Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım, randevuyu özel muayenehanesinden alıyosun, ben sana yazayım tel. nosunu...lütfü hocanın hastanede özel muayenesi yok, gaziosmanpaşada muayenehanesi var orayı arayıp randevu alıyosun, yalnız 3-4 gün önceden araman gerekiyo aynı güne veya ertesi güne pek vermiyolar...

papatyacımmm, daha önceki sayfalarda da yazdım ama görmedin sanırım, tekrar gönülden kutluyorum canımm:1hug: rabbim sağlıkla tamamına erdirsin :Saruboceq::Saruboceq:inşallahhh...
o kadar benzer şeyler yaşıyoruz ki...ben ve eşim master doktora vs. öncelik verdik ve 5 yıl bebek düşünmedik, ardından ben dersane öğretmeniyken devlet okuluna geçmeye karar verdim ve tayin olayı neeniyle eşimle kısa bir süre farklı illerde yaşayınca biraz daha erteledik bebişin gelmesini, tam ankaraya tayinim oldu bu defada evime 2 saat uzak bir ilçeye çıktı tayinim, neyse çok uzatmiim, yani böle böle 7 yıl bebişi erteledik planlı olarak, tabii aileler dört gözle torun bekliyo, bizse herşeyi yoluna düzene koyma telaşındayız , ev araba master doktora tayin tam herşey yolunda hadi artık bebiş zamanı dedikkk ve mucize gibi korunmayı bıraktığım ilk ay bebiş geldi ama çok çabuk vazgeçip gitti ne olduğunu anlamaya ble fırsatım olmadığından annemlere söylemedim 3 ay aradan sonra bu defa ikinci bebişe hamile kaldım bu defa 6. hafta kalp atışını duyar duymaz herkese duyurduk ama bebişim karnımda öldü, tüm aile perişan oldu özelllikle annem ve artık bebiş olayı hayatımızın odağı oldu, üçüncüyü kimseye söylememe kararı aldım ve 3 ay bitene kadar da söylemedim tabii sizin dışınızda , birtek sizinle paylaşmıştım hatırlıyorsan...tabii sonra öğrenince annemhem çok sevindi hemdde sakladığım için çokk ağladı destek olamadık zor zamanlarında diyee, yani karar senin tabi canım...
haa bu arada ilk düşüğümüde pelinin doğumu sonrası hastanede yanımda iken öğrendi, odaya gelip giden doktorlar benimle ilgili konuşurken söylediler, o da duydu ve çok bozuldu bana...iştee böyle canım, ne çok yazdım di mi...pelin uyurken fırsattan istifade döktürdüm..öpüyorum seni ve mini minnacık pıhtımızıa.s.

ayyyy lal cim çok az kaldı hadi sık dişini, ne heyecanlı di mmi son zamanlardelikafadulden
bu arada uykunun tadını çıkar uykusuz geceler başlıcakk, hoş son zamanlar zaten uyuyamıyosun ama sen fırsat buldukça uyumaya çalış canım...geliişmeleri bildir...a.s.

sidocum öncelikle iyi dileklerin için sonsuz teşekkürler canım:1hug:

ben balık yağı çok istememe rağmen kullanmadım korkudan, metioninden kısıtlı diyette balık yasaktı diye tırstım açıkcası ama yerine bol bol semizotu yedim omega 3 için....
kalsiyumda kullanmadım çünkü değerlerim hep iyi çıktı tahililerde yoğurt peynir süt tükettim ölçülü olarak ve düzenli tabii her gebe gibi...
ama pekçok hamile arkadaşım kullandı kalsiyumu hamileyken, benim doktorum fazla ilaç kullanımını pek onaylamıyodu kan hapını bile 6. ayda demirim iyice düşünce verdi...
a.s.

