Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

evet canım daha önce yazışmıştık benimde zorluklarlada olsada doğurduğum 1 kızım var tekrar denedik bakalım bu sefer yüzümüz güler inşallah fargminin 06 lığı yok sadece 05.lik ve 0.75 luğu var bu hiç acıtmıyor hatta ben bu sefer gebelikten 3 ay önce haftada 3 gün kullandım doktoruma güveniyorum burda başka hastalarıda var hep aynı dozu veriyor vardır bir bildiği sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Canim cok sagol.Hamilelik iyi gidiyordur insallah:) kacinci haftadasin?
Peki bu testler pıhtılasma icin yapılan testler mi yoksa kromozom analizi icinmi,yoksa hepsinimi aciga cikariyor?
O kadar cok test varki isin icinden cikilmiyor.Trombofoli paneli testinin ucu bucagi yok hepsini yaptirmaya hem gerek yokmus hemde maliyeti o kadar fazlaki zaten imkansiz.
Ben hem pihtilasmaya hem de esimle kromozomlara baktirmak istiyorum.Birde karyotip analizleri diye birsey varmis o da gerekli diyorlar bilgisi olan varmi?

Son düzenleme:

Canım benim de oğlum var 7.5 yaşında. Seninle epey benzeşiyorduk senin de ileri hafta kaybın vardı bir de düşüklerin. Benim de 2 düşük bir de 25 haftalık oğlum erkenden dünyaya gelmişti. Sen İç Anadoluda idin galiba. Dr ye güvenmek çok önemli. Şimdi sanırım sen de aralık annesi olacaksın ne güzel inşallah bu kez sorunsuz alırız bebelerimizi...

Canım 8+2 oldum şükür kalp atışını duyduk bu sefer. Canım burada bir liste yayınlanmış 2- 3 sayfa önce bence oradasorunlu olabilecekleri yaz bir yere. Ya da iyi bir dr ye git. O yönlendirsin benim yazdığım ilk gurupta alt alta olanlar pıhtılaşma ile ilgili olanlar. Ben bu gurubu yaptırdım sonra İstanbulda Prof. Dr. Cemil Akgüle ve sonradan Doç. Dr. Arda Lembet'e gittim benden başka pıhtılaşma testleri istemediler. Bunlar yeterli dediler. İstersen sor bir dr ye... Bir alt gurupta yazdıklarım bağışıklıkla ilgili olanlar. Onda lupus antikoagülan önemli imiş 80 tl filandı o. Karyotip analizi ise preferik kanda kromozom analizi ile aynı yani eşine de yapılan. O da değişiyor burada 160 tl kişi başına idi. İstanbuldatekrarlattık eşimde sorun çıkınca. Okmeydanı Memorialde 380 tl kişi başına. Ama dediğimiz gibi tek düşükte devlet gerek görmüyor ya da 2 düşük yaptım de fakülteye gidip. Öyle yaptıranlar da var. Benim 2 düşük vardı çoğunu özelde yaptırdım. Pıhtılaşmalardan birazını fakültede...

evet canım bayağı benziyor durumlarımız benimde 26 haftalık preeklemsi nedeniyle erken doğum yaptım kızım yaşıyor çok şükür 1de 8 haftalık bir kaybım var benimki bayağı bir riskli ama yinede yüce rabbime sığınıp tekrar denedik allahım sonumuzu hayır etsin iç anadoludayım canım bu sefer iyi bir doktor buldum bayağı moralimi düzeltti yüzde 90 sağlıklı doğurturum dedi yalnız benim hamilelikte tansiyonum çıkıyor oda gelişim geriliğine ve buna bağlı olarak preeklemsi geçiriyorum kilo alımın en az miktarda olacak dedi yani 9 kiloyla hamileliği bitireceksin dedi inşallah başarabilirim normalde aralık gözüküyor canım ama ben 35e bile razıyım rabbim büyük hepimiz bebeklerimizi sağ salim vaktinde kucaklarımıza alırız inşallah
nasıl geçiyor hamilelik bulantıların varmış okuyorum yazdıklarını benim şimdilik bir sorunum yok bulantım falan yok ayın 3ünde kalp atışları için gideceğiz

Allah hayırlısıyla kucaklamanı nasip etsin canim.Arda lambetten memnun kalmışmıydın? Muaynanesinin yerini biliyorum o açıdan merak ettim.
Ben özel bir labatuara sordum senin rakamların iki katını soylediler.Tabi yaptıramadık.Dedigin gibi doktora gidip eletmek ve en gerekli olanları yaptırmak lazım aslında.
Biraz daha fiyat arastırmaıs yapıcam.

Maşallah kızına. Kız çocukları hayata daha iyi tutunuyormuş. Benim 25 haftalık doğan oğlum 4 gün yaşayabildi. Geçen sene aralık annelerine başlamıştım ama 8 haftada kürtaj olmak zorunda kalmıştım kalp atışı duyulmamıştı. Ne tesadüf ki yine aralık. Bu sefer yazamıyorum elim gitmiyor aradabakıyorum dr leri ne demiş arkadaşların filan... 9 kilo iççin diyet listesi filan verdi mi ki? Benim bulantım çok hiç yiyemiyorum ama buna da şükür ediyorum. Bu arada bugün dr me elektrikli epilasyonla özel bölge dışındaki yerleri almak zararlı mı diye sordum değil dedi. Ama ağdayı kullanma dedi özel bölge için . Bir yerde de okudum erken doğuma neden olabilir diyor....

