sevisev, burcu-gen, nigar50
kızlar dün akşam giremedim.saolun merak etmişsiniz.doktor ayrıntılı ultrasonla baktı.her şey gayet iyi.ölçümler,beyin gelişimi falan normal.tolga bey bence çok iyi ama amniyosentez yapılmasını gerekli görüyorum dedi.çünkü 3lü taramada bir değerim çok yüksek çıkmış.aslında o değer benimle ilgili ama doktorum o değerin yüksek olması çocukla ilgili problemin de işareti olabilir yapalım içimiz rahat etsin diyor.ben de tamam dedim.cumartesi günü yapacak amniyosentezi.korkuyorum inş bişey olmaz.etrafımda da bu operasyonu geçiren kimse yok.nelere dikkat etmem gerekiyor diye araştırıcam biraz.eğer bilgisi olan varsa da lütfen bilgileri paylaşsın..dua edin kızlar.
canım öncelikle gözün aydın.amniyosentez yaptırmıştı çok yakın bir arkadaşım.bizzat başında ben kaldım.işlem sırasında da ordaydım.korkulacak hiçbir şey yok.usg ile amniyo sıvısını alacakları yeri belirleyip usg yardımı ile alıyorlar.arkadaşım canının yanmadığını söylemişti.sonrasında o gece progestan verip bir gece hastanede denetim altında tuttu dr. bebek için de riskli hiç bir durum oluşmadı.rapora bile gerek yok ama için rahat edecekse 2 gün evde dinlen demişti .hiç korkma...inşallah herşey yolunda gider canım...
Selam, mesajını yeni gördüm canım kusura bakma.
Mesaj sayım dolmadığı için sana özel mesaj atamıyorum maalesef.
Banada Rıza bey ve hematoloğum iğnenin erken dönem kayıpyarında etkili olmadığını söylemişlerdi. Ama hemotoloğum (Bakırköy devlet hast. de Dr.Ümit Barboros ÜRE) tedbir olarak iğne kullanırsam iyi olacağını söylemişti.
Ben 3. düşüğümden önce tüp bebek denemiştim. Bunun için başka bir dr.a gitmiştim. başarısız olmuştu. Tüp denemesinin arkasından kendim hamile kalınca o gittiğim dr. bana innohep 0,45 kullanmamı söyledi. Kullandığım halde 3. düşüğümü de yaptım. Kısmet işte.
Şimdiki hamileliğimi öğrenir öğrenmez kimseye danışmadan kendim iğnemi kullanmaya başladım. Daha sonra kadın doğumcuma danıştım tamam dedi. (Aynı zamanda ecoprin 100 lük de kullanıyorum, ayrıcı MTHFR heterozigot olduğum için folbiolde kullanmaktayım. )
Sonra Rıza beye gittim iğne kullandığımı söyledim. Bana gerek yok ama için rahat edecekse kullan dedi. Bende böyle rahat olacağımı söyledim. Tamam o halde dedi.
Aslında genel kanı iğnenin erken dönemde bir faydasının olmadığı yönünde.
Canımcım aslında herşey Allahın takdiri. Söylediğim gibi 3. sünde iğne kullandığım halde olmadı. Kısmet değilmiş.
Haa şimdi çok mu rahatım asla. Her dr.a gittiğimde bebeğimin kalbi atıyormu endişesi hep var.
