canım bu konuda benimde kafam çok karışık bende burdan okuduklarımla hep sezeryan doğum yaparım sanıyordum şuanda 7 haftalık hamileyim hamilelikten önce gittiğim tedavimi gördüğüm ve çok güvendiğim doktorum artık normal doğumlara girmiyorum diye benim takibi bıraktı ilk çoçuğumda ben bi sorun yaşamadan iğne ilaç kullanmadan daha doğdurusu bu hastalığı bile bilmiyodum normal doğum yapmıştım doktor ilk bebeğin normal buda normal olur ben normal doğuma girmiyorum diye bıraktı düşün. bende duyduklarıma göre riskli olduğunu sezeryan önerdiklerini felan söyledim sezeryan olamak istediğimi bu yuzden benim takibimi bıramamasını istedim ama hayır yok öle bişey tabikide normal doğum yapabilirsin dedi kafam allak bullak şimdi doktor arıyorum dur bakalım o ne diyecekMerhaba arkadaşlar 27 haftalık hamileyim ve hamileleiğimin 9. haftasından beri clexane 0.4cc kullanmaktayım. doğum yaklaştıkça endişelerim çogalıyor doktorum normal doğum yapabilirsin 37 . haftada bakarız dedi. ama benim bildiğim araştırdıgım okudugum kadarı ile normal doğum sakıncalı kan sulandırıcı iğne kullananlarda. bir çok ölen bile olmuş kanı durduramadıkları için! kılcal damarlar çatlıyormuş normal doğumda. doktoruma söylediğimde yok öyle birşey dedi. ama benim okudugum araştırdıgım kadarı ile hiç normal doğum yapan yok! hiçbir doktor riski göze almazken benimki nasıl alıyor acaba!? doktorum normal diye diretirse doktor mu değiştirsem ki zaten değiştirmeyi düşünüyorum!
kan sulandırıcı iğneyi kullanıp normal doğum yapan var mı? sezeryanda da epidural de yapmıyorlarmış zaten genel anestezi gerekiyormuş. bilgisi olanlar varsa bilgilendirirse sevinirim.
teşekkürler...
burdaki herkes celaxane kullanıyyo ama benim doktorum bana fragmin verdi yani aynı tür bi iğne demekki oda kan sulandırıyo çünküAradığım iğneyi öyle hemen bulamıyorum arada değiştirmek zorunda kalıyorum.Eczacı etken maddeleri aynı olduğu için sorun olmaz dedi ama size de öyle bir şey oldu mu?Farklı iğne kullanınca bir sakıncası olur mu dersiniz?
merhaba ara ara girip okuyorum ama bugun bıseyler yazmak ıstedım ozellıkle sızın sorunuza yanıt olması ıcın
ılk gebelıgımde bebegımı kaybettım sonra heterezıgot oldugumu anladım bır sürü sıkıntılardan sonra onları anlatarak sözlerımı uzatmayayım emınım neler yasadıgımı tahmın edersınız.sonrasınında tekrar hamıle kalmadan folık asıt kullandım ve hamıle kaldım hamılelıgımın ılk 10 haftasında coraspın sonrasında fragmın 5000 ıgne kullandım.bebegımı 37+3 de genel anestezı sezeryanla dunyaya getırdım.dogumdan 3 gun once ıgneyı bıraktık o surecde hastanede yattım ve sureklı nstle takip edıldı bebek.doktorumun dedıgı bana şuydu tabıkı normal dogurabılırsın ama bazen bebek cok buyudugu ıcın ıgne yeterlı gelmeyebılıyor ben bunu göze alamam allah korusun buraya kadar gelıp kaybetmeyelım bu degerlı bebek bızım ıcın dedı o yuzden 37.haftaya geldıgımız an alırım sezeryanla dedı.tabı ben kesınlıkle ona katıldım. bebek kaybı ıgneler ve kaybetme korkusuyla