arkadaslar lutfen yardımcı olun benım ıkı dusugum oldu doktor kan pıhtılasması var demıstı hamıle kaldıgında hemen yanıma gel dedı ben ayın 25 ınde hasta olmustum bugun 27 sı acaba hamılemıyım sımdı calıstıgım ıcın gıdemedımde doktora of sımdı nasıl gıtcem doktora araya cumartesı pazar gırdı acaba o gune kadar bısı olmaz demı lutfennnnnnnnnnnnnnn yorumlarınızı beklıyorum
doktor cumrtesı hastanede olur mu bılmıyorum ama bı denıcem sansımı allah buyuktur
cok saollllll canımmmm
merhaba arkadaslar,
bu konuda deneyimli arkadaslardan yardıma ihtiyacım var cevaplarsanız çok sevinirim.
tam bir ay önce bebeğimi düşürdüm. aşırı kanama oldu hamileliğim boyunca. 3 aylıkkende asırı kanamadan dolayı rahım agzı acıldı ve bebegım düştü.
şimdi bununla ilgili arastırmalar yapılıyor. pıhtılaşma faktörlerine filan bakılıyor. bugun aldıgım bir sonuç beni oldukca endıselendırdı.sonucum şöyle..
APC-R 79.7 (120-300)
PROTEİN C 87 (70-130)
PROTEİN S 83 (80-120)
AT III 98 (80-120)
bu etkenlerden sadece apc-r de problem gözüküyor. dr.umla randevum bir iki hafta sonra. inanılmaz merak içindeym. bu düşüklüğün nedeni ne olabilir. bende de pıhtılaşma sorunu mu var????
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın....
yardımcı olabilck kimse var mııııı?????
güzelim kendi testlerime baktım birde nete . bu değer tek başına sorun yaratmaz mthfr , factör 5 gibi genetik testlerde var. onlarda yapılmıştır sanırsam onlar normalse sorun yok gibi. onnlarda bir sorun çıkarsa bunuda değerlendirirler. umarım anlatabilmişimdir.
canım apc resistansı pıhtılaşma ile alakalı. seninde pıhtılaşma problemin var. senin mthfr'lere bakılmadımı bakılsa mthfr mutasyonda çıkar... benmde apc resistansında problem var,ayrıca mthfr yaptırınca ondada heterozigot çıktı.merhaba arkadaslar,
bu konuda deneyimli arkadaslardan yardıma ihtiyacım var cevaplarsanız çok sevinirim.
tam bir ay önce bebeğimi düşürdüm. aşırı kanama oldu hamileliğim boyunca. 3 aylıkkende asırı kanamadan dolayı rahım agzı acıldı ve bebegım düştü.
şimdi bununla ilgili arastırmalar yapılıyor. pıhtılaşma faktörlerine filan bakılıyor. bugun aldıgım bir sonuç beni oldukca endıselendırdı.sonucum şöyle..
APC-R 79.7 (120-300)
PROTEİN C 87 (70-130)
PROTEİN S 83 (80-120)
AT III 98 (80-120)
bu etkenlerden sadece apc-r de problem gözüküyor. dr.umla randevum bir iki hafta sonra. inanılmaz merak içindeym. bu düşüklüğün nedeni ne olabilir. bende de pıhtılaşma sorunu mu var????
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın....
Kızlar hepınıze gunaydın....Hayırlı bırgun olur ınsallah hepınız ıcın.
Cayaz, ıyıyım tatlım..Geldım evet :))))
Yagıslarıda kendımle bırlıkde getırdım sanırım.. Dun cok fena yagmur yagdı ıstanbulda..:) ama bugun yıne gunes var cok sukur.
Burcu-gen kontroller ıyı gıdıyormus, Rabbım sonuna kadar sorunsuz bı sekılde devam etmeyı nasıp etsın aynı sekılde mltm, nıgar, elendıl, cemocan, bucu, gulsunoguz hannem ve dıger ısmını sayamadıgım hamiş arkadaslarım ıcın de sorunsuz bır gebelık dılıyorum.
Beydaglı goremedım..buralardamısın kuzum?