canım, fazla kilo sağlık göstergesi değğildir ki, 2 200 ve üzeri doğan bebekler normal kabul ediliyor netten bakabilrsin, pelin 34. haftada 2380 doğdu, doğumdan sonrada biraz düşüyo kiloları ciğerlerindeki suyu atıyolar vs. 2 210 du hastaneden çıktığımızda ve düşük doğum ağırlıklı doğanlar daha hızlı toparlıyolar kendilerini ve daha hareketli oluyolar merak etme...geçtiğimiz haftalarda arkadaşımın 36. haftada 2 270 gr bebeği dünyaya geldi küvöze bile almadılar gayet sağlıklı 2 günde geldiler evlerine şimdi büyüyo...kaldı ki senin daha zamanın var alır biraz daha...almazsada dert etme kıyafeylerini kollarını paçalarını kıvırıyosun bi süre sonra bi bakıyosun büyümüşte kıyafaetleri üzerine olmuyo...tecrübe konuşuyo...hadi takma kafana önemli olan sağlıklı olması...sevgiler

esercim, ilk zamanlar bende de olmuştu hafif şekilde, doktorum rahim genişlediği için demişti, ama daha çok küçük dediğimde rahim kendini bebiş için hazırlıyor esneme yapıyor gibi bişi söylemişti...sen yinede doktorunla görüş bu konuyu, zonklama diyorsun umarım önemli bişi değildir, acaba bebişi aşağıda falan mı taşıyosun ki... çokta düşünme, herşey yolunda gidecek inşallahh. öptüm

bu arada bahar kendini hissettirmeye başladı canlarımm, bugün çok güzel hava burada...amaa kızımla son haftam bu gelecek pazartesi başlıyorum çalışmayasenağlama
neden doğum sonrası daha fazla izin vermezler kiklava:
neyse hadi canınnızı sıkmiim sağlıkla doğdu ya büyüyüp gidecek inşallah napalım çalışan anne çocuklarının ve çalışan annelerin kaderi bu..neyse ki sabahçıyım ve yarım gün çalışıyorum, öğleden sonraları kızımlayım yine çokk şükür...kendi kendimi teselli ediyorum bööle...
öpüyorum hepücüğünüzüa.s.

Sevgili sılayacım , canım burada herkes aynı duyguları yaşıyor sanırım...Ben de tam septik oldum... Sanki çamaşırımda ıslaklık varmış gibi bi korkuyla tuvalete gidiyorum , kanama olmadığını görünceye kadar aklım gidiyor...İlk 3 ay geçip , sonra da bebeğin hareketlerini hissetmeye başlamadan tam rahatlayamıycaz galiba...Arkadaşlar yazıyorlar ya , bu defa da bugün bebeğin hareketlerini hissetmedim , az hissettim korkuları oluyor...Gebelik zaten başlı başlına riskli bi süreç , her an herşey olabilir , her hamilelik de kendine özgü ama bizim gibi kötü tecrübeleri olanlar ve ilave rahatsızlığı olanlar için daha tedirgin geçiyor...Yani hayırlısıyla kucağımıza alınca rahatlayabileceğiz...

Canım kaybettiğin bebeğin için üzgünüm ...Ama diğer bebeğinin senin için teselli olması lazım ...Allah büyüyen bebişine sağlık versin , sağ-salim kavuştursun inşallah...Bu arada bi mesajında bi kan testiyle pıhtılaşma durumumunun ölçüldüğünü yazmıştın , dikkatli olmamı istemiştin canım sağol...Ben bu seferki hamileliğimi hematologla koordineli devam ettirmeyi düşünüyorum...Hamile olduğumu öğrenince hematoloğu aradım , 6. haftada görmek istediğini bazı tetkikler isteyeceğini , bundan böyle de her 2 ayda bir takibinde olmam gerektiğini söyledi...
Önemli tavsiyeleri filan olursa yazarım ...

İşte böyle canım , sanırım şu an istirahat ediyorsun...İyi dinlenmeler...Yüreğini ferah tutmaya çalış( başarabildiğin kadar ...) Kendine dikkat et, sevgiler...

