- 30 Mayıs 2008
- 397
- 4
- 96
- 45
canım bizim gebelik zamanımız çok yakın. keseyi geçen pazartesi gördük. ama salı gününden beri lekelenmem var(kahverengi) arada bir artıyor.
Sen kalp atışlarını duymak için ne zman gidiceksin dr a? Çok korkuyorum bebişime bir şey olacak diye. Allah hepsini korusun. Her gelen bir şey söylüyor kimisi leke tehlikeli diyo kimi olmaz bir şey diyor. Sürekli dua ediyorum
Merhaba arkadaşlar,
Benim Faktör V Leiden ve MTFRH 1298 Heterozigot mutasyonlarımdan dolayı 3 kaybım olmuştu.
Şimdi ise Allah nasip kısmet ederse Pazartesi günü bebeğime kavuşacağım.
Allahım tüm isteyen herkese nasip etsin. Dualarım sizlerle.
Benim gibi pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum.
Doğumdan sonra hematoloğum 6 hafta daha iğneyi kullanmam gerektiğini söylemişti.
Ama ben doğumdan ne kadar sonra iğneye başlamam gerektiğini sormadım.
Sizler doğumdan ne zaman sonra başladınız.
Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
Hamileliği ilk öğrendiğim andan itibaren innohep 0,45 , ecopirin, folbiol kullanmaya başladım. Folbiolü genelde 3 aydan sonra kesiyorlar. Ama benim hematoloğum kesmedi yaklaşık 6 ay kullandım. Bunu da MTFRH mutasyonudan dolayı olduğunu söyledi.
Ecopirini 36. haftaya kadar kullandım.
İnnohepi ise düne kadar vurdum. Bugün ve yarın vurmayacağım. Gerçi kadın doğumcum doğumdan 4 gün önce kesmemi istedi de ben yapamadım. 2 gün daha vurdum. İnşallah bir sorun olmaz.
Rabbim hepinizin dualarını kabul etsin. Ancak yaşayan bilir.
Eğer heyecana kapılmaz da paniklemez isem doğum zamanı hepiniz için dua edeceğim.
canım maasllah ınsallah bebegını saglıcakla kucagına alırsın.benım doktorumda dogumdan sonra 40gun daha ıgne kullanacaksın dedı tum lohusalarda pıhtı atması falan olur dedı senın saglıgın ıcın kullanacaksın dedı:44::44:sanırım dogumdan sonra eve gıdergıtmez baslarsın tatlım ıgneye.canım sezar:44:yenı senmı tercıh ettın doktorun mu oyle ıstedı.bıde 2hafta once ecopırını kesmıssın korkmadın mı bebısın etkılenmedı mı bunlar benım aklıma cok takılıyo dualarmız senınle guzel haberlerını beklıyoruz
canım yardım istersen özelime mesaj atman yeterli bebemcanım daha önce arkadaşlarla beraber okumuştuk.geçen aydı.bu kez de tek başıma okuyayım dedim.sağol canım yine de ihtiyaç duyarsam haber veririrm
sen bilirsin canım inan banada çok doktopr dediler ama allah nasip ederse ben bu doktora gidicem bakalım bir bebeg vesile olmaya başlıyayım bakıcez artık zaman niyi gösterricekanladım cnm ama yok ben o kadar gidemem bu tarafta bulurum inş:)yaa bana çook önceden b,i dr. recep hası önermişti acaba o nasıl giden varmı??
allahım sag saglim kucagına almayı nasip etsin canım merak ettigim kaç haftalarda kaybettin bebeklerini :26::26:Merhaba arkadaşlar,
Benim Faktör V Leiden ve MTFRH 1298 Heterozigot mutasyonlarımdan dolayı 3 kaybım olmuştu.
Benim gibi pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapan arkadaşlara birşey danışmak istiyorum.
Doğumdan sonra hematoloğum 6 hafta daha iğneyi kullanmam gerektiğini söylemişti.
yine hüsran hayalkırıklığıüzüntü keder sıkıntı rabbim herşeyin hayırlısını versin.ama kötüyüm ii değilimm kırmızılar geldi test bozuktu galiba.neyse kızlar ben iyi değilim.
üüzlme bakıyımher gecenin ardında bir güneş var strese girme rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olsun işşallah
kadın doğumcum önerdi.
ben ayrıca diyetisyene de gittim.o da aynı listeyi verdi.diyetisyene bu diyetin önemli olup olmadığını sordum.diyetisyen de özellikle genetik sorunu mthfr olanlarda çok önemli olduğunu söyledi.
hematoloğa da gitmiştim daha önce.onlar da kadın doğumcumun tedavisini onaylamıştı.
benim mutasyon mthfr 677 hetrezigot.onun için diyet mümkün olduğu kadarıyla kendimi perişan etmeden uyguluyorum.
canım pilav veya makarna varsa evet ekmeği kısacaz.ama bakliyatı et,tavuk ve yumurtaya göre ayarlayacağz.mesela birgün bakliyat yediysek o gün et,tavuk,yumurta yemicez.bakliyatı,tavuğu,eti,yumurtayı dönüşümlü olarak tüketicez.gün içerisinde birini yediysek o gün başka protein almıcaz.