Buarada pazartesı dusuk yapmıstım bılıyorsun, gelınce buraya dun beta HCG,ye baktırdım sıfırlanmıs cok sukur..ama kahverengı akıntılar yınede devam edıyor.. dun scana da gırdım. Bısey kalmamıs dedı doktor. Bı de bana calısmalara baslayabılırsın beklemeye gerek yok dedı..Adetını bekleme dedı.. Ama mecbur beklıycem zaten cunkı kocış yok burda.
Buarada, dedım neden boyle oldu...bende mthfr1298 heterozıgot var. Innohep 0,35,lık kullandım acaba dozmu yetmedı dedım. sonucda en dusuk doz... o da doz yeterlıydı dedı, bır daha gebe kalırsan yıne aynı doz ıgne kullanıcaksın dedı. Onun dısında yapacak baska bısey yok dedı...Tabı ben bebegın kalp atısı olmusmuydu olmamısmıydı gerı kalan dusuklerımde ve bundada bılme ımkanım olmadıgı ıcın..doktorda cok fazla yorum yapamadı malesef..
Neyse cok konustum sanırım :)) hepınızı opuyorum
kızlar bu bulantılar nasıl biraz daha dindirilir yaaa??? yaniii şu bulantıların olması çok güzelde yemek yiyemiyorum kilo vermişim doktor kızdı..sizlerde benim gibi olan var mı??
kızlar iyi akşamlar.
okudukça kendimi daha iyi hissediyorum.yalnız olmadığımı anlayıp güç buluyorum:))) ne kadar çok insan varmış bu durumu yaşayan.ama tedaviler bazı noktalarda farklılık gösteriyor sanırım.o da herkezsn farklı değerlerinin olması sanırım.benim daha önce de yazdığım gibi sadece faktör v heterozigot.şuan sadece vitamin takviyesi yapılıyor.hamile falan kalınca da heparin türü iğne ve aspirin vericek galiba.
şuan elevit,folbiol,zinco,b12 iğne (5 günlük) kullanıyorum.
ama şu heparin türü iğne olayı beni korkutuyor,zorlananlar oluyor galiba.kendimiz yapabiliyor muyuz iğneyi?hani şu şeker hastaları yapıyor ya hergün insülin,onun gibi ince küçük iğnelerden mi oluyor?
bide iğne kullanımı neye göre belirleniyor,günde kaç tane ve kaç ay süreceği?bilgilendirirseniz sevinirim.....
Kızlarrr Lenfosit aşısı yaptırıp faydasını gören varmı?????
Paylassın lütfen!!!!! :))
Istanbul,da nerede yaptırdınız?
Merhaba kızlar,bu topiği dün araştırırken buldum.ben kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.34 yaşındayım. 9+1 günlük hamileyim.daha doğrusu hamileydim.bebek karnımda beslenememiş ve gelişememiş.önümüzdeki hafta içi kürtajla alınacak.ben 2008 yılında bekarken,doğum kontrol hapı kullandım ve yan etki olarak,sağ alt bacağımda Derin Ven Trombozu geçirdim.o zaman karnımdan iğneler vurularak ve kan sulandırıcı ilaç içerek iyileştim.sonra evlendim ve 2011 mayıs ayından beride çocuk için uğraşıyoruz.yapılan hormon testlerinde prolaktin hormonu yüksek çıktı ve ilaç kullandım.şubattaki adetimden sonra hamile kaldım.ancak hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren sürekli lekelenmeler geldi.ilk başta doktor kontrollerinde bir sorun görülmedi.ilk kese daha sonra 2.kese göründü ama ilerleyen haftalarda bebek bir türlü kendini gösteremedi.doktor bebeğin gelişemediğini ve kan pıhtısından öteye gidemediğini söyledi.daha önce damar tıkanıklığı geçirdiğim için kanda pıhtılaşma olabilir dedi.çünkü doktorun dediğine göre doğum kontrol hapları ancak genetiğinde kan pıhtıaşması yatkınlığı olanlarda olurmuş.oda çok büyük bir yüzdeye tekabül ediyomuş.şimdi kürtajdan sonra tahliller yapılacak ve kanda pıhtılaşma kontrol edilecek.dün epey araştırdım ve bu topik tam bana göre dedim.işte böyle biraz uzun yazdım ama kusura bakmayın.inşallah bende ve hamile kalmak isteyen tüm arkadaşlarımda en yakın zamanda hamile kalırız.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?