canım senin mutasyonunda kan sulanması olmaz bence kendi drunu dinle. sakın iğneyi bırakma gittiğin hematolog nasıl bir dr muş şaşırdım. mutasyonun dışında başka tahlillere bakarak bunu söylediyse belki iğne dozunu ayarlamak gerekebilir. ama mthfr 677 mutasyonları kanı sulandırmaz kanın pıhtılaşmaya meyilini arttırır.
canım nerde yaşıyorsun?ben de istanbul da hematolog arıyorum lütfenn bildiğiniz yerler varsa söyleyin.
kızlar kafam karman çorman. ne yapacağımı kime inanacağımı şaşırmış haldeyim. ben bugun hematolojı bolumune gıttım. ıkı tane mutasyon bulunmustu cunku özel doktorum da iğneye başlatmıstı. hematolog bana kadın dogumcunun soyledıklerının tam tersını soyledı. yanı pıhtılasman yok tam aksıne kanında sulanma var sen iğne ıle daha kotu yapıyorsun dedı. ıgneyı kullandıgımın 3. gunu burnum kanadı. mthr677 homozıgot mesela benım. bunun onemlı olmadıgını kan sulandırıcı hıcbır sey kullanmamam gerektıgını soyledı. tekrar tahlıl ıstedı ve bır ay sonra cıkacak. ne yapıcam ben??? 10 haftamı doldurdum bu arada.
canım senin mutasyonunda kan sulanması olmaz bence kendi drunu dinle. sakın iğneyi bırakma gittiğin hematolog nasıl bir dr muş şaşırdım. mutasyonun dışında başka tahlillere bakarak bunu söylediyse belki iğne dozunu ayarlamak gerekebilir. ama mthfr 677 mutasyonları kanı sulandırmaz kanın pıhtılaşmaya meyilini arttırır.
bencede iğneyi sakın bırakma.bende de mthfr 677 mutasyonu var.gittigim doktorların neredeyse hepsi iğne kullanma,gerek yok dedi.şimdiki doktorum kullanmamı ve bununda garanti olmadığını söylüyor.hergün korkuyla yaşıyorum.şükürler olsun 17.haftayı bitiriyorum
kızlar slm..uzun zamandır girememiştim sayfaya...adetime 2gün var ve kasıklarım çok ağrıyor..kesin hastalanıcam..morelim yine sıfır.bu ayda hüsranlardayım.adetin bitmesini bekle yumurtlama günlerini hesapla sonra tekrardan adet günü saymaya başla oldu olmadı,doktorlara koştur falan filan işte burda hepimizin her ay yaşadığı rutin can sıkıntıları.rabbim nolur bizi görsün artık tez zamanda bebişlerimizi yollasın.zira ben çok yoruldumbirde sizlere sormak istediğim ben şu ovulasyon testlerinden hiç kullanmadım.gerçekten işe yarıyor mu?yani kesin sonuç alır mıyım?tavsiye der misiniz?marka önerisi birde ltfn
insan ne yapacağını bilemiyor gerçekten. ama ben kullanmamaya karar verdim. burnum kanıyor cunku.
Benimde burnum kanıyor ama kılcal damar catlakligindan.
Benim heterezigot olduğu halde kullanıyorum iğne .
Senin ki birde homozigot.
Homozigotta kan sulanır mı , Allah askına Dr sacmalamis.
Ben bırakma iğneni derim.
Kulak burun boğaza git muayene ol, o neden kanadigini söyler.
Benim ki gibi kılcal damar catlakligi varsa kanaması normal, kan sulandirici tetikleyebilir.
Ama arada bir kanayan burun sana zarar vermez ki ..
Öyle olsa , benim kan kaybımdan gitmem gerekirdi.
