Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

papatyacığım merhaba bugün betahcg ye baktıracaktın baktırdınmı
Fundacım baktırmadım canım...Aslında bu hafta kesenin görünmesi lazım , gitsem görebilirim sanırım.. Ama bazen gecikebiliyor ya, göremezsem panik yaparım diye korkudan mümkün olduğunca ertelemeye çalışıyorum...Cuma gününe randevu aldım...Bu kez son hamileliğimdeki gibi değilim , sanki gün be gün uyku hali halsizlik filan oluyor gibi... Hcg değerimi iki kez ölçtürdüm hiç olmadığı kadar yüksek çıktı...Bunlar bana biraz umut verdi...Zaten birşeyler yolunda gitmediği zaman hissediyorsun , son hamileliğimde hissetmiştim ben...Önceki hamileliklerimde kese 5. haftada mı görünüyor hemen5+1 de , kalp atımı 6 da mı alınıyor 6+1 de gidiyordum ...Şimdi son günleri gitmeye karar verdim canım...

Sen nasılsın.. . Hamişliğinde , işyerinde herşey yolundadır umarım...Kendine iyi bak.. Sevgiler...

haklısın canım acele etmeye gerek yok bence çünkü ben 5 hafta bitti doktor hemen ultrasona çağırdı 5+2 kese göründü 5+4 kese + yolk sac göründü 6+2 kese ve yolk sac göründü bebek görünmedi tekrar 4 gün sonraya randevu verdi görünmezse kürtaj edeceğim dedi çok korkmuştum bu yüzden biraz serin kanlı olup beklemekte fayda var sonuçta tedbirini aldın iğnelerini kullanıyorsun inşallah senin için herşey güzel olur bütün kalbimle diliyorum papatyacağım .halsizlik bulantı kafana takma yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun . şu an için iş yerinde bir sorunum yok sabah erkenden işe başlıyoruz akşam 5,30 da bırakıyorum işi önceden servisle gidiyordum şimdi dolmuş otobüs ne olursa servisi beklesem 7 de çıkıyoruz havalar en azından güzel geze geze gidiyorum 2 vesayit yapıyorum ama olsun iş yerinin stresini çekmekten iyidir. bende pazartesi randevum var ikili test için inşallah güzel sonuçlar alırım . inşallah sonuçlar hepimiz içinde iyi olur ve bebeklerimizi kucağımıza alırız. kendine ve bebeşine çok iyi bak öpüyorum.:1hug:

Fundacım ben iğneyi hiç göbekten yapmadım...Daha 5. haftada olmama rağmen cesaret edemiyorum.. Lütfü bey de şart değil dedi..Kollardan yapıyorum...İlk günler 0.3 bir kola 0.3 diğer kola yapıyordum..Baktım 3-4 günde bile bayağı doldu ...Şimdi 0,6 günde bir kez yapıyorum...Benim de çok morarıyor , şişiyor , yakında havalar da ısınacak kısa kollu giyeceğiz...Morarmış vaziyette dolaşağız artık...Morluklar için Celenin bi tavsiyesi vardı galiba..Birşeyle ovuyordu sanırım...Bana fayda edeceğini sanmam .. Normalde de çok morarırım uzun süre geçmez...Şikayetçi olmamak lazım buna da şükür...

Fundacım yaa , bisürü yazdım ama hiç yardımcı olamadım kusura bakma...Kendine iyi bak..

olurmu canım desteğin yetera.s.
şikayetçi değilim canım yeterki bebeğim iyi olsun ben bir iki hafta sonra bacağa geçmeyi düşünüyorum yaz döneminde rahat etmek için gerekirse dönüşümlü bacak ve kol yaparım celen alkollü su ile oğuşturun demişti bugün eczaneye sordum kolanyada olur dedi benim tenimde hemen morarıyor uzun bir sürede geçmiyor bazen nerde morarttığımı bile hatırlamıyorum allah yardımcımız olsun ne yapalım

nazlıdan haber alan varmı kızlarmirmirmirmir
nazlı nerdesin canım ya dün doktora gitmeyecekmiydim bekliyorum hiç bir şey yazmamışsın haber ver canım merak ediyoruz seni ve küçük meleğini

canım benim önce biraz sakin ol bakalım, tabii ki herşşey yolunda gidecek allahın izniyle...bunlar normal gebelikte olabilen ağrılarda olabilir hemen panik yapmayalım ama o kahverengi derimsi parça biraz kafamı kurcaladı, en kısa zamanda dokt. bi ara sor derim, o sana yol gösterecektir ve umarım ciddi bişi değildir...plesenta oluşumunu tamamlayıp anne ile bebiş arasındaki alışveriş tam sağlanana kadar olabilir böyle kahverengi lekelenmeler..bi de ağrılarını düşünmemeye çalış acaba birazda endişe ettikçe mi oluyorki diyorum, bende her dakka gidip iç çamaşırımı kontrol ederdim...fazla yorma kendini...dualarım seninle ve bebişinle...a.s.

canım çokkk geçmiş olsun, sıcak limonlu ballı su iç, dinlen bol bol...ve az kaldı sık dişini hasta filan olma artıkklava:a.s.

kizar kasigimda igne batiyo gibi agri var. sizde de varmi yada normalmi.

