msybozkurt, benimde bebeğin kalbi durmadan 2 gün önce inanılmaz bir bacak ağrım ve koca bir damar belirginleşti ve resmen bir tel gibi hissetmeye başladım. İşte o zaman korktum, bebek gidiyor diye. Bir de uzanmış vaziyette uykuya dalıp uyandığımda inanılmaz bir kalp çarpıntısı aynı zamanda karnımda da aynı telaş oluyor. Anlattıklarınla, yaşadıklarımı düşününce bunların hepsi kan akışından diye düşünmeye başladım. Bir daha hamile kalmayı becerebilirsem kim ne derse desin, heparin kullanacağım. Birazdan kürtaja gidiyorum, bana şans dileyin arkadaşlar.
sevgili umut;
bak meryemmeryemi duydunmu sadece iğne vuruluyomuş. hemde değeri bizimkilerden daha yoğun. ama ben şunu anlamadım. bizim sadece mthfr677 heterozigotken hamile kalınca iğne+aspirin diyolar hatta celen bile bu şekilde doğumyaptı. ama dokturu meryeme neden sadece iğne vurmuş onu anlamadım. meryemmeryem ordaysan sesimi duyyyyyyyyyyyyyy:)))
meryemcim aslına bakarsan benim doktor bana hamile kalıncayakadar sadece folbiol verdi. aspirin olayına hamile kalınca günün geçer geçmez başlarız dedi. iğneyede gerek görmedi. ama çok araştırdım ve sonucunda başta örnek celendir. mthfr677 heterozigot olan arkadaşların iğne kullandıklarını öğrendim. birde hamile kalmadan aspirin kullanmış ceren. bende ona dayanarak başladım aspirine:)) bu ay bir buçuk ay oldu aspirine başlayalı adet miktarında artış oldu biraz kan yavaş yavaş cıvıyo sanırım. iğne olayına gelince allah nasip ederse hamile kalır kalmaz lütfü hocayı methediyo kızlar ona gidip danışıcma. sanırım düşük doz iğne verir. mailde öyle yazmıştı 0,2lik fraksiparin veririz demişti. ben bu aspirini şimdi kullanmaya başladım umarım zararı olmaz önümüzdeki ayda hamile kalamazsam boşyere kullanıyomuşum gibi geliyoda
iki düşük yaşadım,.ve şimdi hamile kalmaya korkuyorum,.eşimde çocuk çok istiyo,.ben kararsızım şuanda.yine aynı şeyler yaşarmıyım,diye.doktoruma sordum,.yine düşme tehlikesi varmı,yani hem iğne kullanacam,yinede bebeğin düşme riski nedir,dedim.hiçbişeyin garantisi yok dedi..bize bol bol dua etmek kalıyo,.bide herşeyin hayırlısı.:Saruboceq::Saruboceq:
iki düşük yaşadım,.ve şimdi hamile kalmaya korkuyorum,.eşimde çocuk çok istiyo,.ben kararsızım şuanda.yine aynı şeyler yaşarmıyım,diye.doktoruma sordum,.yine düşme tehlikesi varmı,yani hem iğne kullanacam,yinede bebeğin düşme riski nedir,dedim.hiçbişeyin garantisi yok dedi..bize bol bol dua etmek kalıyo,.bide herşeyin hayırlısı.:Saruboceq::Saruboceq:
msybozkurt, benimde bebeğin kalbi durmadan 2 gün önce inanılmaz bir bacak ağrım ve koca bir damar belirginleşti ve resmen bir tel gibi hissetmeye başladım. İşte o zaman korktum, bebek gidiyor diye. Bir de uzanmış vaziyette uykuya dalıp uyandığımda inanılmaz bir kalp çarpıntısı aynı zamanda karnımda da aynı telaş oluyor. Anlattıklarınla, yaşadıklarımı düşününce bunların hepsi kan akışından diye düşünmeye başladım. Bir daha hamile kalmayı becerebilirsem kim ne derse desin, heparin kullanacağım. Birazdan kürtaja gidiyorum, bana şans dileyin arkadaşlar.
