Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bence bu işler şans işi biraz sanırsam benimde mthft 677 heterezigot ve 4 düşüğüm var mthfr nin önemsemeyen doktorların biraz daha araştırmalarını tavsiye ediyorum

ewet kızlar bu doktorlara diyecek çok sözüm war ama neyse..bende de 677 heterizogot war ve 7 kaybım oof ooff(

kızlar merhaba benım bır oglum var ıkıncıyı düsünüyorum fakat 1 düşük 1 de 6 haftalık bebek gelışemedıgı için kürtaj olmak zorunda kaldım bende romatızmal hastalıkta var kadın dogumcum hiç bır tahlıl taraba istemeden ıkı kere bu sekılde yaşadıgım için tekrar gebe kalırsam kan sulandırıcı ıgne olacaksın dedı bıde hamıle kalana kadar coraspın içecekmısım romototojı doktorum pıhtılaşmayla alakalı testler istedi sonuçlarım çıktı anladıgım kadarıyla pıhtılaşma yok bır tanesı çıkmadı testımın oda lupus antılıoganı dıye bır test test sonuçlarımı yazıyorum size
ANTİ KARDİYOLİPİN IGG: SONUÇ:2.073 REFERANS: 0-10
ANTİ KARDİYOLİPİN IGM:SONUÇ:1.150 REFERANS:0-7
ANTİ BETA-2 GLİKORPROTEİN (IgA-IgG-IgM) SONUÇ:19.02 REFERANS:0-20
heterozigot mutasyon falan öyle biseylerden bahsetmıssınınz benden istemedı doktor onları onlarıdamı yaptırmam gerekıyo genetık testmı bu heterozigot dedıgınız anlamadım onu yanı doguştan gelen pıhtılaşmamı oluyo eger oyleyse 1 saglıklı dogumum var ondanmı ıstemedıkı benden o testlerı kafam karıştı ya bende pıhtılaşma yoksa bıle her ihtımale karsı ıkı kayıp yaşadıgım için kan sulandırıcı kullansam olurmu acaba bebege zararı olurmukı neolur cevap yazın kızlar kafam çok karıştı

aaa kendiliğinden kaldın yani çok güzel canım inş. sağsağlim kucağına alırsın kaç haftalıksın canım
evet canım,çok şükür
yarın itibariyle 33 haftalık oluyoz inşallah,rabbim tüm bebek isteyenlere nasib etsin en kısa zamanda ve sağlıkla tabiki
kızlar ya benimde pıhtılaşma problemim var ve clexane 0.4 ile coraspin 100 kullanıyorum. ama ben hiç aptt baktırmadım. sizin dr aptt takibi de mi istedi?
galiba bu test protrombin mi ne,o test öyle değil mi,pıhtılaşma zamanına bakılıyo,benim dr um da istemişti,dozu ayarlamak için,iki güne bir yaparız demişti ama sınırdaymış benimki,her gün vuruyorum iğne.
inşallah pozitif sonucun olsun,her şey vesileyle ve kısmet ama inşallah bu defa zamanı gelmiş olsun bebeğin

bende de heterozigot ve kimi dr sadece aspirin verdi,kimisi hiç bişeye gerek yok,çok etkilemiyo dedi ama benim üç kimyasalım var(tabi farketmediğim kaç tane onuda bilmiyorum)

Arkadaşlar,
Yüce Rabbim hepimizin yardımcısı olsun... bebeğimizin de, bizim de sağlığımızı korusun... sağlıklı, hayırlı, salih evlatlar nasip etsin.

Benim de 7 düşüğüm var, hep kendi başıma düşük yaptım hiç kürtaj olmadım. hep 7 hafta civarlarında oldu düşüklerim.
Adetim gecikiyor 50-55. günde doğum sancısı tarzında sancılanarak adet gördüyordum yani düşük yapıyordum...(ki sancının şiddeti okadar çok oluyorduki saçlarım terden sırılsıklam oluyordu, yatak, yorgan, yastık terden sırılsıklam ıslanıyodu)

Genetik Araştırmada:
Faktör V Leiden Mutasyaonu: Homozigot Normal
Protrombin 20210 Mutasyonu: Heterozigot
MTHFR 677 C>T Polimorfizmi: Heterozigot
MTHFR 1298 A>C Polimorfizmi: Heterozigot

Yorum: Protrombin 20210 Mutasyonu heterozigozitesi trombofili etkenidir. MTHFR de gözlenen bulgular birleşik heterozigot (Kompound heterozigot) olarak değerlendirilmiştir. MTHFR de birleşik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir.

Hematoloji laboratuvar sonucunda:
Protrombin zamanı: 10.7
INR: 0.93
aPTT: 26.8

Tehlikeli bir durum oluşması sözkonusu mudur? Tekrar GEBE kalmadan önce ne yapmalıyım? (Genetik Araştırma sonucuna göre)Gebe kalırsam bende ve bebeğimde tehlike arz edebilecek durumlar oluşur mu? Bu Genetik Araştırma sonucunun tıbbi dilde değilde bizim anlayabileceğimiz bir dilde açıklaması nedir acaba?

Bana bir yol gösterin...

