Yok cektirmedim, daha onceki doktorlar gerekli gormedi.
Bugun bir arkadaşın ısrarıyla başka bir doktorla görüştüm. Bu arkadaş sebepsiz kısırlık nedeniyle Tolga Ecemiş ile görüşmüş geçenlerde, bizimki gibi bir sorunu yok hatta bir çocuğu var, ancak hiç memnun kalmamış, hatalı şeyler söylediğine ve onları yanlış yönlendirdiğine inanmış. Anlattığı şeylere göre haklı, ısrar etti onun gittiği diğer doktora tahlillerimi yolladım ben de. Ve beklenen kafa karıştırıcı cevap geldi; "sizde bulunan gen mutasyonunun tekrarlayan düşüklerle ilgili bir bağlantısı yoktur (MTHFR 1298 homozigot), yapılan diğer tahlillerinizde bir sorun gözükmüyor, eğer rahim içi yapınızda da bir sorun yoksa(henüz bulunmadı) bu durumda sebebi bulunamayanlar kategorisine giriyorsunuz demektir, tekrarlayan düşüklerin %60'ının sebebi bulunamaz yani yüksek bir orandır. Gebelik öncesi heparin kullanımının tıbbi bir dayanağı yoktur, kesinlikle hatalıdır, her kullanılan ilaç farklı komplikasyonlar yaratabilir. Hamile kalmaya ve denemeye devam edeceksiniz." Buyrun burdan yakın. O kadar emin konuşuyor ki doktorlar insanın kafasını karıştırıyorlar.
Bugun bir arkadaşın ısrarıyla başka bir doktorla görüştüm. Bu arkadaş sebepsiz kısırlık nedeniyle Tolga Ecemiş ile görüşmüş geçenlerde, bizimki gibi bir sorunu yok hatta bir çocuğu var, ancak hiç memnun kalmamış, hatalı şeyler söylediğine ve onları yanlış yönlendirdiğine inanmış. Anlattığı şeylere göre haklı, ısrar etti onun gittiği diğer doktora tahlillerimi yolladım ben de. Ve beklenen kafa karıştırıcı cevap geldi; "sizde bulunan gen mutasyonunun tekrarlayan düşüklerle ilgili bir bağlantısı yoktur (MTHFR 1298 homozigot), yapılan diğer tahlillerinizde bir sorun gözükmüyor, eğer rahim içi yapınızda da bir sorun yoksa(henüz bulunmadı) bu durumda sebebi bulunamayanlar kategorisine giriyorsunuz demektir, tekrarlayan düşüklerin %60'ının sebebi bulunamaz yani yüksek bir orandır. Gebelik öncesi heparin kullanımının tıbbi bir dayanağı yoktur, kesinlikle hatalıdır, her kullanılan ilaç farklı komplikasyonlar yaratabilir. Hamile kalmaya ve denemeye devam edeceksiniz." Buyrun burdan yakın. O kadar emin konuşuyor ki doktorlar insanın kafasını karıştırıyor
al işte....benim de gittiğim dr lardan biri denemeye devam edeceksiniz,düşülerinizin pıhtılaşma ile alakası yok dediğinde dr la tartışmıştım."denemeye devam ederken" yıpranma payımız ne olacakmış bizim..kuluçka makinası mıyız biz?eve denemekten başka şansımız yok ama tıbben bunu duymak çok sinir bozucu
arkadaslar dun ıkıncı kez iğnemi yaptım ve 1 aspırın aldım bır ıkı saat sonra burnum kanadı.normaldede burnum kanar ama tesadufmuydu yoksa ılacmı fazla geeldı bılemedım.bazı arkadasların basına gelmıstı ne yaptılar daha sonra hatırlayamıyorum. bugun doktorumu arayıp soracagım belkı aspırını kes dıyecek ama sonrada bebegıme az geırse dıyede korkuyorum yardımcı oabılecek var mı acaba??
