canım arkadaşım Allah razı olsun.çok teşekkür ederim.inşallah en ksıa zamanda send e hamiel kalırsın.hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz.ikimiz de bu topiğinden en çok kayıp yaşayanlarındanız.inşallah bir daha hayal kırıklığı yaşamayız.dualarımdasın canım
arkadaşlar tebriğine cevap yazamadığım arkadaşlarım varsa özür dilerim.gözümden kaçmıştır.hepinize canıgönülden teşekkürlerimi sunuyorum.
kadın doğumcum önerdi.
ben ayrıca diyetisyene de gittim.o da aynı listeyi verdi.diyetisyene bu diyetin önemli olup olmadığını sordum.diyetisyen de özellikle genetik sorunu mthfr olanlarda çok önemli olduğunu söyledi.
hematoloğa da gitmiştim daha önce.onlar da kadın doğumcumun tedavisini onaylamıştı.
benim mutasyon mthfr 677 hetrezigot.onun için diyet mümkün olduğu kadarıyla kendimi perişan etmeden uyguluyorum.
kadın doğumcum önerdi.
ben ayrıca diyetisyene de gittim.o da aynı listeyi verdi.diyetisyene bu diyetin önemli olup olmadığını sordum.diyetisyen de özellikle genetik sorunu mthfr olanlarda çok önemli olduğunu söyledi.
hematoloğa da gitmiştim daha önce.onlar da kadın doğumcumun tedavisini onaylamıştı.
benim mutasyon mthfr 677 hetrezigot.onun için diyet mümkün olduğu kadarıyla kendimi perişan etmeden uyguluyorum.
aa ne güzel hayırlı olsun ınsallah bu sefer sğalıkla kucakalrsınn :) :) :)
ana ecza deposu olucez deseneben ölen kızımda günde 9 ilaç alıyodum birde coraspirinde kullandım ama nedense gene gitti kızım koraspirin yüzünden inan 2 gün hastaneden çıkamadım okadar kanamam oldu yane
canıııım cok sevındım gozun aydın saglıcakla sorunsuz bır sekılde kavusursun ınsallah bebişine.Rabbım dualarını kabul etmış darısı tum ısteyen bekleyen arkadaslarııza
inşallah Allah tamamına erdirir canım üfff ilaçlara bak yaaaaaa Allah yardımcın olsun
maşallah canım tebrik ederimmmmm ayy ne güzel haberler alıyoruzzzzzzzz darısı başlarımızaaa
ayy canımcım çok sevindim inş. bu sefer herşey güzel olacak kuzum tebrikler
canım ya hayırlı olsun Allah bu defa bebeğini sana bağışlasın inşallah...
canım gözünaydınRABBİM tamamına erdirsin sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına alırsın inşallaah bu kez yüzün güler
kızlar çok sevindim. Rabbim hayırlısı ile kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah.
hepinize çok ama çok teşekür ederim.bu topicteki bütün arkadaşlarım benim de dualarımda.hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün bir tane meryem suresi okumaya başladım.kısmetse 40 a tamamlayacam.bir de yapabilirsem bir hatim ve bir 4444 tefriciyeyi kendi başıma bitirmeye çalışcam.daha önceki gebeliklerimde bol bol dua ediyordum ama bilmeme rağmen açıp ta ne bir sure okudum ne de özellikle bu iş için özel bir dua...
geçen altı gebelikte türlü türlü tedavilerin hepsi uygulandı.sonuç sıfır....anladım ki olay ilaçla çözülebilecek bir mevzu değil...
dua edip yalvarıp yakarmaktan,çareyi Yaradandan istemekten başka yol yok.ilaçlar bahane.yeter ki vermeye Allah'ın gönlü olsun.
daha önceki bir kaybımdan sonra bir doktorun bu konudaki uzmanlık tezini okumuştum.orada yurt dışındaki bir kadından bahsediliyordu.kadın 18 bebeğini kaybetmiş,türlü türlü tedavilerden geçmiş.sonunda 19.gebeliğinde hiçbir ilaç kullanmadan sağlıklı bebeğine kavuşmuştu.çok etkilenmiştim
Allah'tan kendi adıma ve buradaki bütün kader arkadaşlarım adına dileğim:
hakkımızda hayırlıysa;evlatlarımız ruhen,bedenen,aklen sağlıklı;ailesine,kendisine,vatanına,milletine hayırlı ve vefalı bireyler olacaksa,geride hayırlı bir nesil bırakacaksak Rab'bim bu muradımızı bizi yormadan versin.geçmişteki kayıplarımız hepimiz için son olsun.
