benimde sadece mthfr677 heterzigot ama sen zaten riskli dönemi atlatmışsın canım inşallah sağlık sıhhatle bebeğini kucağına alırsın gönlümüzü ferah tutup allahasığınmaktan başka çareemiz yok ekim ayında kürtaj oldum korunmayı bıraktım ama inan ki bi tarafım çok istiyor diğier tarafımda ya hamieysem diye o kadar korkuyorum ki
İnşallah canım çok sağol.O his hiç gitmez ki,inan 1 sene beklesen hamile kalsan ilk hissedeceğin şeydir bu. Bizim için mesele çift çizgiyi gördükten sonra başlıyor. Allah herkesin evladını ona bağışlasın inşallah millet çift çizgi görünce seviniyor bizim elimiz ayağımız titriyor.Bu bizi hiç bırakmayacak bir şey.Elimizden geleni yapacağız.Bizim de beir şeyler yapmamız gerekiyor sağlık açısından.Kesinlikle sigara içmememiz gerekiyor.Ben içiyordum 9 ay önce bıraktım yiyeceklerime dikket ediyorum vücudumun ihyiyacı olan şeyleri almaya çalışıyorum.Bu adar zahmet elbet ödüllendirilir inşallah.Bana sorarsan sen de artık olumsuz düşünme Allah büyüktür bence sen de düşün derim
ben allahtan sigara kullanmıyorum bende keşke millet gibi idrar testi yapıp herkese haber verebilseydim hamile kaldığımda aman ya bişey olura diye eve tıkılmasam dış dünyayla ilişkimi kesmesem ama allah nasip kısmet ederde tekrar hamile kalırsam diğer hamileler gibi gezip dolaşıcam olcak olan nasılsa oluyor (yine evham yapmazsam tabi) hakkımda hayırlısı artık rabbim yardımcımız olsun inşallah allaha emanet ol canım iyi geceler
cnm benden bı tane anti diye bır test aldılar o test bozuk cıktıgı zaman romotoojı bolumune sevk ettıler orda bır kac tane testler yapıldı ve sonucunda sındırım sıstemı bozuklugu oldugu ortaya cıktı buda ne oluyorus onu acıklım benım vucudum dısardan gelen yabancı hıc bırseyı hazmedemıyormus ve dısarı atıyormus hamıle kaldıgım zamanda bebegı vucud hazmedemedıgı ıcın gelıstırmıyor ve zamanla dısarı atıyormus
benim mutasyonumu sormuştunya ablacım ben de de mthfr 677 heterozigot var. dr.cok düşük düzeyde dedi.iğne kullancaz ama az dozda dedi.bizim gibi olupda doğuranlarda varmışsasırdım ama umutlandım da yinede rabbim hayırlısını hayırlı zamanda sağlıklısını ve güzel ahlaklısını nasip etsin
iğne düşük yasayanlarda olmuş bizdede boyle bir ihtimal varmı yani tedavisi bulunmuş iğne olmamız lazım ya acaba iğne mi düşük yapıyo ki.benim dr. igne kullanırken bişi olmaz demişti de..
Ya iğne kullanıp ta tekrar düşük yapan arkadaşlar varmış,bunu duyunca insan çok endişeleniyor.Acaba iğne dozu düşük mü gelmiş yoksa başka bir rahatsızlık mı olmuş ?İğne dozu düşük geliyorsa hiç mi belirti göstermiyor, hani bebeğin gelişimi geriler, ya da başka bir şey olur mu acaba? Bir de iğnenin dozundan olursa daha küçükken düşük olur değil mi?Çok soru sordum ama kimse olmayınca senin fikirlerini de almak istedim
Benim de iğne kullanmama rağmen bebek öldü, 9 haftanın sonundaydı. Bebek genetik teste yollandı, sağlıklıydı. Bu durumda sadece kan pıhtılaşması kalıyor, iğnenin dozu yeterli gelmemiş dedi. Ben 1298 homozigotum, clexane 0,4 kullandım. Yeniden hamile kalmayı başarırsam aspirin ve günde 2 kere 0,4 clexane kullanacağım. İğnenin dozunun yetmediğinin hiçbir belirtisi yok, iğnenin dozunu tam ayarlayacak herhangi bir test de yok. Ha belki de iğnenin dozu fazla gelmiştir onu bilecek kimse de yok. Aynı genetik mutasyona sahip kişilerin biri iğne kullanmadan doğurabilirken, diğeri 3 iğne kullansa yine olmayabiliyor. O yüzden bu doz olur, bu doz az gelir diyemiyorlar. Ayrıca sorulmuştu, hiçbir genetik bozukluk bir diğerinden daha hafif veya daha ağır diye sınıflandırılamıyor. Evet tıbben bazı genetik bozuklukların düşükler üzerinde daha fazla ve kesin etkileri oldugu kanıtlanmış ama bu demek değil ki o genetik bozuklukları olanlar çocuk sahibi olamaz, diğerleri olur, veya biri bir diğerinden daha kolay veya daha zor sonuca ulaşır. MTHFR bozukluklarını birçok doktor önemsemez, etkisi olmadıgını söylerler çünkü ispat edilememiş ama, gelin görün ben 4 düşük yaşadım. Tıbben daha sorunlu diye nitelendirilen genetik bozuklugu olan arkadaşlarım ise çoktan dogurdu. Benim anladığım iğnenin dozuna çok fazla takılmamak gerekiyor, appt testi yapılıyor iğne dozu için eğer limitlerin dışındaysa kesin dozajı değiştirmek gerekir ama pıhtılaşma süresi limitlerin içinde olsa dahi anlık bir pıhtılaşma yaşanabilir ve iğnenin etkisi yetersiz kalabilir. Ama bunu düşünerek de yaşanamayacağından doktor ne derse doğrudur diyip, içimizi ferah tutmalıyız.
isim yazmadan sorularınıza burdan cevap vereyim.
hamile oldugumu ögrendikten sonra 5.hafta coraspine,6.haftada clexane başladım.
cenk sayından memnundum herkes onu öneriyor ama şuan hastaneden ayrıldı bende ona devam etmiyorum.özele geçti.
benim satım 11 agustos.bugün Allahın izniyle 29+2 yim.önümüzdeki perşembe günü kontrolüm var yazarım sana.üç haftada bir kontrole gidiyorum.
sat'a göre 29+2 ultrasona göre kaçsın cnm sat la uyumlumu?
