canim benim cok gecmis olsun. insallah en kisa zamanda sifa verir rabbim pesindende bebis..umudunu yitirme...
bende biraz uzak kalmistim, kafami toparladim biraz geri dondum...
bugunde ultrasound'da rahime bakacak doktor
doktor dan HSG istiycem sen cektirmismiydin hic? ilacli rahim fimi...
merhabalar
çok uzun zaman oldu...1 anembriyonik gebelik,ardından 1 kimyasal gebelik ve ardından 5 aylık gebelik kaybı....çok zor ve sancılı zamanlardan sonra kızımız Elif Güneş'i kucağımıza aldık ve şimdi 1 yaşından 2 gün aldı bile....kaybettiklerimizin acısı hala içimizde,hala anne baba olduğumuza inanamıyoruz eşimle....ama inanın Allah emeklerimizin karşılığını er ya da geç veriyor...
bu yolda hepimizin dileği gerçek olsun...umudunuzu asla yitirmeyin....
sevgiler.....
canım benimki genetik kan pıhtılaşması.heterozigot.tam adı bişeydi ama unuttum şimdi.hamile değilim canım ama inşallah en kısa zamanda olurum.bir tane düşük yaptım ondan sonra anlaşıldı pıhtılaşma olduğu.işte şimdi iğne vurunuyorum ama o da problem.hayırlısı bakalım canım yaaa.allah sağlıklı hayrlı evlatlar nasip etsin de katlanıcaz artık.senin kan pıhtılaşman ne,hangi iğneyi kullanıyorsun
canım aylarca hergün sağlık ocağına gitmek makul değil. eşin için de zor olacaktır sen ağlarken canın yanacak diye beklerken sana iğne yapması zor. en iyisi bir kez denemen. yapamayan kimse bilmiyorum inan sadece başlaman lazım bir cesaretle. burada eski arkadaşlar bilir ben çok fazla korkuyordum iğneden. günde iki kez yapmam gerekiyordu. ilk gün nasıl yaptım bilmiyorum bir cesaret eşimi odadan çıkardım. deneyeceğim ama büyük ihtimalle yapamam bebeğimiz için sen yapmak zorundasın demiştim. eşim odadan çıktı. hemşirenin tarif ettiği gibi iki parmağın arasında birparça tutarak iğneyi yavaş yavaş göbeğimin 4 cm sağ tarafına batırdım. hiçbişey hissetmedim. oysa ilk seferinde hemşire kolumdan yapmıştı ve gerçekten canım yandı o yaptığında. ilacı yavaş yavaş bıraktım. biraz ilaç yaktı ama çok az. sonra akşama aynı şekilde yaptım iğnemi. ertesi gün iğne yapmak için göbeğimi açınca morlukları farkettim. iğne yerleri acımaya da başlamıştı biraz. sonra kk dan bir arkadaşım sağolsun bana buz önerdi. şöyle: iğneyi yapmadan önce vuracağın yere buz koyup 30 sn bekliyorsun. iğneyi yapacağın yer uyuşuyor. sonra iğneyi yapıyorsun ve buzu üzerine tekrar 30 sn daha koyuyorsun. bu da morarmasını önlüyor. şimdi 8 aylık hamileyim. artık göbekten değil kasık-bacak ve koldan yapıyorum, çoğunlukla kasık-bacak bölgesine. diş fırçalamak kadar rahat bir şey oldu. artık ne korkuyorum ne canım yanıyor. doğuma iki gün kalana dek iğneye devam edeceğim.
ben de heterızıgotum ama ben baslamadım ıgneye erken degılmı hamıle degılsen ıgneye ben hamıle degılım henuz
canım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın inşallah.darısı bana ve tüm isteyenlere...canım hamileliğin kaçıncı ayına kadar göbekten yapabiliyorsun.ben göbekten kendim yapayım diyorum canımı dişime takıp.en az acıyan yer göbek diye duymuştum çünkü.ama ya hamile kalıp karnımda bebek olursa o zaman bebek için zararlı olmaz mı,ya da kaçıncı ayda göbekten yapmayı bırakmak lazım.sen kaçıncı ayına kadar göbekten yaptın canım
inşallah canım çok sağol. darısı tüm isteyenlere olsun inşallah.
en az acıyan yer göbek. hamileliğin sonuna kadar göbekten yapanları biliyorum ama benim karnım çabuk büyüdü 5. aydan sonra hiç karından yapmadım. karın büyüyüp gerildiği için derisini iki parmağın arasında sıkıştırmak mümkün olmuyor. ilk üç ay mutlaka karından yapman lazım demişti doktorum. bebeğe hiç bir zararı olamaz. iğnenin ucu 1 cm kadar yani ancak deriyi aşabiliyor içeri girmesi mümkün değil arada 15 cm var. yine de 4-5. aylardan sonra bacağa geçiyorlar ben de öyle yaptım. soruların olursa özelden de atabilirsin canım.
canim benim cok gecmis olsun. insallah en kisa zamanda sifa verir rabbim pesindende bebis..umudunu yitirme...
bende biraz uzak kalmistim, kafami toparladim biraz geri dondum...
bugunde ultrasound'da rahime bakacak doktor
doktor dan HSG istiycem sen cektirmismiydin hic? ilacli rahim fimi...
