Perşembe bi gideyim sonra söylerim.
Hoşgeldiniz kızlar. Bu aralar forumda moraller iyi, peşpeşe hamile haberleri var, yeni katılanlar ve eskilerden dönenler var bayağı hareketli yani. Sizlerin de güzel haberlerini en kısa zamanda alırız inşallah.
meltem ve burcu tebrikler darısı biz bekleyenlerin başına. tatlı telaşlarınız 9 ay sürsün inşallah bizde aynı telaşı 1 ay sonra yaşıyor olalım.
kızlar ya siz iğneye ne zaman başladınız?doktor bebek görününce dedi ama ben hiç görmedim kine yapıcam bilmiyorum.hafta sonu en azından keseyi görürsek inşallah o zaman ısrar etmeyi düşünüyorum.ne diyosunuz??
ben riskli haftalar geçene kadar haftada 2 gün doktordayım dün gittim bi de c,tesi gideceğim 2 tane folbiol alıyorum diğerlerine geçmedik henüz
i
Perşembe bi gideyim sonra söylerim.
.
Sorma canım yaa çok stresli.anladım canım kaçıncı haftadasın işimdi. ben 3 kere gittim son gittiğimde kalp atışını gördük şükür. doktora kalsa 3 hafta sonra gel dedi ama ben 10 gün sonrasına randevu aldım.
ah canım beklemek stresli di mi . perşembe bekliyoruz ayrıntıları. benim salıya 1 koca hafta var geçer mi ...
Kızlar size bir şey sormak istiyorum...
3 kere aşılama yaptık nasip olmadı 2 kerede düşük yaptım 2 aylık iken birisinde kalp atışları olusmadı birisi boş gebelik dedi gecen ay da kimyasal gebelik geçirmişim.. eşimin spermleinde sorun var şekil yönünden bozuk ileri hızlı hareketli düşük ... tüp bebek yapmaya karar verdik.. ama ben şimdi düşünüyorum.. acaba tüp bebek yaptırdıgımızda bu düşük olyı tekrar edermi kan pıhtılaşmasına baktırmamız gerekirmi ? problem eşimde olduguiçin spermler kaliteli olmadıgından doktor düşük oluyor demiştii bu pıhtılaşma yı kontrol ettirmek gerekirmi ?
5+6 da kalp atışını duymuştuk geçen sefer. Neyse zaten önemli değil.
Senin sezeryan tarihin de belli oldu mu bu arada? Drusella için yarın büyük gün
1) Bebek aspirini ile Coraspin arasında bir fark yok, Coraspin dozajındaki aspirinlere (100lük) bebe aspirini diyorlar. Neden yarım içtiğini bilmiyorum, ben 100lük coraspinden günde 1 adet alıyorum, senin gibi yarım kullanan başka var mı bilmiyorum, sanırım gün aşırı bir tane içen vardı ama emin değilim. Bu forumda yaygın olan günde bir adet kullanım gördüğüm kadarıyla. Bundan 5-6 sayfa öncesinde herkesin hamilelik öncesi ve sonrası neler kullandığını gösterir bir tablomuz var inceleyebilirsin.
2) Kimyasal gebelik geçirmen o gebeliğinin sağlıklı olmadığını ve o yüzden gelişemediğini yani sadece o gebeliğine özgü bir sorun yaşadığını veya tahmin ettiğin gibi kan sulandırıcı miktarının yetmediğini gösterebilir. Kesin birşey söylemek zor. İkinci kimyasl gebeliğinde iğneye başlamış mıydınız? Burada birçok arkadaş günde 1 aspirin gebelik başlayınca da iğne kullanıyorlar. Benim doktorum ise aspirin ve iğneyi gebelik öncesi verdi, onun inancına göre öyle olması lazımmış iğne olmazsa bebek rahime yerleşemeyebilirmiş(ben 3 kimyasal geçirmiştim). Ama bunu destekleyen tıbbi birşey yok, diğer arkadaşlar sadece aspirin kullanarak hamile kaldılar ve sonrasında iğneye başladılar gayet de sağlıklı devam ediyor gebelikleri. Sadece bizlerin özellikle hamilelik zamanlarını takp etmeleri ve öğrenebildiğimiz en erken zamanda hamileliğimizi öğrenip hemen iğneye başlamamız gerekiyor. Çoğumuz şüpheli bir durum varsa adet tarihimiz gelmeden test yapıyoruz.
3) Normal bir hamileden daha fazla dikkat edip etmememiz gerektiği konusunda doktorum birşey demedi. Ama ben kendimce dikkatli olmaya, ağır taşımamaya, çok yoğun çalışmamaya çalışıyorum. Eğer kanama veya başka bir sıkıntı yoksa sanırım daha fazla kısıtlanmaya da gerek yok.
