ohh be sizleri okurken benim nefesim kesiliyo:) çok şükür...başka ne için istedi test?pıhtılaşmaylamı alakalı yoksa rutin gebelikte yapılanlarmı...
sağol canım ALLAH razı ols inşallah.RABBİM benim için istediklerinizin fazlasını versin size.bu arada 41 gün aralıksız hastalandığında da başkası okuyacak şekilde meryem suresini okumanı tavsiye ederim.zaten hep okuyormuşsun da.
gülsünoğuz sağol arkadaşım ALLAH razı ols.RABBİM sanada hayırlı,sağlıklı,kolay doğumlar nasip etsin inşallah:)
canım çok sewindim inşaallah dewamıda hep böyle güzel gelir:))Arkadaşlar geldim doktordan, çok şükür yolunda herşey. Korkular şimdilik geçti, birkaç gün idare eder beni herhalde :) Tekrar Coraspine başlıyorum, ayrıca bir sürü tahlil istedi onları verdim, appt ye de bakacak dozu ayarlamak için.
aşılama için göbekten 10 tane iğne vuruldum delik deşik oldu şimdiden. sizi anlamaya başladım hamile kalıncaya alıştırma olmuş oldu ama gözüm şimdiden korktu. gerçekten vuracak yer bulmak zor oluyordur. bebeğimiz için nelere katlanıcaz inş. hayırlı evlat olurlar.
doğru cnm herşey bebiş için çok heyecan yok olmayacakmış gibi geliyor hayırlısı bakalım haftaya bugün test günüm ama test yapar mıyım bilmiyorumamin canım,sen şimdi çok heyecanlsındır inşaallah güzel haberler verirsin,gerisinede mecburen katlanıcaksın:)) herşey bebiş için:))
doğru cnm herşey bebiş için çok heyecan yok olmayacakmış gibi geliyor hayırlısı bakalım haftaya bugün test günüm ama test yapar mıyım bilmiyorum
ewet canım herşeyin hayırlısı,ama testini mutlaka gününde yap bence çünkü hemen iğneye başlıcaksın sende dimi??
evet cnm o aklıma gelmedi. doğru söylüyorsun test yapacağımı düşününce stres oluyorum yapmıyım demiştim ama öyle bir lüksümüz yok dimi
kızlar iyi akşamlar.
geçmiş sayfaları okuyabildiğim kadar okudum.
ilk hamileliğimin 8. haftasında bebeğimin kalp atışlarını dinlemeye gittiğimizde karnımda öldüğünü öğrendik
missed abortus dedi doktor.zaten bizde kabak gibi ultrasonda gördük eşimle.kesenin kenarında bebek kadar kan pıhtılaşması da vardı.
doktor hemen yarın sabah kürtaj olman gerek dedi.sanki o an dünyam başıma yıkıldı.11 nisan sabahı doğumhanenin yanında kürtaj olmayı beklerken tansiyonum havalara uçtu.babalar ellerinde kamera, doğum yapan eşlerini, bebeklerini çekiyorlar bana orda damar yolu açılıyor.....
hemen beni burdan götürün dedim ve genel anestezi ile kürtajı oldum.
doktorum düşük materyalinden kromozom analizi ve trombofili testi istedi.10 güne belli olur dedi ve 10 güne de belli oldu.
kromozomlarda bi sorun yok,patoloji de sorun yok.ayrıca kız bebeğiymiş((onu söylediğinde daha bi üzüldüm...
diğer değerlerim de ise Faktör v leiden heterozigot çıktı.diğer değerlerinin hepsi normalmiş.
yeni bir gebelik için aylarca beklemene falan gerek yok dedi.kendini hazır hissettiğinde düşünebilirsiniz dedi.
şuan günde 1 folbiol
günde 1 elevit
günde 1 zinco
bide dotex di galiba b12 vitamin iğnesi 5 günlük.
hamilelik sırasında da bebek aspirini ve heparin türü iğne (kendin vuruyormuşsun,basitmiş)
tabi elevite falan da devam eder hamilelikte galiba.
yani bu iğneyi 9 ay kullanmayabilirmişim,duruma göre daha erken sürede bırakabilirmişim.öyle söyledi.yani olumlu konuştu.
ama ileride hamile olursam o psikoloji nasıl olur bilemiyorum.
bide homozigot ta kan pıhtılaşması riski daha yüksekmiş,benimgi heterozigotmuş,aman teselli işte....
kızlar bugün benim adetime daha 5 gün var.ben bugün ovulasyon testi yaptım.ikinci çizgi bariz çıktı.bi yerde okumuştum ovulasyon testi gebelik testinden önce cevap verir diye.sizce hamile olma ihtimalim var mı?nolur bilen varsa cevap yazsın.meraktan çatlıycam
arkadaşlar önceden yaptığım iğneler morartıyordu bide iğne girrken canım çok yanmıyordu ama şimdi bi 1 hafta 10 gündür girişte çok acıyor.ve sonrasında oraya kan oturuyor.toplu iğne başı kadar biraz büyük de olabilir kırmızı lekeler oluyor.uzun süreli kalan.dünde iğneyi çektim kan çıktı.acaba kanımız sulanıyor artık ondan mı sizde yaşıyormusunuz?
