Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

açtım canım konuda açtım birçok doktor ismide duydum..yani bazıları gerçekten çok pahalı bazılarına ise güvenemiyorum..sen şanslısın ankarada hacettepe tıp fakültesinde sinan beksaç isimli bir profesör varmış ve bu konularda türkiyede en iyilerden biri olduğunu duydum..geçenlerde aradım ama malesef randevu vermiyo yeni başlayacak hastalara..sanırım çok yoğun bi doktor..bende ona gelmek istedim ama olmadı..şimdi bursada üzerinde durduğum 2 doktor var onlardan birini seçip başlayacağım inşallah..bu arada şöyle bi açıklık getireyim ben bu iğneleri 5.aya kadar vurundum ve doktorum sürekli takip etti..bizim kullandığımız clexane iğnelerin etkisi sadece 1 günlük.o yüzden hergün aynı saatte vurulmaları gerek..ben bunu 5.aya kadar yaptım..sonra heparin içeren ciddi haplar var..bunlardan en kuvvetlisi coraspin,ecopirin..ben artık bi yerden sonra ecopirine başladım hergün düzenli..1 tane ecopirin hapın etkisi 5 gün sürer normal şartlarda.. ama bende yapılan onca şeye rağmen vücudum bebeğe tepki vermeye başladı..kan akım hızı yavaşladı..32.haftada normale döndü falan filan hani şöle düşün vücut istemdışı hareket etti bende..ve bebeğimin ölüm sebebi bunlardan hiçbiri değildi..neyse daha fazla anlatamıycam kötü oluyorum..Allah'ım inşallah hepimizin yardımcısı olsun..gönlümüzden geçeni hakkımızda hayırlı eylesin..bizi biran önce yavrularımıza hayırlısıyla kavuştursun inşallah..

insallah canım saglıkla sıhhatkle alırsın kucagına

canım özel msj larına bi bakarmısın?

arkadaşlar mrb gece vakti şu anda resmen kasılmalarım var ve acilen yazıyorum yazdıktan sonrada hastaneye gidicem dayanamıyorum benim durum çok farklı 1997 ve 1999 doğumlu iki oğlum var ama ilk eşimden ilk oğlum pramatüre doğdu 2. oğlumda plesanta pravia oldu ilkki normal 2. sezeryan şu anda 33 yaşındayım ve 2. evliliğim bebek istiyorum çok 4 senelik evliyiz ilk 2 kürtajım oldu bağzı durumlardan dolayı bebek istemiyodum sonra 2010 da kimyasal ve 3 ay sonra normal hamile kaldım ama bebek eski sezeryan dikişimin oraya yerleşmiş ve bebeğin kesesinin üstünde hematom oluştu çok büyüdü ve devamlı aşırı kanamadan dolayı kalbini durdurdu 8 haftalık kürtaj oldum sonra arkasından laparaskopi ameliyatı falan derken tüp bebek yaptım bu geçtiğimiz kasım ayında ama sonuç negatifti ben negatiften sonra ikinci adetimi beklerken hemen arkasından hamile kalmışım şu anda 10.0 haftalık hamileyim bebeğim bu sefer doğru yere yerleşmiş ama kanamalar yine başladı 10 gün önce ve hematom olduğu anlaşıldı yine bebeğin bu sefer sol tarafında derken küçüldü dendi ve yine aşırı kanamalar başladı bu seferde sağ tarafında olmuş biri bitiyo biri başlıyo 2 gün önceye kadar aşırı kanamalar ve kocaman parçalar düşürmeye başladım dr. kendi isteğimle yaptırdığım koryotip testimi görmek istedi kramazomlarımızda hiç bişey çıkmadı ama malesef dr. kan pıhtılaşması yani aynen raporda şöle yazıyo
SONUÇ: Probandın MTHHFR 677C>T ve Protrobin 20210 G>A mutasyonlarını taşımadığı FVL mustasyonlarını ise heterezigot olrak taşıdığı belirlenmiştir diobuna göre acıbademdeki dr.clexane 0.4 kullanmamı söledi ama 2 gündür hastanede yatmak zorunda kaldım medicanadaki dr. aşırı kanaman var bu iğneyi olursan kan kaybından gidersin dio
diğeri vurulmazsan ki bunu önce genel cerrah bi arkadaş söledi ve arkasından hematoloji uzmanı söledi iğneyi vurulmazsan daha kötü diolar ne yapacağımı şaşırdım ne olur bu durumda olanlar varsa cvplıyabilirmi çok acil davranmam gerek ne yapıcağımı şaşırdım (((

hepinize çok geçmiş olsun kızlar umarım rabbim sağlıkla, hayırla kucağınıza alıp büyütmenizi sağlar bebişlerinizi. ben şu an da düşük yapıyorum 2 ay önce yine düşük yaptım. ve doktorum herhangi bi tahlil istemedi çok canım sıkıldı. artık yrn ben endokrinden tiroid ve şeker tahlilleri istiycem kendi kendime fakat kan pıhtılaşma testini nerden istiycem.? belli bi günü varmı kızlar? çünkü hamile kaldığımda sancım çok oluo aspirin içtiğim sürece ağrım yokoluo bırakırbırakmaz düşüo bana cvp verirseniz çok sevinirim. teşekkürler dönüp cvplarınızı okuycam