Allah hepimizin gönlünün muradını versin inşallah.
canm bağışıklık sisteminin duvarlarının çok sağlam olması da sorun aslında.CD56 naturel killer hücreleri katil antikorlar diye adlandırılıyor.yani bağışıklık sistemi fazla korumacı yapıda olduğu için bebeği bile kabul etmiyor.antisperm antikoru yaptırdın mı sen?aslındaCD56 ile aynı problem ikisinde de...ne olursa olsun çözümü var ya önemli olan bu...artık problemli çıkan test sonuçlarına üzülmüyorum ben,çözüme bir adım daha yaklaştım diye seviniyorum
cnm çok umutlandım seni okuyunca..bende olacağına inanıyorum ama insan zaman zaman ümitsizliğe düşüyor işte.sende sorunsuz 9ayı tamamlar bebeğini alırsın inş kucağına..ben o haftalara hiç gelemedim daha..herşey rabbimden o ol dediği zaman olucak..sadece sabır.sen kaçlık iğne kullanıyorsun,iğnenin dozunu belirleyici test falan yapıldı mı sana?birde bi diyetten bahsediyorlar sanırım metionin diyeti,uyguluyor musun böyle birşey?yanıtlarsan sevinirim cnm..inş ii haberler veririm bende öbür ay :)
Peki daha önceki 2 gebeliğinde günde bir iğne yetmediyse şimdikinde yeteceğine nasıl kanaat getirdi doktorun, birşeylere baktı da mı aynen kullan dedi. Merak ettim onlarda olmadı ama şimdi oluyorsa, en azından şimdilik herşey yolundaysa (inşallah sonuna kadar böyle gider) ne değişti? Nasip kısmet dışında bilimsel birşey var mı :)
canm bağışıklık sisteminin duvarlarının çok sağlam olması da sorun aslında.CD56 naturel killer hücreleri katil antikorlar diye adlandırılıyor.yani bağışıklık sistemi fazla korumacı yapıda olduğu için bebeği bile kabul etmiyor.antisperm antikoru yaptırdın mı sen?aslındaCD56 ile aynı problem ikisinde de...ne olursa olsun çözümü var ya önemli olan bu...artık problemli çıkan test sonuçlarına üzülmüyorum ben,çözüme bir adım daha yaklaştım diye seviniyorum
cnm benim yazın dr.um bana rahmi kanlandırmamız gerekli diyerek histeroskpi yaptı. rahimi keserek kanlandırdılar ve bebeğin daha iyi tutunması içi yer açtılar. bitkisel ilaçlarla desteklediler tadaviyi . arkasından hamile kalmamı istedi dr.um hamile olduğumu öğrendiğim günde iğneye başladım. önceki bebeklerimde gelişim pek iç açıcı olmuyordu. şükür şimdi çok iyi. inşallah tamamına erdirmek nasip olur. darısı sizlerin başına arkadaşım.
canım genetikte ne sorun çıktı?bu arada geçmişten okudum yazını.amerikan hastanesine mi gidiyorsun kılıç aydınlı ya fiyatlar nasıl??
Selam, mesajını yeni gördüm canım kusura bakma.
Mesaj sayım dolmadığı için sana özel mesaj atamıyorum maalesef.
Banada Rıza bey ve hematoloğum iğnenin erken dönem kayıpyarında etkili olmadığını söylemişlerdi. Ama hemotoloğum (Bakırköy devlet hast. de Dr.Ümit Barboros ÜRE) tedbir olarak iğne kullanırsam iyi olacağını söylemişti.
Ben 3. düşüğümden önce tüp bebek denemiştim. Bunun için başka bir dr.a gitmiştim. başarısız olmuştu. Tüp denemesinin arkasından kendim hamile kalınca o gittiğim dr. bana innohep 0,45 kullanmamı söyledi. Kullandığım halde 3. düşüğümü de yaptım. Kısmet işte.
Şimdiki hamileliğimi öğrenir öğrenmez kimseye danışmadan kendim iğnemi kullanmaya başladım. Daha sonra kadın doğumcuma danıştım tamam dedi. (Aynı zamanda ecoprin 100 lük de kullanıyorum, ayrıcı MTHFR heterozigot olduğum için folbiolde kullanmaktayım. )
Sonra Rıza beye gittim iğne kullandığımı söyledim. Bana gerek yok ama için rahat edecekse kullan dedi. Bende böyle rahat olacağımı söyledim. Tamam o halde dedi.
