Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

evet aslında alternatif çok düşününce..anladığım herşeyden azar azar yemek ve karbonhidrat protein dengesini iyi yapmak dimi??yani makarna pilav bakliyat tan biri varsa o gün ekmek daha az olucak..
yemek programı olsun canım herşey bebişler için..

Yeşil fasulye benim hayat kurtarıcım. Bugüne kadar hayatımda yemediğim sebzeleri yer oldum, annemin gözleri yaşarıyor.

burcu_gen anlamadığım birşey var mutasyonlarımız aynı ama sizlerde homosistein yüksek bende düşük bu neden kaynaklanıyor acaba benimde böyle bir diyeti uygulamam gerekiyormu?

canım pilav veya makarna varsa evet ekmeği kısacaz.ama bakliyatı et,tavuk ve yumurtaya göre ayarlayacağz.mesela birgün bakliyat yediysek o gün et,tavuk,yumurta yemicez.bakliyatı,tavuğu,eti,yumurtayı dönüşümlü olarak tüketicez.gün içerisinde birini yediysek o gün başka protein almıcaz.
aslına bakarsan çok dengeli besleniliyor.dediğin gibi sadece protein ve karbonhidrat kısıtlanıyo biraz.onun dışında bol meyveli,sebzeli bir diyet

Son düzenleme:
kızlarr kabızlık konusunda söylediklerinizi yaptım hepinize teşekkürler kurtuldum yaaaa :)))) aman neydi o kabızlık düşman başına :))) hehehe.......... ya kızlar benim bulantılarım kesildi yani baya baya azaldı sadece kahvaltı yaparken zorlanıyorum zaten ymek ile de pek aram yok git gide kilo veriyorum çok garip...kızlar yaaa korkuyorum ben hep aklımda acaba bebeğim yaşıyor mudur?? sağlıklı mıdır?? acaba kalbi durmuş mudur?? ya düşerse ya ölürse?? bıktım bu düşüncelerden korku beynime işledi resmen...doktor 15 te 1 çağırıyor ama bu sefer gittiğimde diyeceğim beni her hafta çağırsın ben böyle dayanamıyorum...kızlar salı günü randevum ama eşim bıraksa şimdi bile giderim yaaa...hatta orda yatıp kalksam ancak kurtarır beni..

burcu_gen anlamadığım birşey var mutasyonlarımız aynı ama sizlerde homosistein yüksek bende düşük bu neden kaynaklanıyor acaba benimde böyle bir diyeti uygulamam gerekiyormu?

en son bakıldıgında sınırların altındaydı benimki de, amaç yükselmesini engellemek. diyeti yapıp yapmamak sana ve doktoruna kalmış, ama dediğim gibi ispatlanmış bir etkisi yok.

canım kac haftalık hamıssın bılmıyorum ama ılk uc ay bende anlattıgın gıbıydım tıksınme vardı nadıren kusma oluyordu.cubuk krakerle ayakta duruyordum.2kılo vermıstım.amaaaaaaaaaaaa 3ay gectı ben ınsanlıktan cıktım nasıl bır ıstahım var anlatamam sana oyuzden endıselenme.gecici bir durum.bulantılarının azalması goguslerdekı agrıların yok olması gayet normal için rahat olsun.Rabbim bebişinin hareketlerini hissetmeyi nasip etsin bu endişelerden kurtarsın seni

herkese merhaba

bendede kanda pıhtılaşma mthfr 1298 faktöründe çıktı.çapa tıpa iç hastalıklarına gittim.doktor pıhtılaşmaya en çok faktör v de rastladıklarını söyledi.sendeki farklı çıkmış çok sık rastlamıyoruz dedi.ailede romatizma böbrek veya ciğerle ilgili problemi olan varmı dedi.baya test istedi sonuçlara göre hemotolojiye yönlendirecekmiş.şimdi bu faktördeki pıhtılaşmanın sebebini araştırıyor.kadın doğumada gittim .baştan gideyimki sonradan zorlanmayayım diye.çapa tıpta iç hastalıkları hemotoloji başkanı olan profösörü buldum .özel muayeneis var biraz tuzlu ama oraya gideceğim.öğleye kadar hastanede ama polikinliklere asistanlar bakıyor.en azından özeline gidip yaptırdığım testleri göstericem başka test verirse çapada rahatça yapabilrim.genetik sonucumuz temiz çıktı.diğer hamileliklerimde kalp atışını bile duyamamıştım.şükür bunda kalp atışlarınıda duydum herşey yolunda şimdilik.8.haftamın içindeyim.

