sağol canım allahım herkese nasip etsin. canım şükür yolk sacı gördüm bebişinde kalp atımını doktorum azıcık dinletti. umarım bir dahaki gidişimde bebeğimide görürürm . umarım iyidir.
kızlar merhaba bu konuda bilgili ve tecrübeli oduğunuzu düşünerek bi soru sormak istyrm. şimdi bendede 677 heterozigot var, doktor nisandan sonra korunmayı bırak dedi. perşembe günü adet olmayı bekliyorum, adetten sonrada korunmamayı. ama bir bağırsak enfeksiyonu nedeniyle bi antibiyıtk kullanıyorum. 2gündr ve yarın bitcek antibiyotik... nisanın 15inden sonra yumurtlarım muhtemelen,bi aksilik çıkmazsa. bu ilacın ozmana kadar etkisi olurmu sizce..hamileyken antibiyotk zararlı biliyrm ama öncesindede hazırlık aşamasındada zararlı mı
arkadaşlar biliyorumki hepinizde neredeyse bi doktor kadar bilgili insanlarsınız bu konularda.lütfen banada bişeyler yazın.ben ilk dış gebelik geçirdim.ondan tam bir yıl sonrada kimyasal gebelik.ve son olarak şuan yine bir kimyasal gebelik daha yaşadım.tesler sonucu mthfr c677t heterozigot ve ace(ı/d) heterozigot çıktı.doktorum folbiol,benexol ve yarım bebek aspirini verdi hamile kalana kadar.kalır kalmazda iğneye başlıycaz 0.4 lük.size ilk sorum bebek aspirini ile coraspin arasındaki fark ne?neden bebek aspirinide coraspin değil?neden yarım içiyorum sizce?ikinci sorum ben bu ilaçları kullanırken yine ikinci bir kimyasal gebelik yaşadım.neden bu ilçalr bebeğin düşmesine engel olmadı sizce?içtiğim ilaçlar yetmedimi acaba?ben artık bu korkuyla yaşamak istemiyorum.nede bebeklerimi kaybediyorum.kendimi cok çaresiz hissediyorum.sanki yine olsa yine engel olamıycakmışız gibi geliyor.inanın hamile kalmaya korkar oldum.bide son bi soru daha.hamile iken normal bir hamileden cokmu daha dikkat etmemiz lazım kendimize,hani yorgunluk,çalışma,iş güç falan gibi?
1) Bebek aspirini ile Coraspin arasında bir fark yok, Coraspin dozajındaki aspirinlere (100lük) bebe aspirini diyorlar. Neden yarım içtiğini bilmiyorum, ben 100lük coraspinden günde 1 adet alıyorum, senin gibi yarım kullanan başka var mı bilmiyorum, sanırım gün aşırı bir tane içen vardı ama emin değilim. Bu forumda yaygın olan günde bir adet kullanım gördüğüm kadarıyla. Bundan 5-6 sayfa öncesinde herkesin hamilelik öncesi ve sonrası neler kullandığını gösterir bir tablomuz var inceleyebilirsin.
2) Kimyasal gebelik geçirmen o gebeliğinin sağlıklı olmadığını ve o yüzden gelişemediğini yani sadece o gebeliğine özgü bir sorun yaşadığını veya tahmin ettiğin gibi kan sulandırıcı miktarının yetmediğini gösterebilir. Kesin birşey söylemek zor. İkinci kimyasl gebeliğinde iğneye başlamış mıydınız? Burada birçok arkadaş günde 1 aspirin gebelik başlayınca da iğne kullanıyorlar. Benim doktorum ise aspirin ve iğneyi gebelik öncesi verdi, onun inancına göre öyle olması lazımmış iğne olmazsa bebek rahime yerleşemeyebilirmiş(ben 3 kimyasal geçirmiştim). Ama bunu destekleyen tıbbi birşey yok, diğer arkadaşlar sadece aspirin kullanarak hamile kaldılar ve sonrasında iğneye başladılar gayet de sağlıklı devam ediyor gebelikleri. Sadece bizlerin özellikle hamilelik zamanlarını takp etmeleri ve öğrenebildiğimiz en erken zamanda hamileliğimizi öğrenip hemen iğneye başlamamız gerekiyor. Çoğumuz şüpheli bir durum varsa adet tarihimiz gelmeden test yapıyoruz.
3) Normal bir hamileden daha fazla dikkat edip etmememiz gerektiği konusunda doktorum birşey demedi. Ama ben kendimce dikkatli olmaya, ağır taşımamaya, çok yoğun çalışmamaya çalışıyorum. Eğer kanama veya başka bir sıkıntı yoksa sanırım daha fazla kısıtlanmaya da gerek yok.
Bu arada kendini çaresiz hissetme ve inan yanlız değilsin. Hepimiz benzer sıkıntılar yaşadık, çok şükür birçok arkadaşımız doğum yaptı, bir kısmı yakında yapacak, bir sürü hamilemiz var. Benim gibi iğne kullanmasına rağmen yine düşük yaşayanlarda var ama bu bizim bebek sahibi olamayacağımız anlamına gelmiyor. Ümidimi kaybetmedim ve şimdi tekrar hamileyim, başka çaremiz yok. Eğer doktorunla ilgili kafanda soru işaretleri varsa değiştir veya ilacın dozajını tekrar gözden geçirin sonra da tekrar hamile kalmayı dene, başka yapacak birşey yok. Bir sıkıntın oldugunda buradayız.
