Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba kızlar yarın sabah yine dr.a gidiyorum bu pıhtılaşmayla ilgili bende var onu ögrendik ama başka hangi testleri söylemeliyim dr.a veya başka ne sormalıyım aklıma gelmiyor şuandaa akıl verin lütfen

cok saoll canım yardımın ıcın allah kımseye dusurmesın yasatmasın ınsallah senın tedavın olumlu olur guzel haberlerını alırız kendıne cok ıyı bak

amin inşallah canım duanı eksik etme RABBİM hepimize en hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin inş:)

merhaba kızlar yarın sabah yine dr.a gidiyorum bu pıhtılaşmayla ilgili bende var onu ögrendik ama başka hangi testleri söylemeliyim dr.a veya başka ne sormalıyım aklıma gelmiyor şuandaa akıl verin lütfen

canım benim zaten onlar trombofoli testi deyince hepsini yapıyolar.hepsi birbiriyle alakalı die biliyorum.başka soracağın soru ne olabilirki düşünüyorum ama???testler çıktıktan sonra soruların artar.

valla şuanda bir kaç tene soru var aklımda benim gebeliklerimde hep gelişme geriligi oluyor kalp atışları oluşmuyor buda enteresan normalde pıhtılaşma sorunu olanlar düşük yaparken ben kürtaj oluyorum atışlar oluşlmadıgı için ve gününe göre geri oldugu için birinden duydum b vitamini ve folik plus emilimi olmadıgı içinde bebek geliişmezmiş enteresan deilmi?

ilginç bunu duymamıştım.bebeğin büyümesi ile alakalı kürtaj die biliyorum.küçükse kendi düşüyor.ben bi düşürdüm bide kürtaj oldum:/

ilginç bunu duymamıştım.bebeğin büyümesi ile alakalı kürtaj die biliyorum.küçükse kendi düşüyor.ben bi düşürdüm bide kürtaj oldum:/

benım de ama kalp atışi yok oyle oluyordu canım bebkın kese var oluyor kese gıt gıde bozuluyordu ve ılgınctırkı bekledım düşsun dıye kendılıgınden duşmuyordu agırda kaldırdım yanı dusmedı benımde 2 gebelıkte kan pırtısı gordu doktor yat dınlen bu kan pırtısı dagılır dedı ben de yatttım dagılmadıda sonu husran oldu tabıkı kurtaj bu arada patolojı yaptırdınmıydı sen ne cıktıydı yaptırdıysan sonucun

kızlar bana mtfr 677 bakılmış ve faktor 5 proteın s ve c bakıldı kromozonda bakıldı ama mtfr 1298 falan yok yapılmamışmıdır acaba heterızıgotum ben de merak edıyorum acaba yapılmadımı kı doktorla goruseyımmmı devlettte yaptırmıstım bayagıda oldu ama sımdı capaya gıttım ordan da ıstenmedı sadece proteın c ve s ve( lupus antıkoagulasyonm---- aktıve proteın c rezıstansı -----antıtrombın3 ) ıstendı bunlar ney bılen varmı acıl dır bılgı verın tesekkur ederım

canım benim ikinci düşükte patolojiye aldılar ama sonucunda bişi çıkmadı.

arkadaşım mthfr nin yapılmadığını zannetmem.sonuçta oda bu grupta.sen yinede bi dr una sor istersen ama bence yapılmışdır.ayıracaklarını sanmam.protein s ve c ise düşüğe sebebp oluyor.benim ilk testimde düşük çıktılar sonra hacettepede baktırdım çok normaldi.değer normal aralıkda idi.anladığım kadarıyla bu değerler değişebiliyor.

meraba cnm benımde aynı senın anlattıgın sekılde oluyordu dusuklerım ve toplamda dort tane yasadım en sonun dusugumde ptrtılasma buldular ıgne vuruldum ama gene dusuk oldu. daha kapsamlı bır arastırma sonucu romotolojık hastalık bulundu yanı sındırım sıstemı bozuklugu vucud gebelıgı ıstemıyormus ve dısarı atıyormus suan gebelıgımle bırlıkde ılac ıgne tedavısıne basladım cok sukur kalp atıslarını duyduk.doktora sordugumda pırtılasma erken gebelıklerın sonlanması ıle alakalı degıl dedı nsallah bundan sonrasında sorun yasmayız

sındırım sıstemıyle ılgılı ne yapıldı test canım ve nasıl sorunun oldu anlatırmısın

arkadaslar bu kan pıhtılasması olan hastaların dogumu sezeryanlamı hep oluyor bu konuda bılgısı olan var mı ?????

arkadaslar bu kan pıhtılasması olan hastaların dogumu sezeryanlamı hep oluyor bu konuda bılgısı olan var mı ?????