Benim de iğne kullanmama rağmen bebek öldü, 9 haftanın sonundaydı. Bebek genetik teste yollandı, sağlıklıydı. Bu durumda sadece kan pıhtılaşması kalıyor, iğnenin dozu yeterli gelmemiş dedi. Ben 1298 homozigotum, clexane 0,4 kullandım. Yeniden hamile kalmayı başarırsam aspirin ve günde 2 kere 0,4 clexane kullanacağım. İğnenin dozunun yetmediğinin hiçbir belirtisi yok, iğnenin dozunu tam ayarlayacak herhangi bir test de yok. Ha belki de iğnenin dozu fazla gelmiştir onu bilecek kimse de yok. Aynı genetik mutasyona sahip kişilerin biri iğne kullanmadan doğurabilirken, diğeri 3 iğne kullansa yine olmayabiliyor. O yüzden bu doz olur, bu doz az gelir diyemiyorlar. Ayrıca sorulmuştu, hiçbir genetik bozukluk bir diğerinden daha hafif veya daha ağır diye sınıflandırılamıyor. Evet tıbben bazı genetik bozuklukların düşükler üzerinde daha fazla ve kesin etkileri oldugu kanıtlanmış ama bu demek değil ki o genetik bozuklukları olanlar çocuk sahibi olamaz, diğerleri olur, veya biri bir diğerinden daha kolay veya daha zor sonuca ulaşır. MTHFR bozukluklarını birçok doktor önemsemez, etkisi olmadıgını söylerler çünkü ispat edilememiş ama, gelin görün ben 4 düşük yaşadım. Tıbben daha sorunlu diye nitelendirilen genetik bozuklugu olan arkadaşlarım ise çoktan dogurdu. Benim anladığım iğnenin dozuna çok fazla takılmamak gerekiyor, appt testi yapılıyor iğne dozu için eğer limitlerin dışındaysa kesin dozajı değiştirmek gerekir ama pıhtılaşma süresi limitlerin içinde olsa dahi anlık bir pıhtılaşma yaşanabilir ve iğnenin etkisi yetersiz kalabilir. Ama bunu düşünerek de yaşanamayacağından doktor ne derse doğrudur diyip, içimizi ferah tutmalıyız.
sat'a göre 29+2 ultrasona göre kaçsın cnm sat la uyumlumu?
canim sen o dusukden hemen once ve sonra veya homosistein'e baktirdinmi?
Veya ignenin dozuna karar verilirken homosistein kacdi? Bakildimi?
cnm senin nasıl?ultrason yanıltıcı olabiliyomuş,makinalar farklı oluyo diyolar.1-2 hafta önde yada geride gösterebiliyormuş.
merhaba burcu benimde 3 düşüğüm var mthfr 1298 homozigotum üçüncü gebeliği öğrenir öğrenmez clexan 0.4e başladım ama yinede düşük oldu bu ay aşılama yaptırdık bugün 6.günü iğnelere aşılama yaptırdığım gün ama sadece günde bir kez olarak başladım.çok korkuyorum genetik test için 7 saatlik yol gittim dediğin testler içinde ünvsite hastanesi şart galiba ama burada yok inşallah en kısa sürede meleklerimize kavuşuruz
vallahi gözüm korktu iğne olanların dozu dr. az ayarladığı için düşük oldu demesine takıldım..acaba diyorum bu benim yaptırmadıklarımdan bir değerle mi yapılıyo iğne dozunun ayarlanması...neyse kafam cadı kazanı oldu yeterince sorunum vardı birde bunları düşünemiyorum hakkımızda hayırlısı .sağol yardımların için...
Merhaba beyazkelebek.Ben 31+6 haftalık hamileyim.2 kez düşük yaşadıktan sonra bu hamileliğimde 6.haftamdan itibaren hergün innohep 0,45 vuruyorum.Ben de MTHFR C677 heterezigot mutasyon vardı.İkimizinki farklı olduğu halde aynı iğneyi kullanmışız ve benim doktorum ileri derece pıhtılaşmadan bahsetmedi.36.haftaya kadar iğneyi kullanıcam,sanırım sen de 8 ay kullanmışsın..Peki sezeryan mi normal doğumla mı dünyaya getirdin bebeğini?Bunu tam anlamadım,normal doğumdaki riskten bahsetmişsin de biraz endişelendim..Doktorum iğne vuruluyorum diye sezeryan olmak zorunda olmadığımı söyledi.. :44: Benimki de kız olacak allahın izniyle..Allah sağlık sıhhat versin seninkine de..
merhaba arkadaslar;
Igne dozu neye gore ayarlaniyor diye soranlar olmus...Gittigim doktorlardan biri Ignenin dozuna karar verebilmek icin
Homosistein'e bakiyorlarmis! Normal degerlerin cok uzerindeyse yuksek doz veriyorlarmis
Sizin homosistein duzeyiniz kac???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?