Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

anım benım ınsallah rabbım bızede o guzel gunlerı gosterecek bende aynı durumdayım bugun arkadsının bebegıı gormeye gıttık bebegı gorunce gozlerım doldu rabbım herkesın bebegını korusun bızede hayırlısını vae saglıklısını nasıp etsın amaınnn deyın kızlar olurmuuuuuu....

sevgili bkale ; sinan beye ilk gittiğimde hamile değildim... 2. gebeliğim 9 haftalıkken kalbinin durması sonucu alınmıştı.... doktorumda sinan beyi öve öve bitiremedi...... biraz toparlandıktan sonra sinan beye gittik..... toplam 5 dk. bile zaman ayırmadı .... burnu bi karış havada..... sorduğum hiç bir soruya cevap vermedi hatta sen benim kaç yıllık hekim olduğumu biliyomusun bana soru soracağın zaman önce bunu düşün gibi laflar etti..... neyse bir sürü tahlil yazdı bizi gönderdi...... 10 gün sonra sonuçları almaya gittik..... artist bey yine zorla konuştu 2 dk..... hamile kalırsam sakat olma ihtimali var, gelişme geriliği en önemli risk, erken doğum yapma ihtimalin çok yüksek... ve doğum yapma şansın 3 te 2 dedi...... odasından çıktık hastanenin bahçesinde sinir krizi geçiriyodum.... neden ben neden ben diye bağırarak ağladım hiç unutmuyorum.... sanki dünyanın sonu gelmiş gibi hissettirdi bana kendimi........

gelelim tedavi şekline..... mthfr 1298 heterezigot olduğumu ve homosistein değerim 9.7 çıktığı için o meşhur diyetini verdi... ayrıca haftanın belli günlerinde coraspin, folbiol, becozmy -C ve hamile kaılncada clexan 0,2 vurulcaksın dedi......

diyet listesini elime bir aldımki yapılacak gibi değil..... ama adam o kadarkötü etkilediki beni yediğim herşeyden şuçluluk duygusu duyuyordum..... bu yüzden 2 ay yaptım diyet.... tabi bir yandanda gece gündüz okudum araştırdım.... üniversiteki hocaların doktora tezlerini bile okudum ..... bu arada lütfü bey diye birinin olduğunu duydum randevu aldık gittik..... ona herşeyi anlattım.... ilaçların haftanın belli günlerde kullanılmasının mantıklı hiçbir açıklaması olmadığını ve hemen her ilaçtan her gün almam gerektiğini söyledi...... diyet için ise sadece güldü.... kesinlikle literatürde yeri yoktur ... ve sizleri psikolojik olarak çok etkiliyor hemen bırak eskiden ne yiyosan aynen devam edebilirsin dedi.....

tabi benim kafam o kadar karıştıki ..... eşimle düşündük , konuştuk ve lüfü beyin söylediklerinin daha mantıklı olduğuna karar verdik.... 2 ay korundum.. sonra hamile kaldım... ve lütfü beye devam ediyorum... şimdi 14 haftalık hamileyim.... yeterince aydınlatabildim mi bilmem ama sinan beksaç tek doktor kalsa yinede ona gitmem ... .....

lalcim duygularin gayet normal ayni seyleri hepimiz yasiyoruz ve yasadik canim senağlama sen normal dogummu yapicaktin bide ne kadar kaldi doguma tarih belli oldumu yani allah yardimcimiz olsun opuyorum canim a.s.

ben sezeryan dogum yapacam canım ama henüz gününü konuşmadık. 38.haftada dogum yapacakmışım, ptesi günü dogum için gün verecek delikafadulden gün geçtikçe heyecanlanıyorum :sm_cool: inşallah hersey yolunda gider, çok az kaldı:dance:
sen hiç konustunmu? ben seninle aramız 1-2 hafta sanıyorduma ama sen mayısta dogum demişsin?

nazlıcım panik arkadaşım sakin ol, bebiişini göreceksin diye heyecanlandın dimi delikafadulden benim doktorumun utrasonu zaten ayrıntılıydı, ben ayrıca gitmedim, her gittigimde ayrıntılı bakıyor zaten. ama ayrıntılı ultrason özellikle 20-24 haftalar arasında inceleniyor. ayrıntılı usg ye gireceksen bu haftaları kaçırma. gelişimi en iyi bu haftalarda takip ediliyor canım. hemde yüz hatları görünüyor, bakalım seninki kime benziyo :jeyyar:

ecesem beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim o diyeti bana da verdi ve bende çok zorlanıyorum. aynen dediğin gibi insan soru sormaya çekiniyor sorsa da cevap alamıyor. şimdi ben 8+6 hamileyim ve sinan hocaya gittim hep bugüne kadar bana da öve öve bitirememişlerdi. ama burda herkes lütfü hocayı metediyor ve ben sizlere güveniyorum. aceba lütfü hocaya gitmek istesem kabul edermiki?

