• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım benimde mthfr 677 homozigot birde protein s 45 çıktı doktorumun dediğine göre mthfrler her kadında olabilen şeyler bunun farkında olmadan sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var ama gelgelelim protein s düşüklüğü ben ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yapmıştım.2. gebeliğimde gebelikten önce benexol folbiol elevit doktorumun tedavisi böyleydi ben başka bir doktorun tedavisinide ekledim coraspin kullandım gebelik oluşuncada bunlara ilave clexan 0.6lık iğne kullanmama rağmen 7. haftada kalbi durdu.Zaten topikte protein s eksikliği olan pek yok daha önceki arkadaşlardan bir tane vardı problemli bir gebelik geçirdi ve bebeğini kucağına aldı.senin bebeğin varmı birde hikayeni biraz anlatırmısın hakkımızda hayırlısını versin

Merhaba canım
Hastamız var takip edemiyorum bayadır.Daha önce cevap verdim mi hatırlayamadım :( Protein s değerini yükseltebildin mi? Benim ilk gebeliğimdi 10. haftada kontrole gittiğimizde 6. haftada gelişiminin durduğunu missed abortus olduğunu öğrendik ben hiç kalp atışını duyamadım belkide sonradan attı ve gelişimi 8. haftada durdu içeride küçülmeye başladı dedi doktorlar.İlk gebelik olunca bayada rahat olduğum,hiçbir şikayetim olmadığı için ve de akşam 10 lara kadar çok yoğun çalıştım için doktora pek gidememiştim ama kesin 2. bebeğimide korkudan düşürürüm yarı doktor oldum.En son gittiğim doktor gebelikten en az 2 ay önce iğneye başlamam gerektiğini söyledi öncelikle protein s değerinin yükseltilmesi gerekiyormuş.Gerçi yükseltilmeden hamile kalıp doğum yapanıda biliyorum nasip kısmet birazda. Şimdilik folidoce alıyorum coraspin de verdi ama kullanmıyorum.Bu konuyu açan gila77 ye de protein s değeri düşük olduğu için coraspin kullanamazsın demiş doktoru.Bayada iyi doktoru.Bizde İstanbul a tayin istedik iyi bir hemotologla görüşüp ona göre tedavime devam edeceğim şimdilik ara verdik anlayacağın.

kızlar ben birşey soracagım ben aspırınle folık asıtı adet oldugum gunlerde de alıyorum sızler alyor musunuz??doktoruma somayı unuttum hıc aklıma gelmedı

kızlar aklım karışık yardım edin çarşamba geceden beri ara ara kesilen kahverengi akıntım var ama nasıl anlatayım. gün içinde 2-3 kere falan farkediyorum. geçen ayda böyle olmuştu cumartesi akıntı başladı pazartesi hasta olmuştum. çarşamba gece akıntıyı görünce bu ay içinde umudumu kaybettim. ama şimdiye regl olmalıydım diye düşünüyorum. hamilelik belirtim yok. reglide olmadım. sizce ne yapmalıyım. bunu yaşayan var mı aranızda .önceden olmazdı aspirin yüzünden mi oluyor şimdi merak ediyorum

Adet öncesi kahverengi kanamların nedeni çikolata kisti olabileceği gibi hormonal değişikliklerden de kaynaklanabilir.Ben de yaşadım ve tsh hormonumun bozulmasından dolayı olduğunu öğrendik.Aynı şekilde hamilelik öncesi de olabilir.Sebebi ne olursa olsun beklemek en son şey olmalı heleki biz hemen iğneye başlayacağımız için erkenden öğrenmemiz lazım illa hamilelik belirtisi yaşamayı beklememeliyiz hamile ol ya da olma tahlil yaptırmalısın bence.Asprinin neden olacağını sanmıyorum.Ayrıca umutsuz olursan mazallah kimyasal gebelik bile yaşayabilirsin eminim benimde bekleme aşamasında korkularım olacak bu nedenle kendimi hazırlamaya çalışıyorum sende sakin ol canım benim ve muhakkak yarın yaptır testini.İnşallah güzel haberler verirsin bize yeni haftaya :)

kızlar ben birşey soracagım ben aspırınle folık asıtı adet oldugum gunlerde de alıyorum sızler alyor musunuz??doktoruma somayı unuttum hıc aklıma gelmedı

