Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

İnşallah canım çok sağol.O his hiç gitmez ki,inan 1 sene beklesen hamile kalsan ilk hissedeceğin şeydir bu. Bizim için mesele çift çizgiyi gördükten sonra başlıyor. Allah herkesin evladını ona bağışlasın inşallah millet çift çizgi görünce seviniyor bizim elimiz ayağımız titriyor.Bu bizi hiç bırakmayacak bir şey.Elimizden geleni yapacağız.Bizim de beir şeyler yapmamız gerekiyor sağlık açısından.Kesinlikle sigara içmememiz gerekiyor.Ben içiyordum 9 ay önce bıraktım yiyeceklerime dikket ediyorum vücudumun ihyiyacı olan şeyleri almaya çalışıyorum.Bu adar zahmet elbet ödüllendirilir inşallah.Bana sorarsan sen de artık olumsuz düşünme Allah büyüktür bence sen de düşün derim

ben allahtan sigara kullanmıyorum bende keşke millet gibi idrar testi yapıp herkese haber verebilseydim hamile kaldığımda aman ya bişey olura diye eve tıkılmasam dış dünyayla ilişkimi kesmesem ama allah nasip kısmet ederde tekrar hamile kalırsam diğer hamileler gibi gezip dolaşıcam olcak olan nasılsa oluyor (yine evham yapmazsam tabi) hakkımda hayırlısı artık rabbim yardımcımız olsun inşallah allaha emanet ol canım iyi geceler

İyi geceler canım Allah bize de nasip edecek inşallah.

kac aylık yapmıstın dusuklerını canım sadece adı antı mı dısarı atıyor demıstın dusuyormu bebek kendılıgınden acıklarsan sevınırım

benım faktor 5 de var bılemıyorumkı ınsallah bısey olmaz ben baslamadım daha

günaydın herkese.özelden yazan arkadaşlar mesajlarınızı aldım ama özelden yazamıyorum 100 msj.dolmadıgından.isteyene burdan yazabilirim.iyi günler herkese

isim yazmadan sorularınıza burdan cevap vereyim.

hamile oldugumu ögrendikten sonra 5.hafta coraspine,6.haftada clexane başladım.

cenk sayından memnundum herkes onu öneriyor ama şuan hastaneden ayrıldı bende ona devam etmiyorum.özele geçti.

benim satım 11 agustos.bugün Allahın izniyle 29+2 yim.önümüzdeki perşembe günü kontrolüm var yazarım sana.üç haftada bir kontrole gidiyorum.

Benim de iğne kullanmama rağmen bebek öldü, 9 haftanın sonundaydı. Bebek genetik teste yollandı, sağlıklıydı. Bu durumda sadece kan pıhtılaşması kalıyor, iğnenin dozu yeterli gelmemiş dedi. Ben 1298 homozigotum, clexane 0,4 kullandım. Yeniden hamile kalmayı başarırsam aspirin ve günde 2 kere 0,4 clexane kullanacağım. İğnenin dozunun yetmediğinin hiçbir belirtisi yok, iğnenin dozunu tam ayarlayacak herhangi bir test de yok. Ha belki de iğnenin dozu fazla gelmiştir onu bilecek kimse de yok. Aynı genetik mutasyona sahip kişilerin biri iğne kullanmadan doğurabilirken, diğeri 3 iğne kullansa yine olmayabiliyor. O yüzden bu doz olur, bu doz az gelir diyemiyorlar. Ayrıca sorulmuştu, hiçbir genetik bozukluk bir diğerinden daha hafif veya daha ağır diye sınıflandırılamıyor. Evet tıbben bazı genetik bozuklukların düşükler üzerinde daha fazla ve kesin etkileri oldugu kanıtlanmış ama bu demek değil ki o genetik bozuklukları olanlar çocuk sahibi olamaz, diğerleri olur, veya biri bir diğerinden daha kolay veya daha zor sonuca ulaşır. MTHFR bozukluklarını birçok doktor önemsemez, etkisi olmadıgını söylerler çünkü ispat edilememiş ama, gelin görün ben 4 düşük yaşadım. Tıbben daha sorunlu diye nitelendirilen genetik bozuklugu olan arkadaşlarım ise çoktan dogurdu. Benim anladığım iğnenin dozuna çok fazla takılmamak gerekiyor, appt testi yapılıyor iğne dozu için eğer limitlerin dışındaysa kesin dozajı değiştirmek gerekir ama pıhtılaşma süresi limitlerin içinde olsa dahi anlık bir pıhtılaşma yaşanabilir ve iğnenin etkisi yetersiz kalabilir. Ama bunu düşünerek de yaşanamayacağından doktor ne derse doğrudur diyip, içimizi ferah tutmalıyız.

merhaba arkadaslar;

Igne dozu neye gore ayarlaniyor diye soranlar olmus...Gittigim doktorlardan biri Ignenin dozuna karar verebilmek icin

Homosistein'e bakiyorlarmis! Normal degerlerin cok uzerindeyse yuksek doz veriyorlarmis

Sizin homosistein duzeyiniz kac???

canim sen o dusukden hemen once ve sonra veya homosistein'e baktirdinmi?

