Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

burcu gen canım şimdi gördüm çok sevindim hayırlı olsun rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip eder inşallah

kızlar bu arada benim iğnem değişti fıragmın iğne piyaadan kalkınca clexsane geçtik fıragmin 5000 likten 2 tane günlük 10000 doz alıyodum şimdi dr clexsane 0.6 lığa geçirdi 6000 lik doz az mı gelir kafamı karıştırıyo perşembe kontrolüm var dr a endişemi söyeyeceğim test felan ne gerekiyo yapmasını isteyeceğim aptt testi miydi o iğnenin yeterli mi olurp olmadığını öğrenmek için yapılan test

arkadaşlar benim gibi bişey yaşayan varmı
4 aylık hamileyim 2. cocuğum olcak.. bir ay önce otururken önce sol elim karıncalandı sonra bileğime gecti sonra dirseğime dirsekten sonra geçti dediğim anda sol yanağım karıncalandı sol diş etlerim sol dil ve damağım sonra kayboldu gitti karıncalanma .
karıncalanma bitene kadar acile gittim. bu 15 dk sürdü.. daha sonra kadın doğum dr sine söyledim bunu oda kan pıhtılaşması belirtisi dedi ve coraspirin 100 mg verdi.. ama iğne vermedi .hergün içiyorum.. benim ablamında kan pıhtılaşması sonucu 4-5 düşüğü oldu araştırılınca bulundu ablamda.. acaba dr söylesem bende iğne mi istesem yoksa hamileyken bunu ölçen bir test falan var mı bende bu konuda endişeliyim.. siz ne dersiniz

Canım benim sağol. Amin.
İğne dozu için appt baktılar bana bugün. Acaba Clexane daha mı etkili ki 10000 yerine 6000 vermiş?
canim, homosisteine baktirmayi dusunuyormusun? Baktirmakda fayda var bence..aptt ne kadar onemliyse homosistein de bir o kadar onemli :)
Gecmis olsun arkadasim karincalanma icin...evet bu ben hamile olmadigim halde bende cok oluyordu, ama coraspin kullandim ve gecti sayilir cok yok en azindan.
Ama detayli pihtilasma testlerini acil yaptirmanda fayda oldugunu dusunuyorum, en azindan onlemini almis olursun boyle bisey varsa bile gercekdende.
Ablanin da dusukleri olmus demissin pihtilasmadan dolayi, simdi bebisleri varmi? Birde hangi degerlerinde sorun varmis, ogrenirde bizimlede burda paylasirsan sevinirim.
Rabbim evladini sana bagislasin, Ve gebeligin geri kalan kisminda sorunsuz gunler diliyorum.

canim iyi yapmissin, cizelge yapmakla; evrene pozitif enerji gondermissin..ben cekim gucune inaniyorumda :) insallah gerceklesir dusunduklerin canim.

ablamın ilk çocuğunda problemi olmadı ikinci çocuğu isteyince düşükler yaşadı sonra araştırılıp bulundu ama hangi değerleri yüksek bilmiyorum
ben özel bir kadın doğum dr yede görünüyorum oda hamileyken bunu teşhiş edecek bir test olmadığını söyledi.. cor aspırıne devam et dedi. ama benim aklımda hep cor aspirin yeterli gelmezse sorusu var. allah muhafaza.. benimde karıncalanmalar çok az olsada biraz oluyor sol ayak ve alimde sabit duruşlarda oluyor..sizindr ler hamileyken bunu belirleyen bir testin olup olmadığını söyledimi hiç.. burası küçük bir il imkanları kısıtlı..

Canım ya doktora söyledim homosistein baksak diye gerek yok appt ye bakıcam dedi sadece.
Perşembe gidince bir daha sorayım en iyisi.

Son düzenleme:
Canım ya doktora söyledim homosistein baksak diye gerek yok appt ye bakıcam dedi sadece.

canım bu homoistein ne için gerekli neye bakılıyo bide bana dr folbioli doğuma kadar kullanacaksın dedi senin dr mu söylemişti fazlası zararlı diye onun fazla mı azmı olduğunu anlamak içinde bi test varmı

Tamam coraspin vermis canim ama bunun yaninda senin degerlerine bakmasi lazim. Bu da trombofili paneli denilen bir test adi altinda mevcut olan bir suru degerlere bakiliyor.... Bunun sonucunda coraspin ve igne veriyor..Sen bu testi yaptirmaya bak istersen. Hicbisey cikmasa bile onlem almakda herzaman yarar vardir.

burdakilerin %99'u gebelikde igne kullaniyor pihtilasmadan dolayi..ama su da var..kimisinde coraspin gebeligi sonuna kadar saglikli da goturebiliyor..

