istanbulda nerde oturuyosun bilmiyorum ama bende çok araştırmıştım hematoloji bölümünü her yerde yok malesef devlette var ondan da sıra almak ne mümkün okmeydanı ssk da birde medical park bahçelievlerde var bende daha gitmedim iyilermi bilmiyorum
insallah amin canim.canim bunca emeklten sonra allah insalllah elimizi bos birakmazz
Arkadaşlar merhaba herkese. Teyzem Almanya'da doktor, biraz önce telefonla konuştuk, durumumu mümkün oldugunca yakından takip ediyor. Branşı kadın doğum değil ama hem kendi tecrübesi hem de arkadaşları vasıtasıyla bana yardımcı olmaya çalışıyor. Homosistein seviyesi ve MTHFR sorununun ciddiyeti hakkında konuştuk. Diğer gen bozukluklarının; Protein C, Protein S vs., tekrarlayan düşükler üzerindeki etkisinin kanıtlandığını, ancak MTHFR lerin durumunun o kadar net olmadığını, çok önemli görülmediğini, homosistein seviyesinin yüksekliğinin etkili olduğunu söyledi. Homosistein seviyemin normal çıktığını biliyor. O da MTHFR 1298 dışında başka bir şey daha olabileceğini düşünüyormuş benim gibi, madem bu kadar kritik degil bu mutasyon, madem homositein seviyesi normal neden böyle oluyor diye düşünüyormuş. Ben ona yapılan tüm tahlillerimi göndermiştim, o zaman inceletmiş ve araştırmış Almanya'da yapılanlardan bile daha detaylı yapılmış testlerim. Eksik birşey görememişler. Doktorunla bu konuyu konuş iyi yaparsın ama eksik birşey kaldığını zannetmiyorum dedi. En azından onlar bu konuyla ilgili bakılan ekstra birşey bilmiyorlar. Hematolog konusunu sordum, doktorundan daha iyi bileceğini zannetmiyorum çünkü ne yazık ki senin gen mutasyonun ile ilgili dünyada bulunmuş başka bir bilgi yok ki hematolog daha iyisini biliyor olsun, buradan takip ettiğim kadarıyla doktorun yapılabilecek tedaviyi sana zaten önermiş, burda da farklı birşey yapılmıyor, heparin veriliyor dedi. İğnenin dozunu ayarlamanın bir yolu var mı dedim, yok dedi. Mesela dedi PPT diye birşeye bakarız kanın pıhtılaşma hızını ölçeriz, heparinin etkisini bu yolla değerlendirebiliriz ama hamilelikte durum tamamen farklı dedi. Nitekim geçen hafta yapılan tahlilde pıhtılaşma hızlarım normal çıktı. D-dimer'i sordum. Evet D-dimer'de pıhtılaşma ile ilgil bir test ama mesela biz onu akciğer embolisi gibi pıhtılaşma durumlarında kullanırız, ilacın dozu yetiyor mu diye bakarız, hamilelik apayrı birşey, sistem daha farklı çalışıyor, anlık değişmeler var. Neye nasıl tepki vereceğini belirleyemeyebiliriz, ilaçların hamilelik üzerinde ne kadar etkili oldugunu bulamayız, önceden bunu anlama şansımız yok bildigim kadarıyla dedi. Mesela hamilelikte sedim hep yüksek çıkar, lokosit hep yüksek çıkar, bunların hiçbiri bir hastalıkla alakalı değildir sadece hamilelik nedeniyle öyledir dedi. Yani sistem farklı işliyora getirdi lafı. Yine de yeni bulunan bir yöntem var mı, veya kendi bilgisi dışında bir test var mı diye tekrar soracak, sonuçta bu konuda uzman değil uzman birine danışacak. Bir bilgi alırsam aktarırım, paylaşmak istedim sizlerle.
Canım daha iyiyim sağol. Arada bir geliyorlar ama olsun...bugun işe de başladım biraz kafam dağılır herhalde...
Bakılmadı herhangi bir teste. Hangi test oldugunu soyleyebilirsen cok sevinirim, boylece doktoruma sorma sansim olur. Ayrica sendeki mutasyonlar neydi bilgi verebilir misin lutfen?
Canım çok sağol. Zamanla daha iyi oluyorum. Yılbaşı için uzun zamandır ertelediğimiz bir tatil planı yapmaya çalışıyorum, biraz kafamızı dağıtmamız lazım eşimle. Onun için de çok zor bir dönemdi bu, bu yaz önce babasını sonra dayısını kaybetti, şimdi anneannesi çok hasta, üzerine bir de bu bebek olayı gelince...biraz dinlenmemiz ve sorunlarımızdan uzaklaşmamız lazım.