İnşallah kalp atışını duyacaksın...

kız çocukları daha güçlü oluyorlar doktorumun dediği kelimeyi söylüyorum yaşama şansı çok az ama kız çocuğu olduğu için bir umut var demişti ve yüzümüzü kara çıkarmadı kızım inşallah hep birlikte güzel günler göreceğiz canım bende pek yazmıyorum arada takip ediyorum ayın 3ünde gidince soracağım nasıl bir liste verecek bakalım paylaşırım burda daha olmadı diyetisyene gitmeyi bile düşünüyorum bende geçen hafta ağda yaptırdım sakıncalımıymış

Canım ben sürekli Arda Lembet ile iletişim halindeyim. Çok memnun kaldım. Bizim diğer topikten birçok arkadaş da gitti hatta birinin rahimağzına dikişini attı. Bize chnb gurubu dye takılıyormuş hatta:)) Ben 2 sebepten memnun kaldım: 1. Alanında Türkiyede sayılı dr lerden. Amerikada riskli gebelik üzerine eğitim almış. Testler konusunda da çok iyi neden dersen bizim topikten çok erkadaş gitti hepimizden farklı testler istedi durumumuza ve yaşadıklarımıza göre. Bence de orada burada harcama yapma sana dediklerini yaptır. Femicalde ve Ataşehir Memorialde.

2. neden de ben Ataşehirde 3 ay önce pgt li tüp bebek denedim. Olmadı beni ertesi gün sadece üzüntümü paylaşmak için aramış. Ne kadar büyük bir incelikti. Çok etkilendim. O kadarişinin arasında kendisine bir kere gitmiş bir hasta ile ilgilenmesi beni çok duygulandırdı. Şimdi 12. hafta çağırdı buradaki dr m ile iletişim halindeler.

Ben memnun kaldım. Genç, araştırmacı. en az benim kadarpimpirikli, tedbirli, insan psikolojisini bence önemsiyor...

günaydın hepinize..nasılsınız ?? bakalım herkes iyidir umarım:))

UMUDUM iyi olmana sewindim canım,bencede korunmadan dewam et eşini hiç rahat bırakma)

Canım televizyona prof. Dr. Teksen Çamlıbel çıkmıştı. Ünlülerin erken doğumları ile ilgili. Demişti ki biz erken doğan kız bebek ise bir oh deriz onlar yaşama daha bağlılar.Sanırım akciğer gelişimleri de erken tamamlanıyormuş erkeklere göre. Oğlum 800 gram doğmuştu kilosu fena değildi aslında ama kader. Büyük ihtimal bana 12. haftadaserklaj yapılacak. Bu arada 20 küsür haftalarda bebeğe giden damarlara filan bakılıyor ayrıntılı ultrasonla bunu da her yerde yapamıyorlarmış. İyi bir dr ile görüş derim ben canım... Ağda belki normal hamilelere sorun değildir de bizlerde sorun olabilir. Bilmiyorum ben de yapmıştım 2 hafta önce. Böylede ne yaparız ya başa çıkılır mı?

Canim cok sagol tavsiyelerin icin.Gercekten doktorlugun yaninda insan olmak cok onemli.
Peki muaynede can yakarmi ben cok hassasimdirda utanarak soruyorum
Biliyorsun kurtaj sonrasi komplikasyonalr yasadim o kadar hassasim yani.Agrilarim daha yeni yeni geciyor dusun.Oyuzden
eli cok hafif nazik doktorlara muayne olabiliyorum

Son düzenleme:
günaydın hepinize..nasılsınız ?? bakalım herkes iyidir umarım:))

UMUDUM iyi olmana sewindim canım,bencede korunmadan dewam et eşini hiç rahat bırakma)
günaydın canım iyiyiz allaha şükür sen nasılsın

canım bayağı bilgilisin araştırıyorsun belirli haftalarda perinatoloji uzmanına giderim ankaramı olur kayserimi olur şimdilik gerek yok diye düşünüyorum serklajı istanbuldamı yaptıracaksın?

çok şükür canım bende iyi olmaya çalışıyorum ..sen doktora gittinmi ?? belki ben kaçırmışımdır:))

Canım valla ben Cemil hocaya da Arda Beye de muayene oldum ikisi de acıdı acımadı desem yalan olur. Arda Bey muayene ederken bayağı da sesim çıktı bir tarftan muayene ediyor bir taraftan da özür dilerim diyor. Acıyor canım ya. Benim de ağrı eşiğim düşük zaten. Evet riskli gebelik uzmanı. Selamımı da ilet canım gidersen ama epey önceden muayene için randevu almak lazım... Bir de sorun yaşamış kişilerin yeniden hamile kalmadan iyi bir dr ye gitmesi konusunu da çok önemsiyor. Çünkü bazı şeyler için hamilelikte geç kalınmış olabilir diye...

Bir de canım Googleye Arda Lembet yaz yanda videolar kısmında tv programları var. Riskli gebelikle ilgili seyret faydasını görürsün...

Canım valla ben Cemil hocaya da Arda Beye de muayene oldum ikisi de acıdı acımadı desem yalan olur. Arda Bey muayene ederken bayağı da sesim çıktı bir tarftan muayene ediyor bir taraftan da özür dilerim diyor. Acıyor canım ya. Benim de ağrı eşiğim düşük zaten. Evet riskli gebelik uzmanı. Selamımı da ilet canım gidersen ama epey önceden muayene için randevu almak lazım... Bir de sorun yaşamış kişilerin yeniden hamile kalmadan iyi bir dr ye gitmesi konusunu da çok önemsiyor. Çünkü bazı şeyler için hamilelikte geç kalınmış olabilir diye...

Bir de canım Googleye Arda Lembet yaz yanda videolar kısmında tv programları var. Riskli gebelikle ilgili seyret faydasını görürsün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…