canım kaybın için üzüldüm benim anlamadığım bu iğneler doğuma kadar kullanılıyor senin doktorun niye 5. ayda bıraktırmış bursada osman develioğlu varmış ona iyi diyorlar

geçmiş olsun canım kan pıhtılaşması testini kadın doğumcular istiyor ama normalde 3 düşükten sonra yapılıyor belli bir günü yok istediğin zaman yapılabilir

cemocan merhaba cnm bende bursada yaşıyorum ve benim doktorumunda tayini istanbula çıktı aynı doktoramı gidiyorduk acaba benimki mesut polattı....çok iyiydi ama gitti malesef bana bursada sadece tek bir doktor önerdi oda pembe mavide ismail küçük erdoğan 120 lira muayene ücreti ultrasyon ve tahliller içindeytmiş arkadşaım gitti o söyledi bende bu ay ona başlıcam ALLAH nasip ederse ciesi günü görüşmeye gidicez bakalım ne dicek...ben 6 aylım oldum...diiğer bebeğimde senn anlattığın gibi oldu bdp fl uygunsuzluğu vardı kolları kısaydı gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorum 5.ayda kordon kan akışı yavaşladı ve bebek büyümedi malesef karnımda öldü 7 ayda normal yolla doğum yaptım kızımı kucağıma alamamak çok kötü bir duygu bunu sende çok iyi anlarsın..RABBİME şükürler olsun tekrar hamileyim ve 6.aya gelebildik doktorlasr bir sorun olmadığını söylüyorlar her gittiğimde üstüne basa basa soruyorum gelişme geriliği varmı diye yok diyolar..3.tarama ve testlerimiz normal çıkıyor ultrasyon ölçümleride normal dediler şükürler olsun....bugün şeker yüklemesi yapıldıu ona bakılcak c.tesi kontrol var korkuyorum bişey çıkacak diye inşallah bişey yoktur...RABBİm en kısa zamanda sanada nasip etsin inşallah

yaşadıklarının aynısını bende yaşadım canım..ve aynı şekilde bende hamileyim 6 aylık...inşallah Allah kucağımıza almayı nasip eder.senin mutasyonun ney ve kaçlık iğne kullanıosun.ben şeker yüklemesini yaptırdım aç:80 tok:170 çıktı.bakalım senin ne çıkıcak.paylaşırsan sevinirim..

evet canım benimde doktorum mesut hocamdı..evet malesef gitti ve bu benim için yıkım gibi oldu..çünkü yıllardır onun hastasıyım ve gerçekten içtenlikle işine bağlı tüm anne adaylarını sevindirmek için elinden geleni hatta elinden gelenin de fazlasını yapan bir doktordu..kendisi ailemden biri gibi olmuştu..abim gibiydi..ama malesef gitti..bende şuanda ne yapacağımı bilemiyorum..jale gürlüler ve ziya çetin i duydum bende bursada çok iyi olduklarını..dedim ya canım aklım çok karışık..şu kromozom testlerini de yaptırayım bakalım neler olacak..sen ismail beye benim durumumdan bahseder misin? eğer bana gerçekten yardımcı olabilecekse bende ona başlayabilirim..hatta sende eğer mkpaşada isen görüşebiliriz de canım destek oluruz birbirimize..

canım senın bu mesut polata baktım hastaneye ama doktor olarak gozukmuyor kadın dogum da cep numarası varmı canım bana ozelden yollarsan sevınırım senın mutasyonun neydı ve bu bpp fl test mı var acıklarmısın ben de yaptırmak ısterım bana yapılmadı

tup bebekle bile hamile kalamıyorum. amnlamıyorum ki ne oluyor. kafam allak bullak. daha dusugum yok cunku hamile kalamıyorum zaten. suan yasadıgım kimyasal dusugu saymıyorum cunku cok ufak bir rakamdı. transferin 12. gunu cıkan deger 6. yani tutmus bile diyemem. tutmuyorken tutan sey nasıl 9 ay tasınacak karnımda. of cok zor.

bagısıklık sistemiyle alakalı olabilir mi acaba hic tutmaması. o testleri yaptırmadılar bana. ama zaten olsa bile onun cozumu var mı ki. Anlamıyorum gercekten anlamıyorm

Ben 4. Dusugumden sonra doktora bagisiklik sistemi ile ilgili birkac testi sordum, yaptirmali miyim diye? Son dusugumde 9 haftalikti bebek o yuzden bana demisti ki bu testlerin hicbiri senin dusugunle alakali degil, 9 haftaya gelmis bebegi aciklamaz, hic hamile kalamayanlari, basarisiz tup bebekleri aciklayabilr o yuzden yaptirmana gerek yok. Bu durumda belki sen bunlara baktirmalisin, vucudunun hem esinin spermlerine hem de o spermlerle dollenmis embriyoya karsi bir savas acip acmadigini bilmen lazim. Bildigim kadariyla boyle bir sorun varliginda kortizon destegiyle bagisiklik sistemini baskiliyorlar, yani zor bir tedavi olmakla beraber olumlu sonuc alabiliyorlar.

