canım ben de diyete ilk başladığımda,listeyi elime ilk aldığımda '' bu ne,herşey yasak,geriye yiyecek ne kalmış ki?''dedim.ama biraz alıştıktan sonra bişeyler bulabiliyorsun.mesela 4 çay bardağı yoğurt ilk bakışta az gibi görülebilir.ama bu miktar neredeyse 2 kaseye denk geliyor.ben yoğurt süt hakkımın tamamını yoğurttan yana kullanıyorum.ayran yapmaya özen gösteriyorum.sonuçta bir çay bardağı yoğurttan 2 bardak ayran çıkar patates yasak değil.ama bir orta boy patates bir dilim ekmek yerine geçiyor.metioninden sınırlı listede ekmek için günlük 10 dilim limiti var.diyetisyen bu miktarı 12 ye çıkarabileceğimi söylemişti.düşünsene her öğüne 4 dilim ekmek az değil.çünkü aç bi aç gezmek doğru değil.bu diyette ne yi ne kadar yiyeceğimiz önemli.sonuçta birkaç sebze dışındaki bütün sebzeler serbest.dilediğin kadar yiyebilirsin.
örneğin ben dün akşam patates kavurması yaptım,yanına yoğurtlu kapya,bir de marul salatası....ağırlığı salataya verdim.
sabah kahvaltıda domates,salatalık,peynir,zeytin,reçel,bal...
bugün öğlene biber dolması yaptım.yanına ayran ve salata....,
akşama belki tavuk haşlama yaparım...
diyetisyen bana bu konuda çok yardımcı olmuştu.sağolsun.mesela günlük et hakkını sebzeli et yemekleri yaparak kullanabilirsin demişti.daha doyurucu oluyor.
aklıma gelen bazı çorbaları yazayım:ezogelin çorbası,domates çorbası,pirinç çorbası,yayla çornası,tarhana çorbası,un çorbası,mercimek çorbası(birer kase),,...bunların hergün birini yapsak çorba işini kurtarırız.yalnız mercimek çorbasını içtiğin gün başka protein almamak koşulu ile...sonuçta bir kase çorba yediğinde sadece bir dilim ekmek hakkını azaltmış oluyorsun.
sonra sulu yemeklere gelince:zeytinyağlı türlü,etli türlü veya tava,bol sebzeli az tavuklu sote,patatesli havuçlu sebzeli tavuk yemeği,sebzeli tavuk haşlama,bol yeşil biberli ve domatesli kıymayla yapılan ezme yemeği,zeytinyağlı kuru fasulye(10 kaşık fasulye yemeği kocaman bir çukur yemek kabını dolduryor.denedim gözlerime inanamadım.),zeytinyağlı kabak kavurma,domates biber ve patlıcanın közlenip karıştırılması ile yapılan karışık közleme,etli patates yemeği.yada kıymalı patates yemeği,zeytinyağı ile yapılan musakka çeşitleri....
dönüp dolaşıp aynı yaz sebzeleri ile yapılan farklı farklı yemek çeşitleri...
pilav için çok seçenek yok gibi:şehriyeli pirinç pilavı,sebzeli pirinç pilavı,sadesi...
makarna türleri olabilir:sebzeli,peynirli vs..
ya da pilav yerine dolma türleri olabilir.çok doyurucu olur.
diyetisyenin bana söylediği şuydu:her öğüne bir çorba,bir sulu yemek,yanına pilav veya makarna(pilav ve makarna yenndiyse ekmek ona göre azalatılmalı),yoğurt....zaten bu menüyü yediğinde bu yemeklerinm yanına 1 dilim ekmeği ya yersin ya yiyemezsin.yer kalmıyor.
ara öğünlerde bolca meyve,veya küçük bir kup dondurma,veya küçük bir porsiyon sütlü tatlı...
böyle işte.yemek programına döndük vallahiii
birbirimizle fikir alışverişinde bulunarak alternatifleri arttırabiliriz.
Yeşil fasulye benim hayat kurtarıcım. Bugüne kadar hayatımda yemediğim sebzeleri yer oldum, annemin gözleri yaşarıyor.
evet aslında alternatif çok düşününce..anladığım herşeyden azar azar yemek ve karbonhidrat protein dengesini iyi yapmak dimi??yani makarna pilav bakliyat tan biri varsa o gün ekmek daha az olucak..
yemek programı olsun canım herşey bebişler için..
amin işşallah canımallahtan umudunu kesme kanı görene kadar bebemrabbnim gönlündekini tezpasam3405
rabbim bu sefer olsun
Giriş tarihi
Dec 2010
mutlucan123 kullanıcısından alıntı
Kızlarrr ben idrar testi yaptım pozitif. Hemen özel hastaneye gittim
Kan tahlili yaptırdım negatiff çıktı sizce hamilemiyim yada idrar testi bozuk olabilirmi ama adet olamadım bir türlü ayy çok istiyoruz eşimde umutlandı ama kanda negatiff çıkınca moralimiz bozuldu.bana bir tesellli
allahtan umudunu kesme kanı görene kadar bebem rabbnim gönlündekini tez zamanda versin işşallah zamanda versin
CANIM BENİİİM İNŞALLAH.RABBİM HERKESE VERSİN.UMUTLUYUM İNŞ HAMİLEYİMM.
