Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aminnnn.
Rabbim aynı acıları tekrar yaşatmasın sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin inşallah
amin işşallah kardeşim ya darısı işşallah yeni bebelere

canım benim bebeklerim cennete biliyorummm tek sitedigim herşey yolunda gitsin ve eşimi mutlu ediyim sana ne oldu bakıyım anlat bacına kız telini kaybettim beni ara len döverim yoksa seni he

Daha önce düşük yapan ve yeniden hamile kalan kadınlarda, FVL (Factor V Leiden Geni) taraması yapılması, gerektiğinde kan inceltici tedavi uygulanarak hastaların gözlemlenmesi salık verildi.

Kan pıhtılaşmasına yol açan genetik mutasyon hamile kadınlarda düşüklere yol açabiliyor.

Kan pıhtılaşmasına yol açan genetik mutasyonun, hamile kadınlarda yeniden düşüklere yol açabildiği saptandı. İngiliz bilim adamlarının Human Reproduction adlı dergide yer alan araştırma raporuna göre, hamileliğin 12 haftasına kadar düşük yapan kadınlarda, Factor V Leiden Geni’nin (FVL) yeniden düşüklere neden olduğu ilk kez belirlendi.

Araştırma, mutasyona uğrayan FVL geni taşıyan 25 kadın ile 198 normal hamile kadın üzerinde yapıldı. Mutasyona uğrayan FVL geni taşıyanlarda normal doğum oranı yüzde 40, FVL geninin normalini taşıyan kadınlarda ise bu oran yüzde 70 olarak saptandı.

Uzmanlar, genetik mutasyonların kan pıhtılaşma mekanizmasını etkilediğine ve bunun plasentadaki kan damarlarında pıhtılaşmaya yol açtığına dikkat çekti.

FVL TARAMASI ÖNERİLDİ

Daha önce düşük yapan ve yeniden hamile kalan kadınlarda, FVL taraması yapılması, gerektiğinde kan inceltici tedavi uygulanarak hastaların gözlemlenmesi salık verildi.

Imperial Koleji bilim adamlarından Dr. Raj Rai, mutasyona uğrayan gen taşıyan birçok hamile kadının normal doğum yapabildiğini, aynı zamanda kan pıhtılaşmasıyla ilgili başka riskler taşıyan kadınların daha çok risk altında olduklarını kaydetti.

FVL geninin taranması için “Thromboelastogdaphy” adında yeni bir teknik geliştirilmeye çalışılıyor. Bu teknikle doğal kan pıhtılaşmasının daha sağlıklı gözlemlenmesi planlanıyor.

boşver kuzum annemin durumuyla rahatsızlığıyla ilgili..inşaallah herşey yoluna girecek RABBİM in senin için bu sefer canım içini ferah tut..kız benim eşim vodafona geçti diye benide geçirdi o hattı takınca numaralar allak bullak oldu o yüzden çaldıramadım kuzum:))

bak şimdi olmadıbana özleden at numaranı ben çalıdıryım kendi tel numaramı bilmiyorumda bende yeni aldım

sanırım canım yanlış mesaj olmuş tur ben pasatya dıyre yazmıştım

canım çok geçmiş olsun fizik tedaviye götürüyordun sanırım
umarım kötü bir şey yoktur rabbim şifasını versin inşallah

sağol canım..evet fizk tedawiye götürüyorum benim annem felçlik geçirdi sol tarafı tutmuyor..2 yıla yakın oldu ilk 3 ay yatalak kaldı ben ve kardeşlerim bebek gibi baktık ona..şimdi çok şükür o halinden kurtuldu ama yinede hemen,hemen hiçbir işini kendisi göremiyor.. ben onu öyle gördükçe kahroluyorum psikolojiside bozuldu bu durumdan dolayı..
ama bunada hamdü senalar olsun..RABBİM kimseyi ve bizi anasız,babasız bırakmasın annem için ömrümü bile veririm...

canım çok ama çook geçmiş olsun Rabbim şifasını göndersin inşallahh

canım benımde oyle oluyor kese bozuluyor ve kalp atuıı olmuyor 10 haftalıkken 7 haftalık goruntude kalıyor doppler goruntusu 1 ı ouyleydı dıyerı ıse 8 haftalık goruntuydu oda ben de de het mtfr 677 ve c ve s de farklı duşüşler oldu c yuksekken s dusuk bı tahlılde dıerınde ıse cdusukken s yuksek senın hanglerınde var sorun bıde bana doktor hamıle kalınca dedı kullan gecen gun de kızlar başka hem gıttım oda hıc bır seye gerek yok dedı 3 tane olacakkı dıyebılecez dedı karma karısık bır lay yanı ben hamıle kalnca kullanıcam ıgne oyle karar aldım endım de sımdı ıse demır ılacı ıcıyorum ıcınde folık asıtte varmış hamıle ıken bıle kullanabılırsın dedı doktor folık asıt kullanıyorudum bıraktım buna gectım ısmını sorarsanız tardyferon ısmı kullanan varmı bu arada bu ılacı