Cogunluk sezeryan bildigim kadariyla; ama normal dogum yapan arkadaslarimizda var tabiki. sana bagli yani bir nevi.

Sezeryani cogu kimsenin tercih etmesinin nedeni; kan pihtilasmasi olanlarin zahmetli ve cileli bir gebelik oluyor genelde ve igne kullanildigi icin gebelik boyunca kimse normal dogumla riske etmek istemiyor bebeginin ve kendinin hayatini. Birde komplikasyonlar neticede daha fazla olabilir dusuncesi var normal dogumda.

tesekkurlerrr cevabın ıcın hep merak etmısımdır tabı rısk varsa ısın ıcınde sezeryan daha mantıklı

Amin insallah canim.

Psikolojik tedavi gorurken hamile kalmamaya dikkat edin yani antidepresan kullanirken. Bir eczaci arkadasim demisti cok tehlikeliymis. Hatta benim bir arkadasim kullaniyordu psikolojik tedavi goruyordu ve guclu antidepresan kullaniyordu o sirada da kazayla istemeden hamile kaldi bebegi aldirmak zorunda kalmisti. Cok guclu ilaclar oldugu icin doktoruda bebek icin iyi degil diye kendisine soylemis. Ilaclarin bittikden sonra 6 ay bekle demis arkadasima ondan sonra gebelik dusun demis.

Ben o yuzden sirf ilac kullanmamak icin bu zor donemleri bu forumda atlatmaya calisiyordum :))) burdaki arkadaslar benim ilacim oldu. Cogu zaman cevremden kat kat iyi geldiler bana. Allah hepsinden tekrardan razi olsun. Ne muradlari varsa versin. :)

Tabi sen yinede kendi doktoruna da bir sor canim kendi durumunu.

ınsan dusune dusune kafayı yer valla bak uykumda kactı ne zor seyler yaaaa ınsanın basına hersey gelebılıyormus

canım kan pıhtılaşması nedeniyle 8 ay boyunca innohep 0,45 isimli iğneyi oldum.allaha şükür 16 aylık bi kızım var şimdi..iğne kanı sulandırdığı için damardan kan tahlili bile yapılınca kanama zor duruyordu,doktorumda kendine dikkat et bi yerlerini kesme diyordu...sezeryanda iğneyi birkaç gün öncesinden kesiyor doktor tekrar kan akışının normale dönebilmesi için...aksi halde doğumda çok fazla kan kaybı yaşanabilir ve anneyi riske atar bu durum...normal doğumun önerilmemesi bu yüzden...

canım kan pıhtılaşmasının hamile olmadan önce bi tedavisi yok,sadece hergün birer bebek aspirini içmemi söylemişti doktorum....hamile kalınca doktoruma gittim ve 6 haftalık olmuştu bebebğim...hemen iğneye başladık,aspirine de devam ettim....başka bişey yapılmadı..tabi doktorunda çok önemli iğne dozunu ii ayarlaması gerekiyor..mesela benim olduğum iğnenin 5 ayrı dozu vardı..0,45'le başladım sonuna kadar devam ettim

merhaba arkadaşlar..uzun zamandır bu konuya bakmıyordum,aynı şeyleri yaşamış biri olarak sizemoral olabilirim umuduyla yazıyorum....çok zor olduğunu biliyorum ama moralinizi yüksek tutun hamilelik için en önemli şey bu...ileri derecede kan pıhtılaşması çıktı bende allaha şükr iğnelerle bebeğimi kucağıma alabildim.kızım 16 aylık oldu bile....iyi bir doktorla başarabilirsiniz,tedavi edilemeyecekbişi değil bu..sadece doktorun doğru iğneyi vermesi gerekiyor..allah isteyen herkese en kısa zamanda anneliği nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…