Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bu konuda benimde kafam çok karışık bende burdan okuduklarımla hep sezeryan doğum yaparım sanıyordum şuanda 7 haftalık hamileyim hamilelikten önce gittiğim tedavimi gördüğüm ve çok güvendiğim doktorum artık normal doğumlara girmiyorum diye benim takibi bıraktı ilk çoçuğumda ben bi sorun yaşamadan iğne ilaç kullanmadan daha doğdurusu bu hastalığı bile bilmiyodum normal doğum yapmıştım doktor ilk bebeğin normal buda normal olur ben normal doğuma girmiyorum diye bıraktı düşün. bende duyduklarıma göre riskli olduğunu sezeryan önerdiklerini felan söyledim sezeryan olamak istediğimi bu yuzden benim takibimi bıramamasını istedim ama hayır yok öle bişey tabikide normal doğum yapabilirsin dedi kafam allak bullak şimdi doktor arıyorum dur bakalım o ne diyecek
burdaki herkes celaxane kullanıyyo ama benim doktorum bana fragmin verdi yani aynı tür bi iğne demekki oda kan sulandırıyo çünkü

sağol allah razı olsun.. ne iyi doktormuş sağolsun valla. bende de hetorozigot ve paı(4G/5G) diye bişi çıktı.iğneye başladık hemen kullanıyorum işte. benim doktor hiç şöle yaparız böle yaparız demiyor. senin doktorun gibi bilgilendirmiyor doğru dürüst. neyse inşallah başka bir hastaneye gidicem haftaya bakalım o ne diyecek. genelde doktorlar birbirlerinin tedavi biçimlerini kabul etmiyorlar. bakalım nasip artık. sağol tekrar.. h birde hangi ildesin?

bende başka bir hastaneye gitmeye karar verdim. etlik zübeyde hanıma bakalım nasip ya. o ne diyecekçok merak ediyorum yani.

ewet garip bir tarzı var. benimki sordugum sorulara doğru dürüst cevap vermiyor. ayrıntılı sormaya cesaretim yok kadından tırsıyorumda zaten

normalde 1000 değerinde vajinal ultrasonda görünmesi lazım.senin çok yüksek.inşallah sorunsuz bi gebelik geçirirsin :)
canı çok sağolun yarın sabah gidecem işte rabbimmm bebbişimi görmeyi nasip eder insaallah
canım tek teselli kesenin var olupta dr.un görememmiş olmasııı onu ümit ediyorummm insaallah öyledir canım.sen dış gebelik geçirmişsin sanırım nasıl anlaşılıyor canım belirtilerin varmıydı kanaman agrın felan bende hiç bir belirti yok
sağol canım inş hepimiz için hergün dua ediyorum rabbim hepimize nasip etsin .

ammin insaallah canım

Merhaba,

Yazacaklarım uzun olacak ama benim durumumdakilere faydalı olması ümidi ile yazıyorum, çünki düne kadar bende çok zor günler geçirdim. Geçen yıl iki gebeliğim sonlandı, ilki 9. haftada kalp atışı durdu, ikincisi altı ay sonra 8. haftada boş keseydi alındı. İki gebelik arasında Faktör 5 ve MTFHR 677 heterozigot olduğumu öğrendim. Doktorum het. mutasyonun önemli olmadığını ilaca gerek olmadığını söyledi. Pıhtılaşma tedavisini uygun görmediğini söyledi. 2. gebeliğim boş kese olduğu için mol gebelik yaşadığımı söyledi ve 6 ay boyunca kontrol altında tuttu, her ay BetaHCG ölçümü yaptırdı. 6 ay Aralık ayında doldu, herşey normal dedi gönderdi. Ama benim aklımda hep pıthtılaşma konusu takılı kaldı. Burayı sürekli okuyordum ve herkes mutlaka bazı ilaçlar kullanıyordu. Bu süreye kadar 3 ayrı doktora gtimiştim,gittiğim doktorlar şehrin en iyi doktorları, ama şunu anladımki devlet hast, ün. hast, özel hast. hepsi aynı yaklaşımda. Bizim gibi sıkıntılı, sürekli takip isteyen hastalarla yeterince ilgilenmiyorlar. Bana yapılan yaklaşım şuydu kolay gebe kalıyorsun, sürekli deneyeceksin, bi şekilde olur.

Sonunda bu ilgisizlikten bıkıp tüp bebek merkezine gittim. Diğer hastaneler gibi yoğun değil, hastalarla çok ilgililer ve orda her gebelik çok değerli, nasıl olursa olsun. Doktor saolsun çok güzel dinledi ve direkt aspirin, iğne tedavisi görmen gerekli dedi. Diğer doktorların dediklerini anlattık, ''açın interneti bakın'' durum ortada dedi. Arkadaşlar burası çok önemli, önceki doktorlarım ''internete bakıp doktor oldunuz'' diye kızarken bu doktor kaç insanın bunu yaşadığından bahsediyordu. Ben burayı okuyup doktorlara ve eşime anlatıyordum, hepsi çok evhamsın, paniksin diyordu.