Yani cok karistirmadan ozetleyeyim :)) trombofili testlerini yaptir, icin rahat etsin. pihtilasma varsa doktor ignede ekler coraspinin yanina.

Bulundugun il neresi, yazarsan burada turkiyenin degisik yerlerinden arkadaslar var; sana belki yardimci olurlar; olmadiysa en azindan arastirma hastanesi bul ve yaptirmaya calis canim.

Sormakda fayda var canim; gerci en son senin homosisteinde bir problem yokdu, ama doktor yinede biraz daha dusurmeye calisiyordu demistin yanlis hatirlamiyorsam.. diet yapiyormusun tatlim hala?

canım bu homoistein ne için gerekli neye bakılıyo bide bana dr folbioli doğuma kadar kullanacaksın dedi senin dr mu söylemişti fazlası zararlı diye onun fazla mı azmı olduğunu anlamak içinde bi test varmı

Canim kanda folat duzeyine baktirirsan normal degerlerindemi azmi fazlami ortaya cikar

Kizlarrr, bende hic bir gebelik belirtisi yok...sanirim bu ayda umutlar sondu 43:

canlarımmm testimin sonucunu aldım.
129 çıktı
çok garip bi his var içimde,çok rahatım Allah ım inşallah kucamıza almayı da nasip eder.
hafta sonu kese için gidicesss :)
nolurrrrrr dua edin bana
ben de yapıyım mı çizelge çokk özendim :)

MTHFR mutasyonlarında metiyonin homosisteine dönüşüp damar sertliği ve damar tıkanıklığı yapabiliyormuş, folik asit, b12 kullanmamızın ve diyet yapmamızın en önemli nedeni homosistein miktarının artmasını engellemek. Bu nedenle homosistein değerimiz artma eğiliminde olduğu için arada kontrol ediyor doktorlar, limitlerin üzerine çıkarsa pıhtılaşma ve düşük yapma ihtimalin de artıyor ne yazık ki. Ama ne yazık ki aaa yüksek çıkmış şunu iç de düşsün diyebildikleri bir ilaç veya yöntem yok. İlk teşhis konulurken bir de son kaybımdan sonra bakmışlardı bana. Limitlerin altındaydı ama doktor daha da altına indirmeliyiz demişti, diyeti daha sıkı bir şekilde uygulamamı önermişti. Şimdi ise bakmadı bile, neyi neye göre yapıyor bu doktorlar bir türlü anlayamıyorum.
Folbiol için düşükten sonra kandaki folik asit miktarına bakmışlardı ve çok yüksekti. Doktora ben söylemiştim yüksek olması zararlı değil mi diye. Evet uzun süre yüksek olursa zararı olabilir demişti ve önce bıraktırıp sonra da haftalık dozu 2 taneyle sınırlamıştı. Gebeliğin sonuna kadar kullanacağım, ama hangi dozda devam edeceğim onu bilmiyorum. Hatta biz MTHFRliler sanırım ömrümüzün sonuna kadar kullanacağız bu ilaçları, çünkü bizim riskimiz sadece hamilelikle ilgili değil, dikkat etmezsek kalp ve damar hastalıkları riskimiz var ömür boyu.

Canim senin sat ne zamandi?
Rabbim sorunsuz saglikli bir gebelik sonunda bebegini kucagini almayi nasip etsin insallah.
Yap cizelgeyi canim, daha ne bekliyorsun :))

Evet aynen oyle :)) bizim omur boyu homosistein duzeyimiz normal araliklarda olmali..
Simdi diet yapiyormusun..birara yapmistin ya canim?

Diyete devam. Evet düşürelim demişti, sanırım ne kadar düşük o kadar iyi.
Bu arada bu diyet, bebeğe olacak faydasının yanında yıllardır veremediğim kiloları vermemi sağladı :)

Kizlarrr, bende hic bir gebelik belirtisi yok...sanirim bu ayda umutlar sondu 43:
İnşallah bir son dakika golüyle dönersin ne diyim tatlım, hayırlısı olsun. Her zaman belirti olmuyor ama onu bil. Hatırlarsan ben geçen sefer 6 haftalıkken öğrenmiştim :)

Allah sonunu sağlıkla görmeni nasip etsin.

Insallah hayirlisi artik :)

Yaa bu arada ben şu anda tahminen 4+5 teyim, kan değerim bugün 4725 çıktı. Sizce perşembe (5+1 olacak) sadece kese mi gözükür? Bebek en erken ne zaman gözüküyor ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…