Geçmiş olsun canım. Ben hamilelikten yaklaşık 1 ay önce iğne olmaya başladım. Bu 4. kaybım ama ilk defa 9 haftayı gördüm, hep kimyasal oluyordu, sanırım iğne sayesinde oldu bu sefer. Bende MTHFR1298 homozigot mutasyon var, 0,4 clexane oluyordum hergün. Senin mutasyonun neydi, sende aynı dozu mu oluyordun? Bakalım genetik ne çıkacak...haberleşelim.
canım benimkide mthrf 1298 heterezigot.hamilelik başlayınca günde 2 defa 0,4 clexane vuruldum.9 ncu haftada kontrole gittiğimizde bebeğin kalbinin durduğunu öğrendim.şimdi de genetiğin sonuçlarını bekliyorum.
Hadi bakalım inşallah, belki bu sefer olmuştur.
Doktoruma danışacağım, bilgi için teşekkürler.
canım homosisteine testini ben yaptırmadım.sen tolga hocadamı yaptırdın onu.bende yaptırıyım bu gittiğimde olmazsa.....Homosistein sonucum çıktı, normal aralıklarda. Protrombin zamanı, INR, aPPT hepsi normal. Zaten bir önceki de normaldi. Sadece homosisteine bağlı değil demekki ama neye bağlı ah bi onu bilsek
Arkadaşlar merhaba herkese. Teyzem Almanya'da doktor, biraz önce telefonla konuştuk, durumumu mümkün oldugunca yakından takip ediyor. Branşı kadın doğum değil ama hem kendi tecrübesi hem de arkadaşları vasıtasıyla bana yardımcı olmaya çalışıyor. Homosistein seviyesi ve MTHFR sorununun ciddiyeti hakkında konuştuk. Diğer gen bozukluklarının; Protein C, Protein S vs., tekrarlayan düşükler üzerindeki etkisinin kanıtlandığını, ancak MTHFR lerin durumunun o kadar net olmadığını, çok önemli görülmediğini, homosistein seviyesinin yüksekliğinin etkili olduğunu söyledi. Homosistein seviyemin normal çıktığını biliyor. O da MTHFR 1298 dışında başka bir şey daha olabileceğini düşünüyormuş benim gibi, madem bu kadar kritik degil bu mutasyon, madem homositein seviyesi normal neden böyle oluyor diye düşünüyormuş. Ben ona yapılan tüm tahlillerimi göndermiştim, o zaman inceletmiş ve araştırmış Almanya'da yapılanlardan bile daha detaylı yapılmış testlerim. Eksik birşey görememişler. Doktorunla bu konuyu konuş iyi yaparsın ama eksik birşey kaldığını zannetmiyorum dedi. En azından onlar bu konuyla ilgili bakılan ekstra birşey bilmiyorlar. Hematolog konusunu sordum, doktorundan daha iyi bileceğini zannetmiyorum çünkü ne yazık ki senin gen mutasyonun ile ilgili dünyada bulunmuş başka bir bilgi yok ki hematolog daha iyisini biliyor olsun, buradan takip ettiğim kadarıyla doktorun yapılabilecek tedaviyi sana zaten önermiş, burda da farklı birşey yapılmıyor, heparin veriliyor dedi. İğnenin dozunu ayarlamanın bir yolu var mı dedim, yok dedi. Mesela dedi PPT diye birşeye bakarız kanın pıhtılaşma hızını ölçeriz, heparinin etkisini bu yolla değerlendirebiliriz ama hamilelikte durum tamamen farklı dedi. Nitekim geçen hafta yapılan tahlilde pıhtılaşma hızlarım normal çıktı. D-dimer'i sordum. Evet D-dimer'de pıhtılaşma ile ilgil bir test ama mesela biz onu akciğer embolisi gibi pıhtılaşma durumlarında kullanırız, ilacın dozu yetiyor mu diye bakarız, hamilelik apayrı birşey, sistem daha farklı çalışıyor, anlık değişmeler var. Neye nasıl tepki vereceğini belirleyemeyebiliriz, ilaçların hamilelik üzerinde ne kadar etkili oldugunu bulamayız, önceden bunu anlama şansımız yok bildigim kadarıyla dedi. Mesela hamilelikte sedim hep yüksek çıkar, lokosit hep yüksek çıkar, bunların hiçbiri bir hastalıkla alakalı değildir sadece hamilelik nedeniyle öyledir dedi. Yani sistem farklı işliyora getirdi lafı. Yine de yeni bulunan bir yöntem var mı, veya kendi bilgisi dışında bir test var mı diye tekrar soracak, sonuçta bu konuda uzman değil uzman birine danışacak. Bir bilgi alırsam aktarırım, paylaşmak istedim sizlerle.