yasanmıs gunlerden sonra normal dogumu bekleyemezdım.sızın yasadıklarınızı oyle anlıyorumkı hep gelıp okuyorum ve sureklı sızler ıcın dua edıyorum ıns.allahım evlerınızı bebeklerle doldursun.ama allaha inanın guvenın o hıc bır kulunu yarı yoldu bırakmaz.suan kızım 2 yasında bu yasadıklarımdan sonra o dogunca resmen psıkopat bır anne oldum sureklı ona bısey olacakmıs gıbı onu korumaya calısıyorum.cunku 9 ay onu kaybetme korkusu yasadıgım ıcın sımdı bu psıkolojıyı atamıyorum uzerımden.kıızıma bır kardes ıstıyorum ama daha kendımı hazır hıssetmıyorum allah herseyın hayırlısını versın.eger merak ettıgın bısey olursa tekrar cevaplarım allaha emanet olun
canım bu konuda benimde kafam çok karışık bende burdan okuduklarımla hep sezeryan doğum yaparım sanıyordum şuanda 7 haftalık hamileyim hamilelikten önce gittiğim tedavimi gördüğüm ve çok güvendiğim doktorum artık normal doğumlara girmiyorum diye benim takibi bıraktı ilk çoçuğumda ben bi sorun yaşamadan iğne ilaç kullanmadan daha doğdurusu bu hastalığı bile bilmiyodum normal doğum yapmıştım doktor ilk bebeğin normal buda normal olur ben normal doğuma girmiyorum diye bıraktı düşün. bende duyduklarıma göre riskli olduğunu sezeryan önerdiklerini felan söyledim sezeryan olamak istediğimi bu yuzden benim takibimi bıramamasını istedim ama hayır yok öle bişey tabikide normal doğum yapabilirsin dedi kafam allak bullak şimdi doktor arıyorum dur bakalım o ne diyecek
burdaki herkes celaxane kullanıyyo ama benim doktorum bana fragmin verdi yani aynı tür bi iğne demekki oda kan sulandırıyo çünkü
ne güzel doktoruna güveniyorsun ama ben güvenmiyorum ama enterasandır gidiyorum hala. bir yanım güveniyor aslında. kafam cok karısık ya.. bensezeryan istiyorum dedim oda bana bende amerikaya başbakan olmak istiyordum ama obama oldu dedi. iğne kullanan arkadaşlarım normal doğum yapmadılar doktorları riske girmemiş dedim onlar pilav pişirsinler benim işime karışmasınlar dedi.bende öle kaldım iştee
canım o nasıl doktor öyle.ne biçim bir konuşma tarzı var.hiç hoşlanmam ben böle şeylerden. ben doktoruma bi dünya ayrıntı soruyorum bıkmadan tek tek güzelce cevaplıyor haliyle bende çok güveniorum onunla bu zamana kadar geldik daha önce iki düşüğüm olmuştu.
canı çok sağolun yarın sabah gidecem işte rabbimmm bebbişimi görmeyi nasip eder insaallahnormalde 1000 değerinde vajinal ultrasonda görünmesi lazım.senin çok yüksek.inşallah sorunsuz bi gebelik geçirirsin :)
canım tek teselli kesenin var olupta dr.un görememmiş olmasııı onu ümit ediyorummm insaallah öyledir canım.sen dış gebelik geçirmişsin sanırım nasıl anlaşılıyor canım belirtilerin varmıydı kanaman agrın felan bende hiç bir belirti yokcanım seni üzmek istemem ama bnm 2000lerde kese gözükmedi doktor 2 gün snra gel dedi
hala kese gözükmedi dış gebelikmiş farkedemedik 3000lere yükseldi çok zordu benbaşka doktora gttim o farketti
doktorunu uyar isterse bi
sağol canım inş hepimiz için hergün dua ediyorum rabbim hepimize nasip etsin .