:118::118::118:görüşelim bir ara bebem ara beni arıyım senikız biliyorum şaka yaptığını bende şaka yaptım zaten..kuzum gel ben sana ne kebaplar yediririm laytıda var kebapın merak etme sen,şahanedir buranın kebapları:))
canım bende avrupa yakasındayım canım benimde rahimim dikilicek ne yapalım özel taksiyle arabayla gidicem artık benimde ayaga kalkmam yasak canım ama evladım için dayanıcam dayanmalıyımpasam arda lembete baktım canım sağolda bana çok uzak o hastane ben avrupa yakasındayım..ve ben hamile kalınca mecburen yatıcam tüp bebek olduğu için daha fazla risk oluyo bende..yani gidemem oraya..avrupa yakasında olsa iyiydi..sağol cnm ...avrupa yakasında memnun olan varsa söyleseler çok sevinirim..
hepinize çok ama çok teşekür ederim.bu topicteki bütün arkadaşlarım benim de dualarımda.hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün bir tane meryem suresi okumaya başladım.kısmetse 40 a tamamlayacam.bir de yapabilirsem bir hatim ve bir 4444 tefriciyeyi kendi başıma bitirmeye çalışcam.daha önceki gebeliklerimde bol bol dua ediyordum ama bilmeme rağmen açıp ta ne bir sure okudum ne de özellikle bu iş için özel bir dua...
geçen altı gebelikte türlü türlü tedavilerin hepsi uygulandı.sonuç sıfır....anladım ki olay ilaçla çözülebilecek bir mevzu değil...
dua edip yalvarıp yakarmaktan,çareyi Yaradandan istemekten başka yol yok.ilaçlar bahane.yeter ki vermeye Allah'ın gönlü olsun.
daha önceki bir kaybımdan sonra bir doktorun bu konudaki uzmanlık tezini okumuştum.orada yurt dışındaki bir kadından bahsediliyordu.kadın 18 bebeğini kaybetmiş,türlü türlü tedavilerden geçmiş.sonunda 19.gebeliğinde hiçbir ilaç kullanmadan sağlıklı bebeğine kavuşmuştu.çok etkilenmiştim
Allah'tan kendi adıma ve buradaki bütün kader arkadaşlarım adına dileğim:
hakkımızda hayırlıysa;evlatlarımız ruhen,bedenen,aklen sağlıklı;ailesine,kendisine,vatanına,milletine hayırlı ve vefalı bireyler olacaksa,geride hayırlı bir nesil bırakacaksak Rab'bim bu muradımızı bizi yormadan versin.geçmişteki kayıplarımız hepimiz için son olsun.
elbetteki isterse 19.da verir isterse 2.de...herşey onun elinde....bizi daha fazla bekletmeden versin inşallah....(AMİİİİN AMİİİİN ECMAİNNN)
canım istersen tefficiyeye yardım edebilirimallahım dualarını kabul etsin işşallah
canım istersen tefficiyeye yardım edebilirimallahım dualarını kabul etsin işşallah
canım bende avrupa yakasındayım canım benimde rahimim dikilicek ne yapalım özel taksiyle arabayla gidicem artık benimde ayaga kalkmam yasak canım ama evladım için dayanıcam dayanmalıyım
:
anladım cnm ama yok ben o kadar gidemem bu tarafta bulurum inş:)yaa bana çook önceden b,i dr. recep hası önermişti acaba o nasıl giden varmı??
canım pilav veya makarna varsa evet ekmeği kısacaz.ama bakliyatı et,tavuk ve yumurtaya göre ayarlayacağz.mesela birgün bakliyat yediysek o gün et,tavuk,yumurta yemicez.bakliyatı,tavuğu,eti,yumurtayı dönüşümlü olarak tüketicez.gün içerisinde birini yediysek o gün başka protein almıcaz.
aslına bakarsan çok dengeli besleniliyor.dediğin gibi sadece protein ve karbonhidrat kısıtlanıyo biraz.onun dışında bol meyveli,sebzeli bir diyet
burcu_gen anlamadığım birşey var mutasyonlarımız aynı ama sizlerde homosistein yüksek bende düşük bu neden kaynaklanıyor acaba benimde böyle bir diyeti uygulamam gerekiyormu?
