slm hanımlar bende sizin gibi maalesef 1 bebeğimi kaybettim ben 10+6 zannederken bebeğimin 7+3 de kalp atışları durmuş hiç bir belirtiside olmadı 8 martta kürtajla aldılar bende test yaptırdım sadece mthfr1298 heterozigot 3 farklı doktora gittim birisi bişey kullanmana gerek yok dedi birisi iğne kullancaksın dedi biride önlem amaçlı asprin kullanacaksın ben hangisine inanıcağımı bilemedim asprin kullan diyen doktor diğerlerine göre daha bilgili gibi geldi benimle aynı durumda olanlar neler yaptı merak ettim
arkadaşlar ilk bebeğimi kan pıhtılaşması nedeni ile 6 haftalıkken kaybetmiştim.benimde "MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT MUTASYONLAR SAPTANMIŞTIR" şeklinde test sonucum gelmişti. tekrar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim. çok sevinemiyorum içimde hep ya bu defa da bebeğimi kaybedersem diyorum. doktor innohep (0.45 ml) diye bi kan sulandırıcı verdi 2 gündür o iğneyi vuruyorum kendime ayrıca bebe asprini ve folik asitte kullanıyorum. ileride iğnenin dozunda bi değişiklik yapılırmı? değerleri benim gibi olup da bebeğini kucağına alanlar varmı nolur yazın çıldırıcam yoksa.:26:
canım benim sonuçlarımda böyle yazmıyordu ama sadece mthfr 1298 heterozigot olan sorunlu diğerleri normal diye düşünüyorum. wild tip normal olmalı. bende de mthfr 1298 heterozigot sadece
Teşekkür ederim canım cevap verdiğin için çok korkuyorum hepsinin sorunlu olmasından ağlamaktan helak oldum sonuçları görünceSeninkinde ne yazıyordu sadece normal mi?
arkadaşlar ilk bebeğimi kan pıhtılaşması nedeni ile 6 haftalıkken kaybetmiştim.benimde "MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT MUTASYONLAR SAPTANMIŞTIR" şeklinde test sonucum gelmişti. tekrar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim. çok sevinemiyorum içimde hep ya bu defa da bebeğimi kaybedersem diyorum. doktor innohep (0.45 ml) diye bi kan sulandırıcı verdi 2 gündür o iğneyi vuruyorum kendime ayrıca bebe asprini ve folik asitte kullanıyorum. ileride iğnenin dozunda bi değişiklik yapılırmı? değerleri benim gibi olup da bebeğini kucağına alanlar varmı nolur yazın çıldırıcam yoksa.:26:
Merhaba
Benim sonuçlarımda aşağıdaki gibi.Bana yardımcı olabilir misiniz? Homozigotlar mutant diye belirtilmemiş wild type yazıyor. Kafam karıştı. Ben sadece 1298 c heterozigotmuyum yoksa bütün genlerde mi problem var? Doktorumla henüz detaylı görüşemedim şehir dışında olduğu için. Şuan hamile değilim ama sonuçların anlamını net öğrenene kadar kendim ölcemBilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
FAKTÖR 5 LEİDEN MUT. GG HOMOZİGOT WİLD TİP
MTHFR A1298C MUT. A/C HETEROZİGOT TİP
MTHFR C6777T MUT. C/C HOMOZİGOT WİLD TİP
PROTROMBİN 20210A MUT. GG HOMOZİGOT WİLD TİP
Benim doktorum MTHFR hamile kalmani zorlastiriyor olabilir dedi.Arkadalar ben 2 düşük yaptım...birinci hamileleğimde 8.ay mile kalabildim.2.hamileliğime de düşükten 5 ay sonra hamile kalabildim.şimdi de ikinci düşükten sonra 3 aydır korunmuyoruz ama olmuyor...testler hormonlar herşey normal tabii pıhtılaşmanın dışındabenim gibi olan arkadaşlar var mı?pıhtılaşmayla ilgisi olabilir mi hamile kalamamam?merak ediyorum.
slm canım benim sonuçlarım da da aynısı yazıyor ve ben suana kadar bende 4 mutasyon oldugunu sanıyordum wild type ne demek oldugunu anlamamıştım dr da acıklama yapmamıştı sadece kan pıhtılaşması yüzünden düşük yaptıgımı sölemişti ama sayende 2 mutasyonum oldugunu öğrendim ben suan 26+4 hamileyim hersey yolunda cok şükür darısı basına canım....
benim sonuçlar aynen böyle yazıyor
protrombin g20210 A mutasyonu homozigot wild tip
FV leiden mutasyonu homozigot wild tip
MTHFR A1298 C heterezigot tip
MTHFR C677T heterezigot tip
sana da geçmiş olsun tşk ederim cvbın için allah kimseye evlat acısı vermesin çok zormuş folbiol folicplustan farklı sanırım bana folikasit ve bebek asprinini korunmadan 1 ay önce başla dedi sana nezaman başla dedi cnm ben ocakta korunmayı bırakıcam sanırım gebelik öncesi doktora ön muayene olmam gerekcanım geçmiş olsun bende bebeğimi 7 haftalık kaybettim iki doktora gittim ikiside alanında harikalar ve ortak sözleri gebelikten önce folbiol+ coraspin gebelik öğrenildikten hemen sonra iğne ama iğne dozunu bilmiyorum bir daha hamile kalamadım henüz
Bende martda kurtaj olmustum. sonrasindada kimyasaln gebelik yasadim toplam 3 dusuk var...
