arkadaşlar ben gecen ay kürtaj oldum bu ay ilk adetım.ilk 2 gün gayet iyyidi kanamam.3.gün azaldı biraz.4.gün yani bugün cok az damla geldi.gün boyu.sizce rahimde yapışıklık olabilir mi?yoksa normal mi???cevaplarsanız sevınırım
Canim her laboratuvarin kendi referans araligini baz alman lazim. Test raporuna bakman lazim dogru aralik orada yaziyordur. Doktor tamam diyorsa tamamdir zaten:)canım düzeltiyorum.bir sitede aptt normal değeri 25-36sn bazı sitelerde de 31-39sn yazıyor.ben de şimdi doktoru aradım.28 sn çıkmış sonucum.doz iyi aynen devam diyor.demek ki bu değerlerden biraz yüksek ya da düşük olabiliyor.
Canım bende 21 ocakta sezeryana giriyorum 3 kayıp yaşadım.Bunda clexane 0.4 kullanıyorum hetezigot mutasyonum.Doktor doğuma 2 gün kala iğneyi bırakalım diyor.Bende korkuyorum bişi olur diye.Sen sürekli takip edildiğini yazmışsın.Acabalar yaşıyorum umarım bişi olmaz.Bi kaç doktorada sordum doğumdan sonra 8 hafta kullancaksın dedi.Kendi doktorum gerek yok diyor.Sen kullandınmı doğumdan sonra???merhaba ara ara girip okuyorum ama bugun bıseyler yazmak ıstedım ozellıkle sızın sorunuza yanıt olması ıcın
ılk gebelıgımde bebegımı kaybettım sonra heterezıgot oldugumu anladım bır sürü sıkıntılardan sonra onları anlatarak sözlerımı uzatmayayım emınım neler yasadıgımı tahmın edersınız.sonrasınında tekrar hamıle kalmadan folık asıt kullandım ve hamıle kaldım hamılelıgımın ılk 10 haftasında coraspın sonrasında fragmın 5000 ıgne kullandım.bebegımı 37+3 de genel anestezı sezeryanla dunyaya getırdım.dogumdan 3 gun once ıgneyı bıraktık o surecde hastanede yattım ve sureklı nstle takip edıldı bebek.doktorumun dedıgı bana şuydu tabıkı normal dogurabılırsın ama bazen bebek cok buyudugu ıcın ıgne yeterlı gelmeyebılıyor ben bunu göze alamam allah korusun buraya kadar gelıp kaybetmeyelım bu degerlı bebek bızım ıcın dedı o yuzden 37.haftaya geldıgımız an alırım sezeryanla dedı.tabı ben kesınlıkle ona katıldım. bebek kaybı ıgneler ve kaybetme korkusuyla yasanmıs gunlerden sonra normal dogumu bekleyemezdım.sızın yasadıklarınızı oyle anlıyorumkı hep gelıp okuyorum ve sureklı sızler ıcın dua edıyorum ıns.allahım evlerınızı bebeklerle doldursun.ama allaha inanın guvenın o hıc bır kulunu yarı yoldu bırakmaz.suan kızım 2 yasında bu yasadıklarımdan sonra o dogunca resmen psıkopat bır anne oldum sureklı ona bısey olacakmıs gıbı onu korumaya calısıyorum.cunku 9 ay onu kaybetme korkusu yasadıgım ıcın sımdı bu psıkolojıyı atamıyorum uzerımden.kıızıma bır kardes ıstıyorum ama daha kendımı hazır hıssetmıyorum allah herseyın hayırlısını versın.eger merak ettıgın bısey olursa tekrar cevaplarım allaha emanet olun
Kürtajdan sonra olabilir canım.Bendede olmuştuarkadaşlar ben gecen ay kürtaj oldum bu ay ilk adetım.ilk 2 gün gayet iyyidi kanamam.3.gün azaldı biraz.4.gün yani bugün cok az damla geldi.gün boyu.sizce rahimde yapışıklık olabilir mi?yoksa normal mi???cevaplarsanız sevınırım
Canim ben de son gebeligimden once igne kullanmaya baslamistim ve ilk defa kalp atisi gorebilmistik, diger 3unde kese bile gozukmemisti. Ama o da olunce simdi hem igne hem de aspirin kullanmaya basladim. Adet suresince hic birakmiyorum, hatta bu hafta kurtajdan sonraki ilk adetim basladi ve doktor adetin ilk gunu baslamami soyledi igneye.gittiğim dr lardan bazıları sadece aspirin kullan dedi,kimisi aspirine bile gerek yok dedi.kimisi iğneye gebelik öncesi başlamalısın dedi vs vs...ben de gebelik öncesi iğne kullanmaya karar verdim.adam prof du..kullan demişse bir bildiği vardır diyorum kendimce.düşüklerim çok erken oldu çünkü.ve hiç kalp atışları alamadık.gebelik öncesinde iğne kullanan arkadaşlar sadece iğnemi yoksa aspirinle birlikte iğne mi kullandınız?ve adet olursam eğer iğneyi kesmeli miyim devam mı etmeliyim?prof u aradım ama yurt dışındaymış.
sağol allah razı olsun.. ne iyi doktormuş sağolsun valla. bende de hetorozigot ve paı(4G/5G) diye bişi çıktı.iğneye başladık hemen kullanıyorum işte. benim doktor hiç şöle yaparız böle yaparız demiyor. senin doktorun gibi bilgilendirmiyor doğru dürüst. neyse inşallah başka bir hastaneye gidicem haftaya bakalım o ne diyecek. genelde doktorlar birbirlerinin tedavi biçimlerini kabul etmiyorlar. bakalım nasip artık. sağol tekrar.. h birde hangi ildesin?