evet ceylin bende hala var kırmızı lekeler bacaklarımda ve bel bölgemde acaba alerjimmi var bir yiyeceğe.diye düşünüyorum .:44::44::44:
Merhaba,
Yazacaklarım uzun olacak ama benim durumumdakilere faydalı olması ümidi ile yazıyorum, çünki düne kadar bende çok zor günler geçirdim. Geçen yıl iki gebeliğim sonlandı, ilki 9. haftada kalp atışı durdu, ikincisi altı ay sonra 8. haftada boş keseydi alındı. İki gebelik arasında Faktör 5 ve MTFHR 677 heterozigot olduğumu öğrendim. Doktorum het. mutasyonun önemli olmadığını ilaca gerek olmadığını söyledi. Pıhtılaşma tedavisini uygun görmediğini söyledi. 2. gebeliğim boş kese olduğu için mol gebelik yaşadığımı söyledi ve 6 ay boyunca kontrol altında tuttu, her ay BetaHCG ölçümü yaptırdı. 6 ay Aralık ayında doldu, herşey normal dedi gönderdi. Ama benim aklımda hep pıthtılaşma konusu takılı kaldı. Burayı sürekli okuyordum ve herkes mutlaka bazı ilaçlar kullanıyordu. Bu süreye kadar 3 ayrı doktora gtimiştim,gittiğim doktorlar şehrin en iyi doktorları, ama şunu anladımki devlet hast, ün. hast, özel hast. hepsi aynı yaklaşımda. Bizim gibi sıkıntılı, sürekli takip isteyen hastalarla yeterince ilgilenmiyorlar. Bana yapılan yaklaşım şuydu kolay gebe kalıyorsun, sürekli deneyeceksin, bi şekilde olur.
Sonunda bu ilgisizlikten bıkıp tüp bebek merkezine gittim. Diğer hastaneler gibi yoğun değil, hastalarla çok ilgililer ve orda her gebelik çok değerli, nasıl olursa olsun. Doktor saolsun çok güzel dinledi ve direkt aspirin, iğne tedavisi görmen gerekli dedi. Diğer doktorların dediklerini anlattık, ''açın interneti bakın'' durum ortada dedi. Arkadaşlar burası çok önemli, önceki doktorlarım ''internete bakıp doktor oldunuz'' diye kızarken bu doktor kaç insanın bunu yaşadığından bahsediyordu. Ben burayı okuyup doktorlara ve eşime anlatıyordum, hepsi çok evhamsın, paniksin diyordu.
Şimdi 4 haftalık hamileyim, günde 1 folbiol,1 coraspin, Clexane 4.0 ve Crinone jel kullanıyorum. Bu sefer herşeyin iyi olacağına dair bir his var içimde. Lütfen herkes tek doktora bağlı kalmasın, mutlaka farklı doktorlardan görüş alsın, imkanı olan herkes ilgi görebileceği doktorlara gitsin ve burayı düzenli okusun.
Kendi adıma buraya yazan herkese teşekkürler, allah razı olsun...
gittiğim dr lardan bazıları sadece aspirin kullan dedi,kimisi aspirine bile gerek yok dedi.kimisi iğneye gebelik öncesi başlamalısın dedi vs vs...ben de gebelik öncesi iğne kullanmaya karar verdim.adam prof du..kullan demişse bir bildiği vardır diyorum kendimce.düşüklerim çok erken oldu çünkü.ve hiç kalp atışları alamadık.gebelik öncesinde iğne kullanan arkadaşlar sadece iğnemi yoksa aspirinle birlikte iğne mi kullandınız?ve adet olursam eğer iğneyi kesmeli miyim devam mı etmeliyim?prof u aradım ama yurt dışındaymış.