Birde tansiyonunu olc kanayinca , hamilelerde tansiyon yükselebilir , buda kanama yapar.
benimde diş etim kanıyor arada.diş eti problemim vardı hep sadece biraz arttı o kadar.bende heterezigotum.
canım nerde yaşıyorsun?ben de istanbul da hematolog arıyorum lütfenn bildiğiniz yerler varsa söyleyin.
herkese iyi akşmlar.bugün okula gittiğimde, bir veliminde bizim gibi kan pıhtılaşması sorunu yaşadığını öğrendim.bayanla konuştuk biraz.5 tane düşük yapmış ve çok yıpranmış.bir kadın doğumcuya gitmiş ,kadını kabul etmemiş ben bu olayla ilk defa karşılaşıyorum bir şey yapamam demiş.ağlayarak çıkmış dışarıya.orada bekleyen bir kadın serdar oral diye bir doktorun ismini vermiş.ona git sorunun kalmaz demiş.serdar beye gitmiş.adam saatlerce dinlemiş ve yaptığı tetkikler sonrası kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıkmış.verdiği tedaviyle bir kızı olmuş.şimdi 5 yaşındaymış.bana serdar beyi önerdi.kime önerdiysem çok memnun kaldı dedi.arkadaşlar; serdar oral hakkında bilginiz varmı?ben ilk defa ismini duydum.benim sıkıntım doktor bulamamaktı.bu olay beni çok heyecanlandırdı.sanırım bu doktor fransada eğitim görmüş.siz ne dersiniz?gideyimmi?
kızlar slm..uzun zamandır girememiştim sayfaya...adetime 2gün var ve kasıklarım çok ağrıyor..kesin hastalanıcam..morelim yine sıfır.bu ayda hüsranlardayım.adetin bitmesini bekle yumurtlama günlerini hesapla sonra tekrardan adet günü saymaya başla oldu olmadı,doktorlara koştur falan filan işte burda hepimizin her ay yaşadığı rutin can sıkıntıları.rabbim nolur bizi görsün artık tez zamanda bebişlerimizi yollasın.zira ben çok yoruldumbirde sizlere sormak istediğim ben şu ovulasyon testlerinden hiç kullanmadım.gerçekten işe yarıyor mu?yani kesin sonuç alır mıyım?tavsiye der misiniz?marka önerisi birde ltfn
canim istanbul'da iyi bir hematolog bulursan bana da soylersen sevinirim. geldigimde gitmek isterim...canım nerde yaşıyorsun?ben de istanbul da hematolog arıyorum lütfenn bildiğiniz yerler varsa söyleyin.
Evet canim basim agriyor mesela iki gun almadim bugun alayim dedim yine basima agrilar girdi, dis eti kanamasi bende zaten var normaldede bunda resmen artti, bigun resmen kan akti dis etimden oyle az falan da degil yani... tamam coraspini 3 aydir kullaniyordum ve hicbir sikayetim olmamisti ama belki sulanmasi gerektigi kadar sulandi bu 3 ayda...Kizlarrr merhabalar uzun zamandir giremedim sizleri cok ozledim umudum31 basina sancilar saplandigini yazmisiin bendede oldu ozellikle şakaklarima bir kac saniye vuruyor corospinden olabilcegini hic dusunmedim doktoruma gittigimde sorucam bu ayda umutla gebeligiigi bekliyorum ovulasyon testi aldim 12.gunde 2 cizgi cikti ve daha sonraki gunler cikmadi boglemi olur kizlarrrr?
günaydın kızlar bilgisayarım bozuktu kaç gündür giremedim buralara bağımlılık yaptı burası valla şöyle bir okudum genel olarak bir sorun yok hepiniz iyisinizdir umarım meryem suresini okudum cuma akşamı allahım kabul etsin
b
canim istanbul'da iyi bir hematolog bulursan bana da soylersen sevinirim. geldigimde gitmek isterim...