günaydın kızlar bilgisayarım bozuktu kaç gündür giremedim buralara bağımlılık yaptı burası valla şöyle bir okudum genel olarak bir sorun yok hepiniz iyisinizdir umarım meryem suresini okudum cuma akşamı allahım kabul etsin
b
arkadaşlar merhaba, öncelikle herkes bebeklerine çok beklemeden kavuşur inşallah.
bende de kan pıhtılaşması sorunu var. ilk bebeğimde hiç bir sorun olmamıştı
ancak 3 düşükten sonra ortaya çıktı bu durum
sizlere sormak istediğim aspirin kullanmak hamile kalmayı zorlaştırır mı
şu ana kadar yaşadığım 4 hamilelikte de hemen hamile kalmıştım ancak aspirinden sonra yaklaşık 6 aydır hamile kalamıyorum ilgisi var mı diye düşünmeye başladım. yorumlarınızı bekliyorum
canım kan pıhtılaşmasında aspirin faydalıdır.çünkü kanı sulandırıyo ve hamile kalmayı kolaylaştııyor.[/QUOT
evet öyle olması gerekirken benim durum ortada
bunda da vardır bir hayır umarım çok bekletmeden gelir..
cevabın için teşekkürler
arkadaslar yaklasık 2bucuk aydır gunde bır kez aspirin 100mg ve folbıol alıyorum yaklasık 1aydırda hergun mıdem agrıyor agrı sıddetlendıkce yemek borumdan agzıma kadar geliyor.aksam 8de alıyorum hapları yatmaya yakın agrım baslıyor.eşim aspırınden olabılecegını söylemişti ama ben oyle bır cıkıstımkı eşime ''o hapları asla bırakmam''diye bagırdım.
gecenlerde doktora gıttım aspırınden olabılır dedı o da.emin olmak için ultrason ıstedı mide bobrekler pankreas safra....allaha sukur bır sıkıntı cıkmadı bu meseleyi kadın dogumcumla konusmamı ıstedı reflü surubu verdi gebelıktede kulanabılırsın yan etkisi yok dedı.agrım olunca şurubu içiyorum ağrım geciyor ama reflümüyüm aspirinin yan etkisi mi bilemedim arkadaşlar:26::26:bir arkadaş daha böyle bir şikayetten bahsetmişti ama kimdi hatırlayamıyorum
canım geçmiş olsun. normal aspirin mideye dokunur ama bizim kullandığımız aspirin midede değil bağırsakta çözülüyor. ben 1,5 senedir kullanıyorum hiç ağrı yapmadı. senin miden daha hassas olabilir ve o yüzden dokunmuşta olabilir. reflüde mideyi ne çok boş nede çok dolu tutmak iyi değil. benim sadece ramazanda reflüm olur. ilaç yerine süt içerek şikayetlerinden kurtulabilirsin canım eşiminde bazen yanması olurdu onda işe yaradı. yanması olduğunda 2 yudum süt içiyor. bir dene istersen.
sağlık ocaklarında yapılmıyor canım kadın doğumcuya gitmelisin banada yapılmadıhomosistein testi sağlık ocaklarında yapılır mı bana hiç yapılmadı.yoksa kadın doğumcuya mı gitmem gerekir?
üzülerek hoşgeldin diyorum aspirin kullanımının hamile kalmayla ilgisi yok başka problemlerden veya stresden olabilir bende kullanmıştım 3 ay korunmayı bıraktığım ay hamile kaldımarkadaşlar merhaba, öncelikle herkes bebeklerine çok beklemeden kavuşur inşallah.
bende de kan pıhtılaşması sorunu var. ilk bebeğimde hiç bir sorun olmamıştı
ancak 3 düşükten sonra ortaya çıktı bu durum
sizlere sormak istediğim aspirin kullanmak hamile kalmayı zorlaştırır mı
şu ana kadar yaşadığım 4 hamilelikte de hemen hamile kalmıştım ancak aspirinden sonra yaklaşık 6 aydır hamile kalamıyorum ilgisi var mı diye düşünmeye başladım. yorumlarınızı bekliyorum
arkadaslar yaklasık 2bucuk aydır gunde bır kez aspirin 100mg ve folbıol alıyorum yaklasık 1aydırda hergun mıdem agrıyor agrı sıddetlendıkce yemek borumdan agzıma kadar geliyor.aksam 8de alıyorum hapları yatmaya yakın agrım baslıyor.eşim aspırınden olabılecegını söylemişti ama ben oyle bır cıkıstımkı eşime ''o hapları asla bırakmam''diye bagırdım.