Veya ignenin dozuna karar verilirken homosistein kacdi? Bakildimi?

sat'a göre 29+2 ultrasona göre kaçsın cnm sat la uyumlumu?

merhaba burcu benimde 3 düşüğüm var mthfr 1298 homozigotum üçüncü gebeliği öğrenir öğrenmez clexan 0.4e başladım ama yinede düşük oldu bu ay aşılama yaptırdık bugün 6.günü iğnelere aşılama yaptırdığım gün ama sadece günde bir kez olarak başladım.çok korkuyorum genetik test için 7 saatlik yol gittim dediğin testler içinde ünvsite hastanesi şart galiba ama burada yok inşallah en kısa sürede meleklerimize kavuşuruz

canim sen o dusukden hemen once ve sonra veya homosistein'e baktirdinmi?

Veya ignenin dozuna karar verilirken homosistein kacdi? Bakildimi?

Bana düşükten hemen sonra bakıldı, iğnenin dozunu ayarlamak için bakmadılar. Zaten çıkan değer de limitlerin içindeydi. Ama doktor onu daha da aşağıya çekmeliyiz senin için normal limitler yeterli değil, 7lere çekmemiz lazım demişti. Emin değilim ama çıkan sonuç 10 civarındaydı. Bu arada yaptığımız diyet homosistein değerini düşürmek için yapılan bir diyet. MTHFR mutasyonu olanlara verilmesinin nedeni o. O nedenle benim diyetimi biraz daha ciddi yapmamı söyledi, hatta yumurtayı falan yasakladı bana doktor. Tam bir önceki sene yapılan değerden daha yüksek çıkınca sormuştum, ben diyet yazmazdan önce daha düşüktü şimdi diyet yapmama rağmen niye yükselmiş diye, meğerse diyet hemen etkisini göstermiyormuş, zamanla yavaş yavaş etki ediyormuş homosistein düzeyine, o nedenle istikrarlı bir şekilde yapmak lazım diyeti aklınızda olsun.

cnm senin nasıl?ultrason yanıltıcı olabiliyomuş,makinalar farklı oluyo diyolar.1-2 hafta önde yada geride gösterebiliyormuş.

benim sat 14 ağustos.ama bebek 7-8 gün falan önde çıkıor.farklı ultrason cihazlarında baktırdık..geride çıktığı zaman korkuorum ben çünkü benm ölen bebeğimde böle önde gidiordu.kontrole gittiğimizde bi gün 4-5 gün küçük çıktı sata göre.daha sonrada o hafta içinde kaybettik..gelişme geriliği oluo işte küçük çıkınca.ondan sordum cnm.hemen hemen aynı haftada doğum yapçaz seninle inşallah tabi.kızmı erkekmi?

İnşallah tutar aşılaman devamı da sağlıkla gelir sonra. Appt sanırım birçok yerde yapılabilen bir test, homosisteini bilmiyorum onun da yapılabiliyor olması lazım. Bunları başka birimler de yaptırıyor olmalı, kardiyoloji gibi...İğneye hamilelik sonucunu öğrenmeden başladığınız iyi olmuş, ben bebeğin tutunabilmesi için önceden başlamanın iyi oldugunu düşünüyorum. Hamilelik sonucun pozitif çıkarsa dozun değişecek mi, yoksa yine günde bir defa 0,4 clexane mı devam edeceksin sadece?

canım her doktor iğne dozunu farklı ayarlıyor.benim doktorum aptt testinne göre iğne dozunu ayarlıyor ama en baştan bu testi yapmadan deneme yanılma yöntemiyle doza karar veriyordu.mesela en başta direk 2 iğneyle başladık.sonra aşırı kanamam oldu iğneyi günde 3e çıkardı.sonra tekrar 2 ye indirdi.kanamam bitmeyince günde bire indirdi iğneyi ve ondan sonra aptt testi yapılmaya başlandı.bu testle de 2 aydır falan iğnenin dozunun iyi olduğunu söylüyor ve günde bir iğne ve coraspin kullanıyorum.şimdi Allah'a şükür 31.haftayı bitiricez.ama bu doz olayına çok kafanı takma.bence herşey bir sebep oluyor.

merhaba denizdilek hamileleik günümüz aynı.ben de 31+6 haftalık hamileyim.benim 2 heterozigot bir homozigotum var.ben de doktora sordum doğuumn nasıl olacağını sezeryan dedi.benim 3 mutasyonum olduğu için normal doğum riskli olur dedi bana ama tek mutasyon olması durumunda normal doğum olabilir belki.aslında ben artık normal sezeryan pek takmıyorum.sağ salim çocuklarımızı kucağımıza alalım da nasıl doğum yaparız çok da önemli değil bence..bi de ben iğneyi sanırım sezeryandan 12 saat önce bırakıcam.inş. her şey sorunsuz olur.bu hafta da bile içim rahat etmiyor her an endişedeyim

test olarak homosıstein mı ısmı testın bu hamılelıktemı bakılıyor yoksa ıgne dozu başlanmadan dı bakılıyormu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…