Sevgili şencim , çok teşekkür ederim...ıyi dileklerin için çok sağol...Farklı şekillerde ama aynı şeyi yaşamışız seninle...Ben şimdi yeni evli arkadaşları hemen çocuk yapmaya teşvik ediyorum...Büyükler söyleyince klasik düşünüyorlar gibi geliyordu , ama haklılarmış...Kuzenim kasımda evlendi , aynen benim ilk yılımızda ileri sürdüğüm mazeretleri söylüyor...Bense başının etini yiyorum...Belki hemen hamile kalamayacaksın , Allah korusun belki sorun yaşayacaksın , zaten hamilelik 9 ay sürüyor falan diye diye işliyorum kızı...Hayırlısı bunları yaşamamız gerekiyormuş diyorum ben...

Şencim yaa , bişey sorucam .. Ben direk 0,6 dozla başladım..Günde bir kez uyguluyorum...Sen 0,3 le başlayıp kısa süre sonra 0,6 ya geçmiştin galiba...Hamilelik boyunca 0,3 x2 mi yaptın ? Bana 0,6 yı ikiye bölmenin farkı yok , koruyucu amaçlı uyguladığımız için tek seferde uygulaman yeterli dedi doktorum....Bir de Lal in mesajı dikkatimi çekti...Aspirini 34. haftada bırakmış...Lütfü beyin görüşü nasıl bu konuda ? Gerçi pelincik 34. haftada geldiği için sanırım bırakmaya fırsatın olmamıştı ama önceden konuşulmuş muydu merak ettim...Pelinciği ve seni öpüyorum canım...Çok sevgiler...

Sevgli mumamu , çok teşekkür ederim..Umarım içine doğanlar gerçekleşir...Hamilelik haberi verişini hatırlıyorum...Zaman nasıl geçti.. Bir de bana sor diyeceksin tabii...İnşallah hayırlısıyla biz de o günlere ulaşırız...Forumun anneler tarafına hayırlısıyla geçmeni diliyorum...Doğumu yaklaşan Lal , marguerite ve diğer arkadaşların da Allah yardımcıları olsun...Darısı da buradaki tüm arkadaşların başına ...Öpüyorum canım...

Hekese Merhaba,
ben birazdan bebek görmeye gidecegim kizlar.
Bu sabah Kizkardesim dogum yapti bir kizimiz oldu teyzos oldum canlarim.
Dün geceden esiyle hastaneye gitti ve sabah ben dayanamayip hastaneyi aradim henüz daha dogumhanede idi canim benim , telefonla görüstüm bu mutlu haberi verdi bana tamda emzirtmeye calisiyorlarmis hemsire ile.
Cok duygulandim telefonun ucunda aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Allahim ne olur bana ve tüm bekleyenlerede nasip et yalvariyorum sana tüm kalbimle.

Sidocum ( Sibelcim ) iyi olduguna sevindim canim. Dualariniza benide kattiginiz icin cok tesekkür ederim.

ya kızlar ve şen umarım ters bişi yoktur. çarşamba için dr.umu aradım. aradıktan sonra tuvalete gttiğimde böle kahverengi derimsi bir parça gibi bişi geldi. eğer tekrarlarsa bu sefer dr.u arayıp hemen gidicem. dua edin bu sefer ters bişi olmasın çok korkuyorum...
göbek etrafımdada ağrı var. kasık ayak birleşim yerlerimdede ağrı oluşuyo... dua edin benim için eğer durum devam ederse hiç beklemem çarşambayı... yaaaaa bu sefer herşey yolunda gitsin... lütfen tanrımmmm lütfennnnnnnsenağlama

arkadaslar uc gundur cok kotu grip oldum bugun daha kotuyum ilaclarla ayakta durmaya calisiyorum ama korkuyorum ogluma birsey olacak diye cunku zaman zamanda hafif atesleniyorum ama ilaclarla atlatmaya calisiyorum iste . bu arada sevgili sidoya (sineme ) ve sevgili papatyasureyyaya guzel dilekleri icinde cok tesekkur ederim insallah sizlerde hayirlisiyla bu aylara gelir ve heyecanla sizlerde dogum zamaninizi beklersiniz canlarim tabi bu dileklerim butun herkes icin .
sevgili lal gelince bize hemen yaz lutfen meraktayim seni bugun senden haber gelecek diye kalktim yataktan yoksa inan hic halim yok insallah guzel haberlerle gelirsin canim hepinizi opuyorum canlarim a.s.