Evet canim basim agriyor mesela iki gun almadim bugun alayim dedim yine basima agrilar girdi, dis eti kanamasi bende zaten var normaldede bunda resmen artti, bigun resmen kan akti dis etimden oyle az falan da degil yani... tamam coraspini 3 aydir kullaniyordum ve hicbir sikayetim olmamisti ama belki sulanmasi gerektigi kadar sulandi bu 3 ayda...
dikkat etmek lazim, kafamiza gore kullaniyoruz ama gerci benim coraspin kullan diyen doktorum kendisi dedi kullan diye ama hic kan testi yapmiyor hematologa gitmek sart! mthfr heterozigotum bu arada....
insan ne yapacağını bilemiyor gerçekten. ama ben kullanmamaya karar verdim. burnum kanıyor cunku.
Arkadaşlar merhaba herkese. Teyzem Almanya'da doktor, biraz önce telefonla konuştuk, durumumu mümkün oldugunca yakından takip ediyor. Branşı kadın doğum değil ama hem kendi tecrübesi hem de arkadaşları vasıtasıyla bana yardımcı olmaya çalışıyor. Homosistein seviyesi ve MTHFR sorununun ciddiyeti hakkında konuştuk. Diğer gen bozukluklarının; Protein C, Protein S vs., tekrarlayan düşükler üzerindeki etkisinin kanıtlandığını, ancak MTHFR lerin durumunun o kadar net olmadığını, çok önemli görülmediğini, homosistein seviyesinin yüksekliğinin etkili olduğunu söyledi. Homosistein seviyesinin normal oldugunu biliyor. O da MTHFR 1298 dışında başka bir şey daha olabileceğini düşünüyormuş benim gibi, madem bu kadar kritik degil bu mutasyon, madem homositein seviyesi normal neden böyle oluyor diye düşünüyormuş. Ben ona yapılan tüm tahlillerimi göndermiştim, o zaman inceletmiş ve araştırmış Almanya'da yapılanlardan bile daha detaylı yapılmış testlerim. Eksik birşey görememişler. Doktorunla bu konuyu konuş iyi yaparsın ama eksik birşey kaldığını zannetmiyorum dedi. En azından onlar bu konuyla ilgili bakılan ekstra birşey bilmiyorlar. Hematolog konusunu sordum, doktorundan daha iyi bileceğini zannetmiyorum çünkü ne yazık ki senin gen mutasyonun ile ilgili dünyada bulunmuş başka bir bilgi yok ki hematolog daha iyisini biliyor olsun, buradan takip ettiğim kadarıyla doktorun yapılabilecek tedaviyi sana zaten önermiş, burda da farklı birşey yapılmıyor, heparin veriliyor dedi. İğnenin dozunu ayarlamanın bir yolu var mı dedim, yok dedi. Mesela dedi PPT diye birşeye bakarız kanın pıhtılaşma hızını ölçeriz, heparinin etkisini bu yolla değerlendirebiliriz ama hamilelikte durum tamamen farklı dedi. Nitekim geçen hafta yapılan tahlilde pıhtılaşma hızlarım normal çıktı. D-dimer'i sordum. Evet D-dimer'de pıhtılaşma ile ilgil bir test ama mesela biz onu akciğer embolisi gibi pıhtılaşma durumlarında kullanırız, ilacın dozu yetiyor mu diye bakarız, hamilelik apayrı birşey, sistem daha farklı çalışıyor, anlık değişmeler var. Neye nasıl tepki vereceğini belirleyemeyebiliriz, ilaçların hamilelik üzerinde ne kadar etkili oldugunu bulamayız, önceden bunu anlama şansımız yok bildigim kadarıyla dedi. Mesela hamilelikte sedim hep yüksek çıkar, lokosit hep yüksek çıkar, bunların hiçbiri bir hastalıkla alakalı değildir sadece hamilelik nedeniyle öyledir dedi. Yani sistem farklı işliyora getirdi lafı. Yine de yeni bulunan bir yöntem var mı, veya kendi bilgisi dışında bir test var mı diye tekrar soracak, sonuçta bu konuda uzman değil uzman birine danışacak. Bir bilgi alırsam aktarırım, paylaşmak istedim sizlerle.