evet benim arkadaşımında test sonuçlarından sonra kortizon iğneleri kullandı sonra yumurta oluşturma iğneleri sonra yumurtacıkları toplandı ve tüp bebek yapıldı şimdi maşallah diyeyim doğum zamanı geldi..herşeyin bir çözümü oluyor bu hayatta mevlam dermansız dert vermesin yeter ki..şu cuma saatinde inşallah dileyen herkese rabbim çifter çifter çocuk versin..isteyen her kadının yüzünü güldürsün :)

canım arkadasının basarısız tup bebek denemesi mi vardı oncesinde. biraz anlatırmısın lutfen cok rahatlamaya ihtiyacım var. ben bir de bu kadar zorlukla tuttuktan sonra kaybetmekten cok korkuyorum. arkadasında kan pıhtılasması da var mıydı?

Bugün bir arkadasım aradı...kaple ilgili bir sıkıntısı için doktoru genetik test istemiş...sonuclarını almaya gidince doktoru cocuk düşündüğün zaman mutlaka tedavi olmalısın yoksa düşüğün olur demiş ki arkadasımın cocugu var zaten...benim problemi mi bildiği için beni aradı mthfr 677,1298 ve factorlerinden biri heterozigot ve bunların dısında bazı değerleride homozigot...doktorun doğru demiş dedim benim üç heterom var ama olmuyor sana Rabbim bağışlamış dedim ve acıkcası bende sasırdım...Analdığım ne kadar uğrasırsam ugrasayım Rabbim ol Demedikten sonra elden birşey gelmez

Canım geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlıkla kavuşursun bebeğine. Drusellanın dediği gibi ben de 5 ay kullanıp sonra bırakanı duymamıştım, yani belki çok kanaması olan veya kanı çok sulanan kişilere bıraktırıyor olabilirler ama herşey normal giderken kimse o riski almıyor. Ayrıca clexane ve ecopirin/coraspin aynı şeyler değil, ecopirin heparin içermiyor. Farklı ana maddeleri var ve farklı şekillerde etki ediyorlar.

Son düzenleme:
nedense artık buraya hiç girmek istemiyorum artık kimse de güzel haberler vermiyor belki ondandır.önceden birbirimizen bir çare arıyorduk.doktorlarımız ne dedi ne dicek diye bekliyoduk.ama bakıyorum herkes yerinde sayıyor.olsun hakkımızda hayırlısı...bende bilenler var 2 düşük hiç kalp atışı yoktu.pıhtılaşma sorunu yok.genetik temiz çok şükür.protein s düşüklüğü de sonradan düzelmişti,yükseldi değer aralıklarında.bana tek kalan immünoloji testleriydi.ANA testi 1/100 çıkmıştı sınırda yazıyordu.geçenlerde özel bi lab.gittim anti nükleer antikor(ANA),anti düz kas antikoru(ASMA) VE anti fosfolipid yaptırdım.bana yapılacak bişe kalmadı.doktorlar rahim filmini istemediler hiç bende pek istemiyorum zaten yaptırmak.pazartesi sonuçlarım çıkacak.ama şu zamana kadar ne kadar yıprandığımı farkettim.bebek istemiyo musunuz zamanı geldi diyenlere söylediğim yalanlar,çevremdeki hamileler,dizilerde tek gecede hamile kalanlar bide üstüne doğuranlar :) hepsine deli oluyorum.bu ay yumurta takibi yaptırmak istiyorum.bu konuda öneriniz var mı kızlar?diğer iki gebeliğimde yumurta takibiyle kendiliğinden olmuştu.Allah ım hayırlısını versin.

kesinlikle doğru anlamışsın miniğim:)dr banatürkiyedeki kadınların yüzde yetmişi senin durumunda ve bunlar bunu bilmeden doğum yapıyor dedi.RABBİM bizi imtihan edecek ya buda vesilesi işte.yeterki O OL desin.yeter ki RABBİMİN gönlü olsun.O istemezse yaprak bile düşmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

RABBİM HAYIRLA SAĞLIKLA OLLLLL DEEEE

canım merhaba...ben de katılıyorum sizlere herşey rabbimin ol demesine baglı.ona yaratmak zor degıl demkki bizim bir silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor ben bunlrın bır uyarı oldugunu ve kendimizi duzeltmemiz gerektiğini dusunuyorum umarım onun rızasına nail oluruz ve rabbim meleklerimizi saglıklıca kucaklarımıza verir

canım hepsı normalse mutlaka rahım fılmı cektır benım ablam da rahım bollugu vardı ılk bebegını kaybettı 2 cıye dıkış atıldı masallah teyzesı ellerınden oper kocaman kızımız var rahımı mutlaa cektır bırde sıze bu testler ozelde ne kadar tutu ogrenebılırmıyım imbıyolojık bana devlet yapmadı benımde 2 dusuk var mtfr677 ve faktor 5heterızıgot cıktı bıde prıoteın s dusuk cıktı bu ımbıyolojık tet yapılmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…