Çektirmemişsin. Genelde hamile kalabilenlerde rahim filmini doktorlar gerekli görmüyor. Ama bence en kısa zamanda çektirmelisin canım
Ben de okudum, ilgisi yok diye yaziyor heryerde. Peki o zaman madem hersey normal 4 tane dusuk niye oldu. Sinan beksac koydu teshisi ama cok ciddi degil dert etme demisti,folik, b vit., aspirin ve hamilelik sonrasi igne vermisti, Tolga ecemis homozigot oldugu icin onemli onlem almak lazim demisti, aspirini kesip, folik, b vit., igne vermisti. bu doktor alakasi yok diyor. Sadece gebelik vitaminleri kullanabilirmisim. Bebek simdi genetikte 10 gun sonra cikacak. Oncekilerde kese bile yoktu, o yuzden onlara bakilamadi.Önceki doktorunun söylediklerini pek takip edemedim ama son gittiğin doktor doğru söylemiş canım. Bende de 1298 heterozigot var. Şuana kadar yapılan çalışmalar düşüğe sebep vermediğini söylüyor.Normal doğum yapan deneklerin çoğunda bu mutasyon saptanmış zaten. Ben heparini gebelikten önce bu mutasyonum içim kullanmayacağım protein s değerimin yükseltilmesi için kullanacağım ayrıca kesinlikle asprin kullanmıyorum. Düşüklerine genetik test yapılmışmıydı? Rahim filmi çektirmişmiydin? Hakkımızda hayırlısı olsun.
aynen bende çektirmedim doktoruma sormuştum rahim filmine gerek var mı diye o da onu boşuna yaptırma histereskopi yapalım daha net sonuç alırız dedi daha sonra rıza madazlıya gidince hiç gerek yok boşuna bişey yaptırma deyince o da kaldı
Önceki doktorunun söylediklerini pek takip edemedim ama son gittiğin doktor doğru söylemiş canım. Bende de 1298 heterozigot var. Şuana kadar yapılan çalışmalar düşüğe sebep vermediğini söylüyor.Normal doğum yapan deneklerin çoğunda bu mutasyon saptanmış zaten. Ben heparini gebelikten önce bu mutasyonum içim kullanmayacağım protein s değerimin yükseltilmesi için kullanacağım ayrıca kesinlikle asprin kullanmıyorum. Düşüklerine genetik test yapılmışmıydı? Rahim filmi çektirmişmiydin? Hakkımızda hayırlısı olsun.
tamam ben de cuma okurum.listeye beni de ekleyin.neden her gün okumuyoruz.41 gün,günde 1 diyorlar.evet canım meryem süresinin tamamını okuyoruz
Ben de okudum, ilgisi yok diye yaziyor heryerde. Peki o zaman madem hersey normal 4 tane dusuk niye oldu. Sinan beksac koydu teshisi ama cok ciddi degil dert etme demisti,folik, b vit., aspirin ve hamilelik sonrasi igne vermisti, Tolga ecemis homozigot oldugu icin onemli onlem almak lazim demisti, aspirini kesip, folik, b vit., igne vermisti. bu doktor alakasi yok diyor. Sadece gebelik vitaminleri kullanabilirmisim. Bebek simdi genetikte 10 gun sonra cikacak. Oncekilerde kese bile yoktu, o yuzden onlara bakilamadi.
belki sorulmuştur ama bebeği görmüş müydünüz?
Bugun bir arkadaşın ısrarıyla başka bir doktorla görüştüm. Bu arkadaş sebepsiz kısırlık nedeniyle Tolga Ecemiş ile görüşmüş geçenlerde, bizimki gibi bir sorunu yok hatta bir çocuğu var, ancak hiç memnun kalmamış, hatalı şeyler söylediğine ve onları yanlış yönlendirdiğine inanmış. Anlattığı şeylere göre haklı, ısrar etti onun gittiği diğer doktora tahlillerimi yolladım ben de. Ve beklenen kafa karıştırıcı cevap geldi; "sizde bulunan gen mutasyonunun tekrarlayan düşüklerle ilgili bir bağlantısı yoktur (MTHFR 1298 homozigot), yapılan diğer tahlillerinizde bir sorun gözükmüyor, eğer rahim içi yapınızda da bir sorun yoksa(henüz bulunmadı) bu durumda sebebi bulunamayanlar kategorisine giriyorsunuz demektir, tekrarlayan düşüklerin %60'ının sebebi bulunamaz yani yüksek bir orandır. Gebelik öncesi heparin kullanımının tıbbi bir dayanağı yoktur, kesinlikle hatalıdır, her kullanılan ilaç farklı komplikasyonlar yaratabilir. Hamile kalmaya ve denemeye devam edeceksiniz." Buyrun burdan yakın. O kadar emin konuşuyor ki doktorlar insanın kafasını karıştırıyor
al işte....benim de gittiğim dr lardan biri denemeye devam edeceksiniz,düşülerinizin pıhtılaşma ile alakası yok dediğinde dr la tartışmıştım."denemeye devam ederken" yıpranma payımız ne olacakmış bizim..kuluçka makinası mıyız biz?eve denemekten başka şansımız yok ama tıbben bunu duymak çok sinir bozucu
aynen canım ya banada doktor deneyeceksin elbette biri denk gelecek dedi deynek olduk valla
Sadece 4.de gorduk, kalp atisi 9. Haftanin sonunda durdu.