canım benim çok az kalmış sen söyleyince ben bile heyecanlandım delikafadulden inşallah herşey yolunda gider canım çok dikkat et kendine tansiyonun nasıl oldu şimdi nasılsın:Saruboceq:a.s.

canım ya doğru aslında bana bebeğin oğlan olduğunu bile 11. haftada demişti demekti benimkide baya ayrıntılı bakıyo:lepi:.. şimdi 20 hafta bitti 21. haftanın içindeyim ben giderim valla dayanamıyorummmmdelikafadulden.benim paşa pek ehli keyif ya oyna diyom oynamıyo bu.bazen tık tık vuruyo ama canı isterse dün hemen hemen hiç duymadım gibi normaldir dimi. millet başka yerlerde okuyorum yok dışardan bile farkediliyo falan diyo.benimki ancak yemek sonrası canı isterse tabi tıklıyo sadace:dance:. lalcim valla sen yaklaşıyon ben heycan yapıyom Allahım yaşasın ya ne güzel çok az bir zaman sonra bebişin kucağında olacak Allahın izniyle seni takipteyim güzel haberlerini almaya devam:teytey:

sonuyokcum sana cvp yazdım ben şimdide arada kaynamasın diye özeline yendien yazdım.kızma yaniii gördüm canımmm niye yazmıyım yoksa :sm_cool:

mrb marguerite benim bebek yapmaya fırsatım olmadan hiç aklımda bebek yokken rahatsızlandım ve sonucunda araştırılınca bu sonuç artık şansmı şansızlıkmı bilemiyorum çok zor günlerdi çünkü sanırım bu durumu bilmeden gebelik yaşasaydım düşük olcaktı gerçi dr um düşük olmayabilirdide dedi kesin düşük olcak diye bişey yok dedi ama tabi gebelikte kesinlikle yüksek doz heparin kullanmalıymışım benim nisan ayında ilk denemem olcak açıkçası çok merak ediyorum olup olmıycağını umarım en yakın zamanda güzel haberlerimi duyarsınız :lepi:

ayyyyyyyy inanmıyorum.ne kadar güzel cok az kalmıs pazartesi gün alacaksınız hemde ne heyecan verici.çok az kalmıs hemde.annelerimiz 3 olacak:teytey:a.s.

kızlar lütfü hocanın mail adresini ve muanehanesinin tel nosunu bilen yazabilir mi rica etsem?

Merhaba,
2 dusugum oldu, ikisi de 7. haftada. Ikinci bebekte genetik bozukluk cikti (Trisomi 16). Bende yapilan testlerde de Mthfr 677t heterozigot cikti. Diger butun tahliller (homosistein) dahil normal. Hacettepe'de Sinan Beksac Folbiol+Aspirin 100mg+Becozyme C+ Metionin diyeti verdi, bir de hamile kalinca Clexane igne baslanacak.
Hem cok uzgunum hem cok saskinim. 2 ayri doktora daha gittim, herkes farkli sey soyluyor. Kimi Mthfr problem degildir, kimi problemdir diyor.
Acaba aranizda Mthfr mutasyonu (kan pihtilasmasi sorunu) olan ve butun bu aspirin, igne tedavileri ile saglikli dogum yapan oldu mu?
Tesekkurler

Canım öncelikle geçmiş olsun benimde sorunum mthfr 677 ve 1298 heterezigot benimde bir kez ikiz bebeklerim karnımda öldü burda doğum yapan 2 arkadaşımız var ikisinin bebeğide çok sağlıklı biri heterezigot biri homozigot ama hamile olduğun anladığın andan itibaren iğne kullanman gerekiyor . gerek yok diyen doktorlara kesinlikle gitme bence banada aynı şeyi söylediler ama hemotolojiye gittiğimde kesinlikle iğne kullanmam gerektiği söylendi bu yüzden hamileyken aspirin ve iğneyi kesinlikle kullanman gerekiyor doğum yapan arkadaşlar sana daha iyi yardımcı olacaklardır tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın ve sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın iyi günlera.s.

