benim anladığım şu; bu olay biraz yaşayalım görelim olayı dr.lara göre...ben tüp bebek yaptırıcam inş. ordaki dr. daha deneyimlidir açıkcası korktum iğne vurulmasına rağmen düşük yapanlar var..dozu fazla kaçırınca kanaması olanlar var..dediğim gibi bu doz bir şeye göre ayarlanıyodur.testte homozigot yazıyo ee dr.hadi şunla başlıyalım bu düşerse diğerinde arttırırız der yoksayinede proteinlerin seviyesine bakılıyodur çünkü başka değer yok!!
cnm benden bı tane anti diye bır test aldılar o test bozuk cıktıgı zaman romotoojı bolumune sevk ettıler orda bır kac tane testler yapıldı ve sonucunda sındırım sıstemı bozuklugu oldugu ortaya cıktı buda ne oluyorus onu acıklım benım vucudum dısardan gelen yabancı hıc bırseyı hazmedemıyormus ve dısarı atıyormus hamıle kaldıgım zamanda bebegı vucud hazmedemedıgı ıcın gelıstırmıyor ve zamanla dısarı atıyormus
meraba cnm benımde aynı senın anlattıgın sekılde oluyordu dusuklerım ve toplamda dort tane yasadım en sonun dusugumde ptrtılasma buldular ıgne vuruldum ama gene dusuk oldu. daha kapsamlı bır arastırma sonucu romotolojık hastalık bulundu yanı sındırım sıstemı bozuklugu vucud gebelıgı ıstemıyormus ve dısarı atıyormus suan gebelıgımle bırlıkde ılac ıgne tedavısıne basladım cok sukur kalp atıslarını duyduk.doktora sordugumda pırtılasma erken gebelıklerın sonlanması ıle alakalı degıl dedı nsallah bundan sonrasında sorun yasmayız
daha öncede söylemiştim ben son düşüğümde tüp bebek merkezinde takibim yapılmıştı ordaki doktorların tüp bebek doktoru diye deneyimli olduğunu düşünmüyorum ama şuna katılıyorum doktorlar deneme yanılma yapıyor bana göre az doz kullanmışsak az geldiğini yüksek doz kullanmışsak fazla geldiğini düşünüyorlar tamamen deneme yanılma yani allah hepimizin yardımcısı olsun
benim mutasyonumu sormuştunya ablacım ben de de mthfr 677 heterozigot var. dr.cok düşük düzeyde dedi.iğne kullancaz ama az dozda dedi.bizim gibi olupda doğuranlarda varmışsasırdım ama umutlandım da yinede rabbim hayırlısını hayırlı zamanda sağlıklısını ve güzel ahlaklısını nasip etsin
iğne düşük yasayanlarda olmuş bizdede boyle bir ihtimal varmı yani tedavisi bulunmuş iğne olmamız lazım ya acaba iğne mi düşük yapıyo ki.benim dr. igne kullanırken bişi olmaz demişti de..
merhaba canım,38.haftada yaptım canım doğumu ben,doğumdan 2 gün öncesi iğneyi bıraktırdı doktorum.sezeryanla oldu..doktorlar farklı düşünüyor olabilir bilmiyorum ama benimki sezeryanı uygun gördü.bu iğneler kanamayı arttırdığı için normal doğumda da zamanını ayarlayamadığından riske atmayalım demişti doktorum.allaha şükür hiçbi problem olmadan çok güzel bi doğum oldu.allah sanada buradaki tüm arkadaşlara da nasip etsin inşallah...yalnız bende doğumdan sonra bi problem oldu,nerdeyse 2 aya yakın bir süre yürüyemedim( doktorum önemsemedi geçici bi durum olduğunu söyledi ama araştırdım ki bizim iğnelerle epidural iğnesi karışınca böyle bi risk olabilirmiş..çok zor günler geçirdim neyseki yalnız değildim..herkeste olan bişi değilmiş korkumak istemem canım ama olursa da geçici bi durum
kızlar ben yaptırdığım testleri yazayım anlayan bir baksın lütfen
apolipoprotein (b) : 79.6 55-125
serum ACE düzeti:20.52 8-52
faktör V (proakselerin): 114.4 70-12
faktör xııı:50 70-130
protrombin 20210 gen: normal
MTHFR genmutasyonu (A1298C) homozigot
faktör V leiden mutasyon analizi : normal
şimdi sizlerin kinden eksik olan test varmı?? bir de faktör xııı düşük çıkmış o ne acaba bilen varmı yarın dr.a gidicem ama delirmek üzereyim çünkü hiç bişey bilmiyorum .. yardımcı olun kızlar lütfen
kromozom analizi yaptırdın mı eşin ve sana
canım hamilelik nasıl gidiyor inşallah herşey yolundadır bende pgt yaptırmayı düşünürken tekrarlayan düşüklerden dolayı pgt sayfasında yazışmaları okurken görmüştüm geçenlerde de burda yazmıştın altta görünce yazmak istedim :)
yapıldı cnm onlar çoktan yapıldı temiz çıktı çok şükür. bunlardan eksik olan varmı pıhtılaşma için??
