Aranizda aspirin allerjisi olan var mi?
Ben mahvoldum, butun umitlerim tukendi cunku malum aspirin icmemiz lazim ama aspirin allerjisi cikti bende.
Aspirinsiz bu is nasil olacak? Yerine baska bir ilac da yokmus galiba.
Sadece Claxine (Heparin) igne vurunan, aspirin almayan var mi?
Ne olur cevap verinsenağlama
Canım ben daha yaptırmadım hiç bi test yani varmı yokmu onuda bilmiom bi ara yaptır getir dedi doktorum belki öbür ay yaptırırım o zaman bilgi veririm sana ya problem aslında bizde eş kaynaklıyıdı sorun ama oldu doğal olduda işte Allah verdi ama geri aldı bakcaz
canım bu testler uzun sürüyor şu an ben yaptırıyorum en az 1 ayda çıkıyor kan verdikten sonra ben martın başında başladım ve hala sonuç bekliyorum bir an önce başla baya vakit alıyor çünkü
ayrıca biliyormusun bilmiyorum ege ünv gittiğinde bir limitin var 1 yada iki test yaptırıyorsun ve eline en az altı test veriyorlar her on günde bir gitmen gerekiyor bu yeni kanun bilgine aynı gün hepsine kan veremiyorsun ayrıca genetik için eşininde kan vermesi gerekiyor kromozom testi için bu test için para vermek istemezsen 6-7 ay sonrasına sadece kan verme günü veriyorlar ama primli dedikleri doçente girersen ve para verirsen bir hafta sonrasına kan verme günü için randevu veriyorlar kanı güç bela verdikten sonra 25 gün sonra sonuç çıkıyor anlıyacağın en az iki ay sürüyor bu işlemler
yinede sen bilirsin belki özelde yaptırmak istersin durumun iyiyse ama özelde çok pahalı (2 -3 bin civarı diye biliyorum) bu testler ve bu kadar ayrıntılı araştırılacağını sanmıyorum
canım bencedebir an önce yaptır testlerini. arkadaşında dediği gibi bir 1,5 ayda ancak çıkıyo sonuçlar. kaç tane düşüğün var bilmiyorum ama araştırma hastanelerinde yaptıracaksan eğer en az 3 düşük yapınca yapıyolar bu testi. 3 düşük yaptım deyiver yalandan kim ölmüdelikafaduldenben öyle demiştim oysaki benim iki düşüğüm vardıdelikafaduldenne yani bu testi yaptırmak için bir tane dahamı düşürmemiz gerekiyo dedim salladım yalanıdelikafaduldenaraştırma hastanelerindede hiç ücret ödemiyosun ben vermemiştim. bir tek doçente özel hasta ücreti verdim. 150 milyon kadar.
öncelikle selam arkadaşlar,.bişey öğrenmek istiyorum,.benimde kan pıhtılaşması sorunum var..birinci sorum,hamile kalmadan önce bebe aspirini ve folic plusu ne kadar kullandınız,.ne kadar kullanmak gerekiyo maksimum.ikinci sorum,hamile kaldıktan sonra sürekli yatak istirahatimi olacak,.sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.a.s.a.s.
Ben mahvoldum, butun umitlerim tukendi cunku malum aspirin icmemiz lazim ama aspirin allerjisi cikti bende.
canım dur bir dakika hemen panik yapma öyle. sen heterozigot değilmiydin. ben bu aspirin iğne işini araştırırken bazı proflar sadece hamilelikte iğne kullanmanın da olabileceğini söylemişlerdi. çaresiz hiç birşey yok canım sıkma canını o kadar. hatta bazı hastalara sadece iğne tedavisi veriyolarmış kan çok sulanmasın diye. bu iğneler dozaj dozaj biliyosun. 0,2'lik vereceğine 0,4'lük verir doktorun. bence kafaya takacakbir problem değil inan bana içini ferah tut.
merhaba canım folik asiti gebeliğin 12. haftasına kadar kullanman gerekiyor aspirini doğum yapana kadar sanırım....eğer bi düşük problemin yoksa yatak istirahatine gerek yok kendini tabiki koruyacaksın ama sürekli yatarak değil çünki kan pıhtılaşması olanların yatması pek iyi değil diye biliyorum hareketsiz kaldığın zaman kan daha çok pıhtılaşır
merhaba
canım bende bir kez düşük yaptım.. yalan söyledim tahlil yaptırıken 3 kez üdşük yaptım dedim.. napim onlarda bizi buna mecbur etmesinler
doktorum bana düşükten sonra aspirin ve folik asit verdi hamile kalana kadar kullan dedi
günde 1 tane kullanmaya başladım düşükten sonra 5.ayda tekrar hamile kaldım aspirini bıraktım clexane 0,4 iğneye başladım.. folik asit devam ettim.. şimdi 3,5 aylık olduk folic asit bitti..
