Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Arkadaşlar forumda geçen yıl 2 defa yorum yapmıştım.O günden bu yana sıksık takip ediyorum ama şimdi kısmet oldu 3. yorumum.
Benim durumumu kısaca özetlersem, 2 defa 6-8 haftalarda bebeğimin kalbi durdu.İlkinde hiç duyamadık.6 Hatfalıkken kaybettim yavrumu.2. gebeliğimde ise 7. hafta kalp atışı vardı ama bir gerileme mevcuttu.Ama doktor adet tarihinde bir problem olabilir o yüzden normaldir demişti.1 Hafta sonra tekrar kontrole gittiğimizde ise malesef bebeğimin kalbi atmıyordu artık.Bunun sonucunda doktor ayrıntılı bir test istedi.Yapılan testler ise aşağıda.Problem Kan pıhtılaşması. Faktör V Leiden G169A -Heterozigot Mutasyonu çıktı.
Doktorum bir sonraki gebelikten 2 ay önce folbiol+coraspin 100 mg kullanmamı söyledi.Kalp atışını duymaya başlayınca innohep iğneye başlarız dedi. Yaklaşık 4 haftalıkken test yaptım.Çift çizgi çıktı.Kan testide 600 civarı çıkınca doktor hemen innohep 0,45 'lik ten başlayalım dedi.Dün 7+3 ken muayeneye gittim çok şükür kalbi atıyordu ve 14 mm'ydi büyüklüğü.Şu an için bir problem yok ama doktorum normal hamileler 1 dikkat ediyorsa sen 3 dikkat et dedi.
Burada ki pıhtılaşmada genelde MTHFR C677T .Benimkisi ise F-V Leiden G1691A Heterozigot Taşıyıcı.Arasında ki farklar nelerdir?
Birde şu an ki durumum hakkında bilgi,öneri veren olursa çok sevinirim.
Hepimizin güzel günler görmesi dileğiyle dostlar.

- Faktör V Leiden G1691A mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı

- Kromozon Analizi ( Periferik Kan ) = Eşimin ve Benim :46 ,XXVirüs veVirüs 46 ,XY (NORMAL)

- Protrombin Mutasyon Analizi = F-II geniVirüs G20210A mutasyonu : Homozigot Normal

- MTHFR MutasyonuVirüs ( C677T ) = MTHFR geniVirüs ( C677T )VirüsVirüs Mutasyonu Virüs :Virüs Homozigot Normal

- Kan testleri:
Anti Kardiolipin Ig G : 2,5 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Anti Kardiolipin Ig M : 10 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Lupus Antikoagülanı (LA) : Negatif
LA Konfirmasyon 30-38
LA Tarama 36.4 saniye 31-44
LA Tarama/ LA Konfirmasyon Oranı 0-8 - 1.2Zayıf
Pozitif : 1.2-
1.5Ilımlı Pozitif :
1.5-2.0Güçlü
Pozitif : > 2.0

Rubella (Kızamıkçık) Ig G 176 Ul/ml Pozitif ç
Rubella (Kızamıkçık) Ig M 0,13 Negatif
CMV Ig GVirüs 72 UA /ml Pozitif
CMV Ig M 0,04 Negatif
Teksoplasma Ig GVirüs (0)
Teksoplasma IGVirüsM (0,03) negatif

kanamanın durmasına çok sevindim canım geçmiş olsun inşallah sağlıkla geçer gebeliğin bebeğine kavuşursun. kanama durdu diye sakın evde iş filan yapmaya kalkma, ben öyle bir hata yapmıştım nasılsa iyice azaldı derken yeniden başladı ve durmadı. iyi hissetsen de mutlaka yat. dikkat et kendine ve bebeğine.

Unutmadan İstanbul Anadolu yakası Kartal'da oturuyorum.Gittiğim doktor ise Pendik/Kaynarca Medicine Hospital ( Eski adı Nene Hatun Hastanesi ) . Doktorumdan çok memnunum. Doktorumun adı Uzm. Dr. Hale Kayıran....

Derya78_40 tatlim gecmesine cok sevindim, Sen dinlenmeye devam et...ev isi falan yapma. yardimci olanin varsa yakininda bisey yapma. Ama cok hareketsizde kalma malum bizde kan pihtilasmasi oldugu icin, cok hareketsizliginde yaramiyor...

Hercal nasil oldun canim? ultrasound'a girdinmi?