Canım ben asprin kullanmıyorum ama folik asiti regl günlerimde de alıyorum doktora sormuştum.Sadece mesela grip oldum antibiyotik kullandım alıp almamam gerektiğini bilmediğim için kullanmadım.Ya da tsh için bir ay ilaç kullandım o zaman almadım soramadımda ama ciddi ciddi bir tedaviye başladığımda soracağım doktora.

canım benimde mthfr 677 homozigot birde protein s 45 çıktı doktorumun dediğine göre mthfrler her kadında olabilen şeyler bunun farkında olmadan sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var ama gelgelelim protein s düşüklüğü ben ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yapmıştım.2. gebeliğimde gebelikten önce benexol folbiol elevit doktorumun tedavisi böyleydi ben başka bir doktorun tedavisinide ekledim coraspin kullandım gebelik oluşuncada bunlara ilave clexan 0.6lık iğne kullanmama rağmen 7. haftada kalbi durdu.Zaten topikte protein s eksikliği olan pek yok daha önceki arkadaşlardan bir tane vardı problemli bir gebelik geçirdi ve bebeğini kucağına aldı.senin bebeğin varmı birde hikayeni biraz anlatırmısın hakkımızda hayırlısını versin

Merhaba canım
Hastamız var takip edemiyorum bayadır.Daha önce cevap verdim mi hatırlayamadım :( Protein s değerini yükseltebildin mi? Benim ilk gebeliğimdi 10. haftada kontrole gittiğimizde 6. haftada gelişiminin durduğunu missed abortus olduğunu öğrendik ben hiç kalp atışını duyamadım belkide sonradan attı ve gelişimi 8. haftada durdu içeride küçülmeye başladı dedi doktorlar.İlk gebelik olunca bayada rahat olduğum,hiçbir şikayetim olmadığı için ve de akşam 10 lara kadar çok yoğun çalıştım için doktora pek gidememiştim ama kesin 2. bebeğimide korkudan düşürürüm yarı doktor oldum.En son gittiğim doktor gebelikten en az 2 ay önce iğneye başlamam gerektiğini söyledi öncelikle protein s değerinin yükseltilmesi gerekiyormuş.Gerçi yükseltilmeden hamile kalıp doğum yapanıda biliyorum nasip kısmet birazda. Şimdilik folidoce alıyorum coraspin de verdi ama kullanmıyorum.Bu konuyu açan gila77 ye de protein s değeri düşük olduğu için coraspin kullanamazsın demiş doktoru.Bayada iyi doktoru.Bizde İstanbul a tayin istedik iyi bir hemotologla görüşüp ona göre tedavime devam edeceğim şimdilik ara verdik anlayacağın.

arkadaşım seni Allah gönderdi.bende kaç gündür arıyorum hiç bir şey bulamadım.benim de protein s değerim düşük çıktı.hatta form da da yazdım.ne yapıcamı bilmiyorum ya da hangi doktor derdime çare bulur.2 düşük yaptım.2.si daha 1 hafta oldu çok üzgünüm.protein s değerim düşük dediğimde doktorum hiçbişe demedi.bilmiyodu ne yapacağını bizde önemsemedik.şu an kendimi öyle suçluyorum ki... :( ne yapmalıyım.diğer pıhtılaşma testim normal.