Şimdi 4 haftalık hamileyim, günde 1 folbiol,1 coraspin, Clexane 4.0 ve Crinone jel kullanıyorum. Bu sefer herşeyin iyi olacağına dair bir his var içimde. Lütfen herkes tek doktora bağlı kalmasın, mutlaka farklı doktorlardan görüş alsın, imkanı olan herkes ilgi görebileceği doktorlara gitsin ve burayı düzenli okusun.

Kendi adıma buraya yazan herkese teşekkürler, allah razı olsun...

gittiğim dr lardan bazıları sadece aspirin kullan dedi,kimisi aspirine bile gerek yok dedi.kimisi iğneye gebelik öncesi başlamalısın dedi vs vs...ben de gebelik öncesi iğne kullanmaya karar verdim.adam prof du..kullan demişse bir bildiği vardır diyorum kendimce.düşüklerim çok erken oldu çünkü.ve hiç kalp atışları alamadık.gebelik öncesinde iğne kullanan arkadaşlar sadece iğnemi yoksa aspirinle birlikte iğne mi kullandınız?ve adet olursam eğer iğneyi kesmeli miyim devam mı etmeliyim?prof u aradım ama yurt dışındaymış.

canım insaallah bu bebegini saglıkla alırsın kucagına normal olarakmı gebe kaldın tüplemi canım yada aşılama vs tarzındamı dedigin gibi dr. seçimi çok önemli rabbim hepimizin evladını korusun bende şuan 5+3 günlük gebeyim ve insaallah yarın kesemizi görecegiz.

mrhba 3 dusugum oldu hıc bırının kalp atısı yoktu sadece bozuk keseleri vardı ve ben arastırdım 677 heterizigot cıktı ve adetıme 4 gun kala kan testı yaptırdım beta hgc 11.97 cıktı hamılesın hemen iğneye baslayalım dedi cok sukur sımdı kalp atısıda var kendısıde var demek istedıgım o ki ne kdr erken baslarsan okdr iyi bebek için bence. coraspin clexane 0.4 folibol kullanıyorum bende en basından beri işte ama coraspine hamıle kalmadan önce basladım

canım ben gebelik öncesi başladım iğne kullanmaya doktor bana sen homozigotsun gebelikten önce başlaman gerek dedi hamile kalana kadar haftada 2 gün iğne hergün coraspin şeklinde kullandım hamile kaldım ama kimyasal gebelikti düşük yaptım sonra doktor iğneyi haftada 3 güne çıkarttı şimdi yeniden hamileyim hergün iki tane iğne haftada 2 gün coraspin kullanıyorum

sağolun arkadaşlar.ben aspirini bırakıp hamile kalana kadar sadece clexane 0,4 ü kullanacam.dr um yaşadığım şehirde değil.memlekette.o yüzden biraz tedirginim aslında.ilkini de evde kendim yapacam bu akşam.daha önce de hiç kullanmadım.göbekten yapacam.coraspin kullandım hep bu güne kadar.iğne kullanmıyorum bari onu kullanayım dedim.şimdiki gittiğim dr um hiçbirine gerek yok gebelikten önce diyor.kafama göre iş yapmış olacam biraz ama yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ne yapayım....

ewet garip bir tarzı var. benimki sordugum sorulara doğru dürüst cevap vermiyor. ayrıntılı sormaya cesaretim yok kadından tırsıyorumda zaten
nasıl yani doktorun o şekilde davranmaya ne hakkı var bedavayamı anlatıyor sanki kusura bakmasın her kelimesini tek tek açıklamak zorunda dünyanın parasını sayıyoruz onlara bu kadarınıda hakediyoruz heralde

ben adetliyken yapmıyodum nasılsa hamile değilim iğneler boşuna ziyan olmasın diye adetim bitince hemen başlıyodum

benim gittiğim doktor devlet hastanesinde ya ben para vermediğim için olabilir.

canım sana ozelden de yazdım bakarsın canım bende mol gecırdım aynı senınle heterızıgot ve faktor 5 ve mtfr het mol aynı seylerı paylaşiyoruz goruselım mutlaka mol gebelıkten sonra ne kadar sonra hamıle kaldın benm parsıyel mol gebelıgım senın neydı bu hamılelıgın tup bebek mı acaba benım de 5 ay oldu kurtajım ve 2 dusuk var benım de

clıno ısmını belkı de yanlış yazmısımdır bu jel nedır bıde merak etttım

arkadasımın da doktor gormemıştı keseyı daha sonra doktor degıstırdı ve devlet hastanesınde gozuktu ozel dekı 2 doktor gormemıştı bırazda kıloluydu arkadaş kılo yuzunden de goremeyebılır yuzeysel canım arkadasın oyle olmuştu ınş hayırlısıya kavusursun sen de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…