Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar;ben yaklaşık baştan 150 sayfa okudum ve yapılacak testlerle ilgili bir tablo yaptım.hangi bölümde hangi testler yapılacağı ile ilgili.ama hepsinden emin değilim.bazı testler sanırım genetik bölümünde bazıları da başka yerlerde olabilir.tabloyu gördükten sonra sizde ekleme yaparsanız ve düzeltirseniz sevinirim.bu tablo eminim hepimizede yardımcı olacak.

HEMOTOLOJİ
*PAI(K-E)
*PROTEİN S
*PROTEİN C
*İMMÜNOLOJİK TESTLER:
-ANTİ-TİROİD PEROKSİDAZ
-ANTİ-TİROGLOBULİN
-BETA ENDORFİN
-ANTİ-GLİADİN IGS
-WBC
-CDS6(NK CELLS)
-KORTİZOL
-SEDİMANTASYON
-HELİKOBACTER PYLORİ IGG
-ANTİ-ENDOMYSİUM ANTİKOR IGG
-ANTİ-TRANSGLUTAMİNAZ IGG
-ANTİ-NÜKLEER ANTİKOR
*TOXOPLAZMA
*RUBELLA
*ANTİ-HBS
*ANTİ-HIV
*ANTİ-KOAGOLON
*ACE(K-E)
*MTHFR(K-E)
*MUTASYON ANALİZİ
*APOE(K-E)
*KARYOTİP
*VİTAMİN TESTLERİ
*ŞEKER

ENDOKRİN
ANTİ TPO ab(34 ve üstü düşük riski)
T3
T4
TSH

NOT:TABLO YAPMAYI BECEREMEDİM.(K-E) YAZAN YERLER HEM KADIN HEM ERKEĞE YAPILAN TESTLER.

canim birara sen indirek coombs testinden bahsetmistin...neydi o canim, biraz bilgi verirmisin...birde amniyosentez yaptirmismiydin?

Arkadaşlar hepinize merhaba, işallah herşey ylundadır. Sevgili umudum indirek coombs testi çiftler arasında kan uyuşmazlığı olduğu zaman yapılan bir test. ben 16 haftada amniyosetez oldum evet ve amniyosentez sonrasında rhogam( kan uyuşmazlığı) iğnesi oldum ancak 28. haftada indirek coombs testi yapılıyor ve test sonucu negatif ise tekrar rhogam vuruluyor. Burda amaç bebeğin kan uyuşmazlığı nedeniyle anemik olmamasını sağlamak ve koruyucu tedbirler almak.

arkadaşlar siz coraspirini kaçıncı haftada kestiniz? Daha önceki yazılarımı takip edenler bilir ben Sinan hocanın hastasıydım ama şu an İzmirdeyim. ege üniversitesinde artık gebelik takiplerim yapılıyor ve burdaki doktorlar 32. haftada aspirini keselim dedi. Ben daha önce burda arkadaşların doğumdan 1-2 hafta önce aspirini kestiğini okumuştum o nedenle 32. hafta bana erken geldi. Ha birde aspirini keselim clexane 0,2 den 0,4 e çıkaralım felan dediler, açıkcası bu riski almaya korkuyorum.

evet cnm rabbimin izniyle 13+4 günlük hamileyim. dr.um bana her fırsatta dinlen ama hareketsiz de kalma demişti.

gebe kalmadan önce yaptırdın o zaman.bir de anlattığın yönteme bakılırsa güvenilir bir yerde yaptırmak lazım.ben de mi yaptırsam yaaa üff

( beğenmedinizmi?ben çok araştırmıştım ama(

amin. seyy ben fazla oluyorum ama seyy utanıyorum isterken bende hamıle yazan yerde takla atan bebegi istiyorum
canım hamile olan herkese sormuşumdur burda hep merak ederim birazda kend,mle kıyaslamak için.kesen kaç mm,yolk saç veya bebek göründü mü?dua et biz da tez zamanda sağlıklı hamilelik geçirelim.:)

mthfr testleri erkeğe de mi yapılıyo şaştımmm

gebe kalmadan önce yaptırdın o zaman.bir de anlattığın yönteme bakılırsa güvenilir bir yerde yaptırmak lazım.ben de mi yaptırsam yaaa üff