işallah allahım bebeklerimizi sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

canım ben 10.haftayım sanırım çünkü geçtiğimiz pazartesi doktora gittiğimde 9 hafta 2 günlük bebeğin dedi herşey maşallah yolunda dedi...rabbim devamını getirtsin inşallah :) işte bugün tam 10+0 sanırım matematiğime göre :)) işte 4 kilo verdim ben ama bu hafta öyle aman aman bi bulantım yok göğüslerim şiş hala çok şükür zaten kafam kadar oldular..çok şükür bugünlerime Allahım bugünlerimi de gösterdi bana inşallah daha iyi günlerimizi de görürüz..işte bende de bugünlerde böyle akşam üstüne doğru bi iştahım açılıyo falan yiyorum ama öyle açmışım gibi değil...ya canım benim ben doğuma diye girdim bebeğim öldü zaten çok ama çok zor bi hamilelik yaşamıştım yaşadıklarım benim psikolojimi baya bi etkilemişti..o yüzden şimdi bu paranoyak düşünceler....korkuyorum elimde değil...bi kere başlasa hareket etmeye Rabbim o günleri de gösterse bana bilsem içimde sağ salim durduğunu deli gibi tekmelese inan gıkımı çıkarmam canımı yaksa neden yakıyo demem yeter ki o iyi olsun..Ben artık kucağıma bir çocuk almak istiyorum bu benim 4.deneyimim inşallah bu sefer rabbim kucağımı da gönlümü de boş çevirmez...hepimizi sağ salim hayırlısıyla kavuşalım evlatlarımıza inşallah......

canım dualarına katılıyorum.Allah yar ve yardımcın olsun

o zaman oh kalp atısnı gorurusek hiçbisorun yok demek ınsallahh :)

evet canım yane zor şeyler ınsallah gecıcek hepsi bigünn Allah yardımcımzı olsun aminn

canım bizim gebelik zamanımız çok yakın. keseyi geçen pazartesi gördük. ama salı gününden beri lekelenmem var(kahverengi) arada bir artıyor.
Sen kalp atışlarını duymak için ne zman gidiceksin dr a? Çok korkuyorum bebişime bir şey olacak diye. Allah hepsini korusun. Her gelen bir şey söylüyor kimisi leke tehlikeli diyo kimi olmaz bir şey diyor. Sürekli dua ediyorum

Merhaba arkadaşlar,
Benim Faktör V Leiden ve MTFRH 1298 Heterozigot mutasyonlarımdan dolayı 3 kaybım olmuştu.
Şimdi ise Allah nasip kısmet ederse Pazartesi günü bebeğime kavuşacağım.
Allahım tüm isteyen herkese nasip etsin. Dualarım sizlerle.
Benim gibi pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum.
Doğumdan sonra hematoloğum 6 hafta daha iğneyi kullanmam gerektiğini söylemişti.
Ama ben doğumdan ne kadar sonra iğneye başlamam gerektiğini sormadım.
Sizler doğumdan ne zaman sonra başladınız.
Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

soruma cevap veren bütün kızlara tesekkür ederim.. kafamdaki pek cok soruya herzaman oldugu gibi cevap oldunuz.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. :)

benim de mutasyonlarım aynı.. rabbim saglıkla bebegini kucagına almayı nasip etsin.. nasıl bir tedavi uyguladınız doktorunla, hangi ilacları kullandınız yazarsan sevinirim..

benim de mutasyonlarım aynı.. rabbim saglıkla bebegini kucagına almayı nasip etsin.. nasıl bir tedavi uyguladınız doktorunla, hangi ilacları kullandınız yazarsan sevinirim..

Hamileliği ilk öğrendiğim andan itibaren innohep 0,45 , ecopirin, folbiol kullanmaya başladım. Folbiolü genelde 3 aydan sonra kesiyorlar. Ama benim hematoloğum kesmedi yaklaşık 6 ay kullandım. Bunu da MTFRH mutasyonudan dolayı olduğunu söyledi.
Ecopirini 36. haftaya kadar kullandım.
İnnohepi ise düne kadar vurdum. Bugün ve yarın vurmayacağım. Gerçi kadın doğumcum doğumdan 4 gün önce kesmemi istedi de ben yapamadım. 2 gün daha vurdum. İnşallah bir sorun olmaz.
Rabbim hepinizin dualarını kabul etsin. Ancak yaşayan bilir.
Eğer heyecana kapılmaz da paniklemez isem doğum zamanı hepiniz için dua edeceğim.

yine hüsran hayalkırıklığıüzüntü keder sıkıntı rabbim herşeyin hayırlısını versin.ama kötüyüm ii değilimm kırmızılar geldi test bozuktu galiba.neyse kızlar ben iyi değilim.

canım maasllah ınsallah bebegını saglıcakla kucagına alırsın.benım doktorumda dogumdan sonra 40gun daha ıgne kullanacaksın dedı tum lohusalarda pıhtı atması falan olur dedı senın saglıgın ıcın kullanacaksın dedı:44::44:sanırım dogumdan sonra eve gıdergıtmez baslarsın tatlım ıgneye.canım sezar:44:yenı senmı tercıh ettın doktorun mu oyle ıstedı.bıde 2hafta once ecopırını kesmıssın korkmadın mı bebısın etkılenmedı mı bunlar benım aklıma cok takılıyodualarmız senınle guzel haberlerını beklıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…