CANIM HAMİLE DEGİLİM DOKTORUN İZİN VERMİYO CANININ ACIMASINI İSTEMİYOSAN BENİM DEDİKLERİMİ YAPICAKSIN DEDİ BENİM ANLAMADIGIM NEDEN DOGUM BAŞLIYO 9 AYLIK KİŞİNİN NASIL DOGUM SANCISI TUTYOSA ÖYLE TUTYO SANCI VE KAÇINILMAZ SON MALESEFzaten kan pıhtılaşması olunca belli bir süre sonra kalp atışı duruyor en azından bende öyle oldu canım pıhtılaşma olayı bile çeşit çeşit sende hangi mutasyonlar var heterezigotmu homozigotmu ona göre bile değişiyor :26: şu anda hamilemisin çok karışık yazmışsın
ALLAH RAZI OLSUN PAZARTESİNE RANDEVU ALDIM CANIM EŞİMLE GİDİCEM İŞŞALAH BAKALIM DOKTOR NE DİCEK BU ARADA KİLO VERİMEMİ İSTEDİ İNAN 103 KİLODAN ŞUAN 85 KİLOYUMcanım seni diğer topiklerden hatırlıyorum ve hikayeni biliyorum az çok. phtılaşma testlerin yapıldı mı. büyük ihtimalle doktorun önlem amaçlı demiştir. bebişin zaten kıymetli olacak bu riski ortadan kaldıralım diye. başka bir amacı varmıdır bilmiyorum. testlerin yapıldıysa sonuçları yaz belki pıhtılaşman vardır. hakkında hayırlısı olsun canım. rabbim tez zamanda sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı hayırlı bir bebiş nasip etsin. sanada tüm bekleyenlerede ....
canım çok sağol duana amin diyorum. allahım bekletmeden hayırlısıyla ve sağlıkla sanada göstersin sende katıl birlikte pimpiriklenelim inşallah :)
ayşe 23 canım listede göremedim seni o yüzden hikayeni bilmiyorum mpb hazır burdayken listeye ekletsene kendini :26::26::26:
merhaba arkadaşlar benim 3 kayıbım oldu ilki 20 ikincisi 18 ve 3 sü 18 haftalıklarla düştü işin kötüsü rahim agzı yetmezligi vardı bende şimdi hastaneye gidince bebeklerim canlı kalp atışları vardı doktorum sana kan pıhtılaşmasıyla ilgili igne vericem dedi oda tamam benim bildigim kan pıhtılaşmasından bebegin kalbi durmuyomu benimkiler canlıydı kafam karışı bu kan pıttılaşmasındanda erken dogum olurmu ne olur biri sesimi duyuyosa cevap versin inanın çok ihtiyacım var cevep almaya çok kötüyüm
merhaba arkadaşlar benim 3 kayıbım oldu ilki 20 ikincisi 18 ve 3 sü 18 haftalıklarla düştü işin kötüsü rahim agzı yetmezligi vardı bende şimdi hastaneye gidince bebeklerim canlı kalp atışları vardı doktorum sana kan pıhtılaşmasıyla ilgili igne vericem dedi oda tamam benim bildigim kan pıhtılaşmasından bebegin kalbi durmuyomu benimkiler canlıydı kafam karışı bu kan pıttılaşmasındanda erken dogum olurmu ne olur biri sesimi duyuyosa cevap versin inanın çok ihtiyacım var cevep almaya çok kötüyüm
cnm hayırlı olsun. Rabbim sonuna kadar bu yolda ilerlemeni ve kucağına almayı nasip etsin. ben hamile olduğumu öğrendiğim gün başlamıştım iğneye.
merhabalar,bir şey soracağım.lütfü kırdar hast.hangi bölümden randevu alınıyor.internetten hematoloji diye bir bölüm çıkmıyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.benimde ilk bebeğim kürtaj ile alındı.ben daha önce damar tıkanıklığı geçirdiğim için kanda pıhtılaşma riskim olabilirmiş dedi doktor.ben kürtajdan sonraki ilk adetten sonra testleri yaptırmak istiyorum..şimdiden teşekkür ederim :))
reglın bıtınce gıt canım doktor bana oyle demıstı ben de oyle yapmıştım dırek homotolojıye gıt alabılırsen kadın dogumcundan yazı al dusuk yaptıgına daır ıncelensın hasta dıye ben almıstım ve kadın doguma z kamıle gıttım bırkac tahlıl aptı capaya gıt dedı cpaya gıttım orasıda bır ıkı tahlıl yaptı ylladı benı lutfu kırdala kendılıgımden tahlıllerımı aldım gıttım ve doktor eksıklerı yaptırdı bırkacı eksık onuda dısarda yaptıracam ve bugun saglık ocagına gıttım doktora gosterdı ooo bayagı derın yapılmış burda tahlıller dedımerhabalar,tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacak.ben 30 nisanda kürtaj oldum.kanda pıhtılaşma ve genetik testleri için hematolojiye gideceğim.kürtajdan sonraki ilk adeti bekliyeyim mi yoksa adeti beklemeye gerek kalmadan testleri yaptırayım mı?Birde direk hematolojiye gidince testleri yapıyorlar mı?beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.