evet canım gebe kalmadan 3 sefer ayda 1 gebe kalıncada öğrenir öğrenmez ve kalp atışını duyunca 2 sefer yapılıyor zaten önce eşine sarılık aids gibi tahliller yapıyolar bulaşıcı hastalık varmı diye bakıyorlar onun için güvenilir bir yer olması gerekli

canım geçmiş olsun umarım bişey çıkmaz annenede allah acil şifa versin inşallah

ben dün biraz bu bağışıklık testleriyle ilgili araştırma yaptım.burda buna benzer testler de gördüm.vucud erkekten gelen yapıları zararlı kabul ediyormuş.ben adet olduktan sonra enfeksiyon polikinliğine gidicem orda bağışıklık testleri yapılıyormuş size bilgi veririm.
o Sperme karşı antikorlar
o Plasenta elamanlarına karşı antikorlar
o Hücresel bağışıklık sistemi dengesizlikleri
o Kollajen doku hastalıkları

akmercan senin mutasyonların neydi canım

bende yaptırmak istiyorum asında bağışıklık ile ilgili testleri enfeksiyon bölümünemi gitmek gerekiyo bide düşüklerimizden mi bahsediceğiz yoksa kadın doğum mu yönlendirecek bari kendi kendimize bişeyler yapalım yoksa doktorların bişey isteyeceği yok

arkadaşlar;ben yaklaşık baştan 150 sayfa okudum ve yapılacak testlerle ilgili bir tablo yaptım.hangi bölümde hangi testler yapılacağı ile ilgili.ama hepsinden emin değilim.bazı testler sanırım genetik bölümünde bazıları da başka yerlerde olabilir.tabloyu gördükten sonra sizde ekleme yaparsanız ve düzeltirseniz sevinirim.bu tablo eminim hepimizede yardımcı olacak.

HEMOTOLOJİ
*PAI(K-E)
*PROTEİN S
*PROTEİN C
*İMMÜNOLOJİK TESTLER:
-ANTİ-TİROİD PEROKSİDAZ
-ANTİ-TİROGLOBULİN
-BETA ENDORFİN
-ANTİ-GLİADİN IGS
-WBC
-CDS6(NK CELLS)
-KORTİZOL
-SEDİMANTASYON
-HELİKOBACTER PYLORİ IGG
-ANTİ-ENDOMYSİUM ANTİKOR IGG
-ANTİ-TRANSGLUTAMİNAZ IGG
-ANTİ-NÜKLEER ANTİKOR
*TOXOPLAZMA
*RUBELLA
*ANTİ-HBS
*ANTİ-HIV
*ANTİ-KOAGOLON
*ACE(K-E)
*MTHFR(K-E)
*MUTASYON ANALİZİ
*APOE(K-E)
*KARYOTİP
*VİTAMİN TESTLERİ
*ŞEKER

ENDOKRİN
ANTİ TPO ab(34 ve üstü düşük riski)
T3
T4
TSH

ENFEKSİYON
*Sperme karşı antikorlar
* Plasenta elamanlarına karşı antikorlar
* Hücresel bağışıklık sistemi dengesizlikleri
* Kollajen doku hastalıkları

NOT:TABLO YAPMAYI BECEREMEDİM.(K-E) YAZAN YERLER HEM kadin HEM ERKEĞE YAPILAN TESTLER. YAZILANLARIDA EKLİYORUM

canım bendede aynı sorun var iki doktorumda iğne dedi. bence iyi araştır. artı ve eksiklerini sor. kıymetli bir bebeğin var allah sağ salim kucağına almak nasip etsin

ağlayarak okudum allahım dualarınızı kabul olanlardan eylesin. amin

Son düzenleme:

canım eline koluna gözüne sağlık ...

Arkadaslar cevaplariniz icin cok tsk ederim.
Peki ben simdi sali gunu kontrole gidicem,sali 5+4 haftalik hamile oluyorum.
O gun israr edip igneye baslasam cok mu gec kalirim.?
Bilmeyenler icin bende sadece mthfr 1298 heterezigot var.
Dr'umda coraspin yeter diyor ama benim icim hic rahat degil.

AYKARACIM YENİ GÖRDÜM YAZDIKLARINI BİR KAÇGÜNDÜR GİREMEDİM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN,ÜZÜNTÜNÜ İÇTEN YAŞADIĞIMI BİLMENİ İSTERİM ÇOK ZOR BİR DURUM allah BİR DAHA YAŞATMASIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…