mutasyonun neydi canım senin bende artık 4 oldu doktora diyorum tüp<pgt yapalım g zaten kolay hamile kalabildiğimi tahlillerde ve kromozomlarda prolem olmadığı için gerek olmadığını söylüyor yarın tekrar ikna etmek için uğraşıcam bakalım bu sefer kararından dönecekmi bide senin kaç düşüğün vardı histereskopi yapıldımı doktorum bana onu yapalım aklımızda soru işareti kalmasın dedi
arkadaşlar ilk bebeğimi kan pıhtılaşması nedeni ile 6 haftalıkken kaybetmiştim.benimde "MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT MUTASYONLAR SAPTANMIŞTIR" şeklinde test sonucum gelmişti. tekrar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim. çok sevinemiyorum içimde hep ya bu defa da bebeğimi kaybedersem diyorum. doktor innohep (0.45 ml) diye bi kan sulandırıcı verdi 2 gündür o iğneyi vuruyorum kendime ayrıca bebe asprini ve folik asitte kullanıyorum. ileride iğnenin dozunda bi değişiklik yapılırmı? değerleri benim gibi olup da bebeğini kucağına alanlar varmı nolur yazın çıldırıcam yoksa.:26:
MTHFR 1298 homozigot. Toplam 3 düşüğüm var. 1 yıl içerisinde 3 kere hamile kaldım, son düşüğümden sonra 4 ay korunduk üzerinden 8 ay geçti hamile kalamadım. Belki eşimin değerleri düşük gelmeseydi bize de tüp bebek demezdi, bilmiyorum. Histereskopi yapılmadı, toplam 3 doktora gittim hicbiri gerek gormedi histereskopiye ben de sormadım açıkçası gerek var mı diye.
merhaba arkadaşlar...
hamile arkadaşlara sağlıcakla doğumlar diliyorum...
allah yardımcıları olsun....
hamilelik bekleyenlerede kısa zamanda rabbim nasip etsin inş...
kızlar benim sorum olacak sizlere...
ben 5. bebeğime hamileyim...
ilk 3 bebeğimi kalp atışı duymadan kaybettik...
bende kan pıhtılaşması yok ama önlem amaçlı 03. mg iğne ve 150 mg ecopirin kullanıyorum...
ilaçlara başlayalı 2 gün oldu daha ve bugün kahve rengi lekelenme başladı...
bütün hamileliklerimde oldu bu kanama...
benim bildiğim iğne ve aspirin de kanamayı tetikler ama bebeğin gelişmesi içinde bırakmamam lazım...
4. hamİleliğimde iğneyi dr lar hiç bıraktırmadı kanamam çoğalır korkusundan ben aspirini kendim bırakmıştım ama bıraktıktan sonra sanki daha çoğaldı.....
rabbbimin izniyle 4. hamileliğimde herşeyi atlatıp 18. haftaya kadar gelmiştik ama bu seferde erken doğumda kaybettim...
şimdi de aspirini bıraksam mı acaba sizce aspirini ani bırakmakta kanamayı tetiklermi...
sizde aynı sorunları yaşadığınız için bir de sizin fikrinizi almak istedim...
bu konuda her dr farklı düşünüyor ve bende çok kararsızım...
sizin dr larınız nasıl bir yol izliyor acaba?
merhaba arkadaşlar...
hamile arkadaşlara sağlıcakla doğumlar diliyorum...
allah yardımcıları olsun....
hamilelik bekleyenlerede kısa zamanda rabbim nasip etsin inş...
kızlar benim sorum olacak sizlere...
ben 5. bebeğime hamileyim...
ilk 3 bebeğimi kalp atışı duymadan kaybettik...
bende kan pıhtılaşması yok ama önlem amaçlı 03. mg iğne ve 150 mg ecopirin kullanıyorum...
ilaçlara başlayalı 2 gün oldu daha ve bugün kahve rengi lekelenme başladı...
bütün hamileliklerimde oldu bu kanama...
benim bildiğim iğne ve aspirin de kanamayı tetikler ama bebeğin gelişmesi içinde bırakmamam lazım...
4. hamİleliğimde iğneyi dr lar hiç bıraktırmadı kanamam çoğalır korkusundan ben aspirini kendim bırakmıştım ama bıraktıktan sonra sanki daha çoğaldı.....
rabbbimin izniyle 4. hamileliğimde herşeyi atlatıp 18. haftaya kadar gelmiştik ama bu seferde erken doğumda kaybettim...
şimdi de aspirini bıraksam mı acaba sizce aspirini ani bırakmakta kanamayı tetiklermi...
sizde aynı sorunları yaşadığınız için bir de sizin fikrinizi almak istedim...
bu konuda her dr farklı düşünüyor ve bende çok kararsızım...
sizin dr larınız nasıl bir yol izliyor acaba?
Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar doğumdan ne kadar önce bırakılması gerektiğini söyledi size doktorunuz ?
Ben Clexane 0,4 kullanıyorum gebeliğin başından beri.
Ve benim iğneyi bugünden kesmemi söyledi doktorum. Doğumumuz Allah nasip ederse 1 Kasım'da.
Daha 5 gün var, sizce erken değil mi ?