Canım bende 21 ocakta sezeryana giriyorum 3 kayıp yaşadım.Bunda clexane 0.4 kullanıyorum hetezigot mutasyonum.Doktor doğuma 2 gün kala iğneyi bırakalım diyor.Bende korkuyorum bişi olur diye.Sen sürekli takip edildiğini yazmışsın.Acabalar yaşıyorum umarım bişi olmaz.Bi kaç doktorada sordum doğumdan sonra 8 hafta kullancaksın dedi.Kendi doktorum gerek yok diyor.Sen kullandınmı doğumdan sonra???
Kürtajdan sonra olabilir canım.Bendede olmuştu
canım insaallah bu bebegini saglıkla alırsın kucagına normal olarakmı gebe kaldın tüplemi canım yada aşılama vs tarzındamı dedigin gibi dr. seçimi çok önemli rabbim hepimizin evladını korusun bende şuan 5+3 günlük gebeyim ve insaallah yarın kesemizi görecegiz.
günaydın kızlar bu ara burası baya sakin herkes nerde kızlar ben iğneyi göbekten yapmaya tedirgin oluyorum bacağımdan yapmak istiyorum bacağın neresine uygulanıyo bi aydınlatın beni
günaydın kızlar bu ara burası baya sakin herkes nerde kızlar ben iğneyi göbekten yapmaya tedirgin oluyorum bacağımdan yapmak istiyorum bacağın neresine uygulanıyo bi aydınlatın beni
günaydın bende claxane kullanıyorum pazartesi kısmetse doğum yapıcam ben sabah akşam kullanıyorum en son akşam iğnemi yapıp sabah sezeryana giricem. bacaktan iğne yaparken pantolon çizgisini düşünün sağ tarafta kalan alana yapıyorsunuz 4 parmak aşağıdan 4 parmak yukarıdan boşluk bırakın arada kalan alanı kullanabilirsiniz. iğneden sonra 10 dk bastırın bacak çabuk morarıyor. bu konuda bana sormak istediklerinizi yazın
allahım ıns sagsalım bebegıne kavusmayı nasıp eder.ben 3 gun kala hastaneye yaattım senın doktun soylemedımı ıgneyı kesınce yatıs yaparız felan dıye?ben dogumdan sonra ıgne kullanmadım doktorum gerek yok dedı ama bazı hemotoloklar gerek goruyormus
Benim adetim bu ay tam 10 gun gecikdi. Ama her seferinde test yaptigimda negatif cikmisti. Yani adetlerim cok duzenli degildi belki ama bu kadarda duzensiz degildi... Neyse bu gecikmeli regl'in nedenini yaptigim incir kurune yordum ya da diger neden stres olabilir.. Cok sukur sonunda oldum diyorum cunku hamile degilsen insan biran once regl olayim diyor.. :)
Canim her laboratuvarin kendi referans araligini baz alman lazim. Test raporuna bakman lazim dogru aralik orada yaziyordur. Doktor tamam diyorsa tamamdir zaten:)
Canim ben de son gebeligimden once igne kullanmaya baslamistim ve ilk defa kalp atisi gorebilmistik, diger 3unde kese bile gozukmemisti. Ama o da olunce simdi hem igne hem de aspirin kullanmaya basladim. Adet suresince hic birakmiyorum, hatta bu hafta kurtajdan sonraki ilk adetim basladi ve doktor adetin ilk gunu baslamami soyledi igneye.
adet kanamasını artırır mı acaba.ben dün başladım iğneye.hamile kalamazsam eğer devam edecem bırakmadan.aspirin kullanma dedi dr um.gebelikle birlikte aspirine başlarız dedi.inşallah bundan sonra iyi olur canım.kalp atışı görmek bile bir umut...Allah haırı evlatlar versin hepimize
rabbim hayılısıyla kcağına almayı nasip etsin ay ne güzel sonuna gelmişsin rabbim baana diğer tüm hamişlere nasip etsin inşallah bide sen ne hamileyken ne zamana kadar göbekten yaptın ben şuan 7 haftalık hamileyim göbeken yapıyodum gecen bi tanıdığımıza doktor göbekten yapmaması gerektiğini söylemiş tedirgin oldum bendegünaydın bende claxane kullanıyorum pazartesi kısmetse doğum yapıcam ben sabah akşam kullanıyorum en son akşam iğnemi yapıp sabah sezeryana giricem. bacaktan iğne yaparken pantolon çizgisini düşünün sağ tarafta kalan alana yapıyorsunuz 4 parmak aşağıdan 4 parmak yukarıdan boşluk bırakın arada kalan alanı kullanabilirsiniz. iğneden sonra 10 dk bastırın bacak çabuk morarıyor. bu konuda bana sormak istediklerinizi yazın
günaydınben pantalonumun cebinin olduğu yere yapıyorum (kasıktan dış taraf) doktorum daha aşağı yapılmasına izin vermiyor. ayakta yaparsam kanama olabiliyor birkaç damla, ama otururken sorun yok. sonrasında minik bir parça buzu 30 sn tutuyorum üzerinde, morarma olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?