hadiye 1976 merhaba hoşgeldin öncelikle bebeğini hayırlı bir şekilde büyütürsün inş. ben de sinan beyin hastasıyım senin rahatsızlığın neydi ?yani mthfr homozigot mu heterezigotmu ?bende 3 düşük yaşadım mthfr homozigotum, 2. düşükten sonra teşhis konuldu benim ilerleyen 14. haftalarda su kesesi açılıyor artı tek mthfr değil problem başka etkenlerde var dedi sinan bey,bu arada aspirinde kullandın mı?yine görüşürüz

sevgili eserizmir bence hemen git ya doktora bekleme randevun carsambayami canim agrilarin icin doktorun sana agrikesici verdiyse onu mutlaka ic agri biliyorsun rahimi aciyor ona gore canim zaman zaman bizede haber ver canim ya insallah hersey yolunda gider ama bu arada eger doktora gitmiyorsan dinlen lutfen faydasi olur dualarim seninle :ecrin_bebek:

canım ya ben daha once 2. trımester basında yanı bızım bu donemlerımızde boyle lekelenme yasayan kısıler oldugunu bılıyorum.agrılar rahım buyumesınden bendede oluyo arada .onemlı olan bebısın ıyı olması sonucta.fazla tehlıkelı bulmuyo doktorlar bu durumu.ama sen yınede dıkkatlı ol ve onemse.bence randevunu one ceksen senın ıcın daha ıyı olur cunku en azından stres cekmezsın bosuna.bak gorursun hersey guzel olucak...dualarım senle canım...hemen yaaz olurmu catlarım ben meraktan

canim benim cota korkma dualarim seninle.
gecen haftalarda bende yasadim boyle kahverengi, biraz koyu kivamli idi.
hatta 1 hafta sonra ayni gun yine oldu bu sefer ki tam kirmizi idi.
doktor karin agrisi icin hap verdi. karin agriyinca rahim acilirmis. bde progestorone
diye fitil verdi. simdilik iyi ama korkuyorum lekem gelince odum kopuyo
gelmeyince bebegin kalbi durdumu diye odum kopuyo. hepimiz paranoyak olduk. senin icin dua edicem. allah bidaha dusuk vermesin. sende benim icin edermisin
muminin mumine duasi gecermis canim.:Saruboceq:

PAPATYA SUREYYA canim dotorun sana sunu ye sunu yeme diye diet listesi verdimi.
sanirim cocugunu basariyla doguran sen ve aramaiza yeni katilan hediye 1976 diet
yapmislar. ben diet falan yapmiyorum. ama balik yemiyorum. bilgin varsa aktarirsan sevinirim canim.
allah seninde benimde eseride ve tum isteyenlerinde saglikli sekilde bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip eder. bu kez umutluyum.

Sevgili Sılayacım ;

Metionin diyeti konusu ilk başta kafamı çok karıştırıyordu...Burada pek çok arkadaşın gittiği Prof. Lütfü Bey önermediğini , dilediğimi yiyebileceğimi söylemişti...Son olarak gittiğim hematoloji profesörü de çok şart olmadığını , asıl önemli olanın homosistein seviyesi olduğunu , folik asit ve ve B vitamini kullanımının homosistein seviyesinin yükselmesini engellediğini söyledi...B u konuda Ecesem arkadaşımız da yazmıştı...Bu diyet homozigot ya da heterezigot olmaya göre değil homosistein seviyesinin yüksekliğine göre veriliyor...