aslına bakarsan çok dengeli besleniliyor.dediğin gibi sadece protein ve karbonhidrat kısıtlanıyo biraz.onun dışında bol meyveli,sebzeli bir diyet
herkese merhaba
bendede kanda pıhtılaşma mthfr 1298 faktöründe çıktı.çapa tıpa iç hastalıklarına gittim.doktor pıhtılaşmaya en çok faktör v de rastladıklarını söyledi.sendeki farklı çıkmış çok sık rastlamıyoruz dedi.ailede romatizma böbrek veya ciğerle ilgili problemi olan varmı dedi.baya test istedi sonuçlara göre hemotolojiye yönlendirecekmiş.şimdi bu faktördeki pıhtılaşmanın sebebini araştırıyor.kadın doğumada gittim .baştan gideyimki sonradan zorlanmayayım diye.çapa tıpta iç hastalıkları hemotoloji başkanı olan profösörü buldum .özel muayeneis var biraz tuzlu ama oraya gideceğim.öğleye kadar hastanede ama polikinliklere asistanlar bakıyor.en azından özeline gidip yaptırdığım testleri göstericem başka test verirse çapada rahatça yapabilrim.genetik sonucumuz temiz çıktı.diğer hamileliklerimde kalp atışını bile duyamamıştım.şükür bunda kalp atışlarınıda duydum herşey yolunda şimdilik.8.haftamın içindeyim.
işallah allahım bebeklerimizi sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.
Merhaba arkadaşlar,
yine hüsran hayalkırıklığıüzüntü keder sıkıntı rabbim herşeyin hayırlısını versin.ama kötüyüm ii değilimm kırmızılar geldi test bozuktu galiba.neyse kızlar ben iyi değilim.
iyi akşamlar kızlar eşim göreve çıkalı tam bir hafta oldu dualarla bekliyorum çok mutsuzum benim ilacım o... Hayırlısıyla sağ salim dönse başka bir şey istemiyorum. dualarınızda bize de yer verin...
canım aşağıdaki sayfada diyetin detayları yazıyor.nasıl bir diyet bu merak ettimde :26::26: bendede 677 ve 1298 heterozigot :26:
ah canım yaa dedıgın gıbı hıc bıtmıyor gercekten endıseler.Rabbim sorunsuzca kucagına almayı nasip etsin minik kuşunu ahh annesının gobusundekı son gunlerı ne guzel allah nazarlardan saklasınSağol canım, inşallah hepimiz tez zamanda sağlıkla, sıhatle hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Eve geldiğimde mi, hastanede mi başlamam gerekiyor tam bilmiyorum. Hastanede 2 gece kalacakmışım.
Sezeryanı dr.um tercih etti. Hem Yaşım 35i geçtiği için hemde kıymetli bebek olarak nitelendirildiği için bebek strese girsin istemediğini söyledi ve sezeryan olmam gerektiğini söyledi.
Evet 2 hafta önce ecoprini kestim, tabiki korktum. Ama korkular hiç bir zaman bitmiyor ki. Dün iğnemi vurmadım. Bugünde vurmayacağım. sürekli bebek hareketine odaklanıyor insan. Gerçi iğneyi vurduğumda, ecopirini aldığımda da endişe devam ediyordu.
Allahıma çok şükür bebeğin gelişiminde hiç bir olumsuzluk olmadı. Ama Hiç bir zaman ohhh diyemiyorsun.
Takdir Allah'ın. Hep bulun bilincinde de olsam tevekkül de ediyor olsam o endişe bitmiyor.
Kolay bir süreç değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
iyi akşamlar kızlar eşim göreve çıkalı tam bir hafta oldu dualarla bekliyorum çok mutsuzum benim ilacım o... Hayırlısıyla sağ salim dönse başka bir şey istemiyorum. dualarınızda bize de yer verin...
canım aşağıdaki sayfada diyetin detayları yazıyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...anlarin-paylasim-alani-6584.html#post24686778
maşallah allah tamamına erdirsin iğne kullanıyormusun tedavınden bahsetsene canım
canım gözün aydın ailesine vatanına hayırlı bir evlat olsun bizde çok merak etmiştikgünaydın kızlar
ben geldimmmmm herkes umarım iyidir.Allaha şükürler olsun 17 nisan 21:15 te kızıma kavuştum,gelmeye niyeti olmayıca sezeryan oldum.şükürler olsun kızım çok iyi.sizlere haber vereyim dedim.Rabbim tüm hamilelere bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin,hamile kalmak isteyenleri de tez zamanda sevindirsin.dualarım sizlerle.darısı hepinizin başına...bu arada iğneye kırkgün devam edicem...
günaydın kızlar
ben geldimmmmm herkes umarım iyidir.Allaha şükürler olsun 17 nisan 21:15 te kızıma kavuştum,gelmeye niyeti olmayıca sezeryan oldum.şükürler olsun kızım çok iyi.sizlere haber vereyim dedim.Rabbim tüm hamilelere bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin,hamile kalmak isteyenleri de tez zamanda sevindirsin.dualarım sizlerle.darısı hepinizin başına...bu arada iğneye kırkgün devam edicem...
günaydın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?