bugün bi arkadaş kalp atışını duymaya gidecekti sanırım yanlış hatırlamıyorsam nigardı inşallah hayırlı haberlerle gelmiştir
kızlar benim problemim mthfr 1298 homozigot düşük yaptığımda çok korkuyordum çünkü kuzenimin eşi 16 defa düşük yaptı şuanda 45 yaşında bana bütün test sonuçlarını gösterdi tek sorun mthfr 677 başka hiçbir problemleri yok...yengem hiç bir gebeliğinde heparin iğne kullanmamış geçen hafta tüp bebek denediler üç ymurta toplanmış ve ne yazıkki üçüde boş çıkmış yengemin bu sonuçlarını gördükten sonra mthfr gebelikde düşüğe sebep olmaz diyen dr aklıma geldi...kızlar ben inanmıştım ama sizlerin sayesinde gözüm açıldı...Allah hepimizin bebişlerimizi en kısa zamanda kucağımıza almayı nasip etsin
canım bence bu işler şans işi biraz sanırsam benimde mthft 677 heterezigot ve 4 düşüğüm var mthfr nin önemsemeyen doktorların biraz daha araştırmalarını tavsiye ediyorum
evet canım,çok şüküraaa kendiliğinden kaldın yani çok güzel canım inş. sağsağlim kucağına alırsın kaç haftalıksın canım
galiba bu test protrombin mi ne,o test öyle değil mi,pıhtılaşma zamanına bakılıyo,benim dr um da istemişti,dozu ayarlamak için,iki güne bir yaparız demişti ama sınırdaymış benimki,her gün vuruyorum iğne.kızlar ya benimde pıhtılaşma problemim var ve clexane 0.4 ile coraspin 100 kullanıyorum. ama ben hiç aptt baktırmadım. sizin dr aptt takibi de mi istedi?
inşallah pozitif sonucun olsun,her şey vesileyle ve kısmet ama inşallah bu defa zamanı gelmiş olsun bebeğinevet cnm heyecanlıyım ama cnm hiç test yaptırmak istemiyor. korku başladı hastaneye gidip negatifle geri dönmek korkutuyor beniiçim çok sıkılıyor dokunsalar ağlıycam o dereceyim. sen nasılsın unutmamışsın beni :)
kızlar benim problemim mthfr 1298 homozigot düşük yaptığımda çok korkuyordum çünkü kuzenimin eşi 16 defa düşük yaptı şuanda 45 yaşında bana bütün test sonuçlarını gösterdi tek sorun mthfr 677 başka hiçbir problemleri yok...yengem hiç bir gebeliğinde heparin iğne kullanmamış geçen hafta tüp bebek denediler üç ymurta toplanmış ve ne yazıkki üçüde boş çıkmış yengemin bu sonuçlarını gördükten sonra mthfr gebelikde düşüğe sebep olmaz diyen dr aklıma geldi...kızlar ben inanmıştım ama sizlerin sayesinde gözüm açıldı...Allah hepimizin bebişlerimizi en kısa zamanda kucağımıza almayı nasip etsin
inşallah pozitif sonucun olsun,her şey vesileyle ve kısmet ama inşallah bu defa zamanı gelmiş olsun bebeğin
saol cnm...
biraz önce evde test yaptım ikinci çizgi silik çıktı sizce hamile olabilir miyim. sabah doğru kan testine.
Arkadaşlar,
Yüce Rabbim hepimizin yardımcısı olsun... bebeğimizin de, bizim de sağlığımızı korusun... sağlıklı, hayırlı, salih evlatlar nasip etsin.
Benim de 7 düşüğüm var, hep kendi başıma düşük yaptım hiç kürtaj olmadım. hep 7 hafta civarlarında oldu düşüklerim.
Adetim gecikiyor 50-55. günde doğum sancısı tarzında sancılanarak adet gördüyordum yani düşük yapıyordum...(ki sancının şiddeti okadar çok oluyorduki saçlarım terden sırılsıklam oluyordu, yatak, yorgan, yastık terden sırılsıklam ıslanıyodu)
Genetik Araştırmada:
Faktör V Leiden Mutasyaonu: Homozigot Normal
Protrombin 20210 Mutasyonu: Heterozigot
MTHFR 677 C>T Polimorfizmi: Heterozigot
MTHFR 1298 A>C Polimorfizmi: Heterozigot
Yorum: Protrombin 20210 Mutasyonu heterozigozitesi trombofili etkenidir. MTHFR de gözlenen bulgular birleşik heterozigot (Kompound heterozigot) olarak değerlendirilmiştir. MTHFR de birleşik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir.
Hematoloji laboratuvar sonucunda:
Protrombin zamanı: 10.7
INR: 0.93
aPTT: 26.8
Tehlikeli bir durum oluşması sözkonusu mudur? Tekrar GEBE kalmadan önce ne yapmalıyım? (Genetik Araştırma sonucuna göre)Gebe kalırsam bende ve bebeğimde tehlike arz edebilecek durumlar oluşur mu? Bu Genetik Araştırma sonucunun tıbbi dilde değilde bizim anlayabileceğimiz bir dilde açıklaması nedir acaba?