şimdi bizim topiğin hamişlerini bir araya toplayıp popişlerinize bben yapıcam o iğneyiklava:klava: kendinizi dinlemeyin bakiim ööle... anne olcaksınız sıkın dişinizi azcık rahimler genişliyo esniyo ağrı yapcek azcık...normal bunlar sen mutlu huzurlu stressiz olki bebişte huzurlu büyüsün annesi:1hug: hadi hadi kızmıyom öptüm bebişini ve seni:asigim:a.s.

canım benimm, koklarım tabii...allah sanada nasip edecek inşallah bi gün, zamanı var demekki, bizim bebişler nazlı olucaklar azcık...baştan biz erteledik gelmelerini, şimdide onlar nazlanıyo galiba...canım şaka bir tarafa ümidini yitirme, bak aramızda 5-8 düşükten sonra bebeklerine kavuşanlar var ama onların önceden sebbebi bilinmiyormuş, bak senin sebebin biliniyor tedavin biliniyor...inşallah en kısa zamanda seninde gebelik haberini alırız buradan...dualarım sizlerle...:Saruboceq::Saruboceq:a.s.

öncelikle selamlar diliyorum,.moralim çok bozuk tahlillerim çıktı,.çalıştığım için izin alamadım,cumartesi günü tahlillerimi doktoruma gösterecem,.size bi sorum olacaktı,.tahlilde,heterozigot mutasyon saptanmıştır deniliyo,.acaba bu kan pıhtılaşmasıylamı alakalı,.cevaplarsanız sevinirim.,ama acayip moralim bozuldu,.şimdi ALLAH nasip ederse hamile kalırsam,hergün iğnemi vurulacam,çok üzgünüm..senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

heyecanını ve sevincini yürekten paylaşıyoruz lal cim...a.s.

anestezi uzmanı ile doğum öncesi konuşurken epidural isteyip istemediğimi sordu, bende genel anestezi istediğimi zaten daha önce doktorumlada bu şekilde konuşup karar verdiğimizi söyledim, tam o sırada doktorum geldi ve anestezi uzmanı durumu doktora söyleyince, doktor yok zaten epidural yapılmayacak kan sulandırıcı iğne kullandı gebelik boyunca, genel olacak dedi...tabii ben iğne ve aspirini hiç bırakmadan doğuma girdim aceleci pelin yüzünden belki doğum öncesi bunları bırakanlara seçme şansı veriyolardır..
kan sulandırıcı iğneler nedeniyle doğum esnasında herhangi bir komplikasyon olursa müdahele ederken ayık olan hasta panikleyip nabız durumunda tansiyonda sorun yaşanır diye, epidural çok önerilmiyor ama yapan hekimlerde var, celenin sanırım epiduraldi..a.s.

bacağa geç fundacım, ayaktayken kolunu aşağı doğru bırak parmak uçlarının değdiği yerlere uygulayabilirsin iğneyi veya oturdğun zaman dizden 4-5 parmak yukarı ve yukardanda 4-5 parmak aşağıdaki yumuşak ön üst bacak kısmına uygulayabilirsin...kol çok acıyor ben ençok bacağa yapmıştım, bir sağ bir sol bacağa dönüşümlü yap, bacak çok dolarsa arada kola uygula...geçicek bu günler tatlı telaşlar bunlar:1hug:, benim hala bacağımdaki morluklar duruyor biliyo musun...a.s.haa bu arada sakın temizlik filan yapiim deme:mymeka: bırak öyle kalsın, sonradan üzüleceğin bişi yapma...temizlik mi önemli bebeğin mi...ben hiçbi iş yapmadım hamileyken elimi bile sürmedim, eşlerinize yaptırın madem bebiş istiyolara.s.