burcu çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz gebelikte bakılan anti faktör xa diye bir tahlil bana yapılmıştı uygun çıktı ama yinede olmadı mthfreleri aslında çoğu doktor önemsiyorlar işte benim mesela protein s düşüklüğü var zaten ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi geçirmiştim hiç bir şey kullanmadan 26. haftaya kadar gittim 26. haftada gebeliğim sonlandırıldı hakkımızda hayırlısı olsunArkadaşlar merhaba herkese. Teyzem Almanya'da doktor, biraz önce telefonla konuştuk, durumumu mümkün oldugunca yakından takip ediyor. Branşı kadın doğum değil ama hem kendi tecrübesi hem de arkadaşları vasıtasıyla bana yardımcı olmaya çalışıyor. Homosistein seviyesi ve MTHFR sorununun ciddiyeti hakkında konuştuk. Diğer gen bozukluklarının; Protein C, Protein S vs., tekrarlayan düşükler üzerindeki etkisinin kanıtlandığını, ancak MTHFR lerin durumunun o kadar net olmadığını, çok önemli görülmediğini, homosistein seviyesinin yüksekliğinin etkili olduğunu söyledi. Homosistein seviyemin normal çıktığını biliyor. O da MTHFR 1298 dışında başka bir şey daha olabileceğini düşünüyormuş benim gibi, madem bu kadar kritik degil bu mutasyon, madem homositein seviyesi normal neden böyle oluyor diye düşünüyormuş. Ben ona yapılan tüm tahlillerimi göndermiştim, o zaman inceletmiş ve araştırmış Almanya'da yapılanlardan bile daha detaylı yapılmış testlerim. Eksik birşey görememişler. Doktorunla bu konuyu konuş iyi yaparsın ama eksik birşey kaldığını zannetmiyorum dedi. En azından onlar bu konuyla ilgili bakılan ekstra birşey bilmiyorlar. Hematolog konusunu sordum, doktorundan daha iyi bileceğini zannetmiyorum çünkü ne yazık ki senin gen mutasyonun ile ilgili dünyada bulunmuş başka bir bilgi yok ki hematolog daha iyisini biliyor olsun, buradan takip ettiğim kadarıyla doktorun yapılabilecek tedaviyi sana zaten önermiş, burda da farklı birşey yapılmıyor, heparin veriliyor dedi. İğnenin dozunu ayarlamanın bir yolu var mı dedim, yok dedi. Mesela dedi PPT diye birşeye bakarız kanın pıhtılaşma hızını ölçeriz, heparinin etkisini bu yolla değerlendirebiliriz ama hamilelikte durum tamamen farklı dedi. Nitekim geçen hafta yapılan tahlilde pıhtılaşma hızlarım normal çıktı. D-dimer'i sordum. Evet D-dimer'de pıhtılaşma ile ilgil bir test ama mesela biz onu akciğer embolisi gibi pıhtılaşma durumlarında kullanırız, ilacın dozu yetiyor mu diye bakarız, hamilelik apayrı birşey, sistem daha farklı çalışıyor, anlık değişmeler var. Neye nasıl tepki vereceğini belirleyemeyebiliriz, ilaçların hamilelik üzerinde ne kadar etkili oldugunu bulamayız, önceden bunu anlama şansımız yok bildigim kadarıyla dedi. Mesela hamilelikte sedim hep yüksek çıkar, lokosit hep yüksek çıkar, bunların hiçbiri bir hastalıkla alakalı değildir sadece hamilelik nedeniyle öyledir dedi. Yani sistem farklı işliyora getirdi lafı. Yine de yeni bulunan bir yöntem var mı, veya kendi bilgisi dışında bir test var mı diye tekrar soracak, sonuçta bu konuda uzman değil uzman birine danışacak. Bir bilgi alırsam aktarırım, paylaşmak istedim sizlerle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?