Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar.. bi sorum olucak size. ben hiç hamile kalmadım. bende de pıhtılaşma sorunu var.. folbiol ve sulandırıcı pilavix kullanıyorum. benim aklıma takılan şu. kan pıhtılaşması gebelik oluşmasını ne kadar etkiliyo.. bu konu hakkında bilgisi olan var mı..:18:

Evet canım bende daha önce yazmıştım benim doktorda düşük doz heparin demişti.Bende tayinim çıkar çıkmaz hemotologla işbirliği içerisinde olacağım hatta bende istanbul a tayin istedim iyi birisini bulursun inşallah bende senden alırım ismini :) ama asprin kullanmıyorum şuan ben. hatta gebelik öncesi başlamayı düşünüyorum iğneye.

Teşekkürler canım yazdığın için.Allah yavrularına ve sana sağlıklı ömür nasip etsin.Bende seninle aynı fikirdeyim bencede değerlerimize göre belki 3 ay belki 6 ay iğne kullandıktan sonra hamile kalma taraftarıyım hatta seninde dediğin gibi homozigot arkadaşlarımızın iyi bir hemotologla görüşüp gerekirse ömür boyu tedavisine devam etmesi gerekiyor.

Selam ben de sonuçlarımı dün aldım.Homozigot mutasyonun heterozigot mutasyona göre biraz daha zor olduğu söyleniyor birkaç yerde bu yoruma rastladım.Bu konuda bilgisi olan var mı?

canım homozigot demek hem anne hem babadan bu geni almışsın demek heterozigotta ise sadece bir gen sağlıksız. evet bende biraz daha zor diye okuyorum ama tedavi yöntemleri aynı .

bu yapılan testlerde bir sorun görünmüyor ama eksik olabilirmi faktör 5, mthfr1298, 677 gibi genlerde mutasyon olup olmadığıda bakılmıştı benim testlerimde

Ben ilk denememizde hamile kalmıştım canım ve çoğu arkadaşımızda ilk gebeliğinde çok beklemedi ama kürtajlarımızdan sonra ben psikolojik olduğunu düşünüyorum beklemek zorunda kalıyoruz.Görüştüğüm doktorlarda kan pıhtılaşmasının gebelik oluşmasında sakıncası olmadığını gebelik ilerlemesinde sorun yarattığını söylemişti.

Herkese merhaba. Doktora gittim geldim herşey yolunda. Bu sefer üstten de duyduk kalp atışını. Son adet tarihime göre 1 hafta gerideyiz ama doktor önemli olmadığını söyledi. 15 gün sonra tekrar gideceğim.

tebrikler canım gözünaydın inşallah hayırlısıyla tamamına erdirsin darısı bekleyenlerin başına

burcu Tolga bey bana hiç kurubaklagil vermemişti, sen özellikle mi istedin yoksa farklı değerlerimize göre mi verdi :26: 17. haftada diyette zorlandığımı söylediğimde bana günlük yoğurt ekledi sadece. yani hem günlük beyaz peynir hem de günlük 1 kase yoğurt. onun dışında listelerimiz aynı.

leylacım tekrar başladınmı iğnelere başka ne kullanıyorsun bende gelmeyi düşünüyorum senin doktoruna hafta sonu hasta bakıyormu

evet canım başladım bu sefer haftada 3 güne çıkarttı cumartesi öğlene kadar sanırım ama pazar doktor yok yinede bi arayıp sor ve randevu al çünkü randevusuz bakmıyolar

Yoo ben özellikle istemedim kendisi verdi. İlk gittiğimde diyet yapacaksın dediğinde direk bir öğün baklagil yiyebilirsin demişti, şimdi de değiştirmedi herhangi bir şey.

canım gözün aydın, maşallah rabbim sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin inşallh

Sağol canım darısı tüm isteyenlere...

Sana katılıyorum, ben de şu anki hamileliğimi önceden iğneye başlamış olmaya borçlu olduğuma inanıyorum. Teşhis konduktan sonra 1 yıl kan sulandırıcı olarak iğne değil de aspirin kullandım ve hamile kalamadım 8 ay boyunca, ya da kaldım da tutunamayıp hemen düştüğü için farkedemedik. İğneye başladıktan sonra başka nedenlerle aşılama yaptırdım o yüzden tam bilemiyorum normal yolla olsa yine hamile kalır mıydım ama en azından daha önceki hamileliklerimde hiç bu kadar ilerleyememiştik bunu biliyorum.

Selam ben de sonuçlarımı dün aldım.Homozigot mutasyonun heterozigot mutasyona göre biraz daha zor olduğu söyleniyor birkaç yerde bu yoruma rastladım.Bu konuda bilgisi olan var mı?

evet homozigot mutasyon daha etkili olabiliyor ama tam olarak da ne kadar etkisi oldugunu bence bilmiyorlar. Genelde heterozigot-homozigot tedavileri çok benzer veya aynı, hatta bazen düşük geçmişine, kişinin kilosuna vs. göre heterezigot biri homozigot birinden daha yüksek dozlarda ilaç bile kullanabiliyor. Sonuçta her ikisi de uygun tedaviyle sonuca ulaşabiliyor.

