canım malesef hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. ilk düşüğümden sonra pıhtılaşmam olduğu anlaşılınca bende ne güzel sorun bulundu demiştim. bende aynı senin gibi son 2 gebeliğimde 0,4 lük cleksan kullandım ama olmadı. şimdide bağışıklık sorunum olduğunu öğrendim onun için ilaç kullanıyorum hamileliğimde de kullanıcam ama artık bir şey olmaz diyemiyorum hep bir korku var içimde. bizi bizden başka kimse anlıyamaz. anlamak istesede anlıyamaz. bazen o kadar patavatsız laflar duyuyorum ki güya teselli sözleri bunlar. çocuklarından dert yanıp hiç üzülme çocuğum olmuyor diye diyen mi dersin daha neler. bizim bebeğimiz olmuyor değilki ne demek şimdi bu iyki öldü bebeğin ne kadar rahatsın mı demek istiyorlar anlamıyorum. bazen bunun sadece bizim değil asıl etrafımızdaki insanların sınavı olduğunu düşünüyorum. kendimizi en rahat ifade ettiğimiz ve acaba beni anlıyorlar mı diye düşünmediğimiz tek yer burası. inşallah hepimizin sağlıklı hayırlı evlatları olur. gösterdiğimiz bu sabrın mükafatının büyük olacağına inanıyorum
cnm bizler aynı sorunları paylaşıyoruz..görmeden,tanımadan anlıyoruz birbirimizi kader ortağıyız bi yerde:)haklısın okadar patavatsız insan varki..amacı teselli değil belli can acıtmak.inş rabbim hepsini görüyor,sabrımızın acılarımızın mükafatını bize verecek.dediğin gibi bizim bebeklerimiz olmuyor değil.rabbimin sınavı işte.tez vakitte hepimiz için hayırlısı olur umarım.cnm birde bağışıklık sorunumu öğrendim yazmışsın peki buda bebeklerin ölümüne bir sebepmiymiş.inan doktora gidip testlerle uğraşmaktan araştırmaktan bıktım..okudukça,üstüne gittikçe bin tane şey çıkıyor ama yinede bilmediğim bir sürü şey var.doktorum bana hiç böyle birşeyden bahsetmedi.hangi bölüme gitmek lazım,yapılan testin adı ne cnm?bilgi verebilir misin baktırayım bende.belli mi olur belki şifa burdadır.
cnm çok umutlandım seni okuyunca..bende olacağına inanıyorum ama insan zaman zaman ümitsizliğe düşüyor işte.sende sorunsuz 9ayı tamamlar bebeğini alırsın inş kucağına..ben o haftalara hiç gelemedim daha..herşey rabbimden o ol dediği zaman olucak..sadece sabır.sen kaçlık iğne kullanıyorsun,iğnenin dozunu belirleyici test falan yapıldı mı sana?birde bi diyetten bahsediyorlar sanırım metionin diyeti,uyguluyor musun böyle birşey?yanıtlarsan sevinirim cnm..inş ii haberler veririm bende öbür ay :)
kızlar nolur bana dua edin.bugün doktor kontrolüm var.doktor diğer kontrolümde amniyosentez yapabiliriz falan demişti.umarım sorunlar ortadan kalkmıştır böle bişeye gerek duymaz.zaten biz son güne kadar acaba kaybedecek miyim kalp atışlarını duyacak mıyım iğne dozu yeterli mi diye birr sürü şey düşünüyoruz.bi de böyle bir şey olunca moralim iyice çöktü.dualarınıza ihtiyacım var.
cnm benim üzülme. benimde dört düşüğüm var. şu an 5. hamileliğim 14+1. son iki gebeliğimde günde bir iğne oluyordum ve kaybetttim. şimdi yine günde bir iğne oluyorum ve ilk defa bu haftaları gördüm. diyeceğim o ki. nasip kısmet meselesi biraz. şimdiden kendini üzüp harap etme. rabbim nasip ettikten sonra hepsi bahane. sadece iyi şeyler olacağına inan ve bol bol dua et.
herkese günaydın.gününüz çok güzel geçer inşallah.ben hala doktor araştırıyorum.bu sefer eşeğimi sağlam kazığa bağlamak istiyorum.ankaradaki arkadaşlar doktorunuzun ismini yazarmısınız?ben bir kaç doktor ismi buldum ama en iyisine karar vermek istiyorum.hacettepede;sinan beksac,özgür deren,lütfü bey,etlik doğumda serdar oral,akay hastanesindede tolga ecemiş sanırım ankaradaki bizim konumuzda en iyi doktorlar bunlar.sizin bildiğiniz başka doktorlar var mı?