cemocan çok sevindim moralini bozma herşeyin iyi olacağına inan ve kendini telkin etHANNEM, NİGAR50, BURCU_GEN, BADEZUZUM :))))) çok şükürler olsun rabbime bir sorun yokmuş..çok şükürler olsun...9 hafta 2 günlük dedi elleri kolları vücudu herşeyi tamam dedi kalbi atıyor dedi........... yanlıııııızzz doktor bana sigara içip içmediğimi sordu bende kullanmıyorum evet geçmiş zamanda kullandım ama asla tiryaki değildim günde 1 tane belkiiiii..zaten kullanmayı uzun zaman önce bıraktım..dopler yaptı kordon kan akım hızına baktı o yüzden sordu...bende salaklığıma denk geldi neden böyle bişey sordunuz diye sormadım doktora..sadece panik atağı sordum doktorum dedi ki panik atak sadece seni etkiler bebeğe bişey olmaz ama stresten uzak durursan bu senin açından iyi olur dedi...bebeğe bişey olur diye düşünme olmaz dedi
sağol meltemcim çok şükür şimdi iyiyim biraz stres yaşadım ve strese bağlı olarak yükseldi bundan sonra stres falan olmayacak hayatımdaburcu-gen canım lekelenmen olmuş yine geçmiş olsun. şükür iyimiş bebeğin . doktorum bana regl tarihine yakın olabilir böyle şeyler dedi özellikle ilk 3 ay. o tarihlerde misin canım belki ondan oluyordur. bi dikkat et bakalım
nigar 50 canım tansiyonun yükselmiş şükür ki iyimişsin. ama dikkat et zor biliyorum ama sen ve bebeğin önemlisin herkesi boşver elinden geldiğince. alahım bir dah yaşatmasın ...
meltemcim çok sevindim bebeğinide görmüşsün evet ultrason çok önemli benim esas doktorumun ultrasonu çok iyi çok net gözüküyor neyse sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değilkızlar merhaba geçmişi okudum elimden geldiğince :) benim yine psikopatlığım tuttu. doktora gitmeme 1 hafta var 2 hafta önce gitmiştim. ama bugün okulda ateşim varmış gibi geldi. okulun oradaki tıp merkezinde buldum kendimi. ateşte bahanem oldu zaten bebeğimi merak ediyordum. çok şükür iyiymiş maşallahkasık ağrım vardı ara ara doktor bol bol dinlen. çok yürüme çok ayakta kalma hoplama zıplama dedi. bid eprogesteron yazdı ama kullanmıcam . ben mi çok pimpirikli oldum hepiniz öylemisniz. normalde ayda bir çağırıyorlar ben 3 haftada bir gidiyorum ama onu bile bekleyemiyourm.
bide gittiğiniz doktordaki ultrason ne kadar önemliymiş onu anladım. benim doktorumda 2 hafta önce bile her ayrıntıyı görebiliyordum burada sadece bir kararı halinde görebildi miniğimi neyse ii olsunda ben önümüzdeki haftayı beklerim artık . yeni doktor seçenler ultrasona da dikkat etsinler gerçekten
merhaba arkadaşlar...oku oku yoruldum 60 sayfa okudum off yaa inş bendede çıkmaz ne zorlu bir süreç Allah yardımcınız olsun..Bende 2 gebeliğimde 10 ve 11 haftalarda bebeklerimin kalbi durduğu için sonlandırıldı..şimdi fakültede testlerim yapıldı..bu ayın sonuna belli olacak..dua edin kızlar çok korkuyorum...zaten hipotroidim var inş birde bu çıkmaz
bir tane sağlıklı kızım var 3 yaşında olsa onuda etkilemezmiydi?
canlarım çok şükür keseyi gördük yolk sac da göründü dr. her şey normal dedi. 10 gün sonra kalbinin pıtpıtlarını da duyarım inşallah::)
Kızlaryarın sabah kürtaj oluyorum.. ( kesenin içerisinde bebek oluşmuş... ama kalp atışları yok... malesef (( doktor almamız gerekiyor dedi.. ultrasonlada baktılar kalp atışlarını göremedik dedi.... (
Artık tüp bebek yaptırıncaya kadar korunacağız korunmayı düşünüyoruz.. böyle bir şey yaşammak için için yılbaşından beri bu 3. gebelik... hakkımızda hayırlsı inşallah....