Evet doktorum bu sorunun hamile kalınmasına etkisi olabileceğini söylemişti. Ama önce başka nedenleri araştırmanızı öneririm, çünkü bu soruna sahip olan bu forumdaki onlarca kişi birden fazla defa hamile kalmış, yani tamamen engelliyor olamaz. Ne kadar süreden korunmuyorsunuz ve pıhtılaşma sorununuz tam olarak nedir?

Değerle uygun aralıklarda gözüküyor ama başka pıhtılaşma testleri de olması lazım.

tebrikler canım gözünaydın inşallah hayırlısıyla tamamına erdirsin darısı bekleyenlerin başına

Sağol canım, darısı tüm bekleyenlere.

doğay ve elendile...

kızlar listeyi inceledinizmi protein s eksikliği olan tek gülay 30 var bu listede tedaviside gebelikten önce iğne ve folbiol gebeliklede yüksek heparin kullanmış ve sağlıklı bir şeklide bebeğini kucağına almış demekki bizim gebelikten önce iğneye başlamamız lazım ve coraspin yok aslında benim gittiğim proflardan birisinin tedavisinde coraspin yoktu diğerininkinde vardı ben ankaradki prof daha iyidir diye onunkini kullanmıştım ve diğer doktorumun haberi yok kullandığımdan vs vs allahım hepimizin hakkında hayırlısın versin

Kızlar yaptırdığım testlerden ANA pozitif çıktı cumaya dr a göstericem. aranızda ne anlama geldiğini bilen varmı?

Merhaba, benim de ANA testim pozitif çıktı tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım bağışıklıkla ilgili bana doktorum hamile kalınca düşük doz kortizon kullanacaksın dedi önceki kaybım iğneye rağmen olmuştu. Bence sadece pıhtılaşmadan değildi ANApozitifliğindendi sen de doktorunun söyleyeceklerini paylaşırsan sevinirim çünkü bu konuda çok az kişi bilgili

çok zor günler geçirdim çok
hani bhcg 22 çıkmıştı ya doktor yine kimyasal galiba demişti
biz bayram için kalktık ankaraya gittik bayram falan sonra kanamam oldu ankara da ki doktor kanaman olunca gel bi kontrol edelim demişti
gittik doktora baktı ki rahim duvarı kalınlaşmış çabuk git kan ver dedi
hiç ciddiye almadım çünkü kanamam başladı biliyorum bhcg sonucu bi geldi ki 362 havalara uçtuk biz
hemen iğnelere serumlara falan başladık
hala kanamam oluyo ama yerleşme kanaması diyo doktor sonra hcg 770 sonra 1874 sonra 3000 süper gidiyo kesede gözüküyo
biz havalara uçuyoruz 7. gebeliğim kimyasal değil süpper
sonra benden çamur gibi şeyler gelmeye başladı kanla beraber
bu arada hergün acildeyiz hergece hastanede sabahlıyoruz
en son doktora gittim ki bana dedi kese kendini bozmaya başlamış malesef düşük oluyor bütün dünyam altüst oldu
ağrıdan ölüyorum ben çamur akıyo benden resmen suratım bembeyaz elimi kaldıramıyorum halsizlikten
hemen trabzondaki doktorumu aradım
çabuk ilk uçakla gel dedi
dün sabah ilk uçakla trabzona gittim malesef dış gebelik hemde tehlikeli yerde tüpün tam çıkış noktasında
ankaradaki aptal doktor anlamamış bunu bide bana doğum kontrol ilacı başlamak istemişti
hemen iki tane iğne yaptılar düşük yapmak için
doktorum bi şansımızı deneyelim düşürmeye çalış düşmezse müdahale etmek zorunda kalıcaz üzgünüm dedi
o an sanki bütün kanım çekildi vücudumdan
dün gece bırakmadı hastanede kaldım
bugünde eve geçtim

zor bi süreç beni bekliyor anlaşılan
nasip napalım sınavımız bitmedi daha demek
dualarınızı esirgemeyin kızlar

bende anadolu yakasında çok doktor aradım göztepe şafak hastanesine gittim hiç memnun kalmadım beni resmen ölüme itti sen doktorundan memnunmusun yada muayene ücretleri falan ne kadarki bi yardımcı olursn sevinirim
merhaba arkadaşım
inan bende senin gibi çok doktor aradım. aslında bu doktora gitmemdeki sebep yine kk de yaptığım araştırma oldu. şu an için memnunum gerçi daha 2 kere gittim. muayne ücretleri sgk lılar için 72 tl gerçi şimdi 3 aralık'ta 2'li testim var. onun fiyatı çok yüksek. sanırım bende bu testi başka biş yerde yaptırıcam. doktorum mehtap yazıcıoğlu. gerçekten çok sakin ve iyi bir insan.

Canim cok gecmis olsun. Gecen gun aklimdaydin..dedim kimyasal demistin ya sen en son, dedim herhalde biraz toparlanmak istiyordur. Basindan neler gecmis canim, Bu doktorlar var yaa.... ne diyeyim ben artik. cok uzuldum, Allah yardimcin olsun. Iyi ki gitmissin Trabzona... Kendine dikkat et canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…