bende mthfr1298 heterozigotum- bende 3 farkli doktora gittim- bana da biri bisey kullanmana gerek yok dedi, digeri sadece folik asit yeterli gebelikden once dedi bir digeride coraspin+folik asit dedi.
gebelik basladigindada ucu de igne kullanmami soyledi (gerci ucununde igneye baslamami istedigi vakit farkli- biri kalp atisi duyulunca diyor, biri kese gorununce, biri de test yaptiginda evde idrarda hamilelik testi o zaman basla diyor) ortak olarak ama bir tanesi coraspine ve folik asite ignenin yani sira devam etmem gerektigini soyledi.. ben simdi gebelik oncesi ilaclar icin uc doktor da farkli seyler soyledi ... benim kararim coraspin ve folbiol oldu suanda kullaniyorum. Gebelik basaldigindada innohep ignelerine basliycam Allah kismet ederse 0.35 lik.
seninle ayni sorunumuz var ve ben bu sekilde yapiyorum... Allah sonumuzu hayretsin.
Ben daha mutasyonlarımın ya da mutasyonumun ne olduğunu bile anlayamadımsen de ekim başı gibi kürtaj olmuştun değil mi?
Benim doktorum MTHFR hamile kalmani zorlastiriyor olabilir dedi.
cnm hayırlı olsun çolk az kalmış bebeğini kucağına alman.RABBİM hayırlısıyla almayyı nasip etsin içinde bizede bu iğneler işe yarıyomu çok merak ediyoduum bende 0.6 mg kullanıyorum ne zamn bırakılıcağını bilmiyorum ben henüz 9. haftadayım ben vakti gelince konuşucak doktor sanırım....bebeğin nasıl bende kontrole giidecem salı günü stresliyim
Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar doğumdan ne kadar önce bırakılması gerektiğini söyledi size doktorunuz ?
Ben Clexane 0,4 kullanıyorum gebeliğin başından beri.
Ve benim iğneyi bugünden kesmemi söyledi doktorum. Doğumumuz Allah nasip ederse 1 Kasım'da.
Daha 5 gün var, sizce erken değil mi ?
24 saat kala kesenleri okudum genelde burda.,
Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar doğumdan ne kadar önce bırakılması gerektiğini söyledi size doktorunuz ?
Ben Clexane 0,4 kullanıyorum gebeliğin başından beri.
Ve benim iğneyi bugünden kesmemi söyledi doktorum. Doğumumuz Allah nasip ederse 1 Kasım'da.
Daha 5 gün var, sizce erken değil mi ?
24 saat kala kesenleri okudum genelde burda.,
günaydın kızlarrr
ayy ne güzel listeyi görünce duygulandım eskileri hatırladım
hamile kalma durumlarında psikoloji de önemli bana göre
bende hamile kalmak için neler neler yapmadımki 7/24 bebek fikri vardı kafamdan atamıyordum
çocuklu bir anne gördüğümde dünyam sanki başıma yıkılıyordu
çocuğu olan arkadaşlarımın yanına gidemiyordum
neler neler..
sonra baktımki ben bunu hastalık derecesine getirmişim
bir şekilde bu fikirlerden kurtulmam gerekdi dedim sürkeli kendimi oyalamam lazımdı
sabah ofise geliyorum akşama kadar ofisteyim hadi bu saatlerde kendimi işime veririm dedim
akşamları her akşam olmasada her fırsatta eşimle dışarda olmaya çalıştık sinema konser tiyatro ev ziyeretleri vs
geriye hafta sonları kalıyordu buna da bir kurs buldum
özel hobi kursları felan vardı
ben direksion eğitimi almak istedim ve de öyle yaptım
kendi başıma kalacağım hiç zaman bırakmadım kendime
çünkü yalnız başıma olduğumda hep bebek vardı
hatta bu siteye bile çok uğramadım farklı konulara baktım hep
neysee bir baktımki gerçekten bunu başarmışım hiç bebeği düşünmüyorum
yumurtlama adet günü hesap yapmıyorum
eşimle çocuk için değil istediğim onu sevdiğim için onunla birlikte oluyorum
o ay hamile kalmışım ben ve oğluma kavuştum böylece
hamile kalmak isteyenlere kesinlikle tavsiyem;gerçekten rahat olun kendinizi çok sıkmayın
her ilişkiye girdiğinizde illaki çocuk olsun diye yapmayın
ve adet yumurta günlerinede çok takılmayın
benim ilk gebeliğimde yumurtlama gününden önce döllenme olmuş
şimdi yine hamileyim ya buda geç döllenme olmuş
demekki sadece yumurta günlerinde değil her an döllenme olabilir
allahım tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?