Adet öncesi kahverengi kanamların nedeni çikolata kisti olabileceği gibi hormonal değişikliklerden de kaynaklanabilir.Ben de yaşadım ve tsh hormonumun bozulmasından dolayı olduğunu öğrendik.Aynı şekilde hamilelik öncesi de olabilir.Sebebi ne olursa olsun beklemek en son şey olmalı heleki biz hemen iğneye başlayacağımız için erkenden öğrenmemiz lazım illa hamilelik belirtisi yaşamayı beklememeliyiz hamile ol ya da olma tahlil yaptırmalısın bence.Asprinin neden olacağını sanmıyorum.Ayrıca umutsuz olursan mazallah kimyasal gebelik bile yaşayabilirsin eminim benimde bekleme aşamasında korkularım olacak bu nedenle kendimi hazırlamaya çalışıyorum sende sakin ol canım benim ve muhakkak yarın yaptır testini.İnşallah güzel haberler verirsin bize yeni haftaya :)

canım arkadaşın bahsettiği durum bende de var. reglin huyu değişiyo önce lekelenme oluyo bikaç gün sonra regl geliyo.
kist fln olduğundan değil, hormonlarım da normal. dr.lar normal diyo anlatınca.
bende bu lekeler geldiyse hamile değilim demek.
her ay her ay test yapmak da stres yapıp hamile kalmayı zorlaştırıyo, allah yardımcımız olsun

Canım ben asprin kullanmıyorum ama folik asiti regl günlerimde de alıyorum doktora sormuştum.Sadece mesela grip oldum antibiyotik kullandım alıp almamam gerektiğini bilmediğim için kullanmadım.Ya da tsh için bir ay ilaç kullandım o zaman almadım soramadımda ama ciddi ciddi bir tedaviye başladığımda soracağım doktora.
sagol canım ben alıyorum umarım sıkıntı olmaz.senın sıkıntın neydı canım tam olarak.neden tsh için ilaç aldın düşük mü çıktı testlerde??

arkadaşım seni Allah gönderdi.bende kaç gündür arıyorum hiç bir şey bulamadım.benim de protein s değerim düşük çıktı.hatta form da da yazdım.ne yapıcamı bilmiyorum ya da hangi doktor derdime çare bulur.2 düşük yaptım.2.si daha 1 hafta oldu çok üzgünüm.protein s değerim düşük dediğimde doktorum hiçbişe demedi.bilmiyodu ne yapacağını bizde önemsemedik.şu an kendimi öyle suçluyorum ki... :( ne yapmalıyım.diğer pıhtılaşma testim normal.

benim de protein c ve s en alt sınır değerinde acaba bana da bir etkisi olurmu. sorduğumda doktorlara pek te bilgileri yok gibi geçiştirdiler ama.

kızlarrrrrrr!
hormon değerlerini adetin 2 veya 3. günü vermek gerekiyor ya bu önceden gelen kahverengi lekelenmeyide o günlere sayıyormuyuz...bu konuda kafam karıştıda.siz ne yapıyorsunuz.....bu günlerde kan vermem gerekte

kızlarrrrrrr!
hormon değerlerini adetin 2 veya 3. günü vermek gerekiyor ya bu önceden gelen kahverengi lekelenmeyide o günlere sayıyormuyuz...bu konuda kafam karıştıda.siz ne yapıyorsunuz.....bu günlerde kan vermem gerekte

kimi dr sayıyo kimisi saymıyo canım. en kötü tarafı bu belirsizlik oluyo işte

doktorunuz nasıl bi tedavi belirledi,şuan hamile misin??napıcaz yaa biz

yok değilim canım.bende 4 düşük.en son temmuzda bebeğimin kalbi dudu.sonra araştırma vs. vs. bir de korkuyorum tekrar denemeye.
doktorlarda adam gibi yardımcı olmuyorlar.
ben mthfr gen testi dışında hemen hemen her şeyi yaptım sadece doğru değerlendirecek doktor arıyorum.
bu ara tekrar hastahane ve doktor peşindeyim bakalım.

ben çıkıyorum yazarsan sabah bakarım.iyi geceler canım

iyi geceler ...bende kromozom testimizi bekliyorum ondan sonra doktor bulmaya çalışıcam.evet doğru düzgün ilgilenmiyorlar.onlar bilmezse biz ne yapabiliriz ki.ben de şuan eğer tedavim bulunursa bana bi yol gösterirlerse hemen denemek istiyorum tabi nasipse.çünkü 2ci gebeliğim daha düzgün ilerliyodu,ama olmadı.inşallah hakkımızda hayırlısı...

canım ben alıyorum alınmaması gerekseydı doktorumm söylerdi tabı kanama bır gun daha fazla uzayabılıyor ama yinede bırakmadan kullanıyorum

Kizlarrrr tam 27 kisi olmusuz listede... listemiz kabariyor, ama hamislerimizde cogaliyor Allahin izniyle :nazar:...Umudumuzu kaybetmeyelim... Listeye girmek isteyenler lutfen bilgilerini versinler...di$lanmis hissetmesinler kendilerini... Buarada listedeki hamislerimizden gebeliklerinin suanki tarihlerini, yani kac haftalik olduklari bilgisinin tazelenmeside gerek..onu da yapalim.