kızlarr kabızlık konusunda söylediklerinizi yaptım hepinize teşekkürler kurtuldum yaaaa :)))) aman neydi o kabızlık düşman başına :))) hehehe.......... ya kızlar benim bulantılarım kesildi yani baya baya azaldı sadece kahvaltı yaparken zorlanıyorum zaten ymek ile de pek aram yok git gide kilo veriyorum çok garip...kızlar yaaa korkuyorum ben hep aklımda acaba bebeğim yaşıyor mudur?? sağlıklı mıdır?? acaba kalbi durmuş mudur?? ya düşerse ya ölürse?? bıktım bu düşüncelerden korku beynime işledi resmen...doktor 15 te 1 çağırıyor ama bu sefer gittiğimde diyeceğim beni her hafta çağırsın ben böyle dayanamıyorum...kızlar salı günü randevum ama eşim bıraksa şimdi bile giderim yaaa...hatta orda yatıp kalksam ancak kurtarır beni..
canım kac haftalık hamıssın bılmıyorum ama ılk uc ay bende anlattıgın gıbıydım tıksınme vardı nadıren kusma oluyordu.cubuk krakerle ayakta duruyordum.2kılo vermıstım.amaaaaaaaaaaaa 3ay gectı ben ınsanlıktan cıktım nasıl bır ıstahım var anlatamam sana oyuzden endıselenme.gecici bir durum.bulantılarının azalması goguslerdekı agrıların yok olması gayet normal için rahat olsun.Rabbim bebişinin hareketlerini hissetmeyi nasip etsin bu endişelerden kurtarsın seni
herkese merhaba
bendede kanda pıhtılaşma mthfr 1298 faktöründe çıktı.çapa tıpa iç hastalıklarına gittim.doktor pıhtılaşmaya en çok faktör v de rastladıklarını söyledi.sendeki farklı çıkmış çok sık rastlamıyoruz dedi.ailede romatizma böbrek veya ciğerle ilgili problemi olan varmı dedi.baya test istedi sonuçlara göre hemotolojiye yönlendirecekmiş.şimdi bu faktördeki pıhtılaşmanın sebebini araştırıyor.kadın doğumada gittim .baştan gideyimki sonradan zorlanmayayım diye.çapa tıpta iç hastalıkları hemotoloji başkanı olan profösörü buldum .özel muayeneis var biraz tuzlu ama oraya gideceğim.öğleye kadar hastanede ama polikinliklere asistanlar bakıyor.en azından özeline gidip yaptırdığım testleri göstericem başka test verirse çapada rahatça yapabilrim.genetik sonucumuz temiz çıktı.diğer hamileliklerimde kalp atışını bile duyamamıştım.şükür bunda kalp atışlarınıda duydum herşey yolunda şimdilik.8.haftamın içindeyim.
işallah allahım bebeklerimizi sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.
o zaman oh kalp atısnı gorurusek hiçbisorun yok demek ınsallahh :)
evet canım yane zor şeyler ınsallah gecıcek hepsi bigünn Allah yardımcımzı olsun aminn
Merhaba arkadaşlar,
Benim Faktör V Leiden ve MTFRH 1298 Heterozigot mutasyonlarımdan dolayı 3 kaybım olmuştu.
Şimdi ise Allah nasip kısmet ederse Pazartesi günü bebeğime kavuşacağım.
Allahım tüm isteyen herkese nasip etsin. Dualarım sizlerle.
Benim gibi pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum.
Doğumdan sonra hematoloğum 6 hafta daha iğneyi kullanmam gerektiğini söylemişti.
Ama ben doğumdan ne kadar sonra iğneye başlamam gerektiğini sormadım.
Sizler doğumdan ne zaman sonra başladınız.
Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
benim de mutasyonlarım aynı.. rabbim saglıkla bebegini kucagına almayı nasip etsin.. nasıl bir tedavi uyguladınız doktorunla, hangi ilacları kullandınız yazarsan sevinirim..
Merhaba arkadaşlar,
Benim Faktör V Leiden ve MTFRH 1298 Heterozigot mutasyonlarımdan dolayı 3 kaybım olmuştu.
Şimdi ise Allah nasip kısmet ederse Pazartesi günü bebeğime kavuşacağım.
Allahım tüm isteyen herkese nasip etsin. Dualarım sizlerle.
Benim gibi pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum.
Doğumdan sonra hematoloğum 6 hafta daha iğneyi kullanmam gerektiğini söylemişti.
Ama ben doğumdan ne kadar sonra iğneye başlamam gerektiğini sormadım.
Sizler doğumdan ne zaman sonra başladınız.
Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?