Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım haklısın insan bunu görev haline getirince daha zor oluyordelikafadulden. benim bildiğim ki hep tuttuhihoyyyt adetin 10. gününden sonra başla 10-12-14-16 en verimli olduğun günler zatem sen de demişsin beyaz akıntın varsa yumurtlaman en yoğun dönemde demektir. ben normalde düzenli olduğum için benim tuttu bu günlerde. birde nacizane tavsiyem gerçi biliyorsundur sende ama hemen kalkma yat biraz hatta ayakları yukarı dik komik oluyo ama denemekte fayda var di mikaydirigubbakcemile3

nazlıcım zaten bende ilk bebeğe korunmayı bıraktığım ay hamile kalmıştım. ikinci bebekte çok bekletmedi bizi ama o zaman yeni evliydik:))))) şimdi 2,5 yıllık evliyiz eskidik dermişimmmmm:)) sanırım biz adet bitesiye erken başladık 7. günde falan ayın 13-14. gelince yoruldukk aha aha aha:))) bir daha bekliyim 10. günden sonra gün aşırı yapıyım:)) her gün yapmak gerekmiyodu dimi gün aşırı yetiyo hatta üç günde bir yapsakta yetermi acep:)))

nazlıcım bebeğine nazar değmesin inşalahh allah hayırlısıylada kucağına almayı nasip etsinbizim problemimizde olupta sağlıcakla hamileliğini devam ettiren arkadaşları duymak çok güzel :enbuyukkk:

canım çok sağol:1hug: Allah hepimize sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. buradan hep güzel şeyler duyalım birlikte. mesela lalcim valla senden panik durumdayım ben kaydirigubbakcemile3 Allah yardımcın olsun canım benim hayırlısıyla görelim şu bebişimizi :ecrin_bebek:

canım zaten benim bildiği ve söylene her gün değil. gün aşırı.spermin kalitesi daha iyi olsun diye. onun için gün aşırı daha mantıklı gibi. ama tabi bunu kafaya takmadan yapmak lazım öbür türlü gerçekten zorkaydirigubbakcemile3 ne 2.5 yıl mı ne eskimesi kızım dur daha pek tazesin senklava: güzel haberleri bekliyoruz o zman en kısa zamanda çok çalışmak lazım çok:teytey:

herşeyin iyi olmasına çok sevindim nazlıcığım inşallah hep böyle güzel haberler alarak bebeğini kucağına alırsın :Saruboceq: ama çok kızdım sana neden haber vermedin bize meraktan öldüm vallahi klava: lütfen birdaha merakta bırakma bizi olurmu herşey inşallah senin bebeğin için güzel olur hep böyle güzel haberler alırız inşallah allaha emanet olun gamyoncuiremsu

amanda aman oğlusum hıckırırmısta tepişirmişte celen teezesi yesin onun bamyasınııııı cokacimcoook cok şükür nazlım ii haberlerini aldık :Saruboceq: su iğne konusunu anlatmaktan dilimde tüy bitti bişe olmaz die die nihayet doktordan da duydunuz :mymeka:

bide sabah erken olması da ii.cünkü geceden dinleniş vücut ve sperm var.kahvaltıdan önce 3 ölcek yapılecek artıkın bu iş muhahaa :roflol: aaahhh aahhh sabahın köründe hey allam ne günlerdi bee kaydirigubbakcemile3 şimdi unumuzu eledik eleğimizi astık duvara kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

merhaba gobete..... bir kaç gündür aklımda hazır sende sormuşken bu diyetle ilgili yaşadıklarımı anlatayım .....sinan hoca konusundaki düşüncelerimi geçmiş sayfalarda epey yazdım.... oralardan okuyabilirsin eğer okumadıysan.....

sinan beye göre mthfr mutasyonu olan insanların sakat çocuk dünyaya getirme ve bebekte gelişme geriliği olma olasılığı yüksek..... lütfü beye göre ise hiç alakası yok....şu anda 15 haftalık hamileyim... 2 li test sonucum normal çıktı... gelişimindede bir problem yok çok şükür ....herşey olması gereken hafta ve günde gidiyor.... pazaratesi günüde 3 lü test için lütfü beyde kontrolüm var.....

sinan beye gittiğimde test sonuçlarımda mthfr 1298 heterezigot ve homosistein 9.7 çıkmıştı tıpkı senin sonucun gibi.... lab. çıkan sonuçta homosisteinin referans aralığı 5.5 ile 17 arasında normal değerler kabul ediliyor.... ama sinan bey max. 10 olması gerektiğini benimde 9.7 çıktığı için metioninden sınırlı diyet yapmam gerektiğini söyledi....