Hatce...senin hangi mutasyonun heterozigot? yani mthfr mi yoksa factor V falanmi? Onu belirtirsen sevinirim, arkadaslar baktiklarinda gorurler en azindan kendileriyle ayni mutasyonda olanlari ve ne cesit tedavi uygulandigini...Birde suanda ne ilac kullandigini bahsetmemissin ben coraspin diye tahmin ettim..ama emin olamadim o yuzden yazmadim..sonucta gebelikden once hicbisey kullanmayanda var igne kullananda coraspin kullananda.. Onu belirtirsen iyi olur canim. Cok uzattim yaa :44:

mltm2602...canim MORALINI bozma...ama nasil dayandin gidip bir kan testi yaptirmadin... yaa ben bu kadar dayanamazdim...ama malesef benim yasadigim yerde oyle gidip istedigim zaman kan testi yaptiramiyorum...senin bebis de nazli olacak galiba... :1: forumdaki diger arkadaslarinda burdaki herkesin bebisleri nazli...annelerine simdiden cile cektiriyorlar :9: ama olsun gelsinlerde biz raziyiz o cileye... :21:

MTHFR C677T Heterozigot mutasyon benım durumun ilaç konusunda biraz karışık kendi doktorum keselik görüneseye kadar ilaç alma dedi ama kromozom testi için gittiğimiz genetik doktoru bebe aspirine başla gebeliği öğrenince aspirin + heparin iğnesi vurulmam gerekiyor çok tesekkür ederim bu listeyi hazırlaman baya iyi oldu en azından ne tür tedaviler gerekiyor bilgilenmiş oluyoruz doktorlar pek ilgisiz özel muayenelerde kalkınca daha da ilgisiz olmaya başladılar

INR tayini de yapıldı sonucum çıkmış kan pıhtılaşması ile alakalı genetik doktoru istedi haftaya pazartesi kromozom sonuçları ile birlikte götürecem bir sey anlamadım sonuctan bilgi verirseniz sevinirim
PROTROMBIN ZAMANI 11 sn 9.4 - 12.5
PT % 104 -
PT INR 0,96 -
APTT 32,9 s 25.1 - 36.5

Son düzenleme:

canım hormon testlerim yeni yapıldı çok şükür normal tiroit sorunumda var tsh ım normalden yüksekti ama kontrol altında ilk gebeliğimdede biliyordum. yani o anormal düzenli ilaç ve kontrolle. kist olabilirmi bilmiyroum. en son 2 ay önce giridm ultrosona 2 geçen ay normaldi adetim bu ay böyle işte. yarına gelmezse içim rahatlasın diye gidicem kan testine. çok isterim güzel haberleride paylaşmayı ama umudum hiç yok canım :(

Canım ben bulunduğum şehirdeki tıp fak gttm.şu sonuçlar çıktı:

Anti thrombin 3 aktivitesi : 27 aralığı: 80-120
protein s :54 aralığı:60-140
protein c:158 aralığı:70-130

daha sonra burda yapılmayan testler için hacettepeye gönderdiler.hacettepe hepsine yeniden bakalım dedi.
Anti throbin:103 aralık:80-120
protein s:74 aralık:60-130
protein c:98 aralık:70-130

yani şaşırdım çünkü bunlar hormon testi değilki değişir deen.bunlar genetik ya nasıl böle oynar hemde 3-5 değil bayağı bayağı değişik çıkmış.biri kesin kullan dedi biri gerek yok dedi işte böle canım:(

Back
X