küsmedim kuzu, sadece biraz alındım galiba..bu aralar zaten hiç iyi değilimmm..çok kafama takıyorum..aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum..sen çok güzel şeyler yazmışsın canımm..çok haklısın..ruh halime verin, kusuruma bakmayın..çok teşekkür ederim sana..ayy sen küstünmü bize öyle düşünme yazarız mutlaka görmemiştir kimse yada bi derdi vardr yada başka bişey böyle düşünme olurmu herkes bende dahil bildiğimiz konularda paylaşırız mutlaka herrkes derdini kendisi aşabilir ama aklında bulunsun sevinçler paylaştıkça çogalır dertlerde paylaştıkça azalırmış sormak istediğin bişey olursa özeldende burdanda sorabilirsin canım sevgiyle kalll
canım bi yanlış anlaşılma var galiba, ben sana cevap yazdım, hatta o sorundan sonra ben de sana ayrıca bi soru sormuştum ona da cevap gelmedi..özel mesaj attım sana daha ayrıntılı..canım valla burda gördüğüm kadarıyla bir konuda bilgisi olan saolsun cevap veriyo,bende sana küstüm özelden sana mesaj atmıştım, bi tarihte doktora gittin ne dedi, naptı diye merak ettim
haber vermedin... neyse böyle küslük falan olmaz, herkez burda dert ortağı dualarımız bir...
dert etmemek elimde olsa canım ya..çok kafama takıyorum..çk üzülüyorum benCanim 2 igne kullanip dusuren var sadece aspirinle doguran var. O yuzden cok dert etmemeye calis.
Eda merhaba, bende 33 haftalık hamileyim. Dediğin gibi bizim gibi mutasyona sahip gebeler genelde sezeryan oluyor, bu durumu doktorlar hem anneyi hemde bebeği tehlikeye atmamak için sezeryan yapılması gerekiyor şeklinde açıklıyor, malum kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz ve bu durum normal doğum için buyuk risk teşkil ediyor.Banada doktorum sezeryan dedi hemde 40 haftayı beklemiycez 38 de alcaz, tabiki bebeğin kilosunu dikkate alırak bunu yapıcaz dedi.
Senin doktorun sezeryanı kaçıncı haftada planlıyor, birde aspirin ve iğneyi ne zaman keseceğine dair net bilgi verdi mi? Benim doktorum aspirini hemen keselim iğneyi 2 doza çıkaralım dedi, kontrolleri 2 hafta da bire indirdik nst ye göre sanırım sezeryan tarihi netleşecek ve iğneyide birkaç gün önce kesmemi isteyecek sanırım.
Sona yaklaştıkça benimde doğum konusunda heyecanım artıyor işallah hepimiz sağ sağlim doğum yapar bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.tüm gebelerin ve çocuk isteyenlerin allah yardımcısı olsun.
hangi progesteron'u kullaniyorsun arkadasim? hap mi fitil mi? ismi nedir?
slm kızlar ben de mthfr de heterizigot mutasyon yani kanda pıhtılaşma var allah şükür rahim filmimi de çektirdim temiz çıktı doktor adet günüm 3 üncü günü serephene sabah akşam kullanmamı ve ilaç bitiminden 5 gün sonra gelip çatlatma iğnesi vurulmamı söyledi eğer bu tedavide yanıt vermezse ikinic sefer adet olduktan sonra her 10 günde bir iğne vurulacak ben tıpp fakültesine gidiyorum yani özelede gittim benım için vakit kaybı oldu çok araştırıyorlar bide benim gibi kanda pıhtılaşma olan arkadaşlar günde 30 dakika yürüyüş yapmamız gerkiyormuş kanım hızlı hareket etmesi için
kızlar beni hatırlıyormusunuz bilmem.en son 3-4 hafta önce buralardaydım ve hamileydim.3 hafta önce 6.haftalıkken düşük yaptım.gentik sonuçları temiz çıktı,doğsaymış kız olacakmış.ama anlamadığım bir durum var.lütfen bana yardımcı olun.
ilk düşüğümü geçen sene 2,5 aylıkken yaptım.genetik temiz çıkmıştı yine ve erkekti.sonrasında bende mthfr1298 homozgot olduğunu öğrendik ve dr bir dahakine clexane kullanacaksın dedi.
nerdeyse 1 sene sonra yeniden hamile kaldım.adetimi geçer geçmez hematoloğa gittim.hematolog sabahları 1 tane 100lük coraspin,akşamları da clexane 0,4 verdi.günü gününe her ilacımı aldım.önceki gebeliğimde hiçbir sulandırıcı almamama rağmen 2,5 aylık olan bebeğim,bu gebeliğimde ta en başından itibaren sulandırıcı kullanmama rağmen nasıl 6 haftalıkken devam edemedi de düşük oldu?
anlamıyorum kızlar yaa.ben napıcam bundan sonra?rahim yapım belli.yapılacak tüm testleri yaptırdım.başka bişey çıkmadı.neden neden diye düşünmekten kafayı yiyecek duruma geldim.nolur bana bişey yazın.
bu gebeliğimde dr um 6 haftalıkken bebek düştüğü için,büyük ihtimalle sağlıksız demişti.ve bu beni rahatlatıyordu.ama şimdi yine sağlıklı olduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldım.
senelerce hamile kalmak için didindim durdum.şmdi ise bambaşka bir yerlerdeyim.bu kez de hamile kalabiliyorum doğal yoldan ama devamı gelmiyor.
kızlar bugun kontrole gıttım 4haftalık.kese olusmus ama seklı bozukmuş yuvarlak degılsabahtan beri düşünmekten başıma ağrılar girdi 2 hafta sonra tekrr gıdıcem kalp atışı ıcın rabbim sana emanet daha öncekilerde boyle olmamıstı
canım nasıl gidyor hamilelik
gözünaydın canım ben progestanı test yaptığım an doktora sormadan alıyordum sorduğum zamanda iyi yapmışsın başlamakla diyodu ne de olsa kendi kendimizin doktoru olmak zorundayız
bende estrofemi günde 1 kez alıyodum sen baya alıyomuşsun
senin için hayırlısı olur inşallah canım ben düzenli yumurtlamama rağmen klonen kullan mıştım sonraki ayda klomen tarzı iğne vermişti ama olmamıştı çatlatma iğnesi de veriyodu ama olmadı çünkü kendimi 36 saat sonra ilşki diyodu ve ona şartlıyodum 1 ay klomen 2.ay iğne kullandım 3.ay hiçbişey kullanmadan hamile kalmıştım inşaallah sana vesile olur da bir an önce hayırlısıyla hamile kalırsın
kızlar günaydın benim birsorum olcak adetim geçti ve kasıklarımda batma oluyo test yaptım negatif.çıktı.3ay önce düşük yapmıştım aranızda bilen varr beni.çok korkuyorum heyecanda varr.acaba hamilemiyimm
olamıyorum aklımdan cıkmıyor canım seklının yuvarlak olması saglıklı oldugu anlamına gelıyor ama benımkı cekik bir göze benziyor.yuvarlakla alakası yokcanım nasıl şekli yüklemek istersen bizde bakarız burdan.merak etme inşallah her şey yoluna girer.sen rahat olmaya çalış.
kac gun gectı tatlım?gec dollenme olmus olaabılır 2gun sonra tekrarla bnce testi.ya da kan testi yaptır kesin sonuc verir.kızlar günaydın benim birsorum olcak adetim geçti ve kasıklarımda batma oluyo test yaptım negatif.çıktı.3ay önce düşük yapmıştım aranızda bilen varr beni.çok korkuyorum heyecanda varr.acaba hamilemiyimm
beni merak eden kader arkadaşlarım öncelikle özür dilerim sizleri habrsiz bıraktığım ve merak ettirdiğm için. ama çok kötüydüm uzaklaşmam gerekti. bu ayda adet oldum. geçen çarşamba günü lekelenmelerim başladı. pazarda kırmızılar geldi. bu ay çok umutlanmıştım . geçen pazardan beri psikolojiö berbat. doktora gittim. daha da kötü oldum. hamile kalamaman için bir sebe olduğunu düşünmüyorum diyorlar. sen stres yaptığın için olmuyor diye beni suçluyorlar. zaten kötü olan psikolojim bu suçlamalarla dibe vurdu. artık vücudum stres belirtiler gösteriyor. böyle devam edersem sanırım psikolojik tedaviyede ihtiyacım olacak. unutmka için elimden geleniş yapıyorum ama kendimi çok çaresiz hissediyorum . bu yüzden bakamadım uzun zamandır. şimdi bile hepsini okuyacak cesaretim yok . o yüzden nasılsınız bilmiyorum. umarım sizler için herşey yolundadır.
bu hafta adet dolayısıyle meryem suresini okuyamadım ama yarın okucam. dualarım sizinle kendimi iyi hissettikçe yazmaya ve takip etmeye çalışırım.
canım allahım bebeğini sana bağışlasın bu sefer sağlıkla kucağıan almayı nasip etsin inşallah. seninle bir bekliyorduk ama bana nasip değilmiş. bebeğin hepimize umut olsun.
canım benım rabbim önce senın saglıgını versın sonrada hayırlı ve saglıklı bır evlat nasip etsin dualarımızdasın bu unutma allaha emanet ol.
sagol canım amiiinnn. allah razı olsun işimiz hamış kalmakla bıtmıyokı meltemcim 2haftadır oyle streslı korkuyla yasıyorumkı tadını cıkaramıyorum sımdı 2hafta nasıl sabredıcem bılmıyorum.acaba bu 2hafta sorunsuz gececekmı bır dunya soru var aklımda.bazen guzel bır hayal kuruyorum arkasından hemen yasadıgım kotu anılar gelıyor aklıma rabbım bır daha yastmasın.bebeklerımız cok saglıklı olsunlar sıkıca tutunsunlar sonra basucumuza konsunlar saglıcakla.dua edıyoruz rabbım gerı cevırmesın hosca kal tatlım
sagol canım amiiinnn. allah razı olsun işimiz hamış kalmakla bıtmıyokı meltemcim 2haftadır oyle streslı korkuyla yasıyorumkı tadını cıkaramıyorum sımdı 2hafta nasıl sabredıcem bılmıyorum.acaba bu 2hafta sorunsuz gececekmı bır dunya soru var aklımda.bazen guzel bır hayal kuruyorum arkasından hemen yasadıgım kotu anılar gelıyor aklıma rabbım bır daha yastmasın.bebeklerımız cok saglıklı olsunlar sıkıca tutunsunlar sonra basucumuza konsunlar saglıcakla.dua edıyoruz rabbım gerı cevırmesın hosca kal tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?