kızlar eserizmirin sidonun bugünlerde sesi çıkmıyor nasılsınız kızlar ses verin merakta bırakmayın:CüvCüv:

canim yaaa ne buyuk heyecan :sm_cool: cok yaklasmis pazartesi mutlaka bizede haber ver unutma lutfen ben simdi meraktan olurum valla delikafaduldenhic merak etme tabiki hersey yolunda gidecek allahin izniyle sende birgun bebisinin resimlerini koyacaksin buraya ne kaldiki surda sadece sabir
canim benim normal dogum bir aksilik cikmazsa onun icin gun belirlemek mumkun degil biliyorsun bizim kucuk prens ne zaman tesrif ederse ya aslinda onlarin hesabina gore 3 hazirana kadar dogum olacak ama ne zaman belli degil tabi yani burda biz gebeler 2 yada uc aylikken dogum edecegimiz hastaneden randevu aliyoruz doktorumun hesabi bu ama bana gore mayisin 20 sinden sonra heran olabilir eger erken olmazsa tabi neyse hayirlisi olsun be canim sadece geriye kalan cok buyuk heyecan artik ve birde korku yaa senağlama

bence cok sanslisin smmm06 daha onceki sayfalari okuduysan gormussundur cunku benim bir spinali oglum dunyaya geldi buda sorunumun kucuk oldugunun gostergesiymis yani bu buyuk sanssizlik bana ve ogluma tam 6 yila maloldu cektiklerimizi tahmin bile edemezsin senağlama keske bende senin gibi ogrenseydim onun icin sanslisin diyorum ama ondan sonraki gebeliklerim dusukle sonuclandi tabiki iki dusuk yaptim simdi cok sukur yaklasik 32 haftalik gebeyim ve bir sorun yok , umarim allahim sanada tez vakitte bir melek gonderir hersey gonlunce olsun canim :CüvCüv:

papatyacımmm, canımm bu ne güzel bir haber...bu defa herşey çokkk güzel olucak inşallah allahın izniyle...şimdilik bu kadar yazabiliyorum canım ufaklık huysuz biraz bugün, fırsat bulunca daha ayrıntılı yazarım..öptümmmm

merheba benimde iki kaybım oldu şu anda hamileyim fraxodi 0,6 iğne kullanıyorum çok sıkıntılar geçirdim iki kere 28 hf doğum yaptım sezeryanla şu anki hamileliğim 30 hf çok şükür bu haftaya kadar geldim iğne çok zor beze oluyo bende şişlik oluyo fakat bebeğim için herşeye geğer doktorum doç.dr özel yerine gidiyorum devlet hastaneleriyle olmuyor ,doktorum inşaallah 38 haftayı görücez diyor gelişmeleri sizinle paylaşırım ben yeni katıldım aranıza henüz siteyide tam bilmiyorum benimde merak ettiğim iğne kullanıpta doğum yapanlar bizimle paylaşsın ,üçüncü sezeryanım olacak korkularımda var zaten öncekileri çok zor atlattım eğer erken menepoza girmeseydim uzun bir süre ara verecektim fakat fsh değerlerim çok yüksek çıkmıştı gebeliğe karar verdik .bir önceki gebeliklerimde preklempsi teşhisi konmuştu şimdi aspirin ve iğne kullanıyorum aspirini bir hafta sonra bırakıcam fakat iğneyi doktorum doğumdan sonrada 40 gün kullancaksın dedi,iğne kullanıpta doktoru böyle söyleyen arkadaşlar varmı .yada hamileyken kullanıp doğumdan sonrada kullanmaya devam eden arkadaşlar aklıma takılanlar için bana yardım edin .dualarım sizinle ,inşallah hepimiz bebeişlerimizi kucağımıza alırız .

tabiki eder canım neden etmesin.... ben lütfü beye gittiğimde açık açık söylemiştim sinan beyin hastası olduğumu ve onun tedavi şekline göre ilaç kullandığımı.... gidince görceksin zaten çok mütevazi bir insan.... sinan beyle uzaktan yakından alakası yok.... bence hemen bırak onu.... lütfü beye gidince insan gerçekten hamile olduğunu anlıyor....

benim 2. gebeliğim 9. haftada sona ermişti.... kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım....lütfü beye ilk kalp atışı için gittim herşey normaldi... sonra 9. haftada yine çağırdı... sırf benim içim rahat etsin diye bebeğe baktı... anlattı tek tek ne neresi gösterdi.... kapıya kadar uğurladı ve parada almadı.... insancıl taraflarıda var yani.....o sinan denen ukala herif gitsede lütfü beye hekimlik nasıl olur biraz feyz alsa....

canım bebeğin hayırlı olsun... allah sonuna kadar devam etmeyi nasip etsin....

LAL son günler nasıl geçiyor. ben hiç uyuyamıyorum karnım çok büyüdü 34 haftalığım ama .zor yürüyorum 9 kilo amışım bugün doktora gittim bebişide maşallah iyi büyütmüşüm 2kilo 700gr. olmuş. haftayada LÜTFÜ BEYE gidicem cumartesi doğum tarihini söylicek ben biraz erken alınsın istiyorum.çok sıkıntılı geçiyor son günler. pazarteside senin doktorun söylicekmiş haberini bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…