gittiğim dr lardan bazıları sadece aspirin kullan dedi,kimisi aspirine bile gerek yok dedi.kimisi iğneye gebelik öncesi başlamalısın dedi vs vs...ben de gebelik öncesi iğne kullanmaya karar verdim.adam prof du..kullan demişse bir bildiği vardır diyorum kendimce.düşüklerim çok erken oldu çünkü.ve hiç kalp atışları alamadık.gebelik öncesinde iğne kullanan arkadaşlar sadece iğnemi yoksa aspirinle birlikte iğne mi kullandınız?ve adet olursam eğer iğneyi kesmeli miyim devam mı etmeliyim?prof u aradım ama yurt dışındaymış.
insaallahh kızlarr çok saolunnn dualarınızı eksik etmeyinnn
mrhba 3 dusugum oldu hıc bırının kalp atısı yoktu sadece bozuk keseleri vardı ve ben arastırdım 677 heterizigot cıktı ve adetıme 4 gun kala kan testı yaptırdım beta hgc 11.97 cıktı hamılesın hemen iğneye baslayalım dedi cok sukur sımdı kalp atısıda var kendısıde var demek istedıgım o ki ne kdr erken baslarsan okdr iyi bebek için bence. coraspin clexane 0.4 folibol kullanıyorum bende en basından beri işte ama coraspine hamıle kalmadan önce basladım
canım ben gebelik öncesi başladım iğne kullanmaya doktor bana sen homozigotsun gebelikten önce başlaman gerek dedi hamile kalana kadar haftada 2 gün iğne hergün coraspin şeklinde kullandım hamile kaldım ama kimyasal gebelikti düşük yaptım sonra doktor iğneyi haftada 3 güne çıkarttı şimdi yeniden hamileyim hergün iki tane iğne haftada 2 gün coraspin kullanıyorum
nasıl yani doktorun o şekilde davranmaya ne hakkı var bedavayamı anlatıyor sanki kusura bakmasın her kelimesini tek tek açıklamak zorunda dünyanın parasını sayıyoruz onlara bu kadarınıda hakediyoruz heralde
ewet garip bir tarzı var. benimki sordugum sorulara doğru dürüst cevap vermiyor. ayrıntılı sormaya cesaretim yok kadından tırsıyorumda zaten
canı çok sağolun yarın sabah gidecem işte rabbimmm bebbişimi görmeyi nasip eder insaallah
canım tek teselli kesenin var olupta dr.un görememmiş olmasııı onu ümit ediyorummm insaallah öyledir canım.sen dış gebelik geçirmişsin sanırım nasıl anlaşılıyor canım belirtilerin varmıydı kanaman agrın felan bende hiç bir belirti yok
senin değerlerinde zaten karından bakıldıysa gözükmez canım boşuna telaş yapma benim doktorum 3000 leri geçinde karından gözükür demişti ama benim değerim 6000 çıkmasına rağmen alttan bakmştı inşallah yarın gittiğinde bebeğinide görürsün
ammin insaallah canım
canım şu an hamilemisin. istersen bir dr a git derim. benimkiler avuç içimdeydi lekeler iğne ucu kadar küçük. ihmal etme bence
nasıl yani doktorun o şekilde davranmaya ne hakkı var bedavayamı anlatıyor sanki kusura bakmasın her kelimesini tek tek açıklamak zorunda dünyanın parasını sayıyoruz onlara bu kadarınıda hakediyoruz heralde
ben adetliyken yapmıyodum nasılsa hamile değilim iğneler boşuna ziyan olmasın diye adetim bitince hemen başlıyodum
ben nişantaşında lemi ibrahimoğluna gidiyorum.bi de bi arkadaşım önermişti: kartal eğitim araştırmanın proflarından cem turan var.kadıköyde özel muaynesi var.bilgin olsun