öncelikle geçmiş olsun heterozigot mutasyon kanda pıhtılaşmayla alakalı ama moralini bozmana gerek yok burda birsürü arkadaş var aynı sorunu yaşayan bebeği olan şu anda hamile olan . en azından sorununu öğrenmişsin burda sorunun bilmeden bir sürü bebeğini kaybeden arkadaşımız var sen en azından tedavini ve sorununu biliyosun. büyük bir ihtimallede hamilelikte heparin iğnesi kullanacaksın çokta üzülme burda herkes kullanıyor o kadarda korkulacak bir şey değil iğneler ince ve küçük sonuçta bebeğimizin yaşaması için gerekiyor

Diyet konusunda aynı şekilde düşünüyormuşuz lalcim, bence doğumdan sonra da folik asit ve B vitamini alımına devam etmeliyiz ki homosistein seviyemiz yükselmesin...

doğru düşünüyosun papatyacım, hematoloğumuz doğum sonrası demir+folik asit+b12 ye devam ettiriyor bana, çünkü gebelikte 10 un üzerindeki homosistein değerim doğum sonrası 8,5 e düştü..daha fazla düşüremediğimiz için ömür boyu folikasit+b vit dedi...tabii düşük doz, gebelikteki kadar yüksek kullanmıyorum, hepsini bir arada içeren tek hap alıyorum...demiri emzirme durumum bitince bırakıcaz...
kızçe ayağımda salladım uyudu da oturduğum yerde yazıyorum, herşeye burnumu sokmuş olmuyorumdur inşallah:tomato:
a.s.

yok canım birşey yapmıyorum ben sadece dün oturduğum yerden bir kaç ütü yaptım okadar başka bir şey yapmıyorum sağolsun annem eşim çok yardımcı oluyor bana bir şey bırakmıyorlar annem evimi yerleştirecek benim ayakta gezmeme bile izin vermiyor eşim desen yine aynı soframı bile o topluyor bu yüzden rahatım yani ama temizlikçinin yaptığı işi görünce biraz moralim bozuldu biraz titiz olmamak boşvermek gerekiyor ama neyse beğenmediğim yerleri kızkardeşim müsayit olunca ona yaptırırım artık bebeğim herşeyden kıymetli benim için bu yüzden riske atmam ilgin içinde ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kendine ve küçük prensene çok iyi bak pelini benim için öpermisin annesi şöyle koklaya koylaya canım benim çok şeker maşallah

canım, göbeğe bende kısa bir süre yaptım sonra kol ve bacağa geçip bi daha göbeğe hiç yapmadım, son aya kadar göbeğe yapanlar var nasıl yapıyolarsa...ben yazın hiç aldırmadan morr kollarımla ööle gezdim, meraklı gözler hep üzerimdeydi ama hiç aldırmadımnaniknanik son aylar yapacak yer kalmıyo, kocacım yazık iğneyi batırıyodu dolu tabii girmiyodu çıkarıp başka bi yere batır diyodum böle böle boş yer arıyoduk, tabi benim gözlerimden yaşlar süzülüyodu ama eşim üzülmesin diye hiç acımadı ki diyodumm ah ahh geçicek tatlım bu zor zamanlar sonunda öyle bir mükafat var ki sevgisi anlatılmazzz:asigim: kendimden vazgeçebilirim onun için..

gün içinde büyükçe bir parça pamuğa bolca kolonya döküp iğne yerlerinizin üstüne koyun özellikle moraran yerlere...bir parça faydası oluyor morluklara...hemşire söyleemişti bana..ama bezelere hiçbişi fayda etmiyo zaman içinde geçiyo...iğneyi uyguladıktan sonra pamukla hafifçe bastırarak ovalarsanızda fazla morarmıyo ve ilaç daha çabuk dağıldığından bezede oluşmuyo...

papatyacım ben sadece 2 gün sanırım 0.2 lik yaptım sonra hep sabah akşam 0.3 yaptım.yani günlk dozum toplamda 0.6 lık oluyo...hematolog farketmez dediyse tek doz 0.6 da devam edebilirsin, ben doğumdan sonra gitmiştim biliyosun hematoloğa...o nedenle lütfü hocanın dediği şek,lde sabah akşam 0.3 yaptım 12 saat arayla...yaa iğnenin içinde 12 saat etki süresi diyo ya, acaba benim gibi mi devam etsen ki diye düşündüm şimdiCADIARZU

fundacim iyi dileklerin icin cok sagol canim dinleniyorum zaten ama kabus gibi neyse sanki bugun biraz daha iyiyim simdi dustan ciktim biraz rahatladim ya ben birsey sorucam sana ve diger arkadaslara bu kramp ve magnezyumla ilgili sabah iki aksam iki tablet aliyorum tam iyi geldi derken iki gundur yine felaket kramplar oluyor napicami bilmiyom randevum 17 sinde bir arkadas diyorki 6 tane kullandim bende oyle yapsammi acaba siz kac tane aliyordunuz cok kotu kizlar dayanamiyorum bu aciya hepinizi simdiden cok opuyorum :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…