Mühendisim ben, zamanında araştır kızım öğren kızım diyip durdu bizimkiler şimdi de aman uzak dur okuma boşver diyorlar. Valla keşke bilmesek hakikaten, cahil olsak da korkmasak, boşuna kafamızı yormasak, sadece ve sadece Allah'a bırakabilsek.
Tıbba alsalar tez yazarız bu kadar bilgiyle. Geçenlerde kalp doktoruna gittim, benim durumum böyle böyle diye anlattım. O ne dedi? Neyse en azından merak etti de sordu ben de anlattım kadına. Sonra başka bir kardiyoloğa gittim duydum evet bu mutasyonu ama pek birşey bilmiyorum dedi. Halbuki benim teşhisimi koyan doktorum düşüklerimi öğrendikten sonra ilk sorduğu soru ailende kalp krizi geçiren felç geçiren var mı olmuştu. Yani nasıl bilmiyorlar aklım almıyor. İlk kadın doğum doktorum da bilmiyordu, kan pıhtılaşması sadece bebekte kalp atımı olduktan sonra bebeği öldürür zannediyordu, ondan sonra gittiğim de...Bunların hepsi dallarında kıymetli hocalar, doktorlar...zaman zaman kime güveneceğimi şaşırıyorum, öyle olunca da onlar bilmiyorsa en azından ben bilmeliyim diye Türkçe İngilizce ne bulursam okuyorum işte.
hayır ikincisindede başlamadım.çünkü testte öğrendiğmizde coktan düşmeye başlamıştı bile bebek.sadece progestan başlamıştı o zaman.şimdikinde ise beta değerim 2 iken farkettik bebek olduğunuki testi adet günüm gelmeden yaptırdım,sırf şüphelendiğim içinve hafif lekelerim old için.yani ikisinide kaybederken farkettim.bana ders oldu ama.artık her hafta test yapıcam.belki ozaman kurtarırım bebeğimi.peki arkadaşşım bişey daha sorabilirmiyim.doktorum bana demiştiki ''kan pıhtılaşması var değerlerine bakılırsa ama çok az mikltarda var.aslında iğnye bile gerek yok.ama tedbir amaçlı yapıcaz.''diğer arkadaşlara baktığında gerçekten benmki az miktardamı?
diğer konuya gelince sizlerin yazdıklarıı okuduğumda gerçekten yalnız olmadığımı anlıyrm.ama insan bazen öyle umutsuzluğa düşüyorki.eşim deli gibi bebek isterken benm böle çaresiz olmam beni cok üzüyor.RABBİM kim bilir ne kararlaştırdı.inş hepimize en kısa ve en hayırlı zamanda bebiş verir.
merhaba burcu hamileliğin hayırlı olsun bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah.bende üç kimyasal gebelik geçirdim sonuçta mthfr 1298 homozigot çıktı bana umut oldun iyiki iğneye daha önceden başlamışsın hangi ilaçları kullanıyorsun ve iğneyi günde kaç kez kullanıyorsun bhcg kan değerlerin diğer gebeliklerinde nasıldı?benim hep çok düşük değerlerdi.en azından bu konuda bilgili dr bulmuşsun görev sebebiyle çok küçük bir şehirde yaşıyoruz ve benim böyle bir imkanım yok inşallah umudum olmaya devam edersin
ne yapıyosunuz ?? bakalım..
şeflik yapıyorum
baktım asistanların hepsi kaybolmuş iş başa düştü ne yapalım
Çalışıyorum tatlım, bu aralar sanki çalışmıyormuş gibiyim ama çalışıyorum :)ne zamandır sorucam unutuyorum sen çalışıyormusun ?? yoksa ewdemisin canım..
Çalışıyorum tatlım, bu aralar sanki çalışmıyormuş gibiyim ama çalışıyorum :)
Kendi işim de biraz o yüzden rahatım, bir kenarda bu forum açık duruyor diğer yanda işler, arada bir bakıp cevap verip kaçıyorum. Sonuçta işim ne zaman biterse o zaman çıkıyorum, mesela hala işdeyim.
hemde nasıl anlıyorum..aslında aklıma ne geldi biliyomusun hepimiz doktor gibi olduk zaten birarada olsak birde ultrason aleti, başhekimimiz BURCU GEN bizlerde
asistanlar walla acayip olurdu bebeklerinizi de sık sık görürdünüzşaka bir yana, hamileyken bir doktor muayenemde burdan öğrendiklerimi anlatmaya başladığımda doktorla sekreteri yüzüme aynen böyle baka kalmıştılar sen bunları nerden biliyorsun der gibi...
oyy ne güsel ya keşke bana mesaj atsan ultrason resmini :)inş bebişini de görürsün.
kızlar merhaba bu konuda bilgili ve tecrübeli oduğunuzu düşünerek bi soru sormak istyrm. şimdi bendede 677 heterozigot var, doktor nisandan sonra korunmayı bırak dedi. perşembe günü adet olmayı bekliyorum, adetten sonrada korunmamayı. ama bir bağırsak enfeksiyonu nedeniyle bi antibiyıtk kullanıyorum. 2gündr ve yarın bitcek antibiyotik... nisanın 15inden sonra yumurtlarım muhtemelen,bi aksilik çıkmazsa. bu ilacın ozmana kadar etkisi olurmu sizce..hamileyken antibiyotk zararlı biliyrm ama öncesindede hazırlık aşamasındada zararlı mı
kızlar ya siz iğneye ne zaman başladınız?doktor bebek görününce dedi ama ben hiç görmedim kine yapıcam bilmiyorum.hafta sonu en azından keseyi görürsek inşallah o zaman ısrar etmeyi düşünüyorum.ne diyosunuz??
ne oldu ?? canım aldınmı ?* sonucu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?