Bu arada kendini çaresiz hissetme ve inan yanlız değilsin. Hepimiz benzer sıkıntılar yaşadık, çok şükür birçok arkadaşımız doğum yaptı, bir kısmı yakında yapacak, bir sürü hamilemiz var. Benim gibi iğne kullanmasına rağmen yine düşük yaşayanlarda var ama bu bizim bebek sahibi olamayacağımız anlamına gelmiyor. Ümidimi kaybetmedim ve şimdi tekrar hamileyim, başka çaremiz yok. Eğer doktorunla ilgili kafanda soru işaretleri varsa değiştir veya ilacın dozajını tekrar gözden geçirin sonra da tekrar hamile kalmayı dene, başka yapacak birşey yok. Bir sıkıntın oldugunda buradayız.
Canım çok sağol, umarım bu sefer sorunsuz geçiririm, öyle istiyorum ki o kıskandığım umut hikayelerinin başrolünde olmayı.
İlk gebeliğimde 270-280 falandı, ikinci 100lerdeydi, üçüncü 40 falandı. Dördüncü gebeliğimi üstüne görme nedeniyle biraz geç öğrendim, değer 13000küsurdu, kalp atışı başlamıştı, o zaman da iğne(Clexane 0,4) kullanıyordum ama yetmedi, 9. haftada öldü. Şimdi iğnenin yanında bir de coraspin kullanıyorum. Bhcg değerim adetten bir gün sonra yaklaşık 1000 geldi. Düşükten sonra bir dahaki sefere iğneyi günde 2 kereye çıkarırız demişti ama şimdilik arttırmadı, perşembe gittiğimde APPT(kanın pıhtılaşma süresi) değerime göre tekrar değerlendirecek ama sanırım arttırmayacak, çünkü değer iyiymiş. Ayrıca folbiol ve benexol kullanıyorum, şu an için değerlerim yüksek oldugundan haftada 2 kere kullanıyorum daha önce hergün alıyordum. Umarım en kısa zamanda senin de hamilelik haberlerini alırız.
sağol burcu_gen benim kan değerlerim çok düşüktü ilki adete iki gün kala 24le başladı ve 680e kadar çıktı 6+2 de düşük başladı diğerlerini günümü sabırsızlıkla belkleyip adetten bir gün önce yaptırdım ve dr %99 düşük yapacağımı söyledi üçüncüsünde clexan 0.4 kullanmama rağmen düşük oldu bende ayrıca kromozom bozukluğu olduğunu söylediler 46xx21ps+ ve 4g/5g geni 4g/4g olarak çıktı aptt 28.500 ve homosistein değerim 4.9 çıktı bu konularda oldukça bilgilisin umarım banada yardımcı olursun bulunduğum yerdeki en iyi dr folbiol aspirin ve benexol vermedi ben kendim hep sizlerden öğrediğim için istedim bebeğim olsun çok istiyorum rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın Allah bebeğini sana bağışlasın
Günaydınnn kızlarrr.... Günümüz aydın olsunnn...
kızım harbi doktor gibi konuşmuşsun...tolga bile bukadar bilgi vermez inan....seni tebrik ediyorum bizi bilgilendir böyle mühendis hanımmmmmmmmmmmm
valla bende mthfr 1298 homozigot var, kimi doktora göre önemsiz ve iğneye gerek yok kimine göre var. Bazı doktorlar mthfr mutasyonlarını önemsemiyor, aslında düşüklerle kesin bağlantı kurulamamış o yüzden böyle davranıyorlar. Ben önemsiz diyenlere gitmeme kararı aldım, çünkü hakikaten önemsiz olsaydı 4 tane düşük yapmazdım. Evet heterozigot mutasyonun olduğu için çok ağır bir mutasyon değil ancak bizim burada hep tartıştığımız birşey var, bazı kadınlar mutasyonları ne olursa olsun iğne bile kullanmadan, hatta hastalıklarının farkına bile varmadan çocuk doğuruyorlar, bazılarında ise önemsiz dedikleri tek gendeki heterozigot mutasyon bile defalarca tedaviye rağmen düşüğe sebep oluyor. O yüzden eğer düşük oluyorsa mutasyonun hafifi ağırı-azı çoğu yok, hepsi önemli ve hepsi tedavi edilmeli. Tedavisi de iğne olduğuna göre iğneye başlanmalı kesinlikle, benim inancım bu yönde.
anladım canım kaçıncı haftadasın işimdi. ben 3 kere gittim son gittiğimde kalp atışını gördük şükür. doktora kalsa 3 hafta sonra gel dedi ama ben 10 gün sonrasına randevu aldım.
p,tesi doktordaydım 7+3 günlüktü bu hafta benim için önemli olduğu için c.tesi tekrar çağırdı doktorum sağollsun çok iyi sıkılınca gel bekleme diyo benimde işime geliyo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?