Teşekkür ederim...

cnm benim öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. kan pıhtılaşması var sende de. öncelikle umutsuz olma. iyi bir dr. bulup hamilelik öncesi neler yapman gerektiği konusunda bir yol belirlemelisiniz. bizler genellikle coraspirin , folik asit ya da heparin iğne kullanıyoruz hamilelik öncesi. hamile kaldıktan sonra da dr.un belirleyeceği dozda heparin iğne, aspirin ve diğer ilaçlarla yolumuza devam ediyoruz. umutsuz olma. bu rahatsızlığı yaşayan çok arkadaşımız bebeğine sorunsuz kavuştu. bende 35 haftalık hamileyim Allah izin verirse. öncesinde dört düşüğüm var. Rabbim en hayırlı zamanda sana ve isteyen herkese nasip etsin inşallah.

cnm benim inşallah kan testinde de güzel bir sonuç alacaksın. Güzel haberler getir bizlere.

günaydın herkeseee
canım güzel haberlerle döneceğinden hiç şüphem yok,çok sevindim

günaydın cnm.
güzel dilekleriniz için sağolun gece uyku tutmadı hiç hastane açılsın diye bekliyorum inş. hevesim kursağımda kalmaz.

canım sonucun iyi çıkmasına çok sevindim inşallah hep böyle güzel gider ve bebğini sağlıkla kucağına alırsın

bugün bi arkadaş kalp atışını duymaya gidecekti sanırım yanlış hatırlamıyorsam nigardı inşallah hayırlı haberlerle gelmiştir
canım merak etmişsin beni güzel haberlerle geldim kalp atışlarını duyduk çok şükür

saol cnm...
biraz önce evde test yaptım ikinci çizgi silik çıktı sizce hamile olabilir miyim. sabah doğru kan testine.
canım çok sevindim bir an önce kan testi yaptır güzel haberlerini bekliyorum

günaydın hayırlı cumalar dün doktor kontrolümüz vardı kalp atışlarını duyduk çok şükür satla uyumlu çıktı 6+3 günlük olmuşuz bende iğneyi günde 2 defa kullanıyorum fragmin 0.5 lik günde 2 doz toplamda 1 lik oluyor coraspin haftada 2 gün kullanıyorum doktorum günlük yaşantından daha aktif olacaksın dedi yürüyüş yapabilirsin dedi birde her ihtimale karşı pruloton depot iğne verdi haftada 1 gün onu vurulacağım rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

sana da günaydın hayırlı cumalar canım..dün merak ettik seni neyse çok şükür herşey yolundaymış gözünaydın inşaallah dewamı hep böyle güzel gelir:))

çok geçmiş olsun canım RABBİM bu acıyı yaşatmasın bir daha benimde 6 kürtaj bir evde düşük olmak üzere 7 kaybım war,çok zor...sende de kan pıhtılaşması war testlerin sonucu onu gösteriyor mutlaka iyi bir doktor bul hamileliği hemen düşünüyorsan tabii..hamilelik öncesi ve sırasında hangi ilaçları kullanman gerektiğini söyler ona göre yolunu çizersin..

saol cnm...
biraz önce evde test yaptım ikinci çizgi silik çıktı sizce hamile olabilir miyim. sabah doğru kan testine.

yaaa ben sana dedim ama çok sewindim kuzum hadi hemen kanda baktır ve sonucu söyle bize

geçmiş olsun canım,kendi kafana göre kan sulandırıcı kullanamazsın tehlikeli olabilir..bu testleri TROMBOLİ PANELİ adı altında yaptırıyorsun sonuçlarına göre hareket edersin..

yaaa ben sana dedim ama çok sewindim kuzum hadi hemen kanda baktır ve sonucu söyle bize
ya dün beni gaza getirdiniz gece yarısı test yaptım ama o silik çizgi çıkmasaydı bugün gidemezdim kan vermeye.
canım çok sevindim bir an önce kan testi yaptır güzel haberlerini bekliyorum
kanımı verdim geldim cnm sonuç bekliyorum. doktoru beklerken midem bulandı kötü oldum daha sonuç çıkmadı ama var sanki ya.
bebişin kalp atışlarını duymuşsun ne güzel allahım bizede nasip etsin.

sana da günaydın hayırlı cumalar canım..dün merak ettik seni neyse çok şükür herşey yolundaymış gözünaydın inşaallah dewamı hep böyle güzel gelir:))
canım dün çok şükür kalp atışlarını duyduk inşallah hep böyle devam eder

canım benim şimdiden gözün aydın olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

merhaba kızlar.. ben bu topiğin eskilerindenim belki hatırlayan çıkar. bu topiğe yazarak aştım bazı şeyleri. faktör v leiden heterezigot nedeniyle 2 kürtaj yaşadım.ardından evlat sahip olmayı nasip etti allah .. topic çok ilerlemiş. o zamn yazıştığım arkadaşlar ne yaptı diye merak ettim ama aratırması uzun sürücek

hamile arkadaşlarımız var allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. sırada bekleyen kızlar allah taz zamanda sesinizi duyar inş. en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz.
bana bişey sormak isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

merhaba canım hoşgeldin bebeğin nasıl epey büyümüştür eskilerden pek gelen olmuyor doğum yapan çekliyor aramızdan ben hatırlıyorum epeydir buralardayım doktorun lütfü önderoğluydu demi güzel dileklerin için çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…