elbetteki isterse 19.da verir isterse 2.de...herşey onun elinde....bizi daha fazla bekletmeden versin inşallah....
hepinize çok ama çok teşekür ederim.bu topicteki bütün arkadaşlarım benim de dualarımda.hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün bir tane meryem suresi okumaya başladım.kısmetse 40 a tamamlayacam.bir de yapabilirsem bir hatim ve bir 4444 tefriciyeyi kendi başıma bitirmeye çalışcam.daha önceki gebeliklerimde bol bol dua ediyordum ama bilmeme rağmen açıp ta ne bir sure okudum ne de özellikle bu iş için özel bir dua...
geçen altı gebelikte türlü türlü tedavilerin hepsi uygulandı.sonuç sıfır....anladım ki olay ilaçla çözülebilecek bir mevzu değil...
dua edip yalvarıp yakarmaktan,çareyi Yaradandan istemekten başka yol yok.ilaçlar bahane.yeter ki vermeye Allah'ın gönlü olsun.
daha önceki bir kaybımdan sonra bir doktorun bu konudaki uzmanlık tezini okumuştum.orada yurt dışındaki bir kadından bahsediliyordu.kadın 18 bebeğini kaybetmiş,türlü türlü tedavilerden geçmiş.sonunda 19.gebeliğinde hiçbir ilaç kullanmadan sağlıklı bebeğine kavuşmuştu.çok etkilenmiştim
Allah'tan kendi adıma ve buradaki bütün kader arkadaşlarım adına dileğim:
hakkımızda hayırlıysa;evlatlarımız ruhen,bedenen,aklen sağlıklı;ailesine,kendisine,vatanına,milletine hayırlı ve vefalı bireyler olacaksa,geride hayırlı bir nesil bırakacaksak Rab'bim bu muradımızı bizi yormadan versin.geçmişteki kayıplarımız hepimiz için son olsun.
elbetteki isterse 19.da verir isterse 2.de...herşey onun elinde....bizi daha fazla bekletmeden versin inşallah....
canım ben malatyadayım doktorum übeyt akçin.kendi internet sitesi de var.oradan doktorumla ilgili detaylı bili edinebilirsin.canım benım de 677 heterozigot mutasyonu ya dun ben gittim dr da bana vermedı böle bi liste öff ya :S
sen hangı ıldesın hangı doktroa gidiyosun abna bi tavsıye verebılrı mısın benım dün gittiğimm dr bu konu da pek bilgim yok dedi :26:
bende mthfr 677 homozigot var, diyetin kesin bi etkisi olup olmadığı bilinmiyo dedi gittiğim prof.
hiç de dikkat etmiyorum, çok kilo aldım hatta
bu pıhtılaşma konusu kişiden kişiye değişiyo faktörler aynı olsa bile, bende B12 düşüktü, dr bunu daha çok önemsemişti.
güvenilir bi dr bulup ona güvenmek en iyisi sanırım..
canım ben malatyadayım doktorum übeyt akçin.kendi internet sitesi de var.oradan doktorumla ilgili detaylı bili edinebilirsin.
.
arkadaşımm yüreğine parmaklarına sağlık...kocaman bir AMİİİİİİİİİİNNNNN diyorum..
amin amin ecmaın canım evet allah verecek gerisi boş ama tedbir bizden takdir Allah tan
elimziden geleni yapalım sonucu allah a brıakalım amın amın amın ecmaın ınsallahhh
baktım canım sitesine :) benim bi an önce düzgün bi dr bulmam lazım :26:
aranızda ovulasyon testı kullanan varmı dusukten sonra
benim özelden mesaj atma hakkım yok 100 mesajım olmadıgından.. bilgisi olan burdan yazarsa sevinirim.. diyeti yapanlar özellikle..