Bana bir yol gösterin...
Teşekkür ederim...
saol cnm...
biraz önce evde test yaptım ikinci çizgi silik çıktı sizce hamile olabilir miyim. sabah doğru kan testine.
cnm benim inşallah kan testinde de güzel bir sonuç alacaksın. Güzel haberler getir bizlere.
günaydın herkeseee
canım güzel haberlerle döneceğinden hiç şüphem yok,çok sevindim
canım sonucun iyi çıkmasına çok sevindim inşallah hep böyle güzel gider ve bebğini sağlıkla kucağına alırsınmerhaba kızlar bi geldim ki ne çok yazmışsınız hepinize bir yazayım dedim :)
sağol canım. stresim hiç bitmeyecekte inşallah hepsi boşuna olur :)
canım ikili testimin sonucu iyi çıkmış. sadece o kadarını biliyorum. dr aradı çok ii dedi allahıma bin şükür. darısı başına olsun. iyi haberlerle gel allahın izniyle
canım darısı başına beni dr aradı çok ii dedi . inşallah sende ii haberler alacaksın.
inşallah canım. kısmetse 40 larımız karışacak eskilerin deyimiyle :) bende bu sefer diğer kontrollerden daha rahatım. kaç gün idare eder bilmiyorum ama ...
üzülerek hoşgeldin canımbende senin gibiydim ilk geldiğimde yeni kürtaj olmuştum elimde kan tahlilleri ne demek bilmiyorum. o gün bu gündür bu topikteyim. ii dileklerin için teşekkürler. kasık ağrın normal canım sonuçta bir operasyon geçirdin kendine bi sürede dikkat et üşütme sakın. yorma kendini .
öncelikle geçmiş olsun canım hamilelikte düşük riskin olmadığı sürece yatmana gerek yok. yani pıhtılaşman var diye yatmana gerek yok hatta hareket etmek dolaşımın için yararlı diye biliyorum.
ümitlenmemek mümkün mü. ama idrar testi olunca hep bir acaba oluyor insanda. inşallah ii haberdir.kan testine ne zaman gidiyorsun merak ettim bak şimdi :)
canım ya ben doktoruma acayip güveniyorum ve bu testi ona sordum. kan pıntılaşması için bakarız bu teste ama bu durumlarda bilimsel bir verisi yok dedi. yani sonuçta hamileliğe özgü bir rahatsızlığımız var. bu iğneler olmadan yaşayabiliyoruz çok şükür. iğnenin dozunu nasıl ayarlıcaz dedim. kilona göre dedi. çok kilo alırsan dozu arttırıcaz. almazsam böyle devam edicez dedi. yani yüreğini ferah tut öncelikle bugüne kadar bu iğne dozuyla sağlıkla geldin. arttırmanın da bir zararı olmayacaktır sonuçta. şimdi 0,8 lik mi kullanmış olacaksın
canım merak etmişsin beni güzel haberlerle geldim kalp atışlarını duyduk çok şükürbugün bi arkadaş kalp atışını duymaya gidecekti sanırım yanlış hatırlamıyorsam nigardı inşallah hayırlı haberlerle gelmiştir
canım çok sevindim bir an önce kan testi yaptır güzel haberlerini bekliyorumsaol cnm...
günaydın hayırlı cumalar dün doktor kontrolümüz vardı kalp atışlarını duyduk çok şükür satla uyumlu çıktı 6+3 günlük olmuşuz bende iğneyi günde 2 defa kullanıyorum fragmin 0.5 lik günde 2 doz toplamda 1 lik oluyor coraspin haftada 2 gün kullanıyorum doktorum günlük yaşantından daha aktif olacaksın dedi yürüyüş yapabilirsin dedi birde her ihtimale karşı pruloton depot iğne verdi haftada 1 gün onu vurulacağım rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
günaydın herkeseee
canım güzel haberlerle döneceğinden hiç şüphem yok,çok sevindim
çok geçmiş olsun canım RABBİM bu acıyı yaşatmasın bir daha benimde 6 kürtaj bir evde düşük olmak üzere 7 kaybım war,çok zor...sende de kan pıhtılaşması war testlerin sonucu onu gösteriyor mutlaka iyi bir doktor bul hamileliği hemen düşünüyorsan tabii..hamilelik öncesi ve sırasında hangi ilaçları kullanman gerektiğini söyler ona göre yolunu çizersin..Arkadaşlar,
Yüce Rabbim hepimizin yardımcısı olsun... bebeğimizin de, bizim de sağlığımızı korusun... sağlıklı, hayırlı, salih evlatlar nasip etsin.
Benim de 7 düşüğüm var, hep kendi başıma düşük yaptım hiç kürtaj olmadım. hep 7 hafta civarlarında oldu düşüklerim.