iyi canım çok sağol sorduğun için.
pgt denedikten sonraki ay hamile kalmışım. inş sağlıkla sonuna varırız bu mucizenin.
banada bunlar yapıldı canım bide kızamık tahlilleri falan vardı sanırım torch testiydi bi de onu yaptırdık
inşallah bu sefer sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alırsın
yapıldı cnm onlar çoktan yapıldı temiz çıktı çok şükür. bunlardan eksik olan varmı pıhtılaşma için??
iyi canım çok sağol sorduğun için.
pgt denedikten sonraki ay hamile kalmışım. inş sağlıkla sonuna varırız bu mucizenin.
yaaa e bunlardan hangisi protein c? bak benim çalışılmayan testleride yazayım
APO E: E2/E3/E4
MTHFR: c677T
PAI-1 4G/5G
GPIIIa(HPA-1): L33P
bunları yaptıramadım henüz...
benim bildiğim kadarıyla o zaten protein c diye yazılıyor ama buna neden bu kadar takıldın bende de yok zaten sonuç belli iğne kullanacağız gerçi doktorlara kalsa gerek bile yok ta
benim bildiğim kadarıyla o zaten protein c diye yazılıyor ama buna neden bu kadar takıldın bende de yok zaten sonuç belli iğne kullanacağız gerçi doktorlara kalsa gerek bile yok ta
vallahi gözüm korktu iğne olanların dozu dr. az ayarladığı için düşük oldu demesine takıldım..acaba diyorum bu benim yaptırmadıklarımdan bir değerle mi yapılıyo iğne dozunun ayarlanması...neyse kafam cadı kazanı oldu yeterince sorunum vardı birde bunları düşünemiyorum hakkımızda hayırlısı .sağol yardımların için...[/QUOTE
o her doktora göre değişiyor burda aynı mutasyonlarda olan arkadaşların her biri farklı doz kullanıyor genelde onun için ben artık çok takılmıyorum sadece bu sefer hamile kaldığımda doktorumda onaylarsa iğne markamı değiştirmek istiyorum geçenlerde burdan bi arkadaş bi iğne markası söylemişti onun etkileşimi daha farklıymış bundan öncekinde clexane kullanmıştım olmadı kaderde ne varsa onu yaşıyoruz gerçi ama kafamı kurcalayan tek soru bu şu anda bu ay doktora gitmeyi düşünüyorum uzun süredir göremedi doktorcum beni özlemiştir kesin sorularıma cvp vermeyi :)
Ya iğne kullanıp ta tekrar düşük yapan arkadaşlar varmış,bunu duyunca insan çok endişeleniyor.Acaba iğne dozu düşük mü gelmiş yoksa başka bir rahatsızlık mı olmuş ?İğne dozu düşük geliyorsa hiç mi belirti göstermiyor, hani bebeğin gelişimi geriler, ya da başka bir şey olur mu acaba? Bir de iğnenin dozundan olursa daha küçükken düşük olur değil mi?Çok soru sordum ama kimse olmayınca senin fikirlerini de almak istedim
ben varım iğne kullanıp bebeğinin kalp atışı duran hiş bi belirti vermeden doktora gittiğinde kalbi durmuş demesiyle şok olanben clexane 0.2 kullandım ve aspirin ama 5 haftalıkken lekelenmelerim olunca kesti doktorum sonra lekelenmelerim bitmişti bu sefer olacak dedim 8 haftalıkken gittiğimde kalbi durmuştu oysa 7 haftalıkken gitmiştim herşey normaldi doktor iğne az falan demedi sadece sağlıksızmış demekki dedi sen ne kullanıyosun ve pıhtılaşma derecen ne canım
Ne diyorsun burcu ya Allah bir daha yaşatmasın canım.Ama şuan çok korktum biliyor musun?Benim mthfr 677 homozigot.Ben coraspin kullanıyorum veeeee clexan 0.2 :18: Ben çok sık doktora gidiyorum her hafta neredeyse.Kaç kere doktora sordum doz düşük mü diye kesinlikle hayır diyor.Bebeğin gelişimi her şeyi iyi diyor,Genel sağlık durumum da iyi olduğu için hepsini birlikte değerlendirdiğini söylüyor.Yani 677 homozigot şunu kullanır şu dozu uygular diye bir formül yok diyor.Genel durumuna bakılır,her şeyiyle değerlendirilir diyor. Allaha şükür şimdiye kadar bir problem olmadıİnşallah olmaz da.Sen şimdi gebelik mi bekliyorsun canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?