Factor V daha ciddi deniyor cunku tekrarlayan dusuklere neden oldugu kesin biliniyor, halbuki mthfr lerin direk etkisi oldugunu henuz bulamamislar o yuzden ciddiye almiyorlar. Ancak ben 4 kere dusuk yaptim, bu forumda baska bir suru kisi de sadece mthfr olmasina ragmen bircok defa dusuk yapmis. Bu nedenle bence bu isin hafifi agiri yok. Ben mthfr 1298 homozigotum, arkadaslarimdan biri 1298 heterozigot ve factor V Leiden heterozigottu, literature gore onun mutasyonlari benden daha agir ancak o sadece 1 dusuk yapti sonrakinde ise igneyle bebegine kavustu, bense 3 dusukten sonra 4.de igne kullandim ama olmadi. Yani hafif agir farketmiyor, insanin bunyesinde ve kaderinde bitiyor olay.faktor 5 denılen faktor v roma rakkamıyla yazılıyormuş degılmı faktor v tehlıkelımı kızlar ben yandım o zaman faktor v ve mtfr heterızıgot benım ve proteın c 149 degerınde bılgı verın bana gıdemedım de doktora hemotolojıyemı yoksa kdın dogumamı gıdeyım sızce
kan pıhtılaşması tekrarlayan düşüklerde ve erken doğumlarda yaptırılan bir tahlil ne için soruyorsun canımkızlar kan pıhtışaçmasını tahlil olmadan anlamak mümkün değilmi?
sosyal güvencen varsa üniversite hastanelerinde ücretsiz yapılıyorselam arkadaşlar ben buraya daha ilk defa yazıyorum sizlere bir sorum olucak bana yardımcı olurmusunuz ben bir hafta önce düşük yaptım birtane kızım var ve ikitanede düşügüm yani ben iki ay arayla iki düşük yaptım doktorum benden bazı tahliller istedi bunlardan birtaneside TROMBOFİLİ PANELİ bu test nasıl yapılıyo ne için yapılıyo bir bileniniz varmı ben internetten araştırdım ama açıklayıcı bi sonuç bulamadım sizler bana yardım edermisiniz birde bu test baya pahalı bi test heryerde yapmıyolarmış
söylediğinde bir şey yok canım bir yanlış anlaşılma oldu galiba çoğu doktor mthfrleri önemsiyorlar dışardaki her kadında olabiliyor ve bilmeden sağlıklı çocuk doğuruyorlar bendede protein s eksikliği var buda ağır kafana takma benim ailemde ne erken doğum ne kayıp hiçbirşey yok bana denk geldi maalesef sağlıcakla kalcanım haklısın hepsi de tehlikeli ve önlem almak lazım
dediğim yanlış anlaşıldıysa özür dielrim ,
bazıları iğne kullama dedi de o yüzden doktorun dediğini söyledim yani iğne kullnayım mı diye
seninki önmli değil kullanma dedi faktör 5 olsa verirdim dedi
başka bir doktor da kullan dedi ben o yüzden benim tehlikesiz mi diye sordum siz daha tecrübelisinizz
faktor 5 denılen faktor v roma rakkamıyla yazılıyormuş degılmı faktor v tehlıkelımı kızlar ben yandım o zaman faktor v ve mtfr heterızıgot benım ve proteın c 149 degerınde bılgı verın bana gıdemedım de doktora hemotolojıyemı yoksa kdın dogumamı gıdeyım sızce
kullanıyorum canım 1 senedir hamile kalmadan önce benexol b 12 folbiol ve aspirin kullanıyorumcanım hamile kalmdan da bebe aspirini al
ben aldım galiba ondan hamile kaldım
faktor 5 denılen faktor v roma rakkamıyla yazılıyormuş degılmı faktor v tehlıkelımı kızlar ben yandım o zaman faktor v ve mtfr heterızıgot benım ve proteın c 149 degerınde bılgı verın bana gıdemedım de doktora hemotolojıyemı yoksa kdın dogumamı gıdeyım sızce
herkese hayırlı cumalar.
arkadaşlar ankarada yaşıyorum factör V leiden heterozigotum.iki kaybım var.sinan beksaça randevu almak istiyorum ama yeni hasta almak istemiyor diye geri çevriliyorum.nasıl randevu alabilirim?sinan hocaya giden varsa önerilerinizi bekliyorum.bir an önce gidip diğer testlerimide yaptırmak istiyorum.
bir de factör V leiden ve factör V farklı şeyler mi?
ben de progestanı günde 3 kullanıyorum.beni de çok kötü yapmıştı.artık kafamı kaldıramıyordum bir de halsizlik yaptı.doktorum aynı hapı fitil olarak at dedi. yaklaşık iki aydır öyle kullanıyorum.istersen sen de doktoruna danış hapı fitil olarak at.