Ya Rabbim... Senden gelecek her şey kabulumdur.. Bizi imtihanını kazanan Kullarından eyle. AMİN......(((
canım bulabilirsen ne olur bulda okuyalımDaha önce bir yazı okumuştum ama şimdi aradım bulamadım. Orada erken doğuma neden olabileceği yazıyordu.
merhaba bende seni hatırlıyorum canımmerhaba paşam3405 diğer topikten tanıyorum bende orada yazmıştım derdime çare olurmu diye bende 4 düşük yaptım benimde 13,14,20 ve 17 haftalıklarda düştü.benimde öncesinden su geliyor hep ya 13. yada 14 . haftada sonra birsüre yaşıyor sonrası malum...bana rahimağzı demedi gittiğim doktor bazısıda tedbir amaçlı atılır su gelir mi gelmez mi(kobayız ya) dendi.genetik testlerde mthfr homozigot çıktı hamile kalınca iğne ve aspirin kullanıyorum.bana dediği doktorun senin gibi hastalarda erken açılabilir su kesesi diyor çünkü antikorlar bebeği düşman görüyormuş ben de aynı senin gibiyim yalnız değilsin Allah yardımcımız olsun inşaallah...
canım benim sag ol çok zor evlat inanın babamda vesaf etti allah affetsin evlatlarımda peş peşe gidince babamı solladı acıları çok zor kızım dursaydı 8 ayın içinde olucekti şimdi bagrıma basıcaktımcemocan çok sevindim moralini bozma herşeyin iyi olacağına inan ve kendini telkin et
sağol meltemcim çok şükür şimdi iyiyim biraz stres yaşadım ve strese bağlı olarak yükseldi bundan sonra stres falan olmayacak hayatımda
meltemcim çok sevindim bebeğinide görmüşsün evet ultrason çok önemli benim esas doktorumun ultrasonu çok iyi çok net gözüküyor neyse sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil
paşam öncelikle kayıpların için üzüldüm rabbim inşallah bu sefer sağlıklı bir bebek verir kan pıhtılaşması testlerin yapıldımı?kan pıhtılaşması erken doğuma neden olabiliyor mesela ben 26 haftalık doğum yaptım sonra 1de 8 haftalık düşüğüm var rabbim nasip ederse bu sefer iğnelerimi kullanıyorum inşallah sonuna kadar giderim
moralini bozma iğneleri kullanıp sağlıklı doğum yapan çok arkadaşımız var
canım benim rahmetli kızım ömürümde 18 haftalıkken gitti ragimime dikiş atıldı 25 gün dayandı dikişim gene dogum sancısıyla geldi yeminle dedimki dikiş var nasıl olsa durur hayaller kurdum ama kaçınılmaz son gene buldu beni pazar günü 29 mayısta eşime dedim doguruyorum sancım var dediki dikiş var nerde dikiş hastaneye gittim rahim 2 cm açılmış bebegimin bacagı gelmiş ve suyum patladı yavrum karnımda canlıydı elimden birşey gelmedi dogurdum minnacık bedeni yatıyodu o yemyeşil örtünün üstünde içim acıdı okadar yalvarmama vermediler kucagıma simsiyah saçları vardı yavrummm dedim senmiydim karnımdaki beni tekmeleyen senmiydim
Teşekkürler mbp gördüm düzenlemişsin :)
canım pııhtılaşma bozuklukları sadece bebegın rahım ıcınde kaybedılmesıne sebep olur yanı kalbi durur
rahım pıhtılaşmadan dolayı kanlanamdıgı ıcın bebek gelişemez veya gene yeterlı kanlanma olamdıgı ıcın
pıhtılaşmaya bağlı ınfertıulıte olusabılrı ama erken doğum veya rahım agzı yetmezlıgı daha farklı bişey
bence doktorun genel olrk önlem olması ıcın ıgne verıcem demıstır.....