Hepiniz icin HAYIRLI bir gun diliyorum kizlar...Bugun Cuma Rabbim tum dualarinizi kabul etsin insallah.

kızlarrrr cıkmazlardayım hamıle kalmayı dusunuyorum yanı korunmayı bırakmayı dusunuyorum ama her gece kabuslar görmeye basladım korku sardı korkumun ustune gıtmezsem bir daha hamile kalmaya eğilim gösteremem diye korkuyorum :/ yıne düşerse yıne kan görürsem yine yine yine kafam allak bullak bana ıyı haberler verinde kendıme geleyım :S

canım aynı sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz ama denemekten başka çaremiz de yok unutma her hamilelik birbirinden farklıdır hepsi aynı olacak diye bi kural yok bak ben 4 sefer kaybettim ve bir an önce ocak gelsinde korunmayı bırakayım diye bekliyorum korkmuyorum tabi ki çok korkuyorum ama derler ya korkunun ecele faydası yok aynen öyle tekrar deneyeceğiz rahat ol oluruna bırak

canım benim de 10.hafta şiddetli bir kanamam oldu.daha önce foruma yazmıştım hem de pantolonum tamamen kandan sırılsıklam oldu.ama bebeğe bişey olmamıştı.doktorum 1ay rapor verdi ve bu hastalıklarda böyle kanamaları görüyoruz dedi.daha sonra kanamalarım adet kanaması şekline döndü ve hala devam ediyor şimdi 16.haftadayım.inş bişey olmaz ben de çok korkuyorum.ama ne güzel senin kanamaların bitmiş.ben sadece progestan alttan kullanıyorum.iğnesi olduğunu bilmiyordum.acaba o daha mı etkili.benim doktorum vermedi o iğneyi.ben de kullansam mı acaba.

evet denemekden baska caremız yok ama işte ne bıleyım cok korku basıyor içimi RABBIM HERKESE SAĞLIKLA KUCAGINA EVLAT VERSINİNSALLAH.

cnm çok geçmiş olsun. Rabbim yavrunu sana bağışlasın. dr.um iğnenin kanamayı durdurmada etkili olduğunu bu sebeple verdiğini söyledi. kullanmaya başladıktan yarım saat sonra kanamam azaldı ve sabaha lekeye döndü. beş gün boyunca kullanıcam.

kızlar dün akşam test yaptım çok silik bi çizgi çıktı sabah sağlık ocağına gittim kan testi için kan verdim ama sonuç pazartesi çıkacak ben şimdi napıyım ya iğneye başlayımmı zaten haftada 2 gün yapıyorum ama günlük yapsammı yoksa pazartesiyi mi beklesem off çok stres yaptım yaa

hadi gözün aydın canım keşke hastanede yaptırsaydın 2 saat içinde çıkıyor yaptırabiliyorsan en yakın hastanede yaptır biran önce iğnelerine başlarsın vakit kaybetme bence cuma günü hürmetine ne güzel bir haber çok sevindim

her kan pıhtılasması olan anne adayları hamıle kalınca mutlaka kanamalı dönem gecırıyor mu yoksa kişiden kişiyemı değişiyor...

sağol canım rabbim isteyen herkese versin inşallah normalde sağlık ocağındada aynı gün içinde çıkıyodu ama ben öğleden sonra gittim ondan. doktorumu aradım yarın gel burda yapalım dedi

hayırı olsun allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.bizlerede göstersin . adetin geciktimi canım yarın doktora gidecekmişsin zaten. başla bence yararı olur zararı olmaz dicekim bende :)

her kan pıhtılasması olan anne adayları hamıle kalınca mutlaka kanamalı dönem gecırıyor mu yoksa kişiden kişiyemı değişiyor...

ben ilk gebeliğimde ne kanama ne kusma hiçbir şikayetim yoktu o kadar rahat geçiriyordum ki herkes hamile olduğuma bile inanmıyordu taki birden ellerim ayaklarım şişmeye başladı preeklemsi olmuştum acilen doğuma alındım ikinci gebeliğimde kanamam oldu 7 haftalıkken öldü burdaki arkadaşların genelde kanaması oluyor

Rabbım hayırlısı ile sağlıkla kucagımızı bos bırakmasın ınsallah... endıselıyım ama istiyorum artık bende..

merhaba hepinize umarım hepiniz iyisinizdir......
ben hala toparlanamadım psikolojim çöktü resmen,daha öncede yazmıştım stresten bedenim kaskatı olmuştu diye belimdeki ve bacaklarımdaki tutulma ve ağrı daha şiddetlenince oturup yazamadım size bugün biraz iyiyim ama yinede ağrım var ve çok oturamıyorum hepinizi çok seviyorum kendinize iyi bakın sonra görüşürüz...

canım senden haber aldığımıza çok sevindim. geçmiş olsun arkadaşım. biz de seni seviyoruz, haberlerini eksik etme. inşallah herşey çok güzel olacak ve bu günler geride kalacak.. dualarım seninle.

canım oh be aklım sendeydi günlerdir. sen iyi olda biz seni sabırla bekleriz burada . dikkat et kendine güzelim.bizler yanındayız. hemide bizde seni çok seviyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…