Adetim gecikiyor 50-55. günde doğum sancısı tarzında sancılanarak adet gördüyordum yani düşük yapıyordum...(ki sancının şiddeti okadar çok oluyorduki saçlarım terden sırılsıklam oluyordu, yatak, yorgan, yastık terden sırılsıklam ıslanıyodu)
Genetik Araştırmada:
Faktör V Leiden Mutasyaonu: Homozigot Normal
Protrombin 20210 Mutasyonu: Heterozigot
MTHFR 677 C>T Polimorfizmi: Heterozigot
MTHFR 1298 A>C Polimorfizmi: Heterozigot
Yorum: Protrombin 20210 Mutasyonu heterozigozitesi trombofili etkenidir. MTHFR de gözlenen bulgular birleşik heterozigot (Kompound heterozigot) olarak değerlendirilmiştir. MTHFR de birleşik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir.
Hematoloji laboratuvar sonucunda:
Protrombin zamanı: 10.7
INR: 0.93
aPTT: 26.8
Tehlikeli bir durum oluşması sözkonusu mudur? Tekrar GEBE kalmadan önce ne yapmalıyım? (Genetik Araştırma sonucuna göre)Gebe kalırsam bende ve bebeğimde tehlike arz edebilecek durumlar oluşur mu? Bu Genetik Araştırma sonucunun tıbbi dilde değilde bizim anlayabileceğimiz bir dilde açıklaması nedir acaba?
Bana bir yol gösterin...
Teşekkür ederim...
saol cnm...
kızlar merhaba benım bır oglum var ıkıncıyı düsünüyorum fakat 1 düşük 1 de 6 haftalık bebek gelışemedıgı için kürtaj olmak zorunda kaldım bende romatızmal hastalıkta var kadın dogumcum hiç bır tahlıl taraba istemeden ıkı kere bu sekılde yaşadıgım için tekrar gebe kalırsam kan sulandırıcı ıgne olacaksın dedı bıde hamıle kalana kadar coraspın içecekmısım romototojı doktorum pıhtılaşmayla alakalı testler istedi sonuçlarım çıktı anladıgım kadarıyla pıhtılaşma yok bır tanesı çıkmadı testımın oda lupus antılıoganı dıye bır test test sonuçlarımı yazıyorum size
ANTİ KARDİYOLİPİN IGG: SONUÇ:2.073 REFERANS: 0-10
ANTİ KARDİYOLİPİN IGM:SONUÇ:1.150 REFERANS:0-7
ANTİ BETA-2 GLİKORPROTEİN (IgA-IgG-IgM) SONUÇ:19.02 REFERANS:0-20
heterozigot mutasyon falan öyle biseylerden bahsetmıssınınz benden istemedı doktor onları onlarıdamı yaptırmam gerekıyo genetık testmı bu heterozigot dedıgınız anlamadım onu yanı doguştan gelen pıhtılaşmamı oluyo eger oyleyse 1 saglıklı dogumum var ondanmı ıstemedıkı benden o testlerı kafam karıştı ya bende pıhtılaşma yoksa bıle her ihtımale karsı ıkı kayıp yaşadıgım için kan sulandırıcı kullansam olurmu acaba bebege zararı olurmukı neolur cevap yazın kızlar kafam çok karıştı
ya dün beni gaza getirdiniz gece yarısı test yaptım ama o silik çizgi çıkmasaydı bugün gidemezdim kan vermeye.yaaa ben sana dedim ama çok sewindim kuzum hadi hemen kanda baktır ve sonucu söyle bize
kanımı verdim geldim cnm sonuç bekliyorum. doktoru beklerken midem bulandı kötü oldum daha sonuç çıkmadı ama var sanki ya.canım çok sevindim bir an önce kan testi yaptır güzel haberlerini bekliyorum
canım dün çok şükür kalp atışlarını duyduk inşallah hep böyle devam edersana da günaydın hayırlı cumalar canım..dün merak ettik seni neyse çok şükür herşey yolundaymış gözünaydın inşaallah dewamı hep böyle güzel gelir:))
ya dün beni gaza getirdiniz gece yarısı test yaptım ama o silik çizgi çıkmasaydı bugün gidemezdim kan vermeye.
kanımı verdim geldim cnm sonuç bekliyorum. doktoru beklerken midem bulandı kötü oldum daha sonuç çıkmadı ama var sanki ya.
bebişin kalp atışlarını duymuşsun ne güzel allahım bizede nasip etsin.
merhaba kızlar.. ben bu topiğin eskilerindenim belki hatırlayan çıkar. bu topiğe yazarak aştım bazı şeyleri. faktör v leiden heterezigot nedeniyle 2 kürtaj yaşadım.ardından evlat sahip olmayı nasip etti allah .. topic çok ilerlemiş. o zamn yazıştığım arkadaşlar ne yaptı diye merak ettim ama aratırması uzun sürücek
hamile arkadaşlarımız var allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. sırada bekleyen kızlar allah taz zamanda sesinizi duyar inş. en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz.
bana bişey sormak isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?