Ve ben bu konuda artık kararımı vermiş durumdayım...Metioin diyeti bence çok çok katı ve bu diyeti çok sıkı uygulamak bebeği çok yoksun bırakmak anlamına geliyor bence...Eşim de böyle düşündü...Ben diyetin porsiyon bazındaki kısıtlamalarını kabul ediyorum , uymaya çalışıyorum...Örneğin sütü , yoğurdu 1 çay bardağı tüketmek , fazlasını tüketmemek buna okey...Ekmek kısıtlamaları tamam ....Öğlen yoğurt yediysem akşam salata yemeye çalışıyorum...Bulguru , pirinci 3-4 yemek kaşığı tüketmek , eti sınırlı tüketmek 2-3 köfte büyüklüğü kadar buna da tamam...Gün içinde aşırı protein alınmışsa akşam proteini çok almamak...ınternette bi makale okumuştum , orada protein yüksekliğinin homosistein seviyesini yükselttiği yazıyordu...Zaten diyette sınırlı tüketilmesi istenen yiyeceklere baktığın zaman çoğu yüksek protein içeren yiyecekler...( et , süt , yumurta , soya ) Bir gün et yediysem ertesi gün mutlaka sebze yiyorum , üstüste yemiyorum falan gibi...

Ama tamamen yasaklanan yiyecekleri hiç tüketmemeye karşıyım ve ölçülü bi şekilde yiyorum...Balık , ceviz , baklagiller bence çok önemli , sınırlı şekilde tüketilmeli , hiç yememek doğru değil bence...Ben hamile olduğumu öğrendiğim hafta balık yedim , haftada bir yemeyi düşünüyorum...Hatta bu öğlen salatama biraz ton balığı karıştırdım...Balık konusunda seçici olmak lazım ...Deniz balığı olduğundan emin olarak ve civa içermesi ihtimaline karşı haftada 1 kereden fazla yememek lazım...Ceviz yiyorum ama 2 kabuklu ceviz , fazlasını yemiyorum...Bulgura çok düşkünüm , çok faydalı bi besin hiç yememek mümkün değil bence...Tabağıma ölçerek alıyorum , 3-4 yemek kaşığı koyuyorum...Mesela yağlı tohumlar da yasak ama bir simiti ikiye bölüp bazı kahvaltılarımda yiyorum...Sarımsağı yemeklerimde kullanıyorum...Brokoli , bezelye kanda pıhtılaşmayı arttıyormuş galiba...Onlardan hiç yemiyorum...Lahanayı sarma şeklinde olursa 3-4 tane yiyorum..

Yani kısacası , yasaklı yiyecekleri biliyorum , aklımda...Bunları az az ölçülü olarak tüketiyorum...Porsiyon kısıtlamalarına uyuyorum...Bence doğrusu da bu...Sonuçta çok katı uymamız gerekseydi hocalar kesin olarak isterdi...Yüksek doz folik asit ve B vitamini alıyoruz + iğne kullanıyoruz...O yüzden ölçüsüne dikkat etmek kaydıyla herşeyden yiyebiliriz bence...Bir de şu var , yasaklı yiyeceklerin çoğu kan dolaşımını düzenleyen , kanı sulandırıcı özelliği olan yiyecekler ...Örneğin balık , sarımsak , bitter çikolata , fındık kanı sulandıran besinler.. Bunlardan azar azar , ölçülü ölçülü yemek kan dolaşımımız için de yararlı...Sonuçta tıp dünyası da hiçbi konuda kesin belgi vermiyor...Pek çok besin konusunda yıllardır doğru bildiğimiz şeylerin aslında yanlış olduğuna dair açıklamalar çıkıyor...Yumurta aklandı , domates şöyleymiş , çikolata böyleymiş diye bi sürü şey okuyoruz...

Diyet konusunda benim görüşüm böyle canım , yasaklı yiyecekleri bilelim ...Bunları tüketirken ölçülü tüketelim...Porsiyonlarımızı küçültelim...Ama çok katı uygulayıp hiçbişey yemezsek , bebişler çok yoksun kalacak gibi geliyor bana... Bilmiyorum diğer hamile arkadaşlar nasıl uyguluyor , Lalcim , mumamu , marguarite , diğer arkadaşlar da uygulamalarını yazsınlar , doktorlarının görüşünü de öğrenmiş oluruz.....

ıyi dileklerin , duaların için çok teşekkür ederim sılayacım...Amin diyorum ...Ben de aynı dilekleri sen ve diğer arkadaşlarım için diliyorum Allahtan...Kendine iyi bak , sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…