bende 2 ay boyunca hiç fire vermeden harfiyen bu diyeti yaptım..... tabi bir yandanda gece gündüz int. araştırdım ....araştırmalarım sonucunda diyeti sadece sinan beyin uygulaığını ve başka hekimlerin bunu dikkate almadığını öğrendim ve 1. ayın sonunda lütfü beye gittik.....

lütfü bey yüksek doz folik asit ve b 12 vitaminin homosistein değerini düşüreceğini bunun için diyet yapmaya kesinlikle gerek olmadığını söyledi..... ve sinan beyin haftanın belirli günlerinde içmemi önerdiği corasprin , folbiol ve b 12 vitaminini hergün günde 1 kez almam gerektiğini söyledi....

bu görüşmeden sonra 1 ay daha diyet yaptım.... eşimle lütfü beyin söylediklerinin mantıklı olduğuna karar verdik ve ilaçları hergün kullanmaya başladım.... yinede içimdeki tereddüt hiç geçmedi....ikiside alanında isim yapmış ve farklı tedavileri öneren 2 doktor.... kimin yolundan gidersem sonuca ulaşacağıma bir türlü karar veremedim ve en sonunda deneme yoluyla kendi yolumu kendim çizdim.....

sinan beye göre düşüklerimin yarısının sebebi mthfr heterezigot olmam nedeni ile kanımdaki pıhtılaşma.... bunun çözümü 0,2 clexsan iğne ...diğeri ise homosistein seviyemin yüksek olması..... metioninden sınırlı diyeti gebelikten önce en az 2 ay , tüm gebelik süresince ve doğumdan sonrada en az 3 ay yapmalıymışımki bir bebek dünyaya getirme ihtimalim 3 te 2 olsun....tabi sağlıklı olup olmayacağıda allah kerim....

sinan beyi mantıksız lütfü beyin ise haklı olduğunu gösteren denememde şu oldu....
1-gebe kalmadan ve hiç ilaç kullanmadan ölçülen homosistein 9.7 çıktı....
2-2 ay hiç aksatmadan diyet yaptım ve ilaçları sinan beyin verdiği şekilde kullandım ... sonuç 6.5 çıktı....
3- en sonda ilaçları lütfü beyin verdiği şekilde kullandım... diyeti bıraktım.... yasak listesinde ne varsa hepsinden hemen hemen her gün yedim....aynı zamanda bu ay hamile kaldım.... ve sonuçta kalp atışı için gittiğimde homosistein değerim 4.4 olarak ölçüldü .... sonuç olarak sinan beyin gerçekten bilimsel hiçbir veriye dayanmadan , yada ilaçların homosistein üzerindeki etkisini bilmeden bizleri kendi tezi için harcadı diye düşünüyorum....artık benim gözümde hekim olarak hiçbir değeri kalmadı.....

epeyce uzun yazdım... ama yaşadıklarımı en net bu şekilde anlatabildim....en kısa zamanda hayallerinin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle...

olurmu canım senden ikincisini bekliyoruzkaydirigubbakcemile hazır tedaviyi öğrenmişken ikinciyi istiyoruz :hooray: celenciğim burdaki bir numaralı anne sensin ona göre devamınıda bekliyoruz:enbuyukkk:

celencim oğlan ellerinden öper teyzesi ama bamyası konusunda pek kıymetli bilemicem:roflol: valla insan sürekli panik içinde oluyor be celen. doğsa sağ salim alsak kucağımıza o zman derin bir oh çekicem. inşallah 17 hafta sonra güzel haberler vermek nasip olur. bu arada bende eski çalışmaları hatırladım ah ah ne günlermiş kaydirigubbakcemile3

Sevgili ecesem , verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...Önceki mesajların da benim için çok yol gösterici olmuştu...Canım , pazartesi günü senden de güzel haberler bekliyoruz fundayla birlikte , öpüyorum , sevgiler...