mathematican canım sorması ayıp ne yiyip içiyosun..bunların dışında bişey kalmıyoki:))
mesela bulguru pirinçle değiştirdim ben
et fazla yemezdim ama sanırım bu günlerde vücudumun ihtiyacı var çok yiyiyorum..
yoğurt vazgeçilmezimdir ama azaltırım..
mercimek bişeyle değştiremedim???
taze fasulye bayılırdım yerini dolduramasamda dolmalık biberle değiştiridm:)
bakliyatı bildiğim kadarıyla haftada bir kez yemek gerekiyo..bende değşikli olaraka kur fasulye, nohut yapıyorum az yemeye çalışıyorum.
yeşillikte hergün farklı yenmeliymiş..yani karışık alata tarzı değilde bu gün kıvırcıksa yarınroka gibi...
ayçekirdeğini halen bırakamadım(
çikolata çoook azalttım:)
patatesin çok çeşidini yapardım ama onun yasaklar içinde olup olmadığını bilmiyorum???ve yiyiyorum..
açıkcası çok zorlanıyorum ne yemek yapıcam diye??ve bu hamile kalmamış halim hamile kalırsam daha çok iştah açılıyo ne yapsak bilemedim..
ve dediğine katılıyorum bak burdaki arkadaşlardan bazıları ilk çocuklarında sorun yaşamamışlra ikincide çıkmış ortaya..yani nasip dediğin gibi..inş. Allahım nasip eder..duana da canı gönülden amin canım:))
Bana verlen diyet şöyleydi;
Et(kırmızı veya beyaz) haftada bir öğün, toplamda 6 köfte kadar, istenirse günlere bölünebilir, haftada 2 öğün balık, bir öğün baklagil. Sakatat, yağlı tohumlar, sucuk-salam-sosis, light beyaz peynir dışındaki tüm peynirler, katı yağlar, bezelye yasak. Zeytinyağı serbest, hatta tüm yemekleri onunla pişiriyorum. Sebze yemekleri etsiz pişecek. Bulgur kısıtlı (baklagil sınıfında), pirinç serbest, makarna yerine kepekli makarna ye demişti doktorum. Beyaz ekmek yasak, çavdar ekmeği serbest. Süt yoğurt bir ölçü, çok abartılmamalı. Yeşil fasulye serbest. Tüm diğer sebze ve meyveler serbest. Haftada bir yumurta.
Diyet MTHFR mutasyonu olanlara veriliyor. Bu arada doktorların kendi aralarında uyuşmadıkları noktalar var. Mesela Sinan Beksaç sarmısağı yasaklamıştı, bu doktor ne alakası var zararı yok hatta faydası var dedi. Zaten ispatlanmış birşey değil diyetin faydası. Ama amaç homosisteinin yükselmesini önlemek, kimyasal mekanizmasını inceleyince bana mantıklı geldi, sonuçta homosistein oluşturan ana madde metiyonin, metiyonini ne kadar az alırsak homosisteinin de o kadar az oluşmasını sağlarız diye düşünüyorum.
Sinan Beksaç verdiğinde pek uygulayamamıştım ama bu doktorumdan sonra ciddi ciddi uyguladım. Bana çok ters bir diyet aslında, ben etobur bir insanım ve zaman zaman çok zorlanıyorum. Diyete başladıktan sonraki 6 ay içinde 6 kilo verdim, en azından böyle bir faydası oldu bana. Şimdi hamileyken çok daha fazla zorlanıyorum, sebze ve meyveyle doymuyorum, bu sefer pilav ve ekmeğe yükleniyorum o da gereksiz kilo olarak dönecek bana. Neyseki eti 2 öğüne çıkarttı doktorum da birazcık rahatladım.
Yeşil fasulye benim hayat kurtarıcım. Bugüne kadar hayatımda yemediğim sebzeleri yer oldum, annemin gözleri yaşarıyor.canım mesela benim gittiğim diyetisyen yeşil fasulyeyi yasaklamıştı.sana yasaklanmadıysa biz de listemize ekleyebiliriz.buna çok sevindim.çünkü ben de çok sevrim.sanırım diyeti yasaklar hariç biraz da kendi ihtiyaçlarımıza göre düzenliyoruz.
Yeşil fasulye benim hayat kurtarıcım. Bugüne kadar hayatımda yemediğim sebzeleri yer oldum, annemin gözleri yaşarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?