canım ya ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum rahimi kanlandırmak için histereskopi ne demek benim bildiğim histeroskopi tanı amaçlı yapılmıyomuydu bu bitkisel ilaçlarıdamı timur hoca önerdi bide senin bağışklık sistemindeki p roblemin nedir çok soru sordum canım kusura bakma
cnm biri bağışıklık sistemini güçlendirmek için mn formula, diğeri kan pıhtılaşması için içeriği üzüm çekirdeği olan proanthocyanidin. ikisinin içeriği de bitkisel . hamilelik öncesi ikisini de kullandım. hamilelikte ise kan pıhtılaşması için olanı kullanıyorum.
cnm benim bağışıklık sistemi ile ilgili bir problemim yok
canım inş sağlıcakla kızını kucağına alırsın bendede iğneler işe yaramadıya alternatifler arıyorum bide düşüklerin kalp atışı dinlendikten sonramı oluyodu canım
benimde 3 tane düşüğüm oldu. düşüklerden sonra araştırma yapılırken bir çok tetkik yapıldı fakat birşey bulunamamıştı. en son Kanuni sultan süleyman hastanesinde infertilite bölümünde tranbofili panali çalışıldı ve sonucunda kan pıhtılaşmam olduğu ve düşükleriminde bu yüzden olduğu söylendi. Beni hematoliji bölümüne yolladılar 1 haftadır başka başka testler yapıldı test sonçları 3 hafta sonra çıkacak.sonuçlara göre tedavi başlayacaklar. inşallah hepimiz hayırlı haberlerle karşılaşırız....
Trombofili; Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir. Pıhtılaşmayan kan serbestçe dolaşır. Bazı anne adaylarında bu mekanizmada bozukluk olur ve bebeği besleyen kan pıhtılaşır. Kanın pıhtılaşma eğiliminin artmasına trombofili denir.
Trombofili:
- İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
- Düşüklere
- Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
- Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
- Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
- Plasentanın erken ayrılmasına
- Erken doğuma
- Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
- Tromboflebite ( vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına )
Antifosfolipid antikorları, Lupus antikoru, Protein C ve S düzeyleri, APTT, PT, PTT olarak adlandırılan testler yapılarak trombofili tanısı konur. Düşük sonrasında plasental dokunun patolojik olarak incelenmesi ile pıhtılaşma problemi belirlenebilir.
Tromboflebit tanısı konan anne adaylarının gebelik öncesi dönemde aspirin ve heparin tedavisine başlanmalı ve tedaviye gebelik süresince devam edilmelidir.
miniksincap umarım yukarıdaki bilgiler işine yarar canım.
benimde 3 tane düşüğüm oldu. düşüklerden sonra araştırma yapılırken bir çok tetkik yapıldı fakat birşey bulunamamıştı. en son Kanuni sultan süleyman hastanesinde infertilite bölümünde tranbofili panali çalışıldı ve sonucunda kan pıhtılaşmam olduğu ve düşükleriminde bu yüzden olduğu söylendi. Beni hematoliji bölümüne yolladılar 1 haftadır başka başka testler yapıldı test sonçları 3 hafta sonra çıkacak.sonuçlara göre tedavi başlayacaklar. inşallah hepimiz hayırlı haberlerle karşılaşırız....
canım inş sağlıcakla kızını kucağına alırsın bendede iğneler işe yaramadıya alternatifler arıyorum bide düşüklerin kalp atışı dinlendikten sonramı oluyodu canım
sende hangi mutasyonlar var canım..neden iğne işe yaramadı ki?:26:
Bende mthfr6706 genetik mutasyonum var gebeliğe kadar aspirin kullandım gebelikte 0.4 clexane kullandım.Cumarteside oğluma kucağıma aldım.Bende çok tereddütteydim 3 kayıptan sonra olmayacak artık demiştim ama Allah nasip etti.Darısı sizlere olsun kızlar..
canım benim 5 faktörde pıhtılaşmam var hayatta allaha şükürki bir oğlum var oğlumdan sonra 5 düşüğüm var ilk ikisine hiç pıhtılaşma olduğunu bilmiyorduk 3. de 0.4 lük iğne kullandım 8.haftada kalbi durdu 4. düşüğümüde geçen ay yaptım 9.haftada kalbi durdu ondada sabah 0.6 akşam 0.6 iğne kullandım yine olmadı bilemiyorum artık pıhtılaşmadan olmadığını düşünüyorum
hanemmcim bıldıgım kadarıyla en fazla folıkasıt folbıolde varmıs canım.zAten gunde 4mg alman yeterliselam canlar,iysiniz inş:)ben annemlere gelldim mutluyum.bu arada gelmeeden önnce tıp fak gttim..dedim sizde farklı hacettepeede farklı ne yapmalıyım.dedii aspirin +iğne.riskli artık seninki ded,i.şimdii folbol ve asspiriinle baaşladımm kalp atıışıyla iğne innohep dediler.bende tamam deedim.içim rahat etti:)
bişi sorcam sadee folibol verdi 5 mg verdi.acaba folikk plus daha iyi değil mi?
ayyy cok guzel ara ara bıze yaz canım.rabbım saglıklı hayırlı uzun omurler versın sızlereBende mthfr6706 genetik mutasyonum var gebeliğe kadar aspirin kullandım gebelikte 0.4 clexane kullandım.Cumarteside oğluma kucağıma aldım.Bende çok tereddütteydim 3 kayıptan sonra olmayacak artık demiştim ama Allah nasip etti.Darısı sizlere olsun kızlar..
bızde ozledık canım bızı haberdar et gelışmelerden dualarımızdasın allaha emanet oluzun zamandır yazmıyorum ama ara ara okuyorum sizleri. bu ay yumurtlama takibine başladık ilaçsız 8.gün gittim yumurta 10 mm di yarın 11 .gün yine gidicem bakalım büyüyor ve sağlıklı mı görücez. sonuçlardan haberdar ederim . özledim hepinizi. görüşmek üzere
canım bu topıkte dogum yapan yada bızım bıldıgımız 3-5kısı var onlarla ıletısıme gecsen daha faydalı olur senın ıcın allaha emanet olun inşallahkızlar ne olur bilen varsa yardım etsin.doğuma 2 hafta var idrar yolu enfeksiyonu geçirdim.her an doğum olursa diye kan sulandırıcı iğnemi bıraktık.ama kasılmalarım azaldı.daha doğuma 2 hafta var iğneyi bıraktım.iğneyi bu kadar erken bırakan oldumu.
canım bu mesele cok karısık doktordan doktora degısıyor tabı mutasyonlarda onemlı...doktoruna sorman en dogru karar olurMerhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum 2ay önce düşük yaptım araştırmalar sonucu pıhtılaşma çıktı doktorum Ankarada bense çorumdayım telefonla görüşüyoruz ama çok yoğun bir doktor aramadan önce size sormak istedim 1 aydır coraspirin 100 kullandım bu ay gebe kaldım inşallah :)clexane 0.4 başlamamı söyledi doktorum acaba coraspinede devam edecekmiyim sormayı unuttum iğneyle beraber kullanılırmı?Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?