canım sonuç ta sadece bu yazıyorsa muhtemelen sadece mthfr 1298 geninde mutasyon vardır. ama onunda iki cinsi var mesela benim ki mthfr1298 heterozigot ama homozigot olanlarda var. belkide sadece buna baktılar normal . o yüzden sonucu tam yaz canım. yanlış bir bilgi vermeyelim sana
yazmadan geçemedim şimmdi hematologla kadın doğum doktorunun dediği birbirini tutmuyor. genetik testlerin yapıldı mı. mthfr 1298 , 677 vb. testler var. onların sonucuna göre kadın doğumcum aspirin ve gebelikte heparin dedi. ama hematolog gerek yok dedi. yani canım önce testlerin eksikse acilen onları yaptır ve kadın doğumcudan fikir al. sonuçta kıymetli bir meleğin olacak ..
kızlar merhaba bende de genetik kan pıhtılaşması var,doktorum fragmin verdi,şimdiye dek 6 tanesini vurundum sağlık ocağında ama sağlık ocağı bize uzak her zaman gidip gelmek zor oluyor.o nedenle eşime yaptırayım dedim ama yaptıramadım o elinde iğne ile bekliyor ben ağlıyorum.çok korktum cesaret edemedim.napıcam ben şimdi.nolur yardımcı olun.kendim mi yapsam göbeğimden.yapabilirmiyim ki bilemiyorum.siz nasıl yapıyorsunuz.lütfen yardım edin.şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar hepinize merhaba ben 3 ay önce 32 haftalık bebeğimi kaybettim karnımda öldü bu da doktor kontrolüne gittiğimde anlaşıldı.Benim -gittiğim halaklıdaki b... b.... hastanenin başhekimi hemde kadın doğum uzmanıydı .Benim suyum çok çok fazlaydı.Dr bana bebegımın midesinin ufak olduğunu aylar gectıkce duzelebılecegını duzelmezse doğunca ameliyat olacagını soyemıstı hep ve benı aytda sadece 1 kez kontrole cagırıyordu allahından bulsun sonuç olarak ben bebegımı kaybettım .Sonrasında genetık testlerı yaptırdım ve trombofili panelı de yapıldı sonuçta bendede sızler gıbı kan pıhtılasması cıktı.Su anda tekrar kan verdım ve homozıgot duzeyı araştırılıyor.Testler ve sonuçlarla bırlıkte 3 doktora gttım hepsı hamıle kalınca ığne vurulmam gerektıgını soylediler ben herşeye razıyım yeter ki sağlıklı sıhhatli bebeğim olsun rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah...
Teşekkür ederim cemocan.
canım ben daha önce yazmıştım bu iğnelerin etken maddeleri farklı en son gittiğim doktora sormuştum bu iğneler hep aynı mı diye bende gebeliğimde clexan 0.6 kullanmıştım bu sefer fragmin 0.5 lik günde 2 tane kullanacağım bunları araba markalarına benzetmişti biri mercedes biri renault gibi yani aynı değilmiş diğer sorunun hakkında pek bilgim yok bana yapılmadı kromozom testi hayırlısı olsun canım biz ne kadar üzülsekde kendimizi yıpratsakda vakti saati gelmeyince olmuyor bende çok düşünüyorum kafayı yemek üzereyim hepimizin hakkında hayırlısı cumamız mübarek olsun allahım dularımız geri çevirmesin
teşekkürler nigar50..bunları öğrendiğim iyi oldu çok sağol :))
biz izmirdeyiz kromozom testi için kan verdik ama 2 aydır hala sonuç bekliyoruz. kendi kadın doğumcum üniversitenin genetik bölümüne gönderdi. ünv. de bu test için randevu almak gerekiyormuş şansımız varmış biri yaptırmaktan vazgeçmiş aralıka gün verdiler yoksa nisana kalacaktık ama bu seferde sonuçlar çıkmadı yani sonuçlar çıktıktan sonra ne olucak bende bilmiyorum.
canim clexane, innohep, fragmin bunlar ucude kan sulandirici ve ozellikleri nigar50'in dedigi gibi biraz farkli ama islevleri ayni yani clexane'i verir doktor baska bir doktor innohep'i veriyordur hastalarina vs vs. . ama cogunlukla clexane kullaniliyor, ben ingiltere'de yasiyorum burdada doktorlar clexane veriyor bizim gibi olanlara.
kromozom testinie gelince 1 ay suruyor yada maximum 40 gun. cok sukur temiz cikmisti benimki.
dusuklerin kacinci haftqlarda oldu?
buarada tup bebek mi dusunuyorsun canim?, hayirli olsun insallah
işte banada doktorum hep clexane verdi..torbalar dolusu iğne var evimde..bakalım inşallah bir sonraki gebeliğimde kullanacağım :) kromozom testi için özel bi genetik merkezinde yaptıracağım..3 haftada sonuçlar çıkıyomuş..doktorum da 100 de 100 e çok yakın sonuçlar çıkıyormuş..içim rahat gideceğim..yanii ...şimdi yeni düşük yaptığım için hemen yaptırma biraz bekle dedi bende 3 hafta sonra yaptıracağım bakalım..inşallah hayırlı sonuçlar çıkar..yok ben tüp bebek tabiki de düşünmüyorum sadece tüp bebek merkezindeki uzmanlar haliyle riskli gebeliklerde uzman oluyorlar yaa o yüzden orayı seçtim hem kromozomlarda eğerki bi sorun çıkarsa ayıklama yapılacak ya bunu da zaten tüp bebek merkezleri yapıyo o yüzden bu tercihi yaptım canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?