yatak istirahatine gelince daha önce düşük olduğu için kalap atışlarını duyana kadar doktorum bana rapor verdi evde yat dinlen hiçbişey yapma dedi.. sonra işe devam ettim..doktorunuz önerirse tabiki yatak istirahati olacak canım
merhaba
canım bende bir kez düşük yaptım.. yalan söyledim tahlil yaptırıken 3 kez üdşük yaptım dedim.. napim onlarda bizi buna mecbur etmesinler
doktorum bana düşükten sonra aspirin ve folik asit verdi hamile kalana kadar kullan dedi
günde 1 tane kullanmaya başladım düşükten sonra 5.ayda tekrar hamile kaldım aspirini bıraktım clexane 0,4 iğneye başladım.. folik asit devam ettim.. şimdi 3,5 aylık olduk folic asit bitti..
yatak istirahatine gelince daha önce düşük olduğu için kalap atışlarını duyana kadar doktorum bana rapor verdi evde yat dinlen hiçbişey yapma dedi.. sonra işe devam ettim..doktorunuz önerirse tabiki yatak istirahati olacak canım
fundacim galiba igne dozajin yuksek geliyor bana gore yoksa neden kanasinki yani kan durmasinki mutlaka doktoruna bunu soyle belki yada buyuk bir ihtimalle aspirini kesebilir aman dikkat kanin fazla sulanmasida zarar aklinda bulunsun gelince bizede haber ver lutfen cok merak ederim simdi ben gecmis olsun canim
yok ben özleine gitip kürtaj oldum ya o sorun olmadıcanım bencedebir an önce yaptır testlerini. arkadaşında dediği gibi bir 1,5 ayda ancak çıkıyo sonuçlar. kaç tane düşüğün var bilmiyorum ama araştırma hastanelerinde yaptıracaksan eğer en az 3 düşük yapınca yapıyolar bu testi. 3 düşük yaptım deyiver yalandan kim ölmüdelikafaduldenben öyle demiştim oysaki benim iki düşüğüm vardıdelikafaduldenne yani bu testi yaptırmak için bir tane dahamı düşürmemiz gerekiyo dedim salladım yalanıdelikafaduldenaraştırma hastanelerindede hiç ücret ödemiyosun ben vermemiştim. bir tek doçente özel hasta ücreti verdim. 150 milyon kadar.
arkadaşlar, bu kan pıhtılaşması denen sorun çok ciddi bir durummuş.Benim ilk hamileliğim de bir gün sabah kalbime bir kramp girdi nefesim kesildi ambulansla acile kaldırıldım bir şey çıkmadı. Bir süre sonra bebeğimin kalbi durdu kürtajla aldılar.Ama nedeni belli olmadı.Şimdi tekrar hamileyim geçenlerde kalbime yine kramp geldi hemen doktorumu aradım beni hastaneye yatırdılar.Kanım sol bacağımda pıhtı yapmış ve o da kalbimi zorlamış ölümden döndüm (pıhtılaşma yüzünden ani kalp krizi geçirebilirmişim yada beyin kanaması) şu an da kan sulandırıcı aspirin ve iğne kullanıyorum umarım herşey yolunda gider.Bu sorunu yaşayan herkeze allah sabır ve kolaylık versin.
Meryem,
Neden aspirini biraktirdi doktorun? Hamile iken sadece igne yeter miymis? Sen hetero mu homozigot musun?
Ben aspirin kullanamiyorum da, biraz panigim o yuzden. Asprinsiz olur mu bu is onu anlamaya calisiyorum
fundacım canım panik yapma bende de oldu birkeç kez yani iğne resmen ilacı itemedi. bana doktor dediki : ilk olarak eti ellerinin arasında sıkıştır, sonra iğneyi gir, iğneyi (ilaç verdiğin yeri ) biraz yukarı doğru çekip kan olup olmadığına bak eğer damara gelirse iğneye kan geliyor tıpayı yukarı çektiğinde, kan varsa vurma başka yere gir yoksa vur demişti. biz her seferinde kontrol ediyoruz eşimle ama ona rağmen dü vurduğum yer biraz beze yaptı. benim endişemde (celen beni dövecek artık biliyorum) bebeğe gelirmi endişesi. yani korkma bir de iğneyi çekmeden önce sıkıştırmayı bırak etini demişti ialç dışarı çıkmasın diye.pamukla bastır bir süre. geçmiş olsun canım haber ver bize.bende şu tetanoz aşısına takık durumdayım. ne vurulcam derken hafta geçecek. sağlık ocağında difteri ve tetanoz birarada yapılıyor. diğeri tetavax diye bir aşı o da her yerde yok. offfffffffffffff napcam ben ya ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?