benim canım sen söyle ben namazımı kılıyım geliyorum vakti geçmesin

ben ızınlıyım malum hatusal durumlar :)))
ya sey sorcakdım ben ıkı dusuk yasadım bırıncısı 8+5 gunlukken olmus,11 haftada farkettık kurtaj oldum,
4 ay ara verdık tekrar hamıle kaldım 6 haftalıkdı agır kaldırdım bazayı 2 hafta kanama oldum 8 haftalıkdı düştü,,
test yapıldı genetıkde sorun yok esımde de bendede ama kan pıhtılasması var coraspın kullanıyorum,,
sorum su doktora rahım yetmezlıgı olabılırmı dedım o da bana ıkıncı 3 a ay ıcersınde yanı 18 ıle 26 ( yanlıs hatırlamıyosam) haftalar arasında dusuk olması gerektıgını ve ıkıncı gebelıkde ortaya cıkabılcek sorun oldugunu soyledı,bırıncı dogum zor oldugunda ıkıncı gebelıkde rahım bebegı tutamaz dedı buyudugu ıcın ,,
sende boyle bı durum mu var yoksa benım gıbı erken gebelık kayıplarından sonra mı doktorun rahım yetmezlıgı oldugunu soyledı ??

aman ALLAH korusun canım...az önce yazdım yani öyle şeyler işte(
canım seni okadar iyi anlıyorumki biliyosun benimde babacım 8 sene felçli geçirdi gözümün önünde gördükçe çok kahroluyodum varsın felçli olsun beydaglım canı içinde olsunda geirisi boş inan ben babacıgımı çok özledim onun kokusunu deli kız sen hep beni kandırıyon demesini off ki ne off keşke gene felçli olsaydıda ben baksaydım inan 3 ay bende baktım nefesi yeter di ban yatalak olsaydıda altından alsaydım yeterki babam diyebilecegim biri olsaydı kandiller bayramla çok zor geçiyo bana helede biri baba dese eşimde içinde çok aglarım baba başka birşey yane allahım annemi başımdan eksik etmesin işşallah rabbim anneciginede şifa versin uzun ömür versin acısını göstermesin işşallah

canım bendede birşey çıkmamıştı taki arda beye gidenekadar inan şaştım kaldım pazartesi yazarım neyimin yüksek oldugunu benim 20 ve 18 ve 18 haftalarda gitti bebeklerim normal sancıyla gidiyorum ben canım tehşiside koydular bana senin yerinde olsam hamile kalmadan bir doktora gider gösteriridim rahim boyumu bebem bana buji denen bir demirlerle baktılarcanım yandı çok kasmaktan birde rahimin kısa normalde sizlerin rahim boyu 5 ise benimki 2.5 canım ondan serklaj yapıldı yani dikildi ama gene durmadı arkadaşım 17 haftalıkken kaybetti 3.5 aylıkkende kayıplar yaşıyo bak ne dicem benim mesajlarımdan gir rahim agzı açıklıgına baştan sona oku canım bilgin olur ilk oglumu dogurdum sonra tehşisi koydu doktor

Son düzenleme:
canım bendede birşey çıkmamıştı taki arda beye gidenekadar inan şaştım kaldım pazartesi yazarım neyimin yüksek oldugunu benim 20 ve 18 ve 18 haftalarda gitti bebeklerim normal sancıyla gidiyorum ben canım tehşiside koydular bana senin yerinde olsam hamile kalmadan bir doktora gider gösteriridim rahim boyumu bebem bana buji denen bir demirlerle baktılarcanım yandı çok kasmaktan birde rahimin kısa normalde sizlerin rahim boyu 5 ise benimki 2.5 canım ondan serklaj yapıldı yani dikildi ama gene durmadı arkadaşım 17 haftalıkken kaybetti 3.5 aylıkkende kayıplar yaşıyo bak ne dicem benim mesajlarımdan gir rahim agzı açıklıgına baştan sona oku canım bilgin olur ilk oglumu dogurdum sonra tehşisi koydu doktor[/QUOTE]

gıttıgım doktor profesor o dedı zaten bana bunları ,rahım agzı yetmezlıgı sende soz edılemez dedı vajınal ultrasonda baktı rahımın yapısı kalınlıgı buyuklugu cok ıyı dedı,,hamılelık suresını uc evreye ayırırız dedı ılk uc ay bırıncı evre 2. uc ay ıkıncı evre 3. uc ay 3. evre derız ve her evredıkı dusuklerın sebeplerı farklıdır dedı,sen 1. evrede kaybettıgın ıcın dedı bebek buyuklugu rahımın tasıyamayacagı kadar buyuk degıldır dedı,hem oyle bısey olsa ılk bebegın daha buyukdu 11 haftalıkdı sonucda kesen dedı o zaman o duserdı dedı ,,oyle ıste

gıttıgım doktor profesor o dedı zaten bana bunları ,rahım agzı yetmezlıgı sende soz edılemez dedı vajınal ultrasonda baktı rahımın yapısı kalınlıgı buyuklugu cok ıyı dedı,,hamılelık suresını uc evreye ayırırız dedı ılk uc ay bırıncı evre 2. uc ay ıkıncı evre 3. uc ay 3. evre derız ve her evredıkı dusuklerın sebeplerı farklıdır dedı,sen 1. evrede kaybettıgın ıcın dedı bebek buyuklugu rahımın tasıyamayacagı kadar buyuk degıldır dedı,hem oyle bısey olsa ılk bebegın daha buyukdu 11 haftalıkdı sonucda kesen dedı o zaman o duserdı dedı ,,oyle ıste [/QUOTE]

:26::26::26:anladım işşallah bundan sonrakilerinin acısını görmeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…