canım sana ozelden de yazdım bakarsın canım bende mol gecırdım aynı senınle heterızıgot ve faktor 5 ve mtfr het mol aynı seylerı paylaşiyoruz goruselım mutlaka mol gebelıkten sonra ne kadar sonra hamıle kaldın benm parsıyel mol gebelıgım senın neydı bu hamılelıgın tup bebek mı acaba benım de 5 ay oldu kurtajım ve 2 dusuk var benım deMerhaba,
Yazacaklarım uzun olacak ama benim durumumdakilere faydalı olması ümidi ile yazıyorum, çünki düne kadar bende çok zor günler geçirdim. Geçen yıl iki gebeliğim sonlandı, ilki 9. haftada kalp atışı durdu, ikincisi altı ay sonra 8. haftada boş keseydi alındı. İki gebelik arasında Faktör 5 ve MTFHR 677 heterozigot olduğumu öğrendim. Doktorum het. mutasyonun önemli olmadığını ilaca gerek olmadığını söyledi. Pıhtılaşma tedavisini uygun görmediğini söyledi. 2. gebeliğim boş kese olduğu için mol gebelik yaşadığımı söyledi ve 6 ay boyunca kontrol altında tuttu, her ay BetaHCG ölçümü yaptırdı. 6 ay Aralık ayında doldu, herşey normal dedi gönderdi. Ama benim aklımda hep pıthtılaşma konusu takılı kaldı. Burayı sürekli okuyordum ve herkes mutlaka bazı ilaçlar kullanıyordu. Bu süreye kadar 3 ayrı doktora gtimiştim,gittiğim doktorlar şehrin en iyi doktorları, ama şunu anladımki devlet hast, ün. hast, özel hast. hepsi aynı yaklaşımda. Bizim gibi sıkıntılı, sürekli takip isteyen hastalarla yeterince ilgilenmiyorlar. Bana yapılan yaklaşım şuydu kolay gebe kalıyorsun, sürekli deneyeceksin, bi şekilde olur.
Sonunda bu ilgisizlikten bıkıp tüp bebek merkezine gittim. Diğer hastaneler gibi yoğun değil, hastalarla çok ilgililer ve orda her gebelik çok değerli, nasıl olursa olsun. Doktor saolsun çok güzel dinledi ve direkt aspirin, iğne tedavisi görmen gerekli dedi. Diğer doktorların dediklerini anlattık, ''açın interneti bakın'' durum ortada dedi. Arkadaşlar burası çok önemli, önceki doktorlarım ''internete bakıp doktor oldunuz'' diye kızarken bu doktor kaç insanın bunu yaşadığından bahsediyordu. Ben burayı okuyup doktorlara ve eşime anlatıyordum, hepsi çok evhamsın, paniksin diyordu.
Şimdi 4 haftalık hamileyim, günde 1 folbiol,1 coraspin, Clexane 4.0 ve Crinone jel kullanıyorum. Bu sefer herşeyin iyi olacağına dair bir his var içimde. Lütfen herkes tek doktora bağlı kalmasın, mutlaka farklı doktorlardan görüş alsın, imkanı olan herkes ilgi görebileceği doktorlara gitsin ve burayı düzenli okusun.
Kendi adıma buraya yazan herkese teşekkürler, allah razı olsun...
canım sana ozelden de yazdım bakarsın canım bende mol gecırdım aynı senınle heterızıgot ve faktor 5 ve mtfr het mol aynı seylerı paylaşiyoruz goruselım mutlaka mol gebelıkten sonra ne kadar sonra hamıle kaldın benm parsıyel mol gebelıgım senın neydı bu hamılelıgın tup bebek mı acaba benım de 5 ay oldu kurtajım ve 2 dusuk var benım de
canı çok sağolun yarın sabah gidecem işte rabbimmm bebbişimi görmeyi nasip eder insaallah
canım tek teselli kesenin var olupta dr.un görememmiş olmasııı onu ümit ediyorummm insaallah öyledir canım.sen dış gebelik geçirmişsin sanırım nasıl anlaşılıyor canım belirtilerin varmıydı kanaman agrın felan bende hiç bir belirti yok
ammin insaallah canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?