kızlar hepinize meraba nasip olursa haziran gibi tüp bebek tedavisi olucam benim hemogram testinde ptl yani tirombositler yüksek çıkıyor en fazla refarans aralıgı 400 benimki 600 küsür çıkıyor bunu doktora gösterdim tüp bebek doktoruna pek önemsemedi ben dedim coraspirin kullanayım filan diye hemotolijiye git dedi o degerlendirsin önce bugün gidecektim işim çıktı benim sorum acaba bu ptl yüksekliği pıhtılık yüksekliginimi gösteriyor bileniniz varmı benim gibi ptl si yüksek olupda hamile olan olacak varmı.:26:
Bir suredir girmiyordum, kafam biraz dagilir diye uzak kalmak istemistim..biraz kendime geldim ve yazayim dedim....
Rahim filmi (ilacli) cektirmek istiyorum aranizda cektiren var mi kizlar? Hamile kalamiyorumve simdi aklima acaba son yasadigim kurtajdan sonra bir yapisiklik mi oldu ? Rahim filmini cektirmeden once aspirini birakmak gerekiyormu?
Bu arada kan sayimi yaptirdim gecenlerde ve plt yuksek cikti bu sanirim bizim gibi kan pihtilasmasi olanlarda yuksek cikiyor genelde...yoksa yanlismi dusunuyorum?
(note: mthfr1298 heterozigot, 3 dusuk, aspirin+folbiol )
innohep arayan arkadaşlar neoldu bulabildiniz mi;? ben bulamıorum.haftaya geliceğini sölediler iğnem bitmek üzere.bulan arkadaş varsa hangi şehir olduğunu paylaşsın lütfennn....
ne zaman kürtaj olmuştun canım? bana da doktor histeroskopi yapalım bir daha düşük olursa dedi.ben de rahim filmini istamezken nası olacak bilmiyorum.Allah ım inşallah ona gerek kalmaz diye dua edip duruyorum.inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur.artık bende korkmaya başlıyorum.eşimde sağolsun hiç yardım etmiyor.önemsemiyor artık.bu beni daha da üzüyor.daha ne kadar test kaldı yaptıracak diye çıkışıyor.ama ben istemedim ki böyle olsun.benim canım daha fazla yanıyor.ama anlayan yok.
Canim benim de plt hep yuksek cikiyor...
Bende tup bebek dusunuyorum yazin yeni karar verdik.......normal yolla hamile kalmada sorun yasamazdim ama bu sefer kalamiyorum o yuzden yaza kadar bekliycem ondan sonra tup bebek dusunuyorum. tup bebek'e baslamadan once bir tedavi veya ilac falan gerekiyormu?
canim kurtaj olali nerdeyse 1 yil olacak, ondan sonra gecen mayisda kimyasal gebelik yasadim. ondan sonrada bi daha hamile kalamadim (ekimden bu yana). doktor hamile kalabildigim icin histeroskopiye gerek yok dedi ama ben adetlerimde bayagi azalma oldugunu bildigim icin yaptirmak istiyorum (cok da korkuyorum gerci ) ama iyi olur en azindan kafam rahat olur diye dusunuyorum.. yarin doktora gidicem normal ultrasound scan'a giricem bakalim ne olacak.. bence sende yaptir histereskopiyi.
buarada benim esimde yardim etmiyor, pek destekde oldugu soylenemez. o yuzden seni iyi anliyorum. bizimki de daha ne kaadar test yaptiracaksin diyor...ben artik doktora gittigimde esimi yanimda goturmuyorum, zaten o da yogun calisiyor birde gelmeyide pek istemiyor bende zorlamiyorum artik ne yapayimmm.
ama ben tup bebege ikna ettim esimi zar zor..yani hazirana kadar gebelik olmazsa tup bebek icin kollari siviycaz.. Allahim bu yolda herkese yardim etsin ve SABIR versin...
kızlar benim yaptırdıgım testte mthfr 1298 mutant yazıyo
herkeste bakıyorum homozigot falan yazıyo mutant nedemek oluyo bilen varsa yardımcı olabilir mi
kızlar hepinize meraba nasip olursa haziran gibi tüp bebek tedavisi olucam benim hemogram testinde ptl yani tirombositler yüksek çıkıyor en fazla refarans aralıgı 400 benimki 600 küsür çıkıyor bunu doktora gösterdim tüp bebek doktoruna pek önemsemedi ben dedim coraspirin kullanayım filan diye hemotolijiye git dedi o degerlendirsin önce bugün gidecektim işim çıktı benim sorum acaba bu ptl yüksekliği pıhtılık yüksekliginimi gösteriyor bileniniz varmı benim gibi ptl si yüksek olupda hamile olan olacak varmı.:26:
umudum merhaba bende gelmiyordun uuzn zamandır ara ara bakıp çıkıyorum. canım tüp bebkdemişsin belki biliyorumdur ama unutmuşumdur . ne kadardır deniyorsun benim kürtajdan sonra 8 ay oldu hala yok bu ay ilaçlara başladık. bakalım . benim bildiğim tüp bebkten önce ilaçla aşılamalayla deniyorlar olmazsa son çare diye biliyorum. denedin mi canım bunları
histeroskopi kamerayla rahim içine bakılan bi yöntemmiş.sen yaptırdın demek.ağrın falan oldu mu?ben çok yoruldum neden bu kadar zor bizim için anlamıyorum.allah ım inşallah bize de sağlıklı bebekler verir bi gün.valla elimden başka bişey gelmiyo.dediğim gibi eşim çok umarsız davranıyor.ben de bıkıyorum artık düşünmekten.dertleşmeye bile gelmiyo o derece.rahat ol diyip duruyor.doktor dün bana rahim filmine gerek yok dedi hamile kaldığım için. rahim iç yapısı, polip var mı ya da başka bir sorun var mı diye histeroskopi önerdi.bir kez daha dene gebelik dedi tekrar düşük olursa inşallah olmaz.bilemiyorum hakkımızda hayırlısı...şimdi yumurta takibi yaptırıyorum daha önceki 2 gebelikte böyle olmuştu.yumurtam 15 mm çıktı
bence sende yaptırmalısın adetin 10.gününden itibaren 2 günde bir çağırıyor.hemen acele etme
bende sorun mtfhr1298c ve 677 heterozigot.aspirin ve iğne tedavim canım....ama herşeyden önemlisi dualar ve olumsuz düşünmemek.başlarda çok kötüydğm ama baktım oğlum bana sıkı sıkı tutunmuş bende jeton düştü ondan sonra.bende ona sıkı sıkı bağlandım...ne olur olumsuz düşünmeyin....