ben de gidiyorum.hem bakırköy acıbademden ama onun tarihi geç,hem de kendi muayenesinden randevu aldım.çok heyecanlıyım:))bakalım ne dicek.sen hangisine gittin canım?ben karar veremedim.hangisinde iyi ilgilenir bilemedim.
canım senin değerin kaç çıktı?şuan iğneye başladın mı?bakalım doktor bana ne diyecek?hangi doktora gidiyorsun sana ne açıkladı benimle paylaşır mısın?iğneye başladıysan PS değerinde gerçekten artış oldu mu?ne çok sordum :)
tamam ben de cuma okurum.listeye beni de ekleyin.neden her gün okumuyoruz.41 gün,günde 1 diyorlar.
canım senin değerin kaç çıktı?şuan iğneye başladın mı?bakalım doktor bana ne diyecek?hangi doktora gidiyorsun sana ne açıkladı benimle paylaşır mısın?iğneye başladıysan PS değerinde gerçekten artış oldu mu?ne çok sordum :)
Benim değerim 43 dü canım. İğneye henüz başlamadım çünkü gebelik için tayinimizin çıkmasını bekliyorum. Ama iğnenin artıracağını düşünüyorum. Bende senin değerini bekliyorum sabırsızlıkla :) Ben Mersin de gittim doktora ama Marmaris de yaşıyorum burada gitmiyorum. Mersin de Osman Nuri AKSU ya gitmiştim.
SELAM CANLARR BENİM SONUÇ ŞÖLE:
Antirombin 3aktivitesi: 114.5 75-125
PROTEİNC:103.3 70-140
PROTEİNS: 64.0 60-123
ANTİ DS DNA IgGMA:7.40 <25
ANTİKARDİYOLİPİN IGG: 3.0 0-10
ANTİKARDİYOLİPİN IGM:1.36 0-7
ANTI FOSFOLİT IGG: 2.15 0-10
ANTİ FOSFOLİPİT IGM:1.75 0-10
HOMOSİSTEİİN: 6.51 0-15
SANKİ PROTEİN S DÜŞÜK ÇIKMIŞŞ.PROTEİN S DÜŞÜK OLMASI NE ANLAMA GELİR LÜTFEN CEVAP YAZARMISINIZ.
Aklıma birşey geliyor ama hala bağlantıyı kuramadım tam. Çok yakın bir arkadaşım şuan yurtdışında olduğu için görüşemiyoruz. İlk kimyasal gebelik yaşamıştı. Sonra 6. haftada sadece keseyi görmüştü. Sonraki gebeliğinde de 9. haftada kalp atışı durduğu için kürtaj olmuştu. Bende mail attım bebekli fotoğrafını görünce tedaviyle oldu dedi nasıl bir tedavi dedim klomen kullandım meğerse yumurtam yeteri kadar gelişmeden hamile kalıyormuşum ondan bebek gelişmiyormuş hergün yumurta ölçümü yaptırdım dedi. Pıhtılaşma testleri falan yaptırmamış.Şişli memeorial de dr Banu Göker Özdemir e gitmiş. Bende yumurta yeteri kadar gelişmeden hamile mi kalınır dedim içimden araştıramadım henüz. Başka bir arkadaşımın da hiç olmuyordu bütün tahliler yapıldı sebepsiz infertilite dendi.Tam tüp bebeğe karar vermiştiki gittiği başka bir doktor klomen kullandırmış hamile kaldı hemen şuan 6 aylık hamile. Bunu anlarımda düşüğe etkisi olurmu yumurtanın tam gelişmemesinin acaba..
ben bakırköy acıbademe gitmiştim ilk önce ileri bi tarihe vermişlerdi rica ettim biraz daha öne araya alıyoruz baekleyebilirsiniz dediler ama hiç beklemedim çok ilgili bi doktor karşısında acyip rahattım zaten kendi herşeyi anlattığı için soru sormanda gerekmiyor ben çok memnun kaldım bi de iğne verseydi iyiydi :)muanede oldum ben ve muaneden çok korkan biri olarak ben zaten bu konuda erkek doktorların daha iyi olduğunu düşünüyorum kadın doktorlar pat diye vajinal ultrason yapıyorlar sen kaçına aldın randevuyu
protein s düşüklüğü tekrarlayan gebelik kaybı sebebi canım malesef.ama senin sonuçların çok güzel çıkmış. Benimki 43 ki değeri 10 larda olanlar var. 64 güzel değer ama gebelikte bu değer düşmeye başlayacağı için belki gebelikte doktorun tekrar test yapıp sonuca göre iğne verebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?