canım lütfü beyin e-mail adresi onderolu@hacettepe.edu.tr
sevgili ravza;
yok canım şuan hamile değilim geçen ay korunmayı bıraktık bu ay adet oldum önümüzdeki aya inşalllahcanım benim ilgilendiğin ve benimle kendi sorununu da paylaştığın ve destek olduğun için çok teşekkür ederima.s.canım senin durumunada çok üzüldüm çok geçmiş olsun güzelim umarım allahım sanada buradaki tüm arkadaşlarada böyle kötü tecrübeler bir daha yaşatmaz inşallah. bende iki düşük yaptım biri 2,5 aylıktı kürtajla alındı. diğeride 7 haftalıkken kendiliğinden düştü. sonra bize ankara yolu gözüktü. bir sürü tahlil yapıldı gazide. ve mthfr677 heterozigot çıktı. gazideki doçent sadece aspirin yeterli dedi. ama benim içime hiç sinmedi. çok araştırdım gerek senin gibi buradaki kızların yardımı olsun gerekse internetten mail attığım hocaların çoğundan iğne kullanmalısın sözü geldi. zaten benimde içime sinmiyodu. şimdi hamile kalır kalmaz ankarada lütfü hocaya gidip iğneye başlamayı düşünüyorum. ankaradaki doçent bebek yokken hiç birşey kullanmamı gerekli görmedi. ama ben buradaki arkadaşların sayesinde onların kullandığının aynısını kullanaraktan şuan folbiol ve aspirin kullanıyorum. kendi kendimizin doktoru olduk valladelikafaduldensana katılıyorum canım doktorlara göre biz bir deneme yanılma metodu için kullandıkları deneklerizÇok üzgünüm çoookdediğin gibi ruhsal durumumuz bozulmuştu yıpranmışmıyız onların çokta umurunda değil. umarım allahım bizlerinde yüzünü güldürür ve kucaklarınızı boş koymaz inşallah canım. :Saruboceq:görüşmek dileğiyle sende kendine çok iyi bak olurmu:1hug:öptüm sevgili arkadaşım aynı acıları yaşıyor aynı duyguları paylaşıyoruz birbirimize içimizi döküyoruz bunun için çok mutluyum doktorum bana gebelikten önce iğneye başlasak iyi olur dedi 5 gebelik olacağı için işi şansa bırakmayalım dedi ama bazı sağlık durumlarından dolayı daha ğineye başlayamadım.bende umutla ay sonunu bekliyorum ama sen daha 1 aydır bekliyormuşsun benim bu ay 10. cu ayım olacak işallah bu ay hamile kalırım allah sana bana bizim gibi bekleyen herkese evlatlarını nasip etsin sevgiyle kal öptümkaydirigubbakcemile5:1hug:
LAL doğumuna 7 gün kaldı nasılsın heyecanlsındır.38 demi alacak doktor. benim 38+6 da daha çok var 3 hafta
lalcim nasılsın ay çok az kaldı bende senle birlikte heycan yapmış durumdayım :))))) varmı yardım edilcek bişey..
Sevgili cherry , kaybına çok üzüldüm , Allah tekrarını göstermesin , o kadar kötü oldum ki mesajını tam okuyamadım bile..İğne dozuyla ilgili mesajına cevap yazmak istedim ...Çünkü seninle aynı faktörde sorunluyuz...Benim de MTHFR de homozigot mutasyonum var , diğer değerlerim normaldi...Benim 3 gebelik kaybım var , son düşüğümden sonra bi hematoloğa gittim , diğer pıhtılaşma testlerine ilave olarak paı 1 gen mutasyonu heterezigot çıktı..Hematolog bu sonuçlara göre hamile kalırsam en az 0,6 lık iğne kullanmam gerektiğini söyledi, bunu söylediğinde henüz paı 1 sonucu çıkmamıştı ...Bana 60 kiloya kadar olan hastalarına en az 0,6 lık doz verdiğini söyledi...Ben 3. hamileliğimde 0,3 lük doz kullanmıştım , o gebeliğim neden devam etmedi bilmiyorum , pıhtılaşma sorunundan olmayabilir , erken dönemde olduğu için sağlıksız bi gebelik de olabileceği söylenmişti...Bu arada ben de seninle aynı kilodayım..Dün Lütfü beyle görüştüm , o da hematoloğun verdiği 0,6 lık dozu onayladı...Sana verilen 0,2 lik doza göre oldukça yüksek bi doz bu...Burada MTFHR de homozigot arkadaşlar ŞEN , LAL , MUMAMU var yanlış hatırlamıyorsam...Onlar da 0,3 x2 uyguluyorlar , lal 0,4 de olabilir....Bu örneklere göre bi karar verebilirsin sanırım..Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir...Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. En başından beri okumak istedim ve ancak bugün bitirebildim.
Aralık başında maalesef 37 haftalık bebeğimi kaybettim. Araştırmalar sonucu mthfr 677T homozigot gen mutasyonu çıktı. Tahmin edeceğiniz gibi çok çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 2 ay önce ben de çoğunuz gibi Sinan Beksaç'a gittim. Bana da ileri tahlilleri yaptı ve aynı tedavi yöntemi önerdi.
Protein C Aktivitesi ve folik asit seviyesi biraz yüksek çıktı. Bunun dışında homosistein dahil herşey normal çok şükür.
Şu ana kadar aranızda kimsede rastlamadım bu değerlere. Acaba olan var mı?
Sinan Bey bana 0,2 claxene verdi. Bu iğneler sizlerden okuduğum kadarıyla kilo ve mutasyon durumuna göre değişiyor. Benim kilom 48. Acaba sizce yeterli midir? Gerçi İstanbul'da iyi bir hastaneye gidiyorum ve ikinci gebeliğimde de oraya gideceğim. ama yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?