kızlar bugün kontrolüm vardı.şeker yüklemesi yaptırdım 50gr biraz yüksekti,bugün tekrar 100 grlık yaptırdım sonuçlar iyi çıktı.bebegimi gördüm 1100gr olmuş.şükürler olsun herşey yolunda.inşallah böyle devam eder.üç hafta sonra tekrar kontrol var.darısı tüm hamilelerin başına.hamilele kalmak isteyenlere Rabbim tez zamanda nasip eder inşallah.dualarınızı eksit etmeyin.
kaç haftalıksın canım...benmde 1100 gr olmuş.28. haftadayım ben..
Arkadaşlar merhaba.Daha önce de sormuştum ama kan sulandırıcı kullanan başka arkadaşları da gördükçe tekrar sormak istedim.Doktorunuz iğneyi kaçıncı haftanızda keseceğini söyledi mi?
kızlar bende hamileliklerimde hep clexane kullandım ilk bebeğimde 0.4lük,ikinci gebeliğimde 0.6lık oldu..hem clexane bulmak çok kolay..raporu çıkıyo aile hekimi de yazıyo..zaten ameliyatlardan önce her hastaya vurulan bi iğne..bu innohep ben ilk kez duydum ve bikaç gündür yazılanları okuyorum..bu ikisi birbirinden ayrı bi iğne mi yoksa içerik olarak hepsi kan sulandırıcı değil mi?? bu arada sormak istediğim bişey var ben dün yeni bi hastane yeni bi doktora başladım artık hayırlısı hakkımda ilk öncelikle..başımdan geçen herşeyi anlattım kromozom testine yönlendirdi..zaten bunu bekliyordum da bu kromozom testinde ne çıkıyo..yaptırıpta üzülen var mı aranızda?? yani ben okadar acı şeyler yaşadım ki yani bir kötü şeye daha tahammül edemezmişim gibime geliyo.. ayrıca bursada oturan arkadaşlarım varsa bu sorum da onlara ben pembemavi tüp bebek merkezine başladım..doktorum ismail küçükerdoğan..tercihimde sizce başarılı olmuş muyum merak ediyorum..??
arkadaşlar bana da bi el atsanız..bicevap istesem sizlerden buna gerçekten ihtiyacım var..(
kızlar bende hamileliklerimde hep clexane kullandım ilk bebeğimde 0.4lük,ikinci gebeliğimde 0.6lık oldu..hem clexane bulmak çok kolay..raporu çıkıyo aile hekimi de yazıyo..zaten ameliyatlardan önce her hastaya vurulan bi iğne..bu innohep ben ilk kez duydum ve bikaç gündür yazılanları okuyorum..bu ikisi birbirinden ayrı bi iğne mi yoksa içerik olarak hepsi kan sulandırıcı değil mi?? bu arada sormak istediğim bişey var ben dün yeni bi hastane yeni bi doktora başladım artık hayırlısı hakkımda ilk öncelikle..başımdan geçen herşeyi anlattım kromozom testine yönlendirdi..zaten bunu bekliyordum da bu kromozom testinde ne çıkıyo..yaptırıpta üzülen var mı aranızda?? yani ben okadar acı şeyler yaşadım ki yani bir kötü şeye daha tahammül edemezmişim gibime geliyo.. ayrıca bursada oturan arkadaşlarım varsa bu sorum da onlara ben pembemavi tüp bebek merkezine başladım..doktorum ismail küçükerdoğan..tercihimde sizce başarılı olmuş muyum merak ediyorum..??
arkadaşlar bana da bi el atsanız..bicevap istesem sizlerden buna gerçekten ihtiyacım var..(
canım ben daha önce yazmıştım bu iğnelerin etken maddeleri farklı en son gittiğim doktora sormuştum bu iğneler hep aynı mı diye bende gebeliğimde clexan 0.6 kullanmıştım bu sefer fragmin 0.5 lik günde 2 tane kullanacağım bunları araba markalarına benzetmişti biri mercedes biri renault gibi yani aynı değilmiş diğer sorunun hakkında pek bilgim yok bana yapılmadı kromozom testi hayırlısı olsun canım biz ne kadar üzülsekde kendimizi yıpratsakda vakti saati gelmeyince olmuyor bende çok düşünüyorum kafayı yemek üzereyim hepimizin hakkında hayırlısı cumamız mübarek olsun allahım dularımız geri çevirmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?