası hastanede de hep koldan uyguladılar iğnemi(fraksiparin)..göbekten de 4 parmak sağ veya 4 parmak sol yana yapabiliyosun canım istersen çok uzaklaşma...ve deri altına kesinlikle, kasa denk getirmemen lazımki bu zaten göbekte zor, kolda bacakta kasa daha kolay denk geliyor...bıkmadık senden:teselli:hayırlısıyla bi doğursaydınız yok iğne yok morluk:bbo:sıkın dişinizi azıcık aaaklava: şaka canım ya bizde geçtik aynı yoldan ne zor bilirim hadi allah hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallaha.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?