Sevgili reis devrim, ben Mersinde yaşıyorum canım ...Ankaraya karayoluyla 5,5 saat filan sürüyor...Kastamonu -Ankara yolunu çok iyi bilirim...Kastamonuda 1 yıl görev yapmıştım..Yol boyunca karlı , ormanlı , dumanlı Ilgaz manzarası harikadır...Ama yollar hakkaten çok kötü , özellikle de kışın , Ilgazı geçene kadar...Canım ne kadar zamanda bir doktora gitmemiz gerektiğini bilmiyorum..En son hamileliğim 9. haftaya kadar sürmüştü o yüzden...Ama herhalde çok sık olmayacaktır , sanırım son zamanları sık sık çağrılıyoruz...Biraz zor olacak ama katlanıcaz artık...

yardim edin kizlar.
kizlar benim 2 gun oncesine kadar bs agrim mide
bulantim vardi. 2 gundur yok. sizce bebegin kalp atisi
durdumu. cok korkuyorum. pazartesi dr kontrolum var
acaba pisikolojik mi. cunku ilk bebegim 3 aylikti utrosona gittigimde
kalbi durmus demisti. 2. ve 3. kanamali dustu. cok morelsizim
insallah kotu bisey olmaz. ya

Canim,
Ben de 2 kez bebegin kalp atisi durdugu icin kurtaj oldum, o yuzden seni cok iyi anliyorum. Surekli kendimi kontrol ediyordum, midem bulaniyor mu hala, goguslerim aciyor mu hala diye.. Dusuk yasadigimiz icin biz belki daha duyarli olabiliyoruz. Basagrisinin hamileliginle cok ilgisi oldugundan emin degilim. Kafana takmamaya calis ama cok stres oluyorum diyorsan doktoruna telefon edip bir sor. Benimki her seferinde beni rahatlatmak icin gel bir bakalim diyordu. Insallah birsey olmaz. Allaha guven, kalbini ferah tut

sılayacım benim bulantım hemen hemen hiiiiç olmadı lütfen kendini buna şartlama. olmayabiliyor yani. önemli olan ağrın kanaman falan olmasın ki... kanama olunca bile ilerde durup sorun olmadan devam edebiliyor. sen moralini yüksek tut.

canım, sakin ol ve stres yapmamaya çalış, benim hamileyken hiç baş ağrım olmadı çokta ilgisi yok gebelikle, mide bulantısı da yok denecek kadar az oldu ve kısa sürede kesildi...hatta göğüs hassasiyetim çok erken geçti benim, senin gibi hep panikledim bu sebeplerle ama her gebelik farklı ve kendine özgü, illa tüm belirtileri görüceksin veya devam edicek gebelik boyunca diye bişi yok ama çok endişe ediyorsan yakın bir polikliniğe gidip ultrasona gir veya dokt nu ara...bi de ben "baby sound" diye bi cihaz almıştım, beni çok rahatlatıyordu, bebişin kalp atışlarını tekmelerini hıçkırıklarını dinliyosun. istersen edin bi tane, ben çok faydalanmıştım...ilk 4 ay ben 15 günde bir ultrasona giriyordum, kendi dokt ruma ayda 1 gidiyordum ama çok paniklediğimden eve yakın bi polikliniktede 15 günde bir gidip bakıyordum bebişe oradaki doktora yazdırıyodum iğnelerimi filanda...
herşey yolunda gidecek inşallah canım, hep iyi düşün olur mu? :teselli: bizide merakta bırakmaa.s.

tembel reisdevrimklava: gün aşırı ve sabaha karşı bol tekrar bol tekrarŞeniz reglden sonraki 10-12-14-16. günleri kaçırmak yok:mymeka: 7. gün erken 10. gün başlıcan sabretkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 üç günde olmaz bi gün durcen bi günŞeniz.....hadi bakiim güzel haberlerini bekliyoruz...iyi çalış ödevine gelecek ay ödev kontrolü vara.s.

merhaba şen,
güzel sözlerin için teşekkür ederim..
sana haksızlık yapılmış, ben hemen müdahale edeyim. sen ve celen bizler için BıR numarasınız. Biz sizlerin sayesinde umutlandık, cesaretlendik ve sizden çok şey öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz. iyi ki varsınız.. ve HARıKASINIZ...

sen nazli ve umut 7 hepinize cok tesekkur ederim, umutlandirdiginiz icin.
biliyosunuz iste goz gordugunden korkuyo. ben yurt disinda yasiyorum istedigim zaman ultrosona girme gibi bi luxum olmuyo.
yani doktorlar pek istemiyo. ben doktoruma SIK SIK gidiorum diye
cok gorusuyoruz bu aralar diyo. turkiyenin doktorlari gibi sevincini uzuntunu paylasmiyolar.
allahtan bu sitevar siz varsiniz. cok korkuyorum ve tedirginim ya....... diye basliyo
tum sozcukler. ya duserse ya kalbi atmassa, ben ne yaparim diyorum.
tekrar nasil cesaretlenirim. bana dua edin arkadaslar ne olur.
hepinize tesekkur ederim.

SEN canim baby sound aldim demissin nereden nasil temin ettin.
bilgilendirirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…