gecenlerde doktora gıttım aspırınden olabılır dedı o da.emin olmak için ultrason ıstedı mide bobrekler pankreas safra....allaha sukur bır sıkıntı cıkmadı bu meseleyi kadın dogumcumla konusmamı ıstedı reflü surubu verdi gebelıktede kulanabılırsın yan etkisi yok dedı.agrım olunca şurubu içiyorum ağrım geciyor ama reflümüyüm aspirinin yan etkisi mi bilemedim arkadaşlar:26::26:bir arkadaş daha böyle bir şikayetten bahsetmişti ama kimdi hatırlayamıyorum
canım homosisteine testini ben yaptırmadım.sen tolga hocadamı yaptırdın onu.bende yaptırıyım bu gittiğimde olmazsa.....
yazdıkların için sağol canım bizi bilgilendirmişsin.
güzel arkadaşlarım benim kim bilir ne dertlermiz var değilmi ama ortak noktamız yaptığımız düşükler nolur yetirmeyelim umudumuzu bikaç bişeyler okudum ama inandığım tek şey rabbim ol deyince olur kan pıhtılaşması yok şu eksik yok bu bunlar bahane diye düşünüyorum nolur sadece olması gereken zamanı bekleyelim geç olsunda güç olmasın inş rabbimden hepimiz için istediğim ve kendim için tek şey bu sadece amin diyin gönülden yeter hakkımızda hayırsızsa bile rabbim hayırlıya çevirip tez zamanda nasip eylesin(aminnnn)
arkadaşlar slm.şu erken sonuç veren gebelik testlerinden yaptım bugün normalde yarın adet olmam lazım zaten ağrılarım vardı beklemiyordum ama bi umut işte sonuç negatif çıktı tabiki.moralim sıfırbirde 4tane düşük yaşamış son gebeliğinde günde 2defa 0.4 cleaxsan kullanmasına rağmen bebeğini kaybetmiş bi arkadaşı okudum tamamem umutsuzluğa düştüm.çünkü son gebeliğimden sonra dr. iğnenin dozu yeterli gelmemiştir günde iki kez vurulacaksın bu işin başka tedavisi yok demişti.bende 4kayıp yaşadım ve günde 1kez 4lük iğne yapıyordum.dozu artınca olucak kesin,sorun bulundu diyordum kendi kendime..inş başka kayıp yaşamayız herkez bebeğini tez zamanda alır kucağına..sizlerle sıkıntımı paylaşmak istedim çünkü başka kimse yok çevremde,ailemi üzmek istemiyorum arkadaşlarım ise hepsinin çocuğu var beni anlamıyorlar zaten anlatsamda hiçbirinin umrunda değil.hatta bunu benm zayıflığımmış gibi görüp kullananlar bile var.herkeze karşı napalım nasip demekten,böyle davranmaktan vede üzüldüğümü belli etmemeye çalışmaktan yoruldum allahtan burada beni anlayacak sizler varsınız..zaman zaman yazılanları okuyup dahada umutsuzlansamda burasının bana iyi geldiği kesin..
arkadaşlar slm.şu erken sonuç veren gebelik testlerinden yaptım bugün normalde yarın adet olmam lazım zaten ağrılarım vardı beklemiyordum ama bi umut işte sonuç negatif çıktı tabiki.moralim sıfırbirde 4tane düşük yaşamış son gebeliğinde günde 2defa 0.4 cleaxsan kullanmasına rağmen bebeğini kaybetmiş bi arkadaşı okudum tamamem umutsuzluğa düştüm.çünkü son gebeliğimden sonra dr. iğnenin dozu yeterli gelmemiştir günde iki kez vurulacaksın bu işin başka tedavisi yok demişti.bende 4kayıp yaşadım ve günde 1kez 4lük iğne yapıyordum.dozu artınca olucak kesin,sorun bulundu diyordum kendi kendime..inş başka kayıp yaşamayız herkez bebeğini tez zamanda alır kucağına..sizlerle sıkıntımı paylaşmak istedim çünkü başka kimse yok çevremde,ailemi üzmek istemiyorum arkadaşlarım ise hepsinin çocuğu var beni anlamıyorlar zaten anlatsamda hiçbirinin umrunda değil.hatta bunu benm zayıflığımmış gibi görüp kullananlar bile var.herkeze karşı napalım nasip demekten,böyle davranmaktan vede üzüldüğümü belli etmemeye çalışmaktan yoruldum allahtan burada beni anlayacak sizler varsınız..zaman zaman yazılanları okuyup dahada umutsuzlansamda burasının bana iyi geldiği kesin..
Canim bende bagisiklik sistemi ile ilgili bir sorun gozukmediginden bu konuyu hic konusmadik, bir dahaki konusmamizda sorarim.insallah amin canim.
Paylasimin icin cok tesekkur ederim tatlim. Teyzenede tesekkurler.
Peki, lenfosit a$isi ile ilgili birseyler dedimi teyzecigin? Almanya'da nasilmis, boyle bir asi varmi varsa ne amacla kullaniliyor, beya bagisiklikla ilgili problemlerde ne gibi tedaviler uygulaniyormus acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?