Aslında genel kanı iğnenin erken dönemde bir faydasının olmadığı yönünde.
Canımcım aslında herşey Allahın takdiri. Söylediğim gibi 3. sünde iğne kullandığım halde olmadı. Kısmet değilmiş.
Haa şimdi çok mu rahatım asla. Her dr.a gittiğimde bebeğimin kalbi atıyormu endişesi hep var.
Allah hepimizin gönlünün muradını versin inşallah.
kızlar rahim filmini soranlar olmuş. hamileliklerimden önce çektirmiştim çok basit ve ağrısız bir işlem. sanırım önemli olan kullanılan makina. önümüzdeki ay tekrar çekilicem, kürtajlardan dolayı bir sorun oluşmuşmu diye. radyotom radyomarda çektirmiştim yine orda çektiricem. 15 dk içinde sonuç elinizde oluyor.
yaşamla bağdaşmayan 69xxx kromozomlu çıktı.birleşme sırasında oluşan o gebeliğe ait hatalardan kaynaklanıyormuş. yani pıhılaşmayla alakası yok. bende sadece mtfhr 677 herezigot var. birincisinide 17 haftada kaybettiğim için pıhtılaşmayla alakalı olmadığını düşünüyor doktorum.tamamen tesadüf olduğunu söylüyorlar.
ben kılıç beyin nişantaşındaki muayenehanesine gittim.kesinlikle tavsiye ederim.
daha önce hisar hastanesinde gitmiştim.ücreti 200 tl idi (sadece çarsamba ve cuma günleri öğleye kadar)
kendi muayenehanesinde ücret almadı. epeyde uzun konuştuk.
inşallah tekrar hamile kalınca direk muayenehanesinde devam etcem.
hepinize selamlar,umarım hepiniz iyisinizdir..ben salı günü emar sonucumu aldım belimde 2 tane fıtık olmuş ve 1 taneside yırtılmış..bu kürtajdan sonra ne oldu bana anlamadım kızlar...bir sürü iğne ,ilaç ve 10 gün sert yatak istirahati verdi ve kesinlikle kalkmıcaksın , iyileşme olmazsa ameliyat olman gerekir dedi..
ben ameliyat olmayı hiç istemiyorum ne olur bana dua edin kızlar,,neyse ben size haber vereyim dedim...yatmam gerekiyor hepinizi kocaman öpüyorum,sonra görüşürüz inşallah...
amerikan hastanesinde bir doktor tavsiyesi aldım.pro. dr .bülent urman.hastaneyi aradım 300 tl dediler muayenesine.ben de ona gidicem inşallah aradığım doktordur.senin doktorun testler için bir yere yolluyor muydu seni?çünkü amerikan hastanesinin sgk ile anlaşması yokmuş.
amerikan hastanesinde bir doktor tavsiyesi aldım.pro. dr .bülent urman.hastaneyi aradım 300 tl dediler muayenesine.ben de ona gidicem inşallah aradığım doktordur.senin doktorun testler için bir yere yolluyor muydu seni?çünkü amerikan hastanesinin sgk ile anlaşması yokmuş.
canım avcılar tarafında mı oturuyorsun.ben de avcılar devlet hast. baktım şimdi ümit üre orda görev yapıyor ama randevusu doluydu ben de isa sevindir den aldım.nasıl hiç gittin mi?gebelik olunca hangi doktora gidiyorsun memnunsan bana yazar mısın?bizim için de dua et
senin düşüklerin kaçıncı haftalarda olmuştu ve şu andaki iğnen kaçlık bende rıza beye iğne kullanmazsam rahat olamayacağımı söyledim hamile kalınca bakarız dedi çünkü tamam belki kullanmazsam bişey olmayacak ama kullanmazsam da hep kendimi suçlarım kullansaydım diye şu anda da rıza beye mi devam ediyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?