24 saat kala kesenleri okudum genelde burda.,
inş sağol canım....gebeliğin hayırlı olsun canım inşallah sağ salim kucağına alırsın benimde kanamam olmuştu bende hem iğne hemde coraspin kullanıyordum ikisinide bıraktırmadı doktorum ama yinede bebeğimi 7 haftalıkken kaybettim doktorumun cevabı sağlıksız gebelikmiş iğneden değil dedi bence bırakma istirahat et yinede doktorun daha iyi bilir
çok geçmiş olsun canım rabbim bir daha yaşatmasın...canım benimde lekelenmelerim olduğu için doktor aspirini bıraktırıp iğneyle devam etmişti 7.haftaya kadar aspirinle iğne kullanmıştım bıraktıktan 1 hafta sonra aspirini kalbi durdu şimdi keşke lekelenmmem devam etseydi de aspirini kesmeseydim diyorum ama tabi yinede tercih senin ve doktorunun
slm hanımlar bende sizin gibi maalesef 1 bebeğimi kaybettim ben 10+6 zannederken bebeğimin 7+3 de kalp atışları durmuş hiç bir belirtiside olmadı 8 martta kürtajla aldılar bende test yaptırdım sadece mthfr1298 heterozigot 3 farklı doktora gittim birisi bişey kullanmana gerek yok dedi birisi iğne kullancaksın dedi biride önlem amaçlı asprin kullanacaksın ben hangisine inanıcağımı bilemedim asprin kullan diyen doktor diğerlerine göre daha bilgili gibi geldi benimle aynı durumda olanlar neler yaptı merak ettim
gözün aydın canım bebeğini saglıkla sıhhatle buyutcanım benimkininde homozigot olduğunu öğrendik şuanda hamile değilim ama benim doktor iğneye başlattı şimdi haftada 2 kez hamile kalıncada hergün sende hamilelik öncesinden başlamışmıydın bide benim kafama akılan bişey var benim ilk çoçuğumda giç bi sorun olmadı böyle bi hastalığım olduğunu bile bilmiyodum sorunsuz doğdu kızım genetik bi problem madem kızımda neden bi sorun yaşamadım mucize oldu diyebilirmiyim olabilircek bi durummu acaba
Merhaba
Benim sonuçlarımda aşağıdaki gibi.Bana yardımcı olabilir misiniz? Homozigotlar mutant diye belirtilmemiş wild type yazıyor. Kafam karıştı. Ben sadece 1298 c heterozigotmuyum yoksa bütün genlerde mi problem var? Doktorumla henüz detaylı görüşemedim şehir dışında olduğu için. Şuan hamile değilim ama sonuçların anlamını net öğrenene kadar kendim ölcemBilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
FAKTÖR 5 LEİDEN MUT. GG HOMOZİGOT WİLD TİP
MTHFR A1298C MUT. A/C HETEROZİGOT TİP
MTHFR C6777T MUT. C/C HOMOZİGOT WİLD TİP
PROTROMBİN 20210A MUT. GG HOMOZİGOT WİLD TİP
aslında bi listemiz olsa çok iyi olurdu biririmizin mutasyonlarını görüp karşılaştırma yapabilirdik
merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katıldım ama dertlerimiz aynı.bende de kan pıhtılaşması var.3 gende kan pıh.yatkınlık çıktı.doktor ilk defa böyle bişey görüyorum dedi çok korktum ama okuduğum kadarıyla 4 geninde de sorun olanlar var.ilk gebeliğimi 16.hafta kaybettim.doktorlar hiçbir şey yok dedi.ama çok sağolsun şimdiki doktorum hemen bu testi yaptırdı.günde 2 kez clexan 0.4 kullandım.ama 10. haftada aşırı kanamam oldu.bebeğim gitti zannettim ama gitmemiş.doktor iğneyi günde 3e çıkardı.sanırım bu kadar fazla kullanan hiç yok.şimdi tekrar 2ye indirdi ve 13 haftalık hamileyim.hala kanamam ve lekelenmem var.kanama sorunu olan var mı.çok korkuyorum.doktorum şimdilik çocuğun düşmesini beklemiyorum dedi.başka bir doktora gittim acımasızca yüzde elli düşer dedi.hiç psikolojimi düşünmeden.şimdi hangisine inanacağımı bilmiyorum.aslında bizim kan pıh. olup da doğum yapan arkadaşların moral vermesine ihtiyacımız var.bi de kanama sorunu olan var mı lütfen bi akıl versin.
aslında bi listemiz olsa çok iyi olurdu biririmizin mutasyonlarını görüp karşılaştırma yapabilirdik
Merhaba
Benim sonuçlarımda aşağıdaki gibi.Bana yardımcı olabilir misiniz? Homozigotlar mutant diye belirtilmemiş wild type yazıyor. Kafam karıştı. Ben sadece 1298 c heterozigotmuyum yoksa bütün genlerde mi problem var? Doktorumla henüz detaylı görüşemedim şehir dışında olduğu için. Şuan hamile değilim ama sonuçların anlamını net öğrenene kadar kendim ölcemBilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
FAKTÖR 5 LEİDEN MUT. GG HOMOZİGOT WİLD TİP
MTHFR A1298C MUT. A/C HETEROZİGOT TİP
MTHFR C6777T MUT. C/C HOMOZİGOT WİLD TİP
PROTROMBİN 20210A MUT. GG HOMOZİGOT WİLD TİP
Kizlarrr ben listeyi yaptim ama uygun program olmadigi icin buraya yukleyemedim malesef...Programi indirmeye calistim internetten ama olmadi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?