herkese günaydın.gününüz çok güzel geçer inşallah.ben hala doktor araştırıyorum.bu sefer eşeğimi sağlam kazığa bağlamak istiyorum.ankaradaki arkadaşlar doktorunuzun ismini yazarmısınız?ben bir kaç doktor ismi buldum ama en iyisine karar vermek istiyorum.hacettepede;sinan beksac,özgür deren,lütfü bey,etlik doğumda serdar oral,akay hastanesindede tolga ecemiş sanırım ankaradaki bizim konumuzda en iyi doktorlar bunlar.sizin bildiğiniz başka doktorlar var mı?
hepinize selamlar,umarım hepiniz iyisinizdir..ben salı günü emar sonucumu aldım belimde 2 tane fıtık olmuş ve 1 taneside yırtılmış..bu kürtajdan sonra ne oldu bana anlamadım kızlar...bir sürü iğne ,ilaç ve 10 gün sert yatak istirahati verdi ve kesinlikle kalkmıcaksın , iyileşme olmazsa ameliyat olman gerekir dedi..
ben ameliyat olmayı hiç istemiyorum ne olur bana dua edin kızlar,,neyse ben size haber vereyim dedim...yatmam gerekiyor hepinizi kocaman öpüyorum,sonra görüşürüz inşallah...
Omega 3 ü hangi haftadan itibaren kullanmaya başladın?
ilk kontrolümden beri kullanıyorum.ilk hamile kaldığımda çok zayıftım biraz takviye yapmamız gerekiyor demişti doktor.prospektüsünde kanı sulandırmayla ilgili bazı bilgiler de görmüştüm.
İnternette bir sayfada MTHFR için omega 3 ün faydalı olacağını okudum da o yüzden sordum. Keşke bana da verseymiş. Neyse.
Nasıl geçti kontrol yok dimi bi aksilik, amniyosentezi yaptı mı?
ıyı gunler herkese ,bikac gun önce bende yazmıstım cuma gunu kan pıhtılasması ıcın ıgne kullanacagımı öğrendım,dün detaylıca bı doktora gittim.o da iğne kullanacagımı söyledı.bundan önceki gebeliği 11 haftada bebgın kalbı 7+5 günlükten durdugu ıcın kurtajla alınmıstı.
adetım 2 gun gecınce bır de test yaptıralım dedım doktora,ultrasyonda cok bellı olmamıstı.sonucu sınıfta öğrendım yarın gel ıgneleri yazayım dedı.bugun gittim iğnelerı aldım,bı de coraspirin ve progestan verdi.gercekten büyük sürpriz oldu ben ıgnelere üzülürken bi de hamileymişim.rabbım hepimize sag salim evlatlar versin inşşş.
bu iğnelerin bı kısmını devlet karsılamıyor mu?bilginiz varmı,iki kutya 40 tl verdım.üniversite veya devlet hastanesınden rapor mu cıkarmamız gerkıyr,
hepinize selamlar,umarım hepiniz iyisinizdir..ben salı günü emar sonucumu aldım belimde 2 tane fıtık olmuş ve 1 taneside yırtılmış..bu kürtajdan sonra ne oldu bana anlamadım kızlar...bir sürü iğne ,ilaç ve 10 gün sert yatak istirahati verdi ve kesinlikle kalkmıcaksın , iyileşme olmazsa ameliyat olman gerekir dedi..
ben ameliyat olmayı hiç istemiyorum ne olur bana dua edin kızlar,,neyse ben size haber vereyim dedim...yatmam gerekiyor hepinizi kocaman öpüyorum,sonra görüşürüz inşallah...
allahıma şükürler olsun ki bugün adet kanamam geldi
dış gebelikten sonra kanama geç gelecek diye çok korkmuştum inş. bundan sonrada düzeni değişmez
şiddetli ağrım olacagını sanmıştım ama çok şükür ağrımda olmadı
şimdi sırada hsg var
aslında çektirip çektirmemekte kararsızım
sizler nasılsınız bakiiim
tesekkur ederım canım rabbım herkese nasıp etsın ınşş.bu cok ıyı oldu hayrılısı olur inş en kısa zamnda raporu cıkarttırıcam sagolasıngözünaydın öncelikle.sağlıklı bir hamilelik geçirip sağ salim bebeğini kucağına alırsın inşallah.üniversite yada devletten çıkarabilirsin rapor...uzun süren bir işlem değil.rapordan sonra 1 lira dahi vermiyorsun ilaca.
ne gibi bir belirtisi olurmuşki. benim bünyem biraz alerjiktir onun dışında hiç sağlık sorunum olmamıştı bugüne kadar. hatta bağışıklığım çok güçlüdür kanımı aşı yapsam yeridir derdim hep. 17 seneyi geçmiştir grip falan olmam hiçte sakınmam kendimi hastadan. buda bir belirti olabilir tabii. benden bütün testleri aynı anda istedi dr yani birinin sonucuna göre diğerlerini istemedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?