Rahim ağzı yetmezliği yaşayıp doğum yapan insanlar var evet bı kaç kayıpları oluyor ama önlemını alıyoalr öğrenınce
inşallah sen de en kısa zamanda bebegıne kavusursun canım
canım cok gecmıs olsun
bana doktorum bazı akdınalr var kan hastalıgı olup ta 7-8 tane doğuruyoalr haberleri olmuyo
hastalıkalrından ama bi tanesınde cıkıo demsıtı yanı olabılıyor nasıb kalitelı yum kalıtelı sperm gelıo
şartlar uygun oluyo sorun olmuyo bazen canım Allahbagıslasın kızını ınsallah kardesi de gelrı en kısa zamanda
canım bulabilirsen ne olur bulda okuyalımiçimiz rahatlasın
merhaba bende seni hatırlıyorum canımyanlızım diye çok korktum canım benim iyiki sizler gibi insanlar var destek oluyoruz birbirimize işşallah saglıklı gebelik geçirirz birliktede alırız bebeklerimizi kucagımıza
canım benim sag ol çok zor evlat inanın babamda vesaf etti allah affetsin evlatlarımda peş peşe gidince babamı solladı acıları çok zor kızım dursaydı 8 ayın içinde olucekti şimdi bagrıma basıcaktım
canım benim rahmetli kızım ömürümde 18 haftalıkken gitti ragimime dikiş atıldı 25 gün dayandı dikişim gene dogum sancısıyla geldi yeminle dedimki dikiş var nasıl olsa durur hayaller kurdum ama kaçınılmaz son gene buldu beni pazar günü 29 mayısta eşime dedim doguruyorum sancım var dediki dikiş var nerde dikiş hastaneye gittim rahim 2 cm açılmış bebegimin bacagı gelmiş ve suyum patladı yavrum karnımda canlıydı elimden birşey gelmedi dogurdum minnacık bedeni yatıyodu o yemyeşil örtünün üstünde içim acıdı okadar yalvarmama vermediler kucagıma simsiyah saçları vardı yavrummm dedim senmiydim karnımdaki beni tekmeleyen senmiydimçok yalvardım ama vermediler bebegimi dedim ne olur 2 oglumu görmedim bunu gösterim verin kucagıma bagrıma basıyım öpüyüm kokluyum azda olsa annelik özlemmim geçsin olmaz deyip bagırdılar iyiligin için bakma buraya üzülürsün dediler kedinin cigere baktıgı gibi baktım sırt üstü yatırmışları elleri hafif çekik bacakları hafif açık çok güzel bir kız bebekti içim yanıyo içim senesi geliyo diyorum paşa aglama allahın gücüne gider ama ne yapayım anne yüregim agır basıyo hastanedeye giderken dedimki kıızmda dikiş atıldı rahime ey koca hastane bu sefer ben kazanıcam sen degil bebegimle saglıklıcana çıkıcam burdan dedim ama boşuna demişim hiç unutmuyorum kaynanam eşim çıktık dışarı eşimin dayısının oglu arabayla almaya geldi bizi onlar önce ben arkada çıktık hastaneden bindiler arabaya eşim valizi koydu bagaja ben arkamı döndüm dedimki of gene yaptım degilmi hani bebegimle ömürümle çıkıcektim burdan dedim basladım aglamaya nasıl aglıyorum yere çöktim oturdum öle köşede eşim aglıyor bir yandan yapma paşa diyor dedimki bak gene gitti elimden birşey gelmedi isyan etme paşam gene olur dedi eve getirdi zorla soktu arabaya eve gelirken aglıyorum öle içli içli millet arabada aglıyo eve geldik eşim duş aldırdı sonra malum olay sütlerim akmaya başladı şişti gögüzlerim ah ömürüm dedim gene sütlerim boşa gidiyo nerdesimn be güzel kızım dedim aldıklarım battaniyeler oyuncaklar önüme hep çıktı agladıgım haddi hesabı yok eşim herşeyi kaldırmış kaldırmasınada bir şeyi unutmuş kızımın kumbarasını ona sarılıp ne agladım şimdi yavrularımdan bana kalan tek şey ultroson kagıtları öpüyorum kokluyorum hayallere dalıyorum çok kötüyüm çok halimi ne siz sorun ne ben söylüyüm anlıcagınız rahimdeki dikişte tutmadı bebegim gitti şimdide korkuyorum ya gene giderlerse diye şimdi korunuyoruz eylüle kadar bebek yasak aslında 15 kilo fazlam var onuda versem gebe kalabilicem 103 kiloydum şimdi 85 geliyorum diyet yaparaktan yeterki evlatlarıma saglıklı hayırlı kavuşuyum diye tek istedigim benide aranıza alın bu yola hep birlikte devam edelim
sağol canım geçen hafta biraz stres yaşadım ondan oldu diye düşünüyorum bundan sonra hiç moral bozmamak gerekiyor onu anladımhiç birşeyi kafaya takmamak gerek sen ne yapıyorsun canım gidecekmisin zeki beye?
merhaba arkadaşlar...oku oku yoruldum 60 sayfa okudum off yaa inş bendede çıkmaz ne zorlu bir süreç Allah yardımcınız olsun..Bende 2 gebeliğimde 10 ve 11 haftalarda bebeklerimin kalbi durduğu için sonlandırıldı..şimdi fakültede testlerim yapıldı..bu ayın sonuna belli olacak..dua edin kızlar çok korkuyorum...zaten hipotroidim var inş birde bu çıkmaz
bir tane sağlıklı kızım var 3 yaşında olsa onuda etkilemezmiydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?