Arkadaşlar geldim doktordan, çok şükür yolunda herşey. Korkular şimdilik geçti, birkaç gün idare eder beni herhalde :) Tekrar Coraspine başlıyorum, ayrıca bir sürü tahlil istedi onları verdim, appt ye de bakacak dozu ayarlamak için.
aşılama için göbekten 10 tane iğne vuruldum delik deşik oldu şimdiden. sizi anlamaya başladım hamile kalıncaya alıştırma olmuş oldu ama gözüm şimdiden korktu. gerçekten vuracak yer bulmak zor oluyordur. bebeğimiz için nelere katlanıcaz inş. hayırlı evlat olurlar.
merhaba arkadaslar,
bu konuda deneyimli arkadaslardan yardıma ihtiyacım var cevaplarsanız çok sevinirim.
tam bir ay önce bebeğimi düşürdüm. aşırı kanama oldu hamileliğim boyunca. 3 aylıkkende asırı kanamadan dolayı rahım agzı acıldı ve bebegım düştü.
şimdi bununla ilgili arastırmalar yapılıyor. pıhtılaşma faktörlerine filan bakılıyor. bugun aldıgım bir sonuç beni oldukca endıselendırdı.sonucum şöyle..
APC-R 79.7 (120-300)
PROTEİN C 87 (70-130)
PROTEİN S 83 (80-120)
AT III 98 (80-120)
bu etkenlerden sadece apc-r de problem gözüküyor. dr.umla randevum bir iki hafta sonra. inanılmaz merak içindeym. bu düşüklüğün nedeni ne olabilir. bende de pıhtılaşma sorunu mu var????
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın....
cnm doktor aşılamadan sonra 15. gün adetin gelmemiş olursa telefonlaşalım ben senden kan testi istiycem dedi. bekliyoruz bakalım haftaya bugün nolcak :18:canım ilk günlerde annem yapıyordu iğnemi ( hemşire de) hiç kendim yapamayacakmışım gibi geliyordu. sonra allahım gücünü veriyor gerçekten. kendime inanamıyorum şu anda. vuracak yer konusunda doktorum çok rahat ama ben o kadar rahat değilim. doktoruma kalsa deri altı olsun istersen sırtından vur dedi :) . testini ne yapacaksın. adetine kaç gün kala dedi yada aşılamadan kaç gün sonra . bana 10 gün demiştide
arkadaslar lutfen yardımcı olun benım ıkı dusugum oldu doktor kan pıhtılasması var demıstı hamıle kaldıgında hemen yanıma gel dedı ben ayın 25 ınde hasta olmustum bugun 27 sı acaba hamılemıyım sımdı calıstıgım ıcın gıdemedımde doktora of sımdı nasıl gıtcem doktora araya cumartesı pazar gırdı acaba o gune kadar bısı olmaz demı lutfennnnnnnnnnnnnnn yorumlarınızı beklıyorum
amın ınsallah canım cok saol cevap verdıgın ıcın ben acıle gıdıp kan testı yaptırcam artık pazartesı yı beklıcem ozel hastaneye gıtcem hamıleysem umarım gec olmaz dımııııı tedavımı pazartesı yapsam bısı olmaz dımı
kızlar iyi akşamlar.
okudukça kendimi daha iyi hissediyorum.yalnız olmadığımı anlayıp güç buluyorum:))) ne kadar çok insan varmış bu durumu yaşayan.ama tedaviler bazı noktalarda farklılık gösteriyor sanırım.o da herkezsn farklı değerlerinin olması sanırım.benim daha önce de yazdığım gibi sadece faktör v heterozigot.şuan sadece vitamin takviyesi yapılıyor.hamile falan kalınca da heparin türü iğne ve aspirin vericek galiba.
şuan elevit,folbiol,zinco,b12 iğne (5 günlük) kullanıyorum.
ama şu heparin türü iğne olayı beni korkutuyor,zorlananlar oluyor galiba.kendimiz yapabiliyor muyuz iğneyi?hani şu şeker hastaları yapıyor ya hergün insülin,onun gibi ince küçük iğnelerden mi oluyor?
bide iğne kullanımı neye göre belirleniyor,günde kaç tane ve kaç ay süreceği?bilgilendirirseniz sevinirim.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?