canım ben ilk hamileliğimden biliyorum toplam 5 doz bu 5 dozu tamalarsan ömür boyu koruyuculuğu varmış bidaha hiç gerek kalmıyacak ben hepsini tamamlamıştım iki doz hamileyken ama kaçıncı haftlarda oldugu tam aklımda kalmamış diğer 3 doz da bir sene arayla doğumdan sonra sağlık ocakları yapıyo
canım çok sevindim pıtpıtları duymuşsun darısı bana inşallah senin sat ayın kaçı
ay aynen bende saki kötü bişey diyecek diye ödüm kopuyo ultrason ekrarına bile bakmadım doktorun agzına bakmaktan ne diyecek diye bi ara bi yutkundu hah tamam kötü bişey diyecek diyom ay iyice paranoyak olduk
canim bende sinan hocanin hastasiyim evet malsefki yeni hasta kqbul etmiyor ama sen yine hacettepeden baska bir doktordan alabilirsin biz eskiden ucretli bakiliyorduk simdi devlet o ucretleri kaldirinca sinan beyde yeni hasta kabul etmiyor keske seninde ona gidebilme sansin olsaydiherkese hayırlı cumalar.
arkadaşlar ankarada yaşıyorum factör V leiden heterozigotum.iki kaybım var.sinan beksaça randevu almak istiyorum ama yeni hasta almak istemiyor diye geri çevriliyorum.nasıl randevu alabilirim?sinan hocaya giden varsa önerilerinizi bekliyorum.bir an önce gidip diğer testlerimide yaptırmak istiyorum.
sımdıden rapor cıkartalımmı olurmu hamıle kalmadan
kan pıhtılaşması tekrarlayan düşüklerde ve erken doğumlarda yaptırılan bir tahlil ne için soruyorsun canım
sosyal güvencen varsa üniversite hastanelerinde ücretsiz yapılıyor
söylediğinde bir şey yok canım bir yanlış anlaşılma oldu galiba çoğu doktor mthfrleri önemsiyorlar dışardaki her kadında olabiliyor ve bilmeden sağlıklı çocuk doğuruyorlar bendede protein s eksikliği var buda ağır kafana takma benim ailemde ne erken doğum ne kayıp hiçbirşey yok bana denk geldi maalesef sağlıcakla kal
canım seni çok tedirgin görüyorum kafana takma burda o şekilde olup sağlıklı doğum yapan çok kişi var protein c yüksekliği sorun olmaz düşüklüğü pıhtılaşmaya yol açıyor iyi bir kadın doğumcu seni yönlendirir canım mümkünse perinatoloji uzmanına git derim
sımdıden rapor cıkartalımmı olurmu hamıle kalmadan
Factor V daha ciddi deniyor cunku tekrarlayan dusuklere neden oldugu kesin biliniyor, halbuki mthfr lerin direk etkisi oldugunu henuz bulamamislar o yuzden ciddiye almiyorlar. Ancak ben 4 kere dusuk yaptim, bu forumda baska bir suru kisi de sadece mthfr olmasina ragmen bircok defa dusuk yapmis. Bu nedenle bence bu isin hafifi agiri yok. Ben mthfr 1298 homozigotum, arkadaslarimdan biri 1298 heterozigot ve factor V Leiden heterozigottu, literature gore onun mutasyonlari benden daha agir ancak o sadece 1 dusuk yapti sonrakinde ise igneyle bebegine kavustu, bense 3 dusukten sonra 4.de igne kullandim ama olmadi. Yani hafif agir farketmiyor, insanin bunyesinde ve kaderinde bitiyor olay.
sınırda derken 1/100 falan mı benim ANA 1/1280 çıkmıştı. tabi başka antikorlarımda var yüksek ama bu en yükseği. inşallah yeterince düşmüştür ama ben kendimde ki farkı hissediyorum. en son lisede grip olmuştum hiç 38 i geçen ateşim olmazdı. birde cildimde değişiklikler var alerjilerim geçti.
canım sonuçta sınır değer yazıor.referans değerin altında da küçüktür 1:100 yazıyor.altta da 1 ay sonra tekrar yapılması önerilir yazıyor.senin içtiğin kortizon ilaçları gebelikte sakıncalı değil mi?
kızlar sonucu yorumlayan olabilirse çok sevinirim referans değer kağıtta yazmıyor Lupus Antikoagulan 49,4 sn doktor bu testin düşüğe sebeb olabileceğini söylemişti ama maalesef test sonucunu gösterme şansım olmadı.Yorumlayan olursa sevinirim...
gebeliktede kullanılıyor ben şimdi zayıflamaya çalıştığım için düşük dozda kullanıyorum gebelikte arttırılacakmış. yalnız ilk 3 ay bir serum tedavisi yapılıcakmış kortizonun yan etkisi azalsın diye. senin değerlerin yüksek değil anladığım kadarıyla inşallah önümüzdeki ay daha da düşmüş olur.
canım senin bağışıklık sistemindeki